​Avundsjuka, utbränd, drivkrafter!

​Jag är en person som ofta råkat ut för avundsjuka människor. Ni vet dem som är världens bästa "Tyckomaner" men inga "Göromaner". Experter på  att hitta fel och brister hos andra innan dem städar framför egen dörr.

Kanske för jag alltid för det mesta gått min egen väg och gjort det jag är bäst på och drömmer om.

Så har det inte alltid varit och för 6 år sedan kunde det trycka ner mig totalt. Jag var livrädd för att lyckas och kände mig misslyckad och kunde inte längre se mina positiva egenskaper.

Jag hade inget självförtroende el självkänsla och gjorde allt för att vara omtyckt av andra. Jag sa alltid JA!

Hjälpte vänner med allt från inredning, styling, bröllop, film, lånade ut pengar trots att jag inte hade några själv, var hobbypsykolog och gjorde allt jag kunde för andra.

Det gjorde att jag kände mig lite bättre, behövd och omtyckt.

Min självbild var minimal och när vänner svek kunde hela världen gå under.

En dag i januari 2011 gick min värld under för en stund. Jag kom inte ut sängen. Min kropp orkade inte. Jag var helt slut!

Då var jag ensamstående fyrbarnsmamma, hade just avslutat en anställning på en arbetsplats full av vuxna som utövade härskartekniker, hade blivit lurad och sviken av min närmaste vän, och avslutat ett förhållande .

Jag tog mig tillslut ner till vårdcentralen och trodde jag var dödsförklarad då jag alltid hade haft obegränsat med energi. 

Läkaren frågade om jag varit stressad el om något speciellt hänt sista tiden och jag berättade lite av mitt liv.

Han tittade lite chockat på mig och sa

- Erika man orkar inte bära hur mycket som helst som människa.

Du är utmattad och ska vila utan några krav länge.

Jag blev paff! Det där med att bli utbränd skulle aldrig hända mig som var så stark och obegränsad med energi som alltid arbetat mycket.

Men det var inte pga av mycket arbete utan på all psykiskpåfrestning jag blivit utsatt för.

DET BLEV EN AV MINA STÖRSTA UTMANINGAR NÅGONSIN

Min livslust försvann, jag kände ingen glädje över någonting, fick socialfobi, fick panikångest och förstod inte vad jag gjorde här överhuvudtaget.

Jag som alltid varit känslomänniska och helt plötsligt inte kände någonting alls  blev någon jag inte ville vara.

Som tur var hade jag 2-3 vänner och familj som stod ut och stannade kvar trots att jag var "apatisk" och en "deprimerad" person utan något att ge.

Jag minns att jag kämpade för att hålla skenet uppe för ett par timmar men sedan var helt slut i flera dagar efter.

MIN RÄDDNING

Ett år tidigare hade jag träffat den där kvinnan borta i Kalifornien Birgitta Granström. Hon coachade mig i en helt ny livsfilosofi och en ny metod i nästan ett år och trots att jag var begravd i aska lyckades jag bygga upp mig själv bit för bit och hitta mina styrkor, mina starkaste egenskaper, drivkrafter, intentioner och livsprojekt. Det visade tydligt att jag tryckt undan mina drivkrafter, mitt ego, mig själv och anpassat mig till omgivningens förväntningar.

DRIVKRAFTER 

Jag förstod att en av mina drivkrafter var att imponera, vara bäst på det jag gör.

Det som jag sett som negativt och pinsamt var en av mina 6 starkaste egenskaper. Den har tagit mig fram och gett action i mitt liv och karriär.

Varför vill jag imponera och vara bäst då?

Jo min längtan att få vara framgångsrik med andra framgångsrika människor  är enorm,

I min värld är inte framgångsrika människor avundsjuka, skrytsamma och missunnsamma utan har förmågan att glädjas åt andras framgång.

Jag älskar den känslan när människor kan glädjas åt andra påriktigt. 

Där inte JANTELAGEN eller AVUNDSJUKA existerar.

Hur som helst, jag fullkomligt älskar just den livsfilosofin och metoden som lifespidersystem består av.

Det är vattentätt och ger långvarig självkänsla och självförtroende så länge man gör det man själv mår bra av. Jag förstår mig själv men också andra och varför människor beter sig på ett visst sätt utan behöva bli irriterad och ledsen el lägga energi på människor i onödan. Jag blev så fast och övertygad att jag själv utbildade mig till "lifespidersystemcoach" och blev en av dem första i världen.

Men nu tbax till AVUNDSJUKA.,,

Jag kan givetvis också känna det men jag har accepterat den känslan och det har blivit en av mina viktigaste signaler på att något saknas hos mig.

Det är något jag saknar och önskar. Det blir enkelt att förstå mina behov. Laddningen blir neutral och jag lyssnar på mig själv.

Om tex jag känner mig irriterad/avundsjuk på någon som köpt en resa till Maldiverna vet jag att det antagligen beror på att jag inte har ekonomi till det men längtar bort och behöver ledighet.

Avslutningsvis..

Lyssna på dig själv och jobbiga känslor! Dem sitter inne på massor med information om just dig!

Var stolt över den du är och det du gör! 

Känner du dig frustrerad, ledsen, irriterad, aggressiv el har du kramp i dig själv? Det är  troligtvis undanryckta drivkrafter som är dina starkaste egenskaper!

I min värld finns det inga dåliga egenskaper utan bara felplacerade som längtar efter att få ta plats.

Det är just dem som får dig att bli den bästa och mest kraftfulla versionen av dig själv.


Tack för mig! Ha en fin dag💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilken dag!

Vilken vecka!

Vilken händelserik månad!

Just nu händer mycket positivt runt omkring mig, mitt arbete, min underbara familj osv.

Jag är riktigt glad och nöjd men framför allt förväntansfull över framtiden och har tillit till att den tar mig dit jag ska

Idag har jag suttit i möte med en skolpsykolog.

Det var ett otroligt givande möte och för första gången någonsin hör jag en annan bild om en elev än någon av lärarnas utlåtande. Jag kan nog med säkerhet säga att det var den mer rätta bilden än den jag fått tidigare. Det är så man blir mörkrädd över vad okunskap, antaganden och värderingar gör med oss!

Vi måste sluta anta, leva efter gamla värderingar och ist ta reda på FAKTA!

Jag kan inte skriva om den här situationen men jag ska försöka förklara lite om det här med projiceringar.

ProjiceRa, -ing: är en term som betyder att man lägger sina negativa egenskaper på andra människor och sin omgivning för att på det sättet slippa hantera dem.

Jag läser om och om igen om vad folk irriterar sig och hatar hos andra männsikor. Det dem egentligen inte inser är att dem pratar om sin egen spegelbild. du ser inte el irriterar dig inte på sånna egenskaper du själv inte har!

Det är något du äger men defenitivt har bristvara på! Projeceringar kallas det! Du lägger dina egenskaper , som du dessutom inte tycker om på andra!

Egentligen är det helt fantastiskt bra information och det är bättre att använda den som ett facit på sig själv ist för att irriterar sig, känna hat, avundsjuka, bli ledsen, frustrerad osv.

Jag fick en otrolig Aha upplevelse när jag insåg det under min utbildning som livspindelcoach.

Nu ställer jag mig alltid frågan när något dyker upp som jag blir ledsen, besviken eller känner avundsjuka över...

1. Vad irriterar jag mig på egentligen?

2. Egoistiska personer!? -Jaha, det är alltså så att jag har brist på att vara EGO?

3.Vad kan vara bra med att vara EGO? -Jag behåller min egen energi, gör på mitt sätt, tar ansvar och gör mina egna val som gynnar mig!

Det är alltså ingen dålig egenskap att vara tex ego!? Det är bara när den egenskapen används på ett icke lämpligt sätt el tillfälle som den blir destruktiv el obehaglig.


Har ni hört talats om HÄRSKARTEKNIKER?

Ojoj...man blir mörkrädd över hur otroligt vanligt det är med männsikor som är så mentalt svaga att dem måste använda sig av härskartekniker. De flesta vet inte ens om det eller vad det är? Jag vet att jag själv har använt det några gånger och jag skäms faktiskt över att jag sårat människor i mitt liv men när man inte har någon bättre kunskap el några verktyg så blev det tyvärr så. Det handlade nog med säkerhet om min osäkerhet och rädsla att jag gav någon annan skuld över något som var mitt eget ansvar!

Usch,,jag har stött på så otroligt många i mitt liv som utövar det. Allt från de som fryst ut en i skolan, på arbetsplatsen, chefer, ledare, arbetskollegor, bekanta, i relationer och vänner.

Det kan skada en person så otroligt mycket, hela min själ har varit så trasig och det tar tid att läka ihop från sånt men idag biter det inte på mig längre då jag känner till detta och vet att det inte är hos mig problemet ligger utan hos utövaren.

De fem vanligaste härskarteknikerna är

1. Osynliggöra någon annan (frysa ut tex)

2.Förlöjliga någon annan

3.Undanhållande av information

4.Dubbel bestraffning

5.Påförande av skuld och skam

Om du tycker det är intressant kan du söka på härskartekniker för att läsa mer!

Kul att du har läst mina tankar idag!

Stor kram Erika <3

Likes

Comments

Hej kära läsare!

Jag har inte haft någon energi att skriva senaste veckan då all energi har gått till att försöka orka mig igenom dagarna med smärta och försöka fokusera på att komma tillbaka fullt till mitt arbete.

Enligt försäkringskassan har jag fram till December på mig att komma tillbaka och må bra annars bör jag byta arbete!

Fattar inte vad jag skulle göra om jag inte kan arbeta med det jag gör nu? Det är allt jag kan och brinner för! Jag har alltid arbetat fysiskt! Har haft fler jobb än fingrar och tår men allt jag gjort är fysiskt. Skönhetsstylist, inredare, butikschef, projektledare, event, lärare....jag är faktiskt ganska nere just nu om jag kanske inte kommer kunna göra det jag älskar!

MEN det finns en sak jag kan tänka mig att göra på heltid och det är föreläsningar för ungdomar och spindelcoaching givetvis. När jag var på Mia Törnbloms föreläsning i Skövde sist så pratade vi och jag fick världens längsta kram och hon sa - Vi har samma energi ju! Du är äkta! Kör nu Erika! Ut och gör lite nytta bland ungdomar!

Det gav mig faktiskt otroligt mycket självförtroende och energiboost för att börja jobba på riktigt med det nu. Det finns ju så många där ute som behöver en knuff i rätt riktning😃

Jag känner varje dag att jag gör nytta när jag förstår vilket behov mina kunder har att prata av sig.

En del har dock grejer som sitter djupt i sitt undermedvetna som blockeringar, fobier, skuldkänslor mm behöver man bli av med och därför tänker jag göra lite reklam här för den absolut bästa hypnotisören i Sverige, jag kanske hela Europa och kanske världen Karin Tyden.

Hon kommer till mig den 2-3/3 och är du nyfiken så finns det nu 3 platser kvar!

Maila mig erikawiktorin@hotmail.com om du vill veta mer och gå in och titta på hennes hemsida!

Ha fortsatt fin vecka!

Vi hörs!

Puss å kram
Presentation Karin

Har du kämpat för att förändra något i ditt liv? Med hypnos kan vi tackla nästan alla förändringar du vill göra.

Karin Tydén är internationellt certifierad hypnotisör på avancerad nivå och har sin bas i Malmö och Stockholm. Hon har utvecklat sitt eget unika sätt att arbeta med hypnos och anlitas flitigt av bl.a. skådespelare, artister, TV-personligheter, politiker och företagsledare, både i Sverige och utomlands. Med små förändringar hjälper hon dig att nå stora resultat. I 5:ans växel.

…..
KARIN TYDÉN
| Your Mind Navigator
International Certified Hypnotist
Bergsgatan 2, SE-211 54 MALMÖ
Tel +46 (0)708-16 99 08 | E-post
info@karintyden.se
www.karintyden.se | Twitter @KarinTydenKarin Tyden​

Likes

Comments


Hej igen!

Jag har fått så otroligt mycket positiv respons och flera mail efter mitt förra inlägg men väldigt få som vågat visa sitt medhåll öppet, troligtvis pga vad andra kan tycka och tänka.

Vill bara säga att jag blir otroligt glad när någon visar mig uppskattning.


Oki. Ärligt, är det någon mer än jag som har sina känslor utanför kroppen?

Kanske är jag en människa som kan känna av precis allt och med en enormt bra MAGKÄNSLA!

Den har iaf hjälpt mig vid svåra situationer i livet.

Jag är verkligen en känslomänniska och när jag blir arg, brinner jag av på två sekunder och sen efter 5 min är det bra och jag minns inte att jag varit arg....mina fd pojkvänner och min familj brukar säga att jag inte har någon stubin utan bara en tändhatt😂

Jag blir vääääldigt sällan arg och egentligen är det inte arg utan väldigt ofta besviken och ledsen jag är då liksom.

När jag är ledsen så grinar jag som en gris, jag tycker jättesynd om mig själv och det händer flera gånger i veckan. Det är skönt att gråta och att tycka synd om sig själv för det frigör saker hos mig och sen så är jag ju glad igen😃

Besviken är en jobbig känsla. Den har på någotvis förföljt mig sedan jag var liten, väldigt liten.

Det kan handlar om att människor jag stått nära och älskat har svikit mig eller så har jag svikit mig själv genom att ta beslut som jag egentligen inte vill för att tex vara omtyckt, älskad eller en bra vän.

MEN idag är jag så stolt över mig själv att jag börjat tänka på mig själv, mitt EGO har fått ta plats och jag är inte rädd längre för jag har börjat göra det jag är bäst på, jag tar mina egna beslut som jag mår bäst av.

Man kan inte vara älskad av alla! Det vet jag och jag vet också att en del människor kanske alltid kommer kritisera det jag gör pga av

avundsjuka att jag följer mina drömmar och det är något dem aldrig kommer våga göra men det är också precis just det som gör mig till en ledare och förebild.

Jag har trots mycket motgångar och utan förutsättningar i livet lyckats ta mig dit jag är idag,

Jag vågade tex ta steget att kombinera coaching, personligutveckling och skönhet i mitt företag.

Mod är en av grundpelarna till framgång!

Det gör att jag tror på människans kapacitet att klara vad som helst!

Mer om det en annan gång...

Puss å kramSpanien är egentligen mitt hemland! Spanjorer är precis som jag med mycket känslor men framför allt där finns solen ​

Likes

Comments

Hi Im back!

Efter en vecka i solen fick jag landa i sinnet, återhämta mig och njuta av att inte ha något på agendan.

Ingen tvätt, disk, städ, jobb, skjutsande av barn eller annat planerande som upptog mina tankar.

Sista dagarna fick jag dock veta att jag levde eftersom mitt diskbråck började göra ondare och ondare.

Väl på väg mot flygplatsen kunde jag inte gå själv så det blev rullstol till flygplatsläkaren som ville ha kvar oss några dagar men det kändes omöjligt så jag fick tillslut en spruta med smärtstillande så jag skulle klara flygresan hem.


Skönt att vara hemma i verkligheten igen trots allt!

Under semestern har jag funderat mycket på all bekräftelseprostitution som råder bland oss människor...

Överallt ser vi det! På instagram, på fb, på bloggar, i skolan, på jobbet, i relationer, på gymmet, på tv osv...

Vi längtar efter bekräftelse för att få cred att vi är någon, något, att vi duger, att vi syns, att vi är duktiga, att vårt hem är perfekt, att vi har något viktigt att berätta, att vi är omtyckta, att vi är älskade för den vi är!

Jag är precis så jag också...

MEN hur vore det om vi började tycka om oss själva på insidan och som den människa vi är utan kroppsfixering, utseendefixering, prestationer, status, måsten och val.

Eller kan vi verkligen leva bara på bekräftelsen vi får på all yta och prestationer?

Jag mår själv allra bäst när jag får en komplimang över min personlighet, tex att jag är en inspirerande eller fin person för den känns i hjärtat eller själen liksom men inte på samma sätt när någon kommenterar mitt utseende eller mina prestationer på samma sätt.

Givetvis blir jag otrolig glad över att höra att jag är duktig på mitt arbete, där jag faktiskt gör människor fina på ytan men också på insidan där märker jag att mina kunder faktiskt tycker liiiite mer om sig själva ibland på insidan när utsidan är finslipad.

Vem fan är jag som har rätt att skriva sånna här galna påståenden?

Jag är en 35 årig fyrbarnsmamma, egenföretagare med väldigt höga krav på mig själv som ibland blir otroligt ledsen när jag ser hur självförtroenden blir viktigare och viktigare men självkänslan glöms bort totalt!.

VEM ÄR VI UTAN SJÄLVKÄNSLA? Vem är vi utan utseende, prestationer, relationer, pengar, status, arbete?

Många känner att dem inte är någonting och faller djupt vid jobbiga situationer då livet kommer imellan.....

Dags att rusta sig för livet!!! Hit med lite SJÄLVKäNSlA och en större självbild!

Vi hörs!

Kram Erika


En bild från ett fantastiskt vackert hotell i Meloneras, Gran Canaria

Likes

Comments


Äntligen!

Sitter i bilen på väg mot Stockholm med min fästman Dennis. Imorgon den här tiden sitter vi vid en härlig restaurang vid Amardores på Gran Canaria, vårt andra hem.

En hel vecka med avslappning, livskvalité, återhämtning, kärlek men framför allt SOL!

Min kropp mår inte alls bra i detta Svenska klimat, jag är född i fel land helt enkelt;)


Dagen har annars varit ganska hektisk med fransförlängningar på agendan. Jag älskar verkligen att möta mina kunder och det är nog min främsta styrka förutom att jag är en kontrollmänniska & perfektionist då ;D

Nu hoppas jag veckan kommer ge massor med SOL-energi så det räcker iaf till vårsolen och vårkänslorna tittar fram.

Nu ger jag mig för idag och ska se till att ha mammalyx, kvalitetstid med min käraste 💓

Tingeling!

franskund

Lämnar detta vackra vinterland

Tillbringar en vecka vid solen

Likes

Comments

Mitt första inlägg...

Jag vill mest dela med mig av erfarenhet och den frustation jag känner över att människor mår så otroligt dåligt och totalt har tappat bort sin självkänsla.

Överallt krävs ett gott självförtroende så som i skolan, på arbetsplatsen, på gymmet, på fritiden, i hemmet, utseendet osv men när fokuserar människan på det som egentligen är det viktigaste!!? Självkänslan handlar inte alls om att prestera utan bara på varandet och sitt egetvärde!

Jag frågar ofta mina coachklienter vilka dem är och om dem tycker om sig själva utan att prestera!? De flesta säger att dem inte är någonting!

Det här gör mig frustrerad och jag inser även att det är något jag måste ut och hjälpa människor med, först och främst ungdomar och barn innan livet kan ta förödande vändningar..

Vill du tycka om dig själv på insidan?

Vill du bygga upp din självkänsla och egetvärde?

Börja med att göra några små övningar varje dag/kväll tills du börjar ta det som en vana.

1.köp en bok där du kan anteckna tankar och funderingar.

2. Börja första veckan att skriva minst 3 saker som du tycker om hos dig själv just idag. Det kan tex vara att du har varit en bra lyssnare, en glad mamma, en fin vän, varit omtänksam, inspirerande, givmild mm men det får inte handlar o att du presterat något som tex sprungit långt på bandet,gjort ett bra jobb, haft högsta betyg på ett prov osv.

3. Skriv även ner det du känner dig tacksam för i livet och verkligen bara det du känner! Träna på att känna tacksamhet, alltifrån relationer, familjen, arbete, mat, hem osv. Minst 3 saker per dag

Jag lovar att du kommer känna annorlunda efter bara en vecka!

En genväg till självkänsla är att göra saker för andra, uppmärksamma en ny frisyr, berätta att man tycker om någon eller hjälpa någon med en utmaning.

Stort lycka till!! 

Kärlek från Erika

Likes

Comments