​Hej!

Just nu sitter jag på tåget påväg till Borlänge, för kurstillfälle både idag och imorgon av min "sidan av skolan" utbildning som jag gått sedan i december.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var alltså ungefär ett år sedan jag bestämde mig för att ta tag i plugget igen, men kanske inte på samma sätt som alla andra.
Jag visste knappt vad en folkhögskola var för något men gick in på folkhögskolor.se, tror jag den hette i alla fall.

Först i listan kom Kristinehamn upp av en "slump", jag gick in och läste lite om den. Sedan ringde jag ett samtal och sa "Hej, vi ska till Kristinehamn i helgen" första reaktionen då var likadan som min alltså "vart ligger det, vad sjutton ska vi göra där??!". Men sagt och gjort så åkte vi hit och när jag kom hit till skolan, tittade jag bara på den och fick en bra känsla direkt. Så jag bestämde mig för att här ska jag plugga, här skall jag bo om ett halvår.

Så jag sökte, bestämde mig för att jag kommer att komma in. Så jag började säga till folk att jag ska flytta i Augusti men det var inte många som trodde att jag skulle göra det.
De flesta sa "Jaja Victoria detta är bara någon av dina impulser du kommer ångra dig och fått massa andra idéer innan dess.

Augusti kom och jag flyttade den 16 Augusti 2016, sedan dess har mitt liv ändrats på många vis.

Jag har t.ex. ALDRIG någonsin i mitt liv uppskattat allt på detta sätt som jag gör nu.
Min familj där hemma, man insåg rätt snabbt vilka vänner man har där hemma som kommer vara mina vänner resten av livet och vilka som var "tillfälliga".
Jag har insett att jag visst är skolsmart, förut har jag alltid sagt "jaja, jag är bra på mycket annat men skolan är inte min grej".

Men tack vare denna skola och mina lärare här har jag fått chansen att utvecklas och lära mig så enormt mycket.
Jag är så enormt tacksam över allt som hänt detta år.

Det har även börjat bli jobbigt att inse att snart är det över, alla människor jag har lärt känna här..
Det är relationer jag kommer att åtminstone ha med mig resten av livet, jag kom som sagt hit utan att känna en enda människa. Jag visste inte ens hur dialekten här lät, men det är något jag absolut har fått lära mig att leva med haha.

För varje dag som går nu inser jag att det är en dag närmre att inte få ha dessa människor runt om kring mig varje dag längre. Samtidigt som jag saknar min familj så oerhört mycket, det är jobbigt att t.ex. gå miste om min lillebrors utveckling mellan 14-15 händer det väldigt mycket. Men han vet att jag alltid finns där och kan komma hem direkt om det är något så det är ändå en trygghet. Jag saknar min syster som alltid finns där för mig och jag saknar att träffa henne och bara prata massa strunt. Jag saknar att alltid ha mina föräldrar nära, jag vill varje dag berätta hur tacksam jag är över att ha dessa människor i mitt liv.

Likes

Comments

Sitter här på mitt rum och insåg precis att det är bara ca 5 månader kvar innan jag flyttar hem till Stockholm igen efter 1 år här i Kristinehamn.
Detta år har varit väldigt lärorikt och det har hänt väldigt mycket men när jag tittar tillbaka så inser jag att jag glömt bort massor av saker jag gjort.

Därav att jag sätter igång med att blogga igen, så detta kommer nog inte bli en blogg där jag bloggar varje dag utan mer för att jag ska kunna titta tillbaka på vad jag gjort.
Men även för er som undrar vad jag håller på med här borta och vill ta del av mitt liv här.


Likes

Comments