Inte helt bra på det här med att blogga! Är mitt i nollningsperioden och i princip alla har fått nollesjukan, hostar ikapp under föreläsningarna haha! Nollningen kan vara det roligaste jag varit med om och jag har i princip inte hunnit plugga någonting, men nu tänkte jag börja kolla lite på böckerna i rättsfilosofi. Filosofi är verkligen inte min grej, så känner mig inte jättetaggad på denna delkurs men det blir nog roligt när man kommit igång! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Kort update. Sitter just nu i mitt studentrum och är så taggad på skolstart imorgon, då är det upprop och sedan börjar nollningen. Är himla glad att jag hittade UJIK, känner att jag hamnat rätt. 

Likes

Comments

​Så idag är det torsdagen den tredje december, och jag håller på att leta boende. För i måndags, blev jag världens lyckligaste tjej; "Din tentamen har nu rättats av examinator och du har erhållit betyget AB. Ditt tentamensresultat utgör ett av kursens 20 bästa och du erbjuds därför en plats på Juristprogrammet vid Lunds universitet". 

Jag kan bara inte förstå det, det känns helt overkligt. Att få bli jurist vid Lunds universitet har tidigare bara känts som en avlägsen dröm, men så snubblade jag in i denna kurs och här är jag nu. Är så himla glad och tacksam.

Likes

Comments

Då var provet över. Kom dit vid halv ett ungefär och träffade en jättetrevlig tjej som också kom dit tidigt, kändes skönt att prata av sig både innan och efter provet. Tentan ja. Det var de fem snabbaste timmarna i hela mitt liv. Frågorna var luriga, lurigare än någon av de andra extentorna jag gjort innan. Såhär i efterhand känner jag bara "åh nej jag glömde skriva det och det" hela tiden så ska försöka släppa tentan nu. Således ska jag krypa ner i sängen och fortsätta kolla på the OC!

Likes

Comments

Ytterligare en dag har gått och jag har i princip inte pluggat någonting. Har köpt en miniräknare, sovit och tagit en promenad. Hade planerat att plugga från kl 9 till 21 men det gick ju sådär. Gjorde en tentafråga och lyckades missförstå den totalt, varpå jag fick föga 3 poäng. Inteinteintebra. Men jag är ganska säker på att när man väl sitter där framför de riktiga tentafrågorna så läser man dem nog extreemt noga. Men men, nu är det dags! 20 h kvar till tentan.

Likes

Comments

​En dag kvar. Idag har jag läst igenom och gjort några extentor. Ingen bra dag alls, körde fast på en hel del frågor. Sedan när man kollar i facit är det så obvious, och jag blir arg på mig själv för att jag inte förstod. Just nu känns allt hemskt. Fasen alltså. 

Likes

Comments

​2 dagar kvar. Jag förstår inte var tiden tog vägen. Idag har jag tagit det rätt lugnt på pluggfronten, börjar känna lite att det jag inte kan nu hinner jag inte lära mig. Imorgon och på lördag blir det repition och bara ta det lugnt. Något jag är orolig för är att få totalt hjärnsläpp på tentan. Jag har haft ett antal mardrömmar om tentan redan faktiskt. En gång glömde jag lagboken, en annan glömde jag hälften av allt material, en gång skulle jag gå på toa tio minuter innan den började och när jag gick tillbaka hade jag glömt tiden och kom in försent. När jag väl fick komma in hade någon knäckt min dator, och då gick jag fram till tjejen som knäckt den och sade något i stil med "enligt 2:1 skadeståndslagen skall du ersätta mig för sakskadan du uppsåtligt vållat"... Drömmer till och med om paragrafer alltså. Men det kanske är bra, att repetera i ens drömmar såhär innan tentan kanske inte är helt fel :-)

Likes

Comments

Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Känns som att jag andas juridik. Har exakt fyra dagar på mig att lära mig allt som krävs. Idag har jag gjort extenta efter extenta, och tänkte avsluta pluggandet för idag med att läsa igenom kapitlen om arbetsrätt och associationsrätt. På ett sätt är jag taggad inför tentan, men även livrädd. Tycker juridiken är så fruktansvärt intressant så att få lösa sex stycken fall under tidspress kommer ändå bli en rolig utmaning. 

Likes

Comments

​Jisses vad längesedan det var jag bloggade! Mycket har hänt och sedan jag bloggade sist har planerna för framtiden förändrats tämligen mycket. Sitter just nu och har en paus i pluggandet. Om 6 dagar är det dags för den stora och extremt viktiga UJIK-tentan. Jag blir nervös bara av att skriva det där, så ni kan tänka er hur nervös jag kommer vara på lördag dagen innan. Den här kursen har verkligen fått mitt att inse att det är juridik jag ska syssla med, och jag tror jag lärt mig mer under dessa 2,5 månader än vad jag gjort sammanlagt under gymnasiet haha.. Oavsett hur det går så har kursen givit mig så mycket, och det känns på ett sätt tråkigt att den är över snart. Det är extremt många detaljer som skall kommas ihåg, minsta lilla detalj och en helt annan lag kan blir tillämplig, så jag är otroligt glad över alla extentor som finns att träna på. Nu tänkte jag återgå till repition av associationsrätten, hej sålänge!

Likes

Comments

Herregud vilket härligt väder det har varit de senaste dagarna! Fick en chock när jag gick utanför dörren i söndags, fick byta jacka! Så härligt att kunna gå från tjock vinterjacka och klumpiga uggs till kappa & boots, som jag längtat. Har haft något sorts glädjerus dessa dagar, solen får gärna stanna!
Kappa - H&M // Jeans - Lee // T-shirt - Zara // Boots - Vagabond // Väska - Michael Kors // Solisar - Mango

Likes

Comments