Header

Gai Phat Met Mamuang Himmaphan (eller nemmere sagt; kylling med cashewnødder) er en sindssyg lækker og ikke mindst nem og sund ret som er perfekt til aftensmaden (og som også smager latterligt godt på madpakken dagen efter). Jeg har valgt at sætte mit eget præg på retten, ved at tilsætte råvarer som kokosmælk og bambusskud, da jeg synes det er sindssygt lækkert. Giv det et skud og sig hvad i synes :-D

Alt du skal bruge er:

- 800-1000 g. kylling

- forårsløg - bruger altid et bundt

- peberfrugter (er selv kæmpe fan af de røde og grønne)

- et fed hvidløg

- en halv chili

- olie - bruger neutral kokosolie

- fiskesovs - tager den altid lidt på gefühlen, men ca. 2 spsk.

- sød østersovs - denne tages også på gefühlen, der skal dog lidt mere østersovs i, i forhold til fiskesovs, så omkring de 3 spsk. er passende

- 1 dåse kokosmælk

- 1 dåse bambusskud i skiver (kan undlades)

- ris

Fremgangsmåde:

Start med at hakke alle grøntsagerne fint og skær kyllingen i strimler. Hvidløg og chili steges i kokosolien og kyllingen tilsættes. Man krydrer den nu alt efter smag og behag, samt hvad man lige har. Derefter tilsættes henholdsvis forårsløg, bambusskud, fiskesovs, den søde østerssovs og lidt efter kokosmælken. "Sovsen" skal nu simre lidt og smages herefter til.

Man kan vælge, at tilsætte grøntsagerne allerede nu, hvilket man normalt gør i den originale ret. Jeg synes dog det er mere lækkert selv at komme dem på til sidst, fordi man dermed undgår at retten bliver "smattet" og grønsagerne bliver dermed heller ikke bløde, hvilket jeg personligt ikke er fan af ;-)

Man kan vælge at spise ris til retten, hvilket jeg foretrækker. Det ville være passende at sætte dem over nu, og i mellemtiden kan man riste cashewnødderne indtil de er gyldne.

Tip: server eventuelt hakkede mandler, agurkestave, gulerodsstave og tomater til ligesom på billedet ovenfor, det er bestemt ikke tosset og mætter også ;-)

Velbekomme!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Ligesom planken (læs her) findes der også et utal forskellige variationer af squats. I har vel alle set de forskellige "30 days squat challenges" hvor man så ikke ser nogen forskel, når man endelig kommer til dag 30, og har lavet over 200 squats - (lige et lille mandagstip; de virker ikke, så det er ikke værd at bruge tid på ;-))

Noget der derimod virker, er at sørge for at udfordre sig selv og virkelig mærke syren i benene, så det til sidst bliver en kamp mellem kroppen og ens tankegang. Indrøm lige, at det da er fucking optur og en fed følelse, når man skal kæmpe sig igennem det - det skal jo gøre mærkes for at kunne gøre en forskel, og hvem vil ikke gerne have en lækker squatrøv?!

Men hvad træner squat egentlig udover ens lår?

Hovedsageligt træner denne kongeøvelse lårets- for og bagside og ballerne, men det bliver bedre endnu, for hele ens overkrop kommer nemlig også i gang. I det hele taget er det faktisk hele ens krop der er i gang under squat, altså det bliver jo virkelig ikke bedre !! Ja, selv hele ens core, altså kernen omkring maven, bliver nemlig også brugt sammen med ryggen, til at stabilisere kroppen.

Et problem for mange er dog at de squatter forkert, og i stedet for at opbygge muskler, få bedre styrke og forbrænde fedt, går de fra centeret med ondt i enten knæet, ryggen eller nakken. Hvis man får ondt, er det bedst at gå ned i vægt og forbedre sin teknik, før man igen går op i vægt. Det kan tage lang tid at lære at squatte korrekt, og jeg kan ikke ikke selv påstå at jeg gør det ordentligt, selvom jeg snart har gjort det i 4 år.

Men hvilke variationer findes der så indenfor squat?
Back squat

Det er nok denne øvelse mange tænker på, når de høre ordet squat. En fejl mange begår ved denne øvelse er, at de ikke kommer langt nok ned. En lille huskeregel er, at man skal have toppen af hoften lavere end sine knæ.
(Myten om at ens knæ ikke må komme ud over tæerne er en kæmpe løgn, som man bestemt ikke skal lytte til, så squat i bare så dybt i vil og kan)

Front squat

Denne er personligt en af mine favoritter. Desværre er jeg ikke super stærk i den endnu, men mon ikke det kommer en dag? ;-)
Øvelsen er mere mild mod lænden, fordi du er mere oprejst end i det almindelige squat. Derudover træner den også maven mere end back squat, fordi det kræver så stor kraft i dine mavemuskler, at holde kroppen oprejst, bonus bonus.

Overhead squat

Endnu en af mine favoritter som jeg i den grad vil være stærkere i er overhead squat. Da stangen skal holdes i strakte arme, stiller øvelsen store krav til core og skulderstabilitet og træner samtidig dette. Man kan typisk ikke løfte ligeså meget i overhead squat som man muligvis kan i normal back squat (medmindre man er pisse sej), og det er også derfor, at øvelsen er super fin til enten opvarmning, koordinations- og smidighedstræning - og så er det da også vildt sjovt at få lidt variation fra de normale squats!

Bulgarian split squat

Denne øvelse er også blevet mere og mere populær. Den er satans hård, men samtidig ekstremt god at have på træningsprogrammet. Da man udfører øvelsen på et ben, medvirker det til, at man træner sin balance samtidig med, at man har rigtig meget fokus på den ene muskel.

Et godt tip er at starte med at udføre øvelsen uden vægt, hvorefter men stille kan stige i vægt for at sikre at øvelsen bliver udført rigtigt.

Single leg squat

En sidste øvelse i denne omgang er squat på et ben. Jeg ville sådan ønske at jeg kunne udføre denne uden hjælp fra TRX eller en stol, men jeg arbejder på det!! 

Det er lidt en blærerøvsøvelse som er super fed bare lige at kunne, men træningen op til er fandme også lang, så når man nailer den er det altså med at vise, at man kan, haha. Og som Nelson Mandela så fint sagde: "It always seems impossible until it's done", hvilket sgu egentlig er flot sagt, og må siges at passe til disse squat øvelser.

God træning venner ;-)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hey alle, og glædelig 2. søndag i advent. Det er slet ikke til at fatte, at det allerede er den 10. december, altså hvor fanden bliver tiden af?? Og lad os endelig ikke glemme at jeg, om præcis en måned, fylder 20 (!!!), ej det er godt nok ikke lige til at forstå.

Som i kan høre har jeg en del der skal fejres, så jeg tænkte, at det var en god anledning til pandekager, da man jo egentlig altid kan spise dem, og de her er ovenikøbet proteinpandekager, så de er faktisk også gode for dig, og så smager de jo bare pisse godt - Amen jeg tror ikke det bliver meget bedre.

Til disse lækre pandekager (som jeg lover smager bedre end de ser ud), skal du bruge:

- en hel banan (gerne lidt moden, så den er dejlig sød)
- 2 hele æg
- en halv scoop proteinpulver (jeg bruger Bodylab's Whey 100 med chokoladesmag, her)
- 50 gram havregryn
- lidt vand

(og nu når vi er i julemåneden er en smule kanel heller ikke tosset i blandingen :-D)

Jeg steger altid mine i kokosolie og topper dem med lidt lækker peanutbutter (her ) - et lille tip er at komme peanutbutter mellem pandekagerne, så man er sikret noget i hver bid, bonus bonus ;-)
Hvis man er i humør til lidt ekstra, er lidt hakkede mandler eller lidt frugt til altså slet ikke tosset!

Velbekomme ;-)

Likes

Comments

Hvis der er en ting jeg craver konstant, så er det romkugler. Min moster arbejder i en bager, hvor de sælger nogle med chokoladeovertræk, og det er det fucking bedste i verden, altså dem og studenterbrød er jo næsten bedre end jul - hvilket siger en del, når det kommer fra mig!

De er desværre bare ikke super sunde, så jeg blev derfor ret glad da min veninde for nogle dage siden viste mig et lidt sundere alternativ til romkugler, og da jeg så opskriften, blev jeg endnu mere overrasket, for de er virkelig nemme at lave! Der stod dog kikærter på opskriften, hvilket jeg ærlig talt havde lidt svært ved at forbinde med kage, men jeg gav dem et forsøg, og de smager altså rigtig godt!


Alt man skal bruge er:

- 150 gram dadler
- 1 dåse kikærter (husk at dræne vandet fra dem)
- 3. spsk kakaopulver
- 8 spsk. havregryn
- 2 spsk. smeltet kokosolie
- 1,5 tsk. romessens
- 0,5 spsk. hindbærmarmelade

Det må i da indrømme er en nem og overskuelig opskrift til en lækker lille kage!

Hele molevitten blendes sammen og stilles på køl indtil "dejen" er fast nok til at blive rullet. Man kan derefter rulle dem i diverse toppings efter eget valg. Jeg valgte kokosmel, kakaopulver og lidt hakkede mandler, men jeg ville ønske jeg havde 86% chokolade på lager, for overvej lige hvor lækkert det ville være, hvis et par stykker (eller alle) var med chokoladeovertræk!?

Velbekomme ;-)

Likes

Comments

Endnu en nem og hurtig opskrift på en lækker aftensmad. Denne gang står menuen på lækker frisk pasta og lidt kylling med philadelphia light smøreost og bacon.

I pastaen er der:
- frisk pasta (sjovt nok, haha)
- rucola
- en friskpresset citron
- salt, peber og selvfølgelig mirakelpeber (pebermix)
- cherrytomater

Pastaen koges ifølge anvisningerne på pakken, citronen presses i og resten tilsættes. Målene afhænger lidt af hvor meget man har lyst til, så det tilsætter man efter smag og behag.


Kyllingen skæres op på midten, uden at blive skåret helt igennem, smørosten kommer ned i revnen og bacon vikles rundt om. Brun det på panden for en sprødere overflade, og sæt det derefter i ovnen indtil kyllingen er gennemstegt - nemmere bliver det vidst ikke :-)

Velbekomme ;-)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Morgenmaden i dag bestod af den eftertragtede lækre havregrød med bodylab's peanutbutter som kan købes her, et halvt æble, 3 dadler og selvfølgelig kanel. Prøv det, det smager latterligt godt og tager jo ingen tid + det mætter helt til frokost ;-)

Likes

Comments

"One pot" måltidet er efterhånden blevet forholdsvis populært, hvilket jeg virkelig godt kan forstå! Der findes da ikke nogen nemmere måde at lave aftensmad på, end at smide alt hvad man lige har lyst til ned i en gryde, komme låg på og lade det simre indtil pastaen er færdig?! Medmindre man selvfølgelig vælger at købe sin mad udefra, men jeg synes personligt at et hjemmelavet måltid altid er bedre, ved ikke om jeg er den eneste?


Til denne mega simple ret kan man sådan set komme alt i hvad både køleskabet og hjertet begærer. Jeg brugte følgende:

- 500 gram spaghetti
- en dåse flåede tomater
- 500 ml grøntsagsboullion
- 200 ml vand
- omkring 20 cherrytomater
- champignon
- en hel squash (enten groftrevet eller skåret i skiver som jeg personligt foretrækker)
- gulerødder
- hakket chorizo pølse
- et løg
- olivenolie
- rosmarin
- salt og peber
- pebermix (eller mirakelpeber som vi så fint kalder det herhjemme)
- chilli

Det hele blandes som sagt sammen i gryden, låget sættes på og retten er klar til at blive serveret ligeså snart pastaen er "al dente".

Tip: steg eventuelt chorizo og champignon på panden inden så de bliver en smule sprøde.

Bon Appétit ;-)Likes

Comments

Mit forhold til planken er lidt ambivalent. På den ene side elsker jeg øvelsen, fordi den er så fandens effektiv, men samtidig er den også så hård, at den er svær at være fan af. Man kunne vel passende sige "what doesn't kill you makes you stronger!" til denne skønne/forfærdelige øvelse.

Der findes en del forskellige variationer af planken, men fælles for dem alle er, at det er en statisk øvelse for ens core. Planken træner nemlig de indre tværgående mavemuskler, på klogt sprog: transversus abdominus, og ikke nok med, at den giver dig en flot mave, styrker den altså også ens kropsholdning, så what's not to like?!

Der findes som sagt forskellige variationer af planken, og et par stykker af dem er vist nedenfor.

Klassikeren

Sørg her for at spænde op i hele kroppen, altså ben, baller, core og arme.

Klassikeren med strakte arme

Sørg igen for at holde hele kroppen spændt, og undgå at falde sammen i armene når det bliver hårdt.

Sideplanken

Denne kan både laves med bøjede eller strakte arme. Husk igen at spænde i hele kroppen, og sørg for at holde ryggen rank og lige, også når det bliver hårdt :-)

Planke med benløft

Endnu en dejlig plankeøvelse med lidt ekstra udfordring. Det er her vigtigt, at man ikke løfter benet højere op, end at man stadig kan holde hoften lige. Dette sørger for, at der især er fokus på ballen. Hold skiftevis et ben i luften i 30 sekunder, og gentag dette op til 3 gange.

Planke med armløft

Sidste øvelse for denne omgang er planken med armløft i stedet for benløft, hvilket også er en super god øvelse som igen styrker hele kroppen. Hold igen hver arm i luften i skiftevis 30 sekunder, og gentag op til 3 gange.

Nu hvor det (endelig!!) er december og vi snart skal spise en masse lækker julemad, har det vel aldrig skadet nogen med en god trænings udfordring?

5 min planke challenge:
- 60 sek almindelig planke
- 30 sek med strakte arme
- 30 sek med benløft på højre ben
- 30 sek med benløft på venstre ben
- 30 sek sideplanke på venstre side
- 30 sek sideplanke på højre side
- 30 sek almindelig planke
- 60 sek med strakte arme

Hvem tør tage udfordringen op på sådan en dejlig lørdag?
God træning !! :-)

Likes

Comments

Det er vidst tid til at jeg skriver lidt mere om mig selv, så her får i lige 20 hurtige om mig:

1. Jeg hedder Victoria Weihrauch
2. Jeg er 19 år, og bliver 20 den 10. januar (what!!?)
3. Jeg er ca. 175 cm høj.
4.. Jeg bor i en lille by tæt på Kolding
5. Jeg blev student fra Munkensdam Gymnasium i sommers.
6. Jeg arbejder fuldtid hos Subway og er reservetjener på Hotel Koldingfjord
7. Jeg har en tvillingesøster, og en vigtig pointe er, at jeg selvfølgelig er den ældste og at de to minutter der er imellem er meget vigtige.. ifølge mig ihvertfald
8. Jeg har planer om at læse en professionsbachelor indenfor ernæring og sundhed, og derefter en kandidat i human ernæring - altsammen i København hvilket jeg synes er lidt langt væk hjemmefra, haha
9. Jeg har en fugl (mine forældre synes åbenbart det var en god erstatning for en hund..)
10. Min familie og jeg har vores egen båd, en Bianca 111, hvis nogle af jer har forstand på det.
11. Jeg er kæmpe fan af Rasmus Seebach og Sam Smith, de er dygtige !!
12. Jeg skal ud og rejse i marts 2018 med en god veninde (Maldiverne, Thailand og Sri Lanka, her kommer jeg !!)
13. Jeg deltog i Lillebælt Halvmarathon i maj 2017
14. Jeg elsker selvfølgelig at træne og presse mig selv til det yderste
15. Jeg har en dårlig tendens til at bande for meget..
16. Jeg ville elske at hjælpe andre i min fremtid, og målet er klart at mindske sygdomme i befolkningen ved hjælp af sund kost og træning
17. Jeg elsker at rejse, og vil så gerne opleve meget mere af verden end jeg har.
18. Intet slår god italiensk mad med et lækkert glas vin
19. Jeg ville da ikke have noget imod at være ejer af en 2017 BMW X5 fremfor min kære lille Toyota Aygo
20. Jeg ELSKER jul og synes det burde være jul året rundt, og er måske lidt typen der synes at julemusik fra 1. november er mere end i orden!

Likes

Comments

Gårsdagens træning stod på cardio og ben samt lidt mave, og hvem elsker ikke en god bentræning!?

Jeg startede ud med en god lang løbetur på 70 min, som i alt blev til 12,6 km. (dette gør jeg dog ikke hver gang, selvom det ikke kunne være tosset at blære sig med ;-))


Derefter trænede jeg følgende øvelser:
- Backsquats: 15/12/10 gentaget 3 gange med stigende vægt
- Stivbenet dødløft med 15 kilos håndvægte: 4*10 SS. jumping squats med 20 kilos stang
- Benpres: 15/12/10 med stigende vægt
- Legextensions SS. Leg curls
- Hip thrusters: 4*10

Efter hver træning slutter jeg altid af med en kort maventræning, da jeg ærlig talt ikke gider køre mave en hel træning..

MAVEPROGRAM:

- 3 min planke
- 20 leg raises efterfulgt af 20 single leg raises
- 20 crunches
- 20 v-ups
- 20 saksen

God træning :-)

Likes

Comments