I min familie er det ikke alltid at middagen består av en halv tallerken med grønnsaker, som noen mener at en middag skal gjøre.

"Frukt og grønnsaker bør dekke ½ av tallerkenen.

Frukt og grønnsaker kan øke kaloriforbrenningen med opp mot 20 prosent. Disse matvarene inneholder karbohydrater, men har langt færre kalorier i seg enn andre karbohydrat-rike matvarer. Dette gjør at de fordøyes saktere og gjør at du føler deg mett lenger.

Grønnsaker er så rike på aktive kalorier at du kan spise nesten så mye du vil. " fra KK.no

Ofte blir det ikke grønnsaker i det hele tatt til middag. Jeg føler ikke for å klage på maten som jeg får her hjemme, men heller være fornøyd! I det siste har det vært mye slik, men da pleier jeg ofte å kutte opp evt. litt salat til å ha ved siden av. Men jeg liker best mer mettende grønnsaker som brokkoli, blomkål, gulrøtter, squash, osv. Men det tar for lang tid å tilberede når maten alt er lagd og jeg er sulten.

MEN så kom jeg på at jeg trenger jo ikke å bruke en halvtime på å lage i stand grønnsaker som må vaskes og kokes. Jeg kan jo bare putte de i mikrobølgeovnen i noen minutter. Og gjett om det fungerte bra!

I dag hadde vi en typisk middag som vi pleier å ha mye her i hus: kjøttdeig og spaghetti - altså ikke noe spesielt med grønt. Så jeg bestemte meg for å dampkoke brokkoli og gulrot i mikrobølgeovnen til å ha ved siden av. Først hadde jeg grønnsakene i en bolle som tåler varme. Så tilsatte jeg 2 ss vann og varmet de i 3 minutter med plastfolie over. For ekstra smak hadde jeg på litt salt og pepper.

Dersom du syns at grønnsaker ikke smaker godt, vil jeg anbefale å tilsette og prøve ut alt slags krydder. Jeg bruker å gjøre dette når jeg er lei, eller når jeg ønsker en forandring. For eksempel så elsker jeg grønnsaker stekt i kesam/creme fraiche, forskjellig krydder, toppet med soya saus.

Ellers kan du sjekke ut karriformen min som er full av grønnsaker HER.


Aldri mer unnskyldninger for å ikke ha grønnsaker til middagen i hvert fall! ;)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Jup, gjør dere klar for oppskriften på denne herligheten. Grunnoppskriften er Linda Stuhaug sin, men sjokoladekremen gjorde jeg en vri på som jeg gjerne vil dele med dere. Den kan dere bruke på alle slags kaker som passer med sjokoladekrem. Virkelig noe som får søtsuget bort, det kan jeg låve. Jeg syns absolutt at kaker er minst like godt å lage som julebakst isteden for en haug med tørre kjeks for eksempel. Denne kan stå i fryseren så det er bare til å ta ut mengden du ønsker å spise eller servere når som helst!

Ingredienser

Mandelbunn:

 • 200 g mandler
 • 50 g saftige dadler uten stein
 • 3 ss sukrin gold
 • 3 eggehviter

Protein sjokoladekrem:

 • 100 g romtemperert smør
 • 1-2 ss sukrin (jeg brukte også noen dråper stevia)
 • 1 ss kakao
 • 1 scoop sjokolade toffee proteinpulver
 • 3 eggeplommer


 • 25g mørk 70% sjokolade eller annen mørk sukkerfri sjokolade


Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen på 175 grader
 2. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter.
 3. Fordel i en liten form med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
 4. Rør sammen smør, sukrin, proteinpulver og kakao med en miksmaster. Tilsett en og en eggeplomme mens miksmasteren går. Bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen.
 5. Smelt sukkerfri sjokolade og fordel over sjokoladekremen. Skjær i passelige biter og oppbevar kaka i kjøleskapet eller fryseren.

Likes

Comments

Pink, sweet & fluffy

Se så søt smoothiebowl. Ble helt forelsket i den jeg.

Hemligheten bak den fluffy konsistensen: 20g vanilje whey proteinpulver.

Å tilsette proteinpulver gjør både at du får i deg mer proteiner, smoothien blir søtere på smaken, og den blir mer fluffy i konsistensen. For min smak ble det kanskje litt for mye av det gode på slutten, da jeg raskt blir kvalm av slik konsistens. Men det er absolutt verdt et forsøk, som en forandring på smoothien 😄 Og noe jeg definitivt kommer til å fortsette å gjøre. Det metter også helt sykt bra. 


Han en fin fredag!!

Likes

Comments

Det er så viktig å være takknemlig for det du har, og den du er. Dette er noe jeg var grusomt dårlig på før, men som jeg prøver å bli bedre på hver eneste dag. Å vite at du har noe som kanskje noen andre ikke har, er en måte å kunne føle seg mer lykkelig på. Dager du føler deg nede, tenk på det. List opp ting du er takknemlig for og sett deg inn i den situasjonen du er i. Se for deg hvordan ting kunne vært om du ikke hadde hatt det slik du har det nå. Tenk på alle de menneskene som ville gjort hva som helst for å være deg og for å være i din situasjon akkurat nå. Vær takknemlig. Vær glad. Vær lykkelig.

Så jeg tenkte å avslutte dagen med å liste opp ti ting jeg er takknemlig for.

1. Jeg har en familie som støtter meg i alt jeg gjør
2. Jeg har et fantastisk flott hus å komme hjem til
3. Jeg kan kjenne, lukte, se og føle
4. Jeg har utrolig mange gode venner 
5. Jeg har muligheten til å reise hvor jeg vil
6. Jeg kan utdanne meg til akkurat det jeg vil
7. Jeg har rent vann i springen
8. Jeg kan skrive og lese
9. Jeg har muligheten til å si og tenke det jeg mener uten å bli straffet for det
10. Jeg bor i ett av verdens rikeste land

Det er sant som de sier, du vet ikke hva du har før du mister det. Og det har vi alle sannsynligvis opplevd eller kommer til å oppleve en gang. Vi har kanskje mistet noen vi er glade i, mistet jobben, opplevd en ulykke, tapt penger, mistet en venn, blitt alvorlig skadet, hatt hjertesorg, flyttet bort, gjort noe dumt eller gjort noe vi angrer på. Uansett hva det er, så er det ting som kom uforventet. Ting som skadet oss på innsiden. Utfallet gjorde vondt der og da. Men som oftes så kommer vi oss gjennom det. Fordi vi er mennesker. Vi er sårbare og vi har følelser. Vi er desperat etter å ha det godt med oss selv og vi gjør alt for å holde oss oppe i stigen. Uansett hvor vondt utfallet var og hvor langt nede på stigen vi er, så finnes det ting rundt oss som gjør det verdt å holde oss oppe. Som gjør det verdt å ikke slippe grepet. Det er nettopp disse tingene vi må lære oss å sette mer pris på. Tingene som kommer i skyggen med en gang det er noe i livet som tar ekstra plass. Det er lett å ta ting forgitt, det er lett å trykke seg selv ned når når vi alt er på vei i samme retning. Å tenke på de gode tingene i livet for meg hjelper utrolig mye. Det kan være den minste tingen. Men dette er ting jeg vet at hadde gjort livet mitt annerledes om de ikke var der. En shout til de ti tingene, de som gjør at jeg er utrolig glad i det livet jeg har. Jeg er så, så takknemlig.

Likes

Comments

Creamy and sweet 

Ingredienser

 • 40g lettkokte havregryn
 • 2ss mager kesam
 • 15g sjokolade proteinpulver
 • 1ss chia frø (kan kjøpes på helsekostbutikker, coop, helgø o.l)
 • 1ss sukrin
 • litt kanel, kardemomme og salt
 • litt vann

Bland alt sammen og tilsett litt vann for å få røren litt(!) flytende. Dette trekker chia frøene til seg over natten, og du får en kremete blanding på morgningen. Jeg pleier å lage denne på kvelden før jeg legger meg. Det fungerer også å lage det i en matboks å ha det med som matpakke til lunsjen - utrolig praktisk!

Server gjerne med varme bær, syltetøy, eller lignende❤

Likes

Comments

Big knits, fluffy socks and hot coco
Christmas music and gift wrapping
Quality time with family & friends 
Falling snow and christmas lights
Christmas dinners and fireplaces
Decorating the tree and christmas movies

// Bilder: weheartit.com

Likes

Comments

Se på denne herligheten her da. Hvor fiiiin? Selve klokken er fra Fitbit og jeg fikk den sammen med et svart gummi armbånd. Men dette gullfarget arbmbåndet på bildene er fra Wish appen. Tror det kostet rundt 200kr for det, noe som absolutt var verdt prisen spør du meg! Det eneste som er negativt er at det kanskje akkurat er litt for stort når jeg har det på det strammeste. Men det gjør meg ikke noe, så lenge jeg kan bruke den til hverdagsbruk. Jeg bytter som oftes til det svarte igjen når jeg trener. Men nå trenger jeg ikke lengre å føle at klokken min blir for "sporty" for mer pyntet outfits. Jeg har så og si ALLTID på meg klokken min. I love it ❤ Skal virkelig vurdere å ta i bruk Wish mer altså, rask levering og hele pakka jo. Eller kanskje jeg bare var heldig?

Ha en fin kveld videre!

Likes

Comments

Åh, dere kommer til å takke meg for denne enkle men gode oppskriften. Dette er en typisk rett jeg lager når jeg kun skal lage mat til meg selv. Du kan liksom hive oppi akkurat det du liker av grønnsaker, kjøtt og krydder.

Kutt opp grønnsaker

og legg i en ildfast form. Jeg brukte brokkoli, gulrot, rødløk, squash og sopp.

Stek kyllingen

sammen med karri, hvitløkskrydder, spisscumin, gurkemeie, salt og pepper. Hell over en boks med lett kokosmelk og la det stå å putre i noen sekunder før du heller blandingen over grønnsakene. Dersom du liker grønnsakene dine helt gjennomstekt og ikke litt harde, som meg, så kan du forhåndsvarme dem i ovnen før du heller over blandingen i rundt 10 minutter på 180 grader.

Topp med ost

og hiv den inn i oven på 180 grader til osten er gyllen brun.

Sykt som det høres ut, så elsker jeg å lage middag til meg selv. Det er selvfølgelig ikke ofte det skjer fordi jeg bor hjemme med familien. Men de dagene jeg gjør det, er det ingen problem å finne ut hva jeg skal lage. Det er da jeg får tid til å prøve ut kjekke oppskrifter! Men denne retten tok jeg bare fra eget hodet og tilsatte ting jeg visste at jeg likte. Åh den karri-sausen er helt sinnsykt god, spesielt etter at jeg toppet det hele med litt soyasaus! 😍

Likes

Comments