Som nogen af jer ikke ved så har jeg en lillebror. Han er 10 år. Han har autisme og ADD. Nu tænker nogen sikkert at autisme er en sygdom og I stiller sikkert også en hel masse spørgsmål omkring det.

Hvad er Autisme? Også kaldet Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF):
Autisme er en udviklingsforstyrrelse, der specielt rammer menneskets udvikling af gensidig social interaktion, sprog og kommunikation. Personer med autisme har en tendens til at opføre sig på en stereotyp og repeterende måde og udviser ofte særegne reaktioner på deres omgivelser. Autisme er normalt til stede fra fødslen, men symptomer bliver oftest først synlige i løbet af barnets tre første leveår.

Autisme har ikke noget med handicap at gøre. Det er heller ikke nogen sygdom. Når man har ASF kan man også have alle mulige andre ting f.eks OCD, Tourettes syndrom, ADHD eller søvnforstyrrelser. Min lillebror har så også ADD.

De forskellige diagnoser inden for autismespektret er bl.a.:
Infantil autisme.
Atypisk autisme.
Gennemgribende udviklingsforstyrrelse uspecificeret.
Gennemgribende udviklingsforstyrrelse anden.
Aspergers syndrom.Hvad er ADD?
ADD er en betegnelse for en bestemt type ADHD.
Bogstaverne ADD står således for Attention Deficit Disorder, dvs. forstyrrelse af opmærksomheden.
ADD bruges når der er tale om opmærksomhedsforstyrrelse.
Mennesker med ADD er meget mere stille end dem med ADHD og derfor er ADD ikke en sygdom men det er der nogen som tror. Man kan tage medicin for det.Hvordan er det at leve sammen med en som har ADD?
Det er meget hårdt fordi at de er jo meget opmærksomhedskrævende på en måde. De kan ikke passe sig selv og det er derfor meget besværligt at leve sammen med en som har ADD. Min lillebror tager medicin for hans ADD. Medicinen hedder Concerta men der findes alle mulige andre slags ADD medicin.Hvis du har spørgsmål til noget omkring det her jeg har skrevet om kan du smide en kommentar nede i kommentarfeltet og jeg vil selvfølgelig svare på din kommentar.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Her ser I min mor. Billedet ude til venstre er taget i 2012 og billedet til højre er taget i år.
Nu vil jeg fortælle jer hvordan mit liv og min families liv ændrede sig i 2013.
I slutningen af marts i 2013 var min mor til tjek hos lægen fordi hun synes det var mærkeligt at hendes ene bryst var ømt. 1-2 uger efter hun havde været til tjek blev hun kaldt ind på rigshospitalet til en samtale. Vi troede jo alt var fint og godt. Da jeg havde fri fra skole blev jeg hentet af mine forældre. På vej hjem sagde mine forældre at de skulle tale med mig under 6 øjne. Da vi kommer hjem sætter vi os ned og mine forældre fortæller at min mor har kræft. Jeg bliver jo selvfølgelig bange for at min mor skal dø og det er jo naturligt at børn reager sådan når de hører om at en af deres nærmeste har kræft. Senere den dag kommer min mormor hjem til os og det ender med at min mormor, min far og min mor sidder og græder.
Da der går nogle måneder bliver min mor opereret. 1 månede efter bliver jeg mobbet af en dreng i min klasse. Det vil jeg helst ikke skrive om fordi det er for hårdt at skrive om men hvis du gerne vil vide det kan du bare skrive til mig over instagram
I 2013-2014 får min far stess. Fra hele det startede har min hverdag ændret sig. Min mor har været igennem nogle operationer. I december får vi indbrud og det gjorde at de første 3-4 måneder turde jeg ikke gå hjem alene fordi jeg var bange. Jeg har haft et hårdt 2013. Efter 3 år er min hverdag blevet normal igen.
Hvis du sidder derude og har brug for et råd til hvordan du kommer igennem mobning så skriv til mig over instagram fordi jeg vil rigtig gerne hjælpe folk. Det jeg har været ude for er ifølge nogen helt normalt men andre synes det er synd for mig. 
Nu til min spiseforstyrelse. I 2013 fik jeg spiseforstyrelse. Det var min måde at vise at jeg havde det skidt og at jeg havde brug for hjælp. På 1 år tabte jeg mig omkring 10 kg. I følge min læge var det slemt fordi jeg var i forevejen ret tynd. Dengang var jeg nede på 25 kg og i slutningen  begyndte jeg at tage på igen jeg begyndte at veje omkring de 32 kg og nu vejer 41-42 kg. Det er først nu at jeg er begyndt at spise vejeret og at jeg vejer det som man skal.

Likes

Comments

1. I 6. klasse blev jeg mobbet af en dreng som gik i min klasse. Det endte med at han flyttede skole.
2. Jeg har haft spiseforstyrrelse i 2013. Det vil jeg skrive mere om senere hen. 
3. Min mor fik konstateret brystkræft i 2013.
4. Jeg har gået til dans i 2 år.
5. Jeg har haft en 'sygdom' i foden sidste år som gjorde at jeg var væk fra skole i 1-2 måneder. Jeg var hele tiden hos lægen og det ændte med at jeg gik med krøkker i 2 uger. Jeg ved det lyder mærkeligt og det kan jeg godt forstå fordi det er en sjælden 'sygdom'. Det gjorde at jeg måtte stoppe med at have det fritidsjob som jeg havde og jeg kunne ikke gå til dans.
6. Jeg er single fordi ja jeg ved ikke rigtig hvorfor.
7. Jeg har skiftet skole fordi jeg var for meget væk dengang hvor jeg havde de problemer med min fod så det gjorde at jeg ikke kunne komme i skole.
8. Der er måske mange af jer derude som har en morfar som I ser rigtig meget men jeg ser kun min morfar 1-2 gange om året fordi at han bor i Brasilien. Jeg savner ham rigtig meget og når han så er i Danmark og besøger mig og min familie er han her kun i max. 1 uge. Så jer derude husk at nyde den tid i sammen med jeres familie fordi en dag er de der ikke mere også vil I pludselig fortryde at I ikke var sammen med dem. Jeg nyder ihvertfald al den tid han er her i Danmark fordi en dag så er han der ikke mere også vil jeg fortryde alt det jeg har gjort.

Likes

Comments

1. Er en strikpullover/striktrøje med turtleneck (højhals) i mørkeblå og hvid. Den koster 999 kroner. Jeg kan rigtig godt lide den fordi det er nogle pæne farver og lige min stil. Den vil passe perfekt sammen med nogle hvide jeans eller et par sorte jeans.
2. Er en strikjakke/cardigan i grå og hvid. Den koster 2.195 kroner. Den passer til en hvid bluse og et par grå jeans, et par hvide jeans eller et par sorte jeans/leggings.
3. En bikini i mørkeblå, rød og hvid. Den koster 249 kroner så den er billigere end de andre ting. Den er sommeragtig så det er ikke lige vejret her i DK til at bruge den. 
4. En strikkjole i hvid med turtleneck. Den er lige min stil fordi jeg elsker strikkjoler. Den koster 2.395 kroner. Den passer til et par sneakers eller et par høje sko.
5. En strikpullover/striktrøjer i blå og hvid. Den koster 1.095 kroner. Den har sorte knapper på den ene skulder. Jeg kan rigtig godt lide den og den ville passe til et par sorte bukser og et par hvide bukser.
6. Et par jeans i hvide men man kan også få dem magen til bare i sort. Der er sorte knapper på begge bukser. De koster 1.095 ligegyldt om du køber de sorte bukser eller de hvide bukser. Jeg kan rigtig godt lide at der er knapper øverst i siderne fordi det gør dem rigtig unikke også ligner de ikke et helt normalt par jeans.

Likes

Comments