Header

Alltså titta på detta, detta var det som fanns i paketet från Gymgrossisten var det gällde tillskott/dryckes-väg. Jag är typ beroende av red bull (😂), jag ääälskar smaken och jag behöver koffein för att fungera. Många dricker kaffe, och visst det gör jag också, men jag giller mest att dricka kaffe vid specifika tidpunkter - red bull tycker jag funkar till allt. Till fika, innan gymmet, innan jobb/skola, eller bara innan ett prov till exempel.
Då gymgrossisten nyligen tagit hem just flak av redbull (både vanlig och sockerfri) så blev jag helt till mig av detta och har redan druckit upp 17 av 24st.

I övrigt så fick jag hem en massa snacks, bl.a. proteinchips, LC-choklad, kalorifri choklad/jordnötssmör samt lite kosttillskott i form av en PWO från Femimal samt en portion Whey-80 från StarNutrition.

Jag har sen innan en PWO från Femimal, fast i en annan smak, och vet att den funkar sjukt bra! Jag tycker dock att det är lite konstigt att de utvecklat "tjej"-tillskott, liksom de innehåller exakt samma ingredienser men bara för att marknaden fungerar som den gör så har man gjort om etiketten och gjort den rosa och "tjejig". Produkterna är det absolut inget fel på, och inte heller på er som väljer att köpa det (jag själv har ju gjort det) - men jag tycker att det är lite konstigt att det finns. Liksom det enda rent kemiskt som skiljer våra kroppar åt är våra könshormoner, de andra kemiska processerna fungerar ju likadant hos båda könen.
MEN, produkten i sig är grym och något som jag rekommenderar!


LC-chokladen innehåller 469kcal/100g (alltså en hel kaka) varav 34g fett, 54g kolhydrater varav endast 6g är sockerarter.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Hej!

För att avsluta denna skoldag så hade Minerva anordnat att Fredrik Almqvist skulle föreläsa för oss, ni kanske har läst i tidningar om att han och hans forskarteam har gjort en makalös upptäckt gällande botemedel för TBC? Han är iaf en forskare och professor i biokemi (om jag inte missminner mig) på Umeå Universitet, och han hade en helt fantastisk föreläsning!

Han pratade bl.a. om bakterier av olika slag och nämnde att ingen bakterie är "ond", utan bara är farlig eller sjukdomsframkallande om den är felplacerad. Vi har ju mellan 1-2kg (!!) bakterier i vår kropp, som då är goda bakterier - tarmfloran hjälper till att bryta ner molekyler och bidrar till bildandet av K-vitamin bl.a. Dessa är inte "onda" men de blir farliga om de placeras i en annan miljö, till exemepel i urinblåsan. E-coli bakterien anpassar sig då för att kunna existera i en annan miljö, och det är då den börjar bli farlig. Den utvecklar bl.a. (just specifikt i urinblåsan) speciella utskott s.k. pili som hjälper bakterien att fästa i andra celler så att bakterien inte följer med urineg ut ur kroppen.

Han berättade om hur han och hans forskargrupp lyckats skapa en molekyl som hindrar dessa fiberutskott att bildas, vilket leder till att bakterien inte fäster eller infekterar andra celler och sedan följer med urinet ut. 

Föreläsningen var otroligt intressant och jag är verkligen tacksam över att Minerva anordnat detta. 

Nu: innebandymatch!

Likes

Comments

Ett impulsivt frisörbesök resulterade i ett 12cm kortare hår med en mycket kallare ton.

Mitt hår är så tjockt och typ "bångstyrigt" att nyanseringen satt i 45minuter - 3 gånger så långt som maxtid. Mina hårstrån vill helt enkelt inte suga åt sig något (?). Hur som, jag är supernöjd - trots att det känns jättekort😅

Med Instagram-filter

Vanligt ljus

Likes

Comments

IsaDora sculpting lipliner "Rum Raisin", IsaDora Twist Up Mattlips "Blackout"

Likes

Comments

Godmorgon på er!
En glad och mätt Victoria ligger nu och ser film efter en brunch med äggröra och kycklingbacon😋

Igår var det skola som vanligt, förutom att vi på fredagar har ett 4h långt hål. Jag for hem, jobbade lite och åt lunch. Av någon anledning så var jag helt tom på energi igår, hjärnan ville inte samarbeta och kroppen var tung som bly. Trots det så släpade jag mig in på Tenton för att hålla i Bodypump, och så fort musiken startade så försvann den där tröttheten!

Jag kom hem, åt en god middag och spenderade hela kvällen i soffan med en godispåse😅

Likes

Comments

Jag, Viktor och Marty bestämde oss (av någon outgrundlig anledning) att se Blair Witch idag.
Jag har sett the Blair Witch Project, som basically är den film som startade hela skräckfilmstrenden med att filma med videokamera från förstapersons-perspektiv. Den var så sjukt läskig och bara allmänt USCH, så jag visste att jag var tvungen att se denna uppföljare/remake.

Jag ångrar mig, haha helt ärligt så var det den läskigaste film jag sett. Och jag har sett mycket, jag kan inte ens räkna hur många skräckfilmer jag sett - gamla som nya - men detta må vara det värsta någonsin.
När filmen slutade så kändes det som att jag tog första andetaget på 1.5h. Den är psykiskt jobbig att titta på, det är liksom inga läskiga monster eller mördare utan det är jobbigt rent mentalt, samt att spänningen i filmen aldrig släpper. Det är verkligen ingen sån här "spänningskurva" utan det är pang på 100% filmen igenom, sen när man tror att det inte kan bli mer obehagligt - ja då självklart blir det det.

Gillar du skräckfilm? Då är detta ett måste! Trots att jag blev så otroligt tagen av den så får den definitivt 5/5 av mig. (Då Marty och Viktor också var jäkligt tagna så gissar jag på samma betyg från dom 😅)

Likes

Comments

Jag har nu under 2 månaders tid haft ett klippkort hos MyAcademy, vilket har resulterat i olika tillfällen (minst en gång i veckan) med min studiecoach Sofie där vi helt enkelt har gjort olika uppgifter i Ma4c.

Sofie är en väldigt härlig tjej, hon är väldigt nära mig i ålder och läser just nu till gymnasielärare i matematik på Uppsala universitet. Det har varit väldigt speciellt att ha "lektioner" med henne, främst för att hon är så trevlig som person, och det har varit skönt att få höra två olika människor förklara samma problem. Min mattelärare i skolan och Sofie är lika duktiga, men ändå på olika sätt. När två olika personer förklarar samma sak men med olika ord så får man ofta en större helhet över problemet.


Det som har varit mest roligt för mig är att Sofie blivit som en kompis till mig, utöver lektionstid så messar vi om andra grejer - kanske om andra ämnen och bara allmänt roliga situationer som hänt i skolan etc. Därför har jag alltid sett fram emot att ha nästa tillfälle med henne!


För någon vecka sedan så hade vi vårat första delprov i matte. Ett prov som sammanfattade kapitel 1 och 2 - det kanske inte låter som något stort prov, men provet innefattade kring 100 sidor matematik. Provtiden var en timme och det var inte tillåtet att använda miniräknare. Provet enligt min mening var svårt. Speciellt då jag tror att det i vår klass enbart var typ två personer som hann hela provet. Jag hann inte de två sista frågorna - och de tillsammans gav 5 poäng.

Ska jag vara helt ärlig så var jag rätt orolig över hur det skulle gå, absolut inte orolig över ifall jag skulle få godkänt eller ej, men orolig över ifall jag skulle få ett högt betyg (vilket jag strävar efter).


Förra veckan fick vi resultatet, och mitt resultat var ett B. Ett ganska starkt B till och med, det fattades bara någon poäng för högsta betyg. Ska jag vara helt ärlig så är allt det tack vare Sofie och MyAcademy. Min mattelärare i skolan är grym han med, men på skolan har vi mest föreläsningar och alla uppgifter gör man mest hemma. Hade jag då inte haft bestämda tillfällen med Sofie så vet jag inte om jag hade prioriterat matematik-plugget på samma sätt. Att tänka på är ju att jag på sidan av detta läser Engelska 7, Svenska 3, Fysik 2, Biologi 2 och Kemi 2, varav alla enligt mig är tunga kurser som kräver ett hel del hemjobb.


Jag kan iaf rekommendera MyAcademy till tusen. Jag är så tacksam över att jag fått denna möjlighet, och min motivation till studierna har aldrig varit så hög som nu. Slutligen så vill jag ge världens största tack till världens finaste Sofie. Tack för allt du hjälpt mig med och tack för att du gör det du gör!


Du hittar MyAcademy HÄR

Likes

Comments

Hej på er!

Idag gick jag upp med tuppen och befann mig på IKSU kl. 07 för ett ryggpass!
Det blev ett bra pass som bestod av marklyft, latsdrag och en hel del axelövningar.

Nu sitter jag och äter min frukost; keso, och ska plocka upp skolböckerna för nu börjar min första lektion - Engelska 7.

Likes

Comments

Två skitsnygga klädesplagg från Better Bodies hittade hem hit förra veckan. Två relativt nysläppta till och med!

Frakten gick väldigt fort och paketet vägde hela åtta kilo (!!).


Ett par sweatpants (som jag bott i sen jag fick dom) som är smalare nedtill och bredare upptill. Dem är gjorde av ett väldigt skönt och luftigt material och blandar mode med träning!

Dem framhäver verkligen en atletisk form och sitter relativt tight för att vara ett par jogger pants.

Dessa går på 699:- och ni kan hitta dem HÄR

Denna tröja är faktiskt mitt favoritplagg i min träningsgarderob. Den är så smickrande på kroppen och färgerna är tidlösa. Även här är materialet luftigt och tunt, något som jag verkligen uppskattar vid ett träningspass. 
Materialet bidrar även till att det inte blir några synliga svettfläckar trots de gråa färgerna. 

Tröjan kostar 399:- och den hittar ni HÄR.


Likes

Comments