Men hallå! Har lite perioder i livet just nu, är så trött och sen pigg. Just nu jättetrött! Går och lägger mig typ 9 och är ändå trött nästa dag...

Impa har gått bra sen jag skrev sist. Blivit starkare och piggare! Har även tränat för första gången tsm, tyckte ändå det gick bra och fick bra tips. Det var faktiskt roligt att träna, det var längesen jag tyckte det. Igår hade galopphästen galopperat av sig en sko -_- så vila till torsdag när hon ska skos.

Likes

Comments

Såg nu att inlägg från i söndags inte kommit upp, ojdå! Idag red jag ut en sväng i början, sen in i manegen. Just nu känns det bara som det blir massa hand ridning, hon vill bara framåt hela tiden. I galoppen i manegen går det faktiskt bättre där kan jag bara vara mjuk och styra mest med benen. Idag övade vi lugn galopp och börja lossa sidorna. Men aså det går liksom inte att trava, hmm! Ute kör hon bäst hon vill också. Känns inte så roligt att rida när det bara blir en dragkamp, blev hyfsat bra i slutet. Måste börja rida ordentligare nu, skärpning!

Likes

Comments

Impa har en sak i hjärnan just nu och det är GALOPP! Jag är så slut efter vi galopperat runt som galningar så att jag inte orkar ta tag i traven. Men hon är ändå ganska fin i skritten efteråt. Idag utmanade jag henne liten och samlade ändå ganska mycket, låg en bom framme som jag la volter över och byte varv oså. Vill att hon ska lyssna på mig hela tiden vart vi ska. Och det kan jag ju inte klaga på, hon går aldrig åt samma håll som innan utan lyssnar alltid. Känns ändå bra, även fast jag är slut efter varje pass! Haha :) nu är det bara att fortsätta jobba.

Likes

Comments

Har inte riktigt kännt för att skriva på ett tag. Impa blir bara bättre och bättre, gjort galoppfattningar från skritt ute och två okej galoppfattningar i manegen igår. Galopperade runt ett tag samlade lite men inte för mycket, vill att hon ska tycka det är roligt. Kommer att öka svårhetsgraden för varje gång. Vill inte sabba något nu när vi kommit ganska bra bit påvägen. Fattningarna sitter bättre och bättre när jag tömkör också! Löshoppade förra söndagen, gick bättre än förra gången. Det tog några gånger innan hon hoppade lugnt och inte bara körde på. Lite om gångna veckan.

Idag skulle jag egentligen vilja rida ut, men misstänker att det är halt ute. Men vi får se :) här kommer lite bilder från veckan, Impa har badat i havet bland annat!

Likes

Comments

Blev lite galopp på ängen idag, det var ju spännande. Underlaget var inte helt hundra var lite halt på vissa ställen. Så kände inte att fullgas var aktuellt men det var någon som tyckte att det var det :) red inte så där jättelänge, för att hon vilat. Det gäller att börja bromsa innan man börjat galoppera typ, haha!

Lite kvällsfunderingar såhär på kvällen. Tycker att hon har för lite muskler i överdelen av halsen. Måste börja jobba mer på det. Måste börja jobba mer på allt, haha :) ska lägga upp ett bättre tränings schema nu så det blir lite ordning på mig!!

Likes

Comments

Mycket på jobbet denna veckan, det är därför jag inte riktigt orkat in här. Kan sammanfatta att jag varit ute och åkt 3 turer på 7 dagar. 1 häst avlivad tyvärr, 2 hästar provade varav en är köpt. Somnade rätt gött igår!

Impa har haft vila i både torsdag och fredag. Tyckte hon var väldigt gnällig i onsdags, så det fick bli så. I tisdags var det tömkörning, hon var mer avslappnad än förra gången. Men också lite busigare tyckte jag. Hon ville typ bara galoppera och sen bockade hon i galoppen, haha! Det gjorde hon i onsdags när jag red också! Hoppade lite i onsdags, två kryss bara. Hon gick ändå framåt i galoppen, fast hon stod ändå emot. Svårt att förklara :) jag var väll inte i mitt esse men tillslut gick det ändå bra. Idag får vi se vad som händer ;)

Likes

Comments

Igår var Impa väldigt pigg igen, haha! Hade bommar framme på medellinjen/volterna.

Så jag la fokus att hon skulle gå rakt på medellinjen och la volter ut till spåret. Mycket skritt, vilket är väldigt svårt!? Hon ska hela tiden trava iväg och har väldigt svårt för att bara skritta. Sen måste man hela tiden sätta henne i arbete. Bara trava runt på fyrkantsspåret, då är det öronen framåt och bromsen funkar inte så bra. Travade bommarna på volten med fokus på att ta det lugnt och behålla formen. Hon är så pigg så att det handlar mest om att ta ser lugnt. Idag står tömkörning med Mia på schemat.

Likes

Comments

Impa har vilat 4 dagar denna veckan, dels för att det inte gått att ta in henne från hagen pga att det varit isgata. Sen har vi haft en sjuk häst på jobbet, som tur var va det inget smittsamt. Har bytt kläder 100 ggr denna veckan för att inte ta med mig någon eventuell smitta.

Idag var det alla fall jätteroligt att det låg bommar på marken. Haha! Lydnaden var väll inte på topp, men hon hade roligt i alla fall. Jag med för den delen. Hade bommarna på medellinjen sen stod det två hinder på volten. Så det fick bli några skutt också. Hoppade från kortsidan några gånger i varje varv. Tycker hoppningen blir bättre och bättre, distanserna satt bra idag. Har ändå inte hoppat så mycket på böjda spår.

Älskar havsutsikten från ridhuset!

Likes

Comments

Planerat 2 dagars vila denna veckan men egentligen ons-tor. För att hon ska få vila kroppen ordentligt. Men det var så jävla halt idag så fick bli idag och imorgon. Igår halkade hon typ hela vägen till hagen och idag var det värre. Vågade ärligt talat inte ta in henne från hagen... Så hälsade bara på henne och så fick hon massa morötter såklart ;)

Likes

Comments

Tömkörde idag, tänkte att man får ju tjuvträna mellan gångerna som hon tömkörs av Mia. Jag har ju aldrig riktigt lyckats men idag gick det :) var inte perfekt från mitt håll men ändå bättre än förrut. Tänkte att jag ska tömköra en gång i veckan ungefär och träna galoppen från marken. Gjorde några galopp fattningar idag och lätt henne galoppera några varv efteråt. Fick dock bara till det i ena varvet, tog nog slut på henne i första varvet. Lite dumt av mig! Hon känns väldigt nöjd efter tömkörning, tror hon gillar det. Hon förstår aldrig riktigt vad jag vill från marken, vilket jag egentligen borde lagt ner mer tid på än vad jag gjort nu. Försökt släppa henne i ridhuset och då kan hon springa något varv och sen står hon bara o tittar.

Likes

Comments