Böcker

Hello!

SWEDISH:

Ny vecka för ett nytt spännande inlägg från mig! Helt ärligt så har jag ingen koll vem som läser mina inlägg, om någon ens gör och om någons minns men för några veckor sen skrev jag ett inlägg som hette "Nytt liv", klicka här om du vill läsa den, där jag presenterade min odling för mango. Det har nu gått en månad sen min bebisplanta växt till ett barn samt den har hunnit döpas till Mangoria (eloge till pojkvännen). Låt mig nu presentera...

Jag är iallafall stolt för jag är rätt förtjust i gröna växter och ser fram emot att få se den växa! Spännande 😊

ENGLISH:

This part of the blog I am going to take it in English since people have asked me to do so. I'm going to present and recommend a new book for you and as you can see it is The Absolutist by John Boyne (as you by chances recognize one of his famous novel The boy in the striped pyjamas).

The Absolutist takes part during the first world war, and years after, and is about a young man called Tristan who takes the train to Norwich 1919 to deliver a package of letters to the sister of Will Bancroft, a man he fought alongside during the war. But the letters are not only the real reason for the visit. Tristan has finally found the courage to reveal a huge secret he's been keeping for himself. We are being told a story about the horrific war, from a first meeting between two men who becomes friends until the last goodbye in the trenches of northern France. It was a friendship with passion, jealousy, betrayal, happiness and sadness.

I really loved the book and enjoyed it through the whole reading process! Absolutist was a name given to soldiers who refused to have anything to do with the war and the soldiers who was named absolutist were often executed. In this book we get to meet some absolutists and the greatest absolutist of them all.

It is a well written book about the absolutist, war, love, homosexuality and what is right or wrong. The book is divided in three periods. The one is about the war and is written in present time. The second story is in Norwich written as the past and at the end of the book the readers will have a chance to catch up about the future.

Honestly, I read the book two times and feel a certain relief that it is over. I don't think I will read it again but since it's a beautiful book with a good-looking cover it will receive an honorable place in the bookshelf!

A highly recommended book!


Sometimes, you read a book and it fills you with this weird evangelical zeal, and you become convinced that the shattered world will never be put back together unless and until all living humans read the book. / John Green

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Whaaaat...😱


Japp, för er som älskar Harry Potter så finns det en giveaway man kan vara med på! Vill du gärna ha de 2 illustrerade böckerna av Harry Potter samt de fina bokmärken för att förfina det hela så klicka på denna Länken och gå med!

Känns nästan som bara ett måste om Harry Potter är ens liv!


After all this time? Always.Likes

Comments

I have an announcement!

Klicka på Länken för att få 100 kr rabatt på din första order hos Lyko.se, en av Sveriges största butiker för skönhetsprodukter.

Är ni sugna för att köpa bra skönhetsprodukter med bra kvalité samt pris så har Lyko väldigt många! You won't regret it!


"Kommer du att ångra dig om du inte gör det, gör det!" - Lololita

Likes

Comments

Movie

ÄNTLIGEN!!!

Mina känslor för denna filmen är nog obeskrivligt men äntligen har man fått se den (aldrig försent!). Vet inte med er men personligen så hade jag stora förväntningar på filmen. Jag läste en hel del om den, dess förändringar och kollade på många intervjuer så det var oerhört viktigt att inget förstörde stämningen/känslorna som jag hade. Förväntningarna blev bara ännu bättre när nyheten om att Emma Watson skulle spela rollen som Belle! (Ja, jag älskar henne. Gudinnan i mina ögon).

Beauty and the beast för mig betyder oerhört då det är, och alltid varit, min favorit Disney film. Så pass att jag även hade köpt dockvarianten av karaktärerna. Det var väldigt många känslor för denna filmen; glädje, glädjetårar, skratt och klart lite sorg.

Det är klart att denna versionen med Beauty and the beast skiljer sig från det tecknade. Man fick bl.a se vad som hände med Belles mor, fler nya låtar samt små förändringar av vissa karaktärer! Det vackra dock är att regissören lyckades göra ett fantastiskt jobb utan att förstöra sagan i sin helhet.

Jag älskade den oerhört mycket samt var sprickande lycklig när jag väl satte foten utanför biografen, vilket klart pojkvännen tyckte var sött men även han älskade den! Jag starkt rekommenderar filmen för alla och ska verkligen köpa den när den kommer ut. Filmen får 10 av 10 dragägg av mig sjävklart (vackert betygsystem va 😃)!

Något jag dock måste säga är hur snygga klänningar/kostymer det fanns i filmen!! Min absoluta favorit blev helt klart den vita bröllopsklänningen på slutet ❤ Började nästan drömma om mitt framtida bröllop haha.

Jag hoppas ni också älskade filmen samt känner stor stolthet för hela produktionen! För det gör jag ❤


If she is the one who'll break the spell, you must finally learn to love

Likes

Comments

Victoria...och vad mer?

Jo, inför nästa veckas inlägg så funderade jag på att göra en vlogg eller en enkel blogginlägg där jag besvarar era frågor! Därför är ni mer än gärna välkomna att kommentera med massa frågor om exakt vad som helst och jag ska göra mitt bästa och svara i ärlighetens namn. Detta lite för och väcka liv på denna bloggen samt presentera lite mig själv och kanske skratta åt mig och mina svar i framtiden! Kan vara roligt.

Hur som helst, jag hoppas ni har det mysigt nu när solen äntligen är här i Sverige så passa på få lite D-vitamin eller kanske hitta kärleken.


The Journey of thousand miles begins with a single step!

Likes

Comments

Odling

Som te älskare är jag otroligt glad att jag första gången fick skåda, känna och lukta en tebuske och det värmde gott i hjärtat! Tänk att jag kunde hitta det på botaniken i Lund, och det är enbart tack vare killen min för själv höll man på missa den hehe...och fota var jag tvungen! Nu följer man utvecklingen på busken 😊

Botaniken i Lund ja...

För er som läser min blogg och nån gång åker till studentstaden Lund så rekommenderar jag en fin besök. Jag personligen älskar växter och nu när våren äntligen är här så har det grön och färglada börjat blomma! Pojkvännen och jag trivs gärna på sådana mysiga ställen där vi skådar födsel av vackra liv och pratar om blommor, lär oss! Eftersom han är biologen nu så tar jag lärdom av honom.

Bilderna är tagna i växthuset, där de bl.a har också kaffeplantor men missade få med det på bild. Next time! Men här finns också en utomhusträdgård och när allt har börjat växa lovar jag bilder på det med. Älskar man djur så finns det små fåglar som jag fångade på bild som ni ser, s.k vaktlar, som man kan sitta och titta på. Extremt söta!! Något för barn. Dessutom kan man titta på grodor, också en bild på det, och på hösten så skuttar det massvis med ekorrar utomhus

Väljer man studera i Lund så är det ett mysigt ställe och plugga på under somrarna samt ta en god fika i deras café! Finns också en liten butik för att köpa blommor! Eller bara vistas där med vänner och familj!

Likes

Comments

Odling

Hej bloggen och det nya livet!

Varje gång ett nytt år börjar så börjar jag tänka på vad jag ska odla, för det är något jag gjort det senaste åren! I år så testar jag på att odla mango, som ni ser på bilderna ovan. Jag måste få säga att jag är väldigt stolt över den och funderar nästan på att ge den ett namn för den är väldigt fin. Men det krävdes tålamod för att få den och växa. Jag såg till så min pojkvän också odlar mango, då han också tycker att odlingen är roligt, men hans mango syns inte till än. Tålamod är alltså viktigt kära ni.

Om ni vill odla mango så en kort beskrivning följer:

1. Köp en mango (obvious liksom) och ät upp det fina köttet så du får en vit avlång kärnhus. Själva kärnan ligger i den så du måste öppna kärnhuset. Jag använde mig av en kniv och sågade lite med den på sidan/kanterna så att jag fick ett hål. Försiktigt sen sätt in kniven lite in i hålet så att du kan öppna den men krävs lite kraftig handarbete och försiktigt så man inte tar sönder kärnan. Kärnan ser ni på bilden där ovan

2. Man kan antaligen sätta in den direkt i jorden men det gjorde inte jag. Jag ville först få den och växa lite. Det finns två metoder. Antingen sätter du in det i ett glas med vatten och bytar vatten när den är smutsig eller så lägger ni kärnan i en fuktig hushållspapper och sätter in det i en plastpåse, som ni knyter, och lägger det ovanpå elementet. Eftersom jag hade två kärnor så testade jag båda metoderna. Det som gick fortast var nog med plastpåsen och med glaset tar det 2 eller 3 veckor. Ni kommer se att det börjar växa en liten knopp från den.

3. När knoppen har växt så ska den in i en kruka med jord. Det är väldigt viktigt att kärnan ska placeras vertikalt samt att den grova stora hörnet där knoppen växer ska placeras uppåt och inte pekandes nedåt. Här gjorde jag själv misstaget och lade kärnan lodrät och gör man det så kommer växten att växa nedåt. Tur man hade pojkvännen som sa till en.

4. Sätt blompinnar och dra en plastpåse/platsfolie över med andningshål. Vattna lagom, alltså inte för blött samt inte för torrt. Därefter är det att bara hålla tummarna och ha tålamod! Lycka till


Sen har jag också börjat odla purjolök men jag misslyckades med min och den tyvärr dog men jag försöker få upp pojkvännens, som han ska få sen, och den blev allt lyckat. Jag lyckas bättre med andras än min haha! Men för och lyckas så är det bara att du ska ha ändan av purjolöken (den med rötterna). Ha det sen i vattenbad, som på bilderna jag visar, och sen när det har växt ut så är det bara att placera i jorden och låta växa. vattna men inte så att det blir väldigt blött utan fuktigt! Jag har förstått att de inte klarar av för mycket vatten.

Det är väldigt kul och se när någonting nytt växer och dessutom så är det fint vid fönsterkarmen. Ni som läser inlägget och odlar själv: lämna gärna en kommentar på vad ni odlar själva och hur det går! Jag hoppas dock att solen kommer snart här i Malmö så växterna kan bli glada.

There are no gardening mistakes, only experiments!

Likes

Comments

Harry Potter


Hej Bloggen!


Som ni förstår av bilderna så handlar detta inlägget om Fantastics beasts and where to find them - filmen som hade premiär slutet förra året och här kommer jag för och säga något om det när hysterin är redan över och alla har sagt sitt. UTOM JAG!!

Nu är det så att jag älskar alla Harry Potter filmerna (kanske trean mindre) och anser forfarande att inget av de näst producerade kommer ens komma i närheten. David Yates har ändå lyckats leverera med och regisera denna filmen på ett någorlunda bra sätt. Jag var lite skeptisk i början över hur de kunde ens kunde drömma om att göra en film (btw det ska i slutändan finnas 5 stycken i serien!!!) där boken består av enbart en kort presentation om vem Newt Scamander är och sen massa listor/faktan på alla varelser som han har dokumenterat. Alltså det är ingen skönlitteratur utan en faktabok! Jag menar, varför vill man göra en film om detta. 5 filmer till och med från en bok som kanske är 50 sidor med bara faktan? Men jag ändrar lite min åsikt nu och kan tycka det ändå är intressant och fint för man får iallafall lära sig om varelser i filmen för det handlar inte enbart om häxor, trollkarlar och mugglare. Dock så blev jag inte så fascinerad av det nya amerikanska versionen av ordet muggles, nämligen non-maj. Varför ändra på det vinnande konceptet av ordet "muggles" som klingar så fint. Dessutom så är Harry Potter en brittisk produktion så varför måste ens USA också få bidra med något? De bidrar tillräckligt med Hollywood haha.


Hur som helst, filmen enligt min åsikt är helt okej. Den hade sina fina, roliga stunder men en del tråkiga. Funderade en del under filmens gång på vad för betyg den borde få av mig så beslutar jag mig för att ge 6 drakägg av 10. Detta är mycket på grund av varelserna man får träffa samt att Newt tillhör huset Hufflepuff som jag! Man måste stötta varandra lite va...

Och om ni undrar vilka varelser jag tyckte om så har ni de på bilden här nedan. Låt mig presentera Thunderbird, Bowtruckle samt Demiguise! Thunderbird var så himla fin med sin gyllenefärg och känner av sig när faran är kommen samt orsaka regn som vi såg i filmen. Bowtruckle, som i filmen har namnet Pickett är väldigt charmig samt även skådisen favorite. Och sist men inte minst, Demiguise som jag älskar för de kan bli osynliga!! Samt de kan förutspå framtiden. Dessutom är han söt och påminner om sengångare!

Detta var lite om mina tankar om filmen. Jag är osäker hur många gånger jag kommer se den precis som jag har sett de andra ordinarie filmerna flera gånger men är man potterhead så måste filmen och boken ha en plats i hyllan där hemma! Nu ser vi fram emot de andra fyra filmerna där vi kommer bl.a få reda på mer om Leta Lestrange och vem hon är egentligen. Nu behövs det lite mer kärlek känner jag eller?

Ni som läser, vill gärna veta eran tankar och åsikter om filmen eller Harry Potter i allmänhet så kommentera gärna. Tills vi hörs igen....


I solemnly swear that I am up to no good...

Likes

Comments

Om ens någon där ännu inte har tappat hoppet på denna bloggen så en guldstjärna till dig. Du må få en gåva om du kommenterar inlägget för så bra är du 😊 ( ja, jag är seriös) så heeeej på dig!


Flera år sen startade jag ett blogg med hopp om att dela med mig mina stora intressen, bakning och te, där även jag kände jag kunde lära mig något. Men oj, Victoria har inte skrivit något på några år. Finns ingen riktigt bra ursäkt heller och jag är ingen bloggare som måste uppdatera med nya inlägg flera gånger om dagen, flera dagar i veckan. Min enda förklaring är helt enkelt att mycket har hänt i livet. Man har hunnit ta studenten, en partner kom med posten, snart första året på universitetet är avklarat samt massa äventyr i livet!

Dock har det inte stoppat mig från att dricka te och upptäcka nya teer! Jag tänkte denna bloggen kommer fortsätta handla om te samt om andra spontana saker och mina intressen. Är just nu ändå inne på spännande odlingar (vilket inte går som jag tänkt mig). Jag hoppas jag iaf kan leverera med något så att du iaf hittar något roligt här! Ska försöka iaf uppdatera så gott det går, fixa lite tävlingar om någon är intresserad samt hålla liv på denna bloggen. Vem vet vad som händer med den. Har du några tankar så är du välkommen att höra av dig!

Nu blir det lite städning här på bloggen och massa nya fräscha inlägg.

Where there's tea, there's hope!
Likes

Comments