View tracker

Eftersom jag inte känner min pappa och inte har någon relation till hans familj är det svårt att säga vilka personlighetsdrag jag ärvt av honom. Men hos min mamma däremot är det betydligt enklare. Vi har båda ett hett temperament, är envisa, ger aldrig upp och är väldigt omtänksamma.

Vad har ni ärvt för egenskaper och personlighetsdrag från era föräldrar?

Likes

Comments

View tracker


Efter flera dagar av nässpray-användning, feberfrossa och halsont mår jag faktiskt idag lite bättre. Jag har fått sova hela natten och kände mig nästan pigg imorse när jag vaknade vid sjutiden. Jag vet inte om det är b12-sprutan som har gjort susen eller om det är den lugna helgen. Hur som helst är där fortfarande lite förkylning kvar i kroppen som jag vill bli av med och därför jag har nyss kokat te på ingefära och citron. Jag dricker i vanliga fall helst grönt te men kombinationen citron och ingefära är oslagbar när man känner sig krasslig - därför blev det så idag.

Resan av dagen tänkte jag skriva ett par inlägg av januari-utmaningen, det känns skönt att ha lite tidsinställda inlägg på bloggen inför kommande vecka. Utöver det tänkte jag planera blogg-februari, tvätta håret, skriva en handlelapp och se lite på serier. Just nu ser jag Gilmore Girls som jag helt missat när jag var yngre. Hoppas att ni har fått en bra start på veckan!
Kärlek!Likes

Comments

View tracker

Hej på er alla fina!
Hoppas att ni haft haft en bra vecka och en skön helg. Själv har jag haft en riktigt dålig vecka och hoppas verkligen att årets fjärde vecka levererar bättre. Eftersom jag mått dåligt har bloggen också blivit lidande en del... jag har liksom inte haft så mycket att skriva om. Jag vilar, väntar på massor av olika provsvar och samtal från läkare och hoppas på bättre dagar helt enkelt. Vad skulle ni vilja att jag bloggar om?

Kärlek till er!


Veckans bästa:
att veckan är över (ja, det har varit en sådan vecka)
Veckans sämsta: att jag både fysiskt och psykiskt känner mig helt utmattad.
Veckans känsla: tomhet, likgiltig
Veckans tacksamhet: min mammas (och övrig familjs) stöd och sjuksköterskorna på röntgenavdelningen i Ängelholm
Veckans köp: spolarvätska
Veckans godaste: semla!
Nästa veckas planer: läkarbesök, provtagning, sista besök hos terapeuten och invigning på Philips nya kontor. Kanske blir en tripp till Väla också för att köpa en ny klänning och strumpbyxor (varför går de alltid sönder!?)

Kommande inlägg att se framemot:
-De sista rubrikerna i Januari-utmaningen


Likes

Comments


I december 2012 åkte jag som 18-åring till andra sidan jorden med en grupp människor jag aldrig träffat (utöver Anna som höll i resan, hon var min terapeut). Vi var där för att göra en inre resa i personlig utveckling och jag måste säga att den resan kommer högst troligt att följa med mig hela livet.

Vi bodde på The dreaming house i San Sebastian och under dagarna mediterade flera gånger, gjorde övningar i pyramidområdets olika delar för att komma närmre oss själva, träffade fantastiska människor, jag lärde känna mig själv på ett nytt sätt, besteg både mån- och solpyramiden, reste för att bada i varma källor i Tolantongo, följ luftballong och fick se både pyramidområdet från ovan och soluppgången, besökte Mexiko City, skrek i kvinnornas brun, hittade en hundvalp och döpte honom till Tusse, spenderade tid i Albertos butik (som driver The dreming house tillsammans med sin familj) och tittade på alla stenskulpturer och smycken han skapat. Det var en magisk resa på alla sätt och vis. Intensiv. Men helt fantastisk.

Jag minns att jag var i sådan harmoni när jag kom hem till ett snöigt Sverige igen. Jag hade mina kristaller runt halsen som jag fått av Alberto, jag lyssnade på musik som gjorde mig glad och jag hade fyllt på min metaforiska ryggsäck med mängder av nya insikter. Jag kommer ihåg att jag var så glad, genuint lycklig och befann mig i en lugn och skön bubbla.

Bildkvalitén är inte vidare bra, men mobilkameran höll inte högre mått än så här 2012, och någon "riktig" kamera var inte lönt att dra ned under dagarna.
Har ni varit på någon resa som ni aldrig kommer att glömma?
Kärlek!!!


Solpyramiden i Teotihuacán

The Dreaming House, där vi bodde under resan.

Varma källor i Tolantongo

Varma källor i Tolantongo

SVarma källor i Tolantongo

Mayekalender i Mexico City

Mexico City (ja, byggnaden lutar)

Mexico City

Mexico City

Två av ärkeänglarna Uriel och Miguel, Mexico City

Mexico City

Luftballongfärd en tidig morgon, San Sebastian

Soluppgången från ballongen

Landskapet från ovan

Solpyramiden från ovan

Landningen gick bra!

Fina goa Mille, min rumskamrat. Vi var helt klart yngst i gruppen

En restaurang i besökte, nere i en grotta!


Likes

Comments


Jag hade valt att spola tillbaka tiden till slutet av maj och början av juli år 2013. Jag hade efter flera månader sjukskrivning och plugg hemifrån lyckats klara skolan med betyg som chockade både mig själv och lärarna - och balen, lärarmiddagen och studenten väntade runt hörnet. Tankarna snurrade från allt till hår, smycken, kläder och skor till vad ska jag göra med livet nu då?

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade njutit och bara varit "ung" de där sista veckorna av gymnasiet och inte oroat mig som mycket över vad som komma skall, det löser sig ändå.. Jag önskar att jag inte hade tänkt så himla mycket och att jag hade haft mer roligt. När vi var på balen tänkte vi bara på studenten och när det var studenten tänkte vi på den kommande sommar och framtiden därefter - och poff så var allting förbi. Jag var aldrig riktigt där på det sättet som jag önskat att jag vore, närvarande, i nu:et.

Så, till dig som tar studenten i år eller som kommer att ta studenten i framtiden - njut av de sista veckorna. Var stolt över allt du åstadkommit de senaste tre åren. Omfamna dig själv och den resa du gjort, många lär känna sig själva på ett helt nytt sätt under gymnasietiden. Skratta och ha roligt med dina vänner - ni kommer inte att ha lika mycket tid för varandra sen och du kommer att sakna dem. Tänk inte så förbaskat mycket, välj ett par sköna skor och njut av dagen/dagarna!
Du, och ni, är värda att ha roligt!


Bild: Morfar, jag och mormor. Två av de finaste människorna i mitt liv.


Detta är en del av januari-utmaningen på min blogg, läs mer här .
Läs gärna också de andra tjejernas inlägg som också deltar i utmaningen: @MOAFIDELIE, @POPPY, @JASMINEIVANOFF, @PIPPILULA, @MAJAWESTLUND, @NILSSONSANNA, @LISOBALL, @MÄKLARMORSAN., @AFFESMORSA, @LIVETMEDLITEN, @LI_AMADEUS, @MSZANDRA , @MAXARNA, @SILLYME, @GRANYANSER, @LOTTASHULLEROMBULLER, @LIVSTURISTEN, @ELLINORWD, @ENASTÅENDEMAMMA, @SANDRAAUGUSTIINSON, @SARA90, @SOFIEWIDEGREN, @EEMMAKKARLSSON, @NYGARDENS@JENNA@LISADAVIDSSON Hanna, Erika, Mirre @HANNASUNDBOM

Likes

Comments

View tracker

Efter att ha funderat en stund vill jag svara att boken (och filmen) The Secret har inspirerat och påverkat mig mest. Jag fick boken av min mamma när jag var 12 eller 13 år och minns det så väl. Jag hade sett samma bok på hennes sängbord men på min födelsedag fick jag en alldeles egen bok att läsa från pärm till pärm, anteckna och notera i. Boken handlar om attraktionslagen och om hur vi kan få allt vi vill ha. Hur vi attraherar saker genom tankar och känslor. Vilken fantastisk kraft vi besitter om vi hanterar den rätt.

Jag har tagit mig igenom mycket där jag använt tips från boken. Jag brukar visualisera saker och sen blir det ofta så. Jag gjorde det bland annat med mitt projektarbete i gymnasiet, min uppkörning och när jag sökte in till högskola - alla gångerna fungerade det. Jag brukar gå in på möten eller presentera arbeten som om jag inte gjort annat. Jag låtsas vara Victoria utan nervositet - och det fungerar superbra.

"Vi är regissörerna för vårt eget liv"

Om ni inte läst boken, eller behöver inspiration, så rekommenderar jag varmt boken "The Secret - Hemligheten" och uppföljarna till den.


Likes

Comments

Hej på er fina!
Hoppas att ni har haft en fin fredag och att ni har mysiga planer för kvällen och helgen. Själv ligger jag fortfarande i sängen om dagarna med feber och den där förbaskade förkylningen som vägrar att ge med sig. Men solen skiner i dag, temperaturen är mildare, jag har fått b12-injektioner och hunnit med att måla naglarna i en härlig färg - så jag känner mig ganska glad ändå, lugn och harmonisk.

Det har varit en jobbig (och nästan traumatisk) vecka av olika anledningar och jag ser verkligen framemot en lugn helg. Mår jag bättre snart så kommer ett par vänner över på middag imorgonkväll men utöver det ser det lugnt nu.
Vad ska ni göra i helgen?

Kärlek till er, jag önskar er en mysig kväll.Likes

Comments


1. Jag har skrivit en bok.
Det var sista året på gymnasiet som projektarbte jag förverkligade min dröm om att skriva en bok. När vi skulle välja projektarbete var min första tanke att skriva en bok och utan att tänka på vilket enormt arbete som låg framför mig antog jag utmaningen jag hade givit mig själv. Mitt lilla helvet heter boken och är en självbiografi om en liten flicka vars pappa en dag spårlöst försvinner, om duktiga flickan-syndoremt, ätstörningar, deppression, självskadebetende, självmordstankar och vägen tillbaka till glädjen och livet igen. Det är snart fyra år sedan jag skrev den boken och den har blvit läst av en del där ute och deras värmande ord ger mig fortfarande en egoboost. Nu funderar jag på att skriva om och uppdatera boken en hel del - jag var trots allt bara 18 år när jag skrev den och mycket mer erfarenheter och insikter finns att addrea. Jag har alltid tyckt om att skriva och uttrycka mig men att jag skulle få så många brev, mejl och meddelande från unga tjejer som läst boken och som (tyvärr) känner igen sig trodde jag aldrig. Det känns bra i hjärtat att ha fått hjälpa några stycken, särskilt i att känna sig mindre ensamma.


2. Jag är beroende av nässpray
...jag kan inte somna på kvällen utan det och jag vet inte vad jag skall göra för att bli av med beroendet. Jag har testat att använda koksaltlösnig eller lukta på stark pepparmintolja men det fungerar inte riktigt. Hur slutar man???

3. Jag och min sambo träffades... på Twitter.
Tror det eller ej men redan sommaren (augusti tror jag) 2014 kommenterade Philip ett inlägg jag twitttade för att sedan i maj 2015 träffas för första gången genom en gemensam vän. Tinder, match.com och andra dejtingsidor - släng er i väggen, det är Twitter som gäller!

4. När jag behöver få tiden att gå (vilket just nu är dagligen) spelar jag Hay Day. Jag spenderar (handen på hjärtat) säkert en timme varje dag vid spelet och tar hand om min lilla gård. Skördar grödor, matar djuren, gör ost och tårtor... och så vidare. Det är en skön tidsfördrivande sysselsättning.


5. Jag kan inte äta lök.

Jag kan bara inte. När jag lagar mat och det "måste" vara lök i så river jag den på ett rivjärn så att det blir ett mos istället. Det värsta är när man beställer en toast Skagen och tallriken badar i rödlök, eller ännu värre är blandad i en röra.... usch!


Likes

Comments

I förrgår spenderade jag alldeles för många timmar framför Pinterest och har man väl börjat att kika där så är det svårt att inte fortsätta djupare in i djungeln. Det är också från Pinterest som alla bilderna är lånade ifrån.

Dagens rubrik handlar om drömhem och här nedan har jag skapat en typ av visionstavla om hur mitt drömhem ser ut. Jag tänker verkligen drömma ordentlig nu... När jag visualiserar drömlivet så bor vi här (Ni som läst The Secret förstår) Vi börjar med utsidan och då drömmer jag om ett vitt hus med stora och många fönster. En uppfart med tillhörande garage och ett läge som tillåter både närhet till skog och hav.


Trädgård.
När jag tänker på trägården drömmer jag om plats att umgås med familj och vänner. Jag drömmer också om en trägård som tillåter bus, lek och kreativitet. Jag vill att barnen skall vilja spendera tid utomhus och att de vill leka i trägården oavsett årstid.


Hallen
Jag önskar mig en ljus, fräsch och ren hall. Jag tycker verkligen inte om att mötas av en hall fulla av ytterkläder och skor. Jag vill ha bra förvarning , gärna skåp med skjutdörrar, en stor spegel, någonstans att sitta och behagligt ljus. Man ska känna sig välkommen när man kommer hem till oss.


Köket är ett rum att umgås i tycker jag. Jag drömmer om stora arbetsytor, fönster, bra förvaring, en köksö där man kan sitta, ett skafferi och allt med vitt som basfärg. Jag vill kunna laga mat och titta ut genom fönstret där barnen leker eller stå och prata med någon som sitter vi köksön. Köket är huset hjärta och här skall man vilja vara.


Matplats
Vi har två matplatser i vår drömhem. En lite mindre matplats i köket och gärna så mysig som på de två översta bilderna. Här äter vi frukost och middag när vi bara är familjen. Sedan har vi en större matplats med större bord och fler stolar när vi får besök.


Vardagsrummet är också ett rum att umgås i tycker jag . I drömhemmet är det ett lust och färsh vardagsrum med plats för massor av mys. Stora soffor, massor av kuddar, en öppen spis, stor tv och ett ordentligt soffbord på en mysig matta.


Kontoret.
I drömhemmet har vi också ett kontor på nedanvåningen. Philip jobbar ofta hemifrån och det kan vara ganska skönt att ha ett rum att stänga dörren om då. Ett rum för datorer och viktiga papper.


Tvättstuga
.
När jag tänker på tvättstugan i mitt drömhem tänker jag: ljust, fräscht, stora ytor att både hänga och vika tvätt, bra förvarning och bra ljus. Jag vill kunna stå och fixa med tvätta, stryka eller sortera utan att jag ska vilja skynda mig där ifrån. Maskiner i lagom höjd, ett fönster, vita väggar och skåp men kanske ett roligt mönstrat golv.
(Hur smart är inte dörrförvaringslösningen här nedan där man förvarar omslagspapper och band förresten?)


Badrum
I huset finns tre badrum. En liten gästtoalett i hallen, ett badrum på nedanvåningen och ett på ovanvåningen. Alla badrummen är ljusa och fräscha och även dessa med bra förvaring. Ett badkar i huset är ett måste och likaså gröna växter och bra belysning.


Gästrum
Det sista rummet på nedanvåningen är gästrummet. Enkelt och mysigt med en klick färg.


Familjerum, lekrum
På ovanvåningen finns ett familjerum eller "barnens vardagsrum". Ett rum där de kan se på tv med sina vänner, spela spel och leka tillsammans. När jag var liten hade jag och min lillebror ett sådant rum och det var så skönt att kunna titta på barnprogram medan mamma var där nere och tittade på vad hon ville se. Att kunna spela Wii och andra tv-spel och att kunna hänga med kompisar utan att föräldrarna var "med".


Sovrum
Vårt sovrum är vitt och sängen är fylld av mysiga kuddar i olika material. Det finns ett stort fönster (Kanske en balkong) och en dörr till walk-in-closet.


Barnrum
Det är svårt att drömma om barnens rum, jag vill gärna att de ska spegla deras personligheter och intresse... men något i den här stilen kanske.

Likes

Comments

God kväll fina ni.
De senaste dagarna har jag blivit superförkyld, fått feber, frossa och har ont i halsen... dessutom tror jag att det börjar bli en bihåleinflammation. Eftersom jag haft inflammationen minst 20 gånger under mitt 22-åriga liv börjar jag känna igen symtomen. Får kanske ta och ringa vårdcentralen imorgon eller på fredag om det inte blir bättre snart...

Idag har jag dessutom varit på magnetröntgen för första gången och det var minst sagt en upplevelse. Jag hade nog inte förställt mig att jag skulle må så dåligt som jag gjorde. Jag fick börja med att dricka 1,5 liter vätska (vatten blandat med... något) under en timmes tid innan undersökningen startade. Till min stora fasa var jag tvungen att ligga på magen vilket för mig är svårt. Jag har inte kunnat ligga på magen sedan jag blev sjuk då jag får smärta och blir illamående omgående. Att sedan ligga i en magnetröntgen, fastspänd, förkyld, få någon annan vätska in i blodet/armen och hålla andan i länge perioder var inte smärtfritt. Efter 40 minuter i maskinen var jag klar och kunde knappt gå själv - så tacksam att mamma följde med idag.

Nu har smärtan avtagit helt men illamående håller i sig. Därför skjuter jag upp dagens januari-utmaning till imorgon. Känns inte helt rätt att fixa det sista med inlägget "drömhus" ikväll. Svaren på röntgen kommer om 1-2 veckor och en nervös väntan har inletts.

Jag önskar er en mysig kväll.
Ta hand om er själv och varandra.
Kärlek!

Likes

Comments