Hello! Försöker ju komma igång med träningen och så nu när jag är här och har tiden efter skolan etc. Och möjligheterna här är ju rena drömmen. Finns gym, utegym, strand promenad, berg man kan hika i/på, trappor.. you name it! Försöker därför utnyttja det bäst jag kan och så långt min motivation räcker! Vissa veckor går bättre än andra.

I-landsproblem, men det som är jobbigt ibland är att det är så varmt under dagen så efter skolan är man helt slut och inte jätte taggad på att svettas ännu mer än man redan gör och hemma är jag van med min lilla moppis bil som jag kan hoppa in i och åka tull gymmet, här måste jag gå till gymmet vilket inte är för långt men det är en prosses som iallafall jag behöver motivation till. Senaste dagarna har det var för många sådana dagar då jag ej pushat mig själv tillräckligt för att gå till gymmet eller tagit mig ut för att göra något! Men det skall ändras på och började i helgen!

Måste erkänna att jag har fått lite extra lyx på gymmet! En personlig tränare på gymmet ger mig gratis träningstimmar och tränar mig och ibland med mig vilket är super kul men så bra för min träning och motivation!
Velat ha en pt ett tag tänkt på det men det är ju så dyrt och inte känt att det vart värt det men, plötsligt fick man en! Super snäll och duktig är han och han har nya övningar jag inte skulle ha kört om jag träna själv och det är super att variera övningar. Jag vet själv att det är lätt att hamna i rutin så att man bara kör samma övningar för en viss muskel grupp vilket i längden inte ger samma effekt som om du försöker variera och låta musklerna jobba på olika sätt. Jag är inget proffs på detta men lär mig allt eftersom!

Har sagt vad mina mål är så vi försöker sikta mot dem. Det svåraste av allt är dock maten.. Jag personligen kan käka väldigt mycket, med det menar jag stora portioner och jag gillar att små äta vilket är jäkligt jobbigt när jag försöker gå ned i vikt. Jag är inte världens fan av sötsaker men tro mih hitta andra saker som man ej birde äta för mycket av. Och missförstå mig inte! Vill tappa lite fett på hela kroppen då jag mår bättre fysiskt och psykiskt av det.

För ända sedan jag slutade på gymnastik har jag blivit en gnutta större på alla kroppsdelar än vad jag var förut. Handlar även om att jag inte är lika lite längre som jag var då men jag har även märkt att jag blivit tröttare och latare vilket inte alls är bra!

Gillar verkligen att träna men jag måste ha mål ifall jag ska tycka det är kul så därför ska jag göra mitt bästa för att minska mina portioner och minska socker intag. Ska ej radera något som kolhydrater ska bara minska mängden då jag äter mer än vad jag borde i vanliga fall.
Och ska ej ta bort socker heller ska bara minska och ibland lyxa till det med något riktigt smaskigt!

Förhoppningsvis av slutet på året kanske jag inspererar någon till att ta tag i sin träning med? Har i allafall kompisar som redan sagt att dem blir inspirerade så det är kul! MEN, menar ej att det bästa är att gå ned i vikt eller äta mindre det är bara det som jag måste jobba på personligen! Någon annan kanske mår bättre av att gå upp lite i vikt eller äta mer. Tänk utifrån vad som är bra för dig men framförallt vad som funkar efter dig själv och strunta i hur alla tycker att du borde se ut!

"You got to Love your self before someone else can."


OCH viktigast av allt, jag och min bror Martin har en tävling om vem som har mest förändring/förbättring träningsmässigt resultat när jag kommer hem. Och jag kan ju absolut inte förlora. Så måste ge järnet men som tur är, är han bland den lataste personerna jag känner så det är till min fördel. Dock världens mest vinnarskalle så det kanske sätter lite eld i baken på han.. Vi får se helt enkelt, men förlora tänker jag inte för det kommer jag i så fall få höra resten av livet. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa! Vill bara börja med att säga att jag blir så himla glad att det är såå många som läser och följer mitt liv här borta! Trodde det bara skulle vara typ mamma, papps, någon släkting och några få till haha, men blir verkligen så glad och det är mycket roligare att skriva när folk läser! Så massa kärlek till er!

Här borta har jag en klass som heter "Social dialogues" vilket handlar om rasism,sexism och klass. Väldigt speciell lektion då min lärare Mr Jackson är otroligt skön samtidigt som han är väldigt strikt och hård. Men han har en väldigt skön chargång. Det är alltid typ reggae musik på i klassrummet och han säger alltid "Hotep" när han hälsar som betyder "peace". Men men väldigt interessanta och roliga lektioner och han är så "in to" ämnet vilket gör det så mycket mer interessant att lyssna på!

Som jag förklara i ett tidigare inlägg så finns det massa klubbar på skolan som gör olika saker med mera. Och idag så ville Sofie (den blonda tjejen på bilderna) från min soda (social dialogues) klass att jag skulle komma till "deras" klubb på lunchen. Så jag gick dit och lyssna på vad dem hade att säga och kolla vad dem gjorde.

Jag tycker det är så häftigt hur ungdommar här angagerar sig så mycket mer än vad ungar hemma gör. Här är du typ "cool" om du anstränger dig osv medan dem "coola" hemma är dem som "inte bryr sig" etc vilket är så sorligt igentligen. Inser typ hur fega svenskar är som hela tiden försöker anpassa sig för att inte råka sticka ut, för att någon då kanske ifrågasätter än.. Ha ha skratt retande när man inser.

Idag förberedde dem sig iallafall för att patrullera senare på eftermiddagen för "Black lives matter", "Don't shoot", "Hands up" etc.

Insåg inte hur sjukt det var här borta innan jag kom hit och tog denna kursen med Mr Jackson. Lärt mig så mycket och inser bara mer och mer hur stora klass skillnader det är här borta, hur människor här fortfarande är sånna rasister men nekar det och hur människor har olika värde och fördelat beroende på hudton. Hur folk försöker sätta en etikett på vilken "ras" du är när det ifaktum bara finns en ras, the human race.

Kan fortsätta skriva en massa men vill föröka hålla mina inlägg kortare så att ni faktiskt orkar läsa dem, så kan fortsätta i något annat men tycker verkligen att ni borde gå in och läsa/se vad som på går. För det är ofatt bart många som blir skjutna av poliser etc eller "mis treated" och dem ska va här för att skydda oss.. Jag personligen var iallafall pinsamt ovetande.

Om ni vill att jag ska skriva om något speciellt så kommentera det eller hör av er till mig så ska jag se vad jag kan ordna! Massa kramar hörs snart!

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag lämnade vi Santa Barbara för att prova en ny hike varken Angela, jag eller Luke hade provat tidigare! Det var Luis (Angelas kompis) som fråga om vi ville hänga med! Han hade visat mig bilder från det tidigare så jag var super taggad!

Jag övertyga Angela och Luke att hänga med 15 minuter innan vi skulle dra! Kul kul..

Förutom att det var otroligt vackert och annorlunda så var det även så otroligt varmt! Angela trodde de va varmaste dagen på året! Dagen började på 94 Fahrenheit men fortsatte sedan bara stiga under dagen. Inte mer med att det var varmt vårat vatten tog såklart slut.. Så ni kan ju bara tänka er! Det var seriöst som i en film när ett gäng är ute i öknen och bara går och går å allt eftersom tar maten å vattnet slut och alla fantiserar om en iskall coca cola eller en hamburgare.

När vi hade spenderat timmar på detta fina ställe och började närma oss bilen började även mitt blodsocker och humör nå botten. För dem som känner mig speciellt familj och nära vänner vet vad det innebär med en trött och hungrig Vickan. Och på det även solsting och vätskebrist hurrade man inte riktigt påvägen hem.

Men, såklart ska en orm dyka up mellan fötterna på mig och jag flyger skrikandes rakt upp i luften och löper åt ett annat håll! Såklart var ormen skrattretande liten så dem andra kunde ej sluta reta mig för det heller och göra parodi av mig men men lite kul var det ändå!

Eftersom att familjen och Luis fortfarande är hyfsat nya så känner man inte allas sidor helt än, så jag förvarnade lite om att jag inte är att leka med när det kommer till trötthet och hunger, men är endå stolt över mig själv för höll emot, kämpade på sista biten även om jag trodde jag skulle kollapsa och ligga döende på stigen.
Slutade bara prata med alla och knatade på bestämt för att komma till bilen snabbast möjligt och så smärtfritt det gick!

Likes

Comments

Så idag var det våran skolas första homegame!! Vilket menas med att våran första fotbollsmatch (americansk) på hemma plan. Det var kul för man träffar folk från skolan osv. Fattade ej jätte mycket av hur själva spelet gick till men fattade hyfsat! Var inte jätte inne i matchen snackade mest med dem jag var med.

Idag på skolan var det "club rush" vilket menas med att alla skolans olika klubbar ställer upp bord och man kan gå med i dem. Det finns alla typer av klubbar man kan gå med i! Dock gjorde jag inte det för jag och några drog och käka lunch utanför skolan. Dock ångrar jah de lite för Guia gick typ med i 3 haha! Men men dem delar ut godis och sånt!

Detta är en liten favorit! Aalyssa, hon är freshman faktisk så 2 år yngre men lika härlig för de! Spelar i mitt soccer lag och vi har så kul tillsammans! Vi klickar så bra och håller på och typ larvar oss/retas vilket vi tycker är skit kul! Hon är ba soft att hänga med helt enkelt! (Lillasystern jag aldrig fick)

Hahah dock råka jag typ göra så hon fick en spricka i axeln! Så hemskt borde ej skratta men endå så komiskt! Vi höll på och fälla varandra på träningen och jag skulle visa henne typ hur man kan göra, så höll hon på och öva på mig, så slängde jag runt henne men inget mer med det hon kände ej av det då. Men så dan efter kunde hon typ ej röra axeln och jag trodde hon drev med mig sen senare på kvällen åkte hon till doctorn för att kolla upp det och då hade hon sorligt nog en spricka..! Men men she is doing fine så de är lungt!

Får köpa lite chokolad å grejer så hon kryar på sig snabbare!

Likes

Comments

Nu har en månad gått, så sjukt! Dagarna bara flyger iväg! Igentligen är det 5v om man räknar med första "veckan" i New York. Trodde jag skulle sakna Sverige mer men känns helt ärligt så skönt att få en paus från allt! Hemma är det alltid tusen saker på g, man ska va på massa ställen, hinna träffa den ena och den andra, vara på topp hela natten lång och vara på topp dagen där på, plugg man drunknat i, jobba och vardags drama på det..

Här kan man bara vara! Avis? Ni borde vara!

Saknat såklart min familj och alla fina vänner men dem finns kvar när jag kommer hem så det är inte allt för jobbigt! Önskar dock ibland att de va lite mer drama här borta men lär komma krypande

Hade senior fotografering idag för årets "year book"! Det är så mycket seriösare här! Haha dem anordnar fotografer som ska ta självporträtt på alla seniors och assistenter som fixar till håret eller kläderna om dem hamnat på sned. Killarna har kostym, fluga å hela den grejen och tjejerna har en svart sammets topp som visar nyckelbenen och en del av axlarna. Tror mina bilder blev bra för engångs skull! Aldrig lyckats med skolfoton, absolut inte min starka sida.

Har "art" som ett ämne i skolan! Jag tycker det är kul och klassen är rolig! Man måste ej va så seriös vilket gör att man kan ha lite kul medans! Våran lärare bad oss rita självporträtt, MEN det behövde ej vara ett ansikte utan man kunde rita grejer som skulle beskriva sig själv.

För dem som orkar läsa:
Jag är ingen höjdare på ansikten så gjorde en annan variant. Min tanke var att man skulle kunna snurra på bilden och det skulle visa olika saker även om min värld var upp och ned. Samtidigt som min värld snurrar, snurrar även jorden och de andra planeterna. Jag älskar att resa vilket palmerna och länderna symboliserar. Krabban visar att jag även kan vara hård utanpå men mjuk inuti, när man känner mig. Jag är väldigt sprallig som person och har mycket känslor med mera så jag gjorde en regnbåge. (Alla färger har olika betydelser, man kan googla) så ville ha med mycket färg för att jag är oftast glad och har mycket energi! Gjorde inte en vanlig regn båge för att förklara att jag är kreativ och ofta kommer på andra sätt för saker.

Man brukar säga att på andra sidan regnbågen finns en skatt.. Och någon dag kommer jag hitta min väg till min skatt och mina drömmar som molnet symboliserar. Jag siktar mot stjärnorna och försöker lägga gammalt bakom mig. "I create my own world" vilket jag visar med att jag målar min egna värld och sätter mina egna mål.

Haha så det var en liten beskrivning om det!

Likes

Comments

Här får ni lite bilder och en video från vad jag har haft för mig! Har inte tid att skriva massa och är inte något interessant att läsa om för det bara är om min vardag så tänkte att bilder och en video kan va kul och inspirerande om någon annan är sugen på att åka iväg eller bara undrar vad jag har för mig!

Min värdmamma åker varje dag "for a skate" så fick prova hennes här om dagen och älskade det så vi åkte direkt och köpte ett par till mig! Det är så kul samtidigt som det är träning på köpet!

Likes

Comments

Hello! Har varit väldigt dålig på att uppdatera och ta bilder senaste två veckorna men vart mycket nytt, vart väldigt trött och man själv känner inte att det finns något interessant att skriva om men tog tag i mig själv idag och ska försöka slänga ihop två inlägg!

Så har gått två veckor i skolan nu och det är verkligen kul! Varje dag är lite annorlunda även om man har exakt samma lektioner varje dag, samma tid så är det ändå kul med alla nya människor med mera. Inte riktigt van vid situationen att man inte har några vänner och måste skaffa sig helt nya på det här sättet så det är verkligen lärorikt men skulle inte heller påstå att jag har svårt att prata eller ta för mig så det löser sig!

Kan berätta lite om min första dag! Jag och min värld syrra Guia fick skjuts till skolan hade alla våra papper å grejer, vi letade upp lektionerna allt eftersom. Vi har ej samma schema så vi tog oss runt själva och hade sen lunch tillsammans. Men I allafall efter lunchen har jag teater! Haha lite komiskt men ville ha nått enkelt där man ej behövde läsa massa böcker med mera för det är inte riktigt min grej så blev inslängd i den klassen.

I allafall så kommer jag in i klassrummet 5 minuter tidigare. Och det är egentligen inget klassrum utan en stor scen med massa grejer på väggarna från tidigare shower och saker. Jag fick en liten chok när jag klev in för inte sätt något iknande, och då menar jag på klassen. Folk hade rosa-hår, blått-hår, grönt-hår, någon krålade på golvet, någon hoppade runt, någon dansade, någon pratade med sig själv. Det var rent kaos!! Jag stod helt still och bara kollade vad alla höll på med. Folk skrek, sjöng, låtsades slås, nån satt i hörnet och ritade och några hittade på egna karaktärer medans en annan spela vilt på pianot. Vet helt enkelt inte riktigt vad som försegick men nått nytt var det i vart fall.

Plötsligt kliver en man in och bokstavligen bara vrål-skriker något konstigt som jag ej uppfattade! Och alla elever vänder sig plötsligt om och skriker på samma sätt rakt ut tillbaka till honom. Jag står mitt emellan helt paff och försöker fatta vad som precis hänt! Det var alltså läraren som kom in så alla samlades och han skulle ta närvaro. På en vanlig lektion sitter oftast eleverna tysta, säger sitt namn och väntar tills läraren är klar. Funkade inte riktigt så här... Läraren är otroligt härlig och rolig och man märkte snabbt att alla verkade va vän med läraren vilket var kul, men uppropet fortsatte och folk skrek sina namn med tillgjorda röster, än en gång simmade någon/några på golvet, nån gjorde yoga pose och dem andra pratade hysteriskt med varandra medans läraren drog skämt med dem han ropade upp. Tillslut ropa han upp mitt namn och jag svara bara vanligt "I´m here!" Å då frågar han mig vart jag kom ifrån med mera och då började folk lyssna så jag förklara att jag va från Sverige osv, att jag ej gått på teater tidigare men ville testa nått nytt. Då säger läraren "Oh that´s brave of you! To come here and try teather with us!" jag ba nicka och log, Så säger han "Shall we look if she is brave?" och flinar åt klassen! Alla elever ba "oh!" kollar på varandra, mig och fnissa lite. Jag tänkte ba NEJ vad ska dem göra nu! Så viskar en kille bredvid mig ba "I think you are gona sing.." Jag ba, "You are kidding, Right?". Innan han hinner svara säger läraren "Victoria can you please stand up for me?". Så jag ställer mig upp men fruktar det som komma skall. Alla elever sitter med största leendet så jag förstår direkt att det är nått jag kommer behöva göra. Alla som känner mig vet att jag är den mest omusikaliska människan, kan inga artister, inga låtar och kan absolut inte sjunga!

"Victoria, can you sing for me?" Det ända jag tänkte va "FAN! är detta ett skämt!?". Men men fanns inte mycket att göra så jag drog till med Happy Birthday to you sången och fick det överstökat rätt snabbt! det var kul efter för jag kan skratta åt det men hade smått panik när han viskade till mig att jag troligtvis skulle behöva sjunga! Kan meddela att det var inte någon ljuv sång..

​Men men dessa två första skol veckor har gått otroligt snabbt käns som jag vart här 4 dagar men vart här i 3v nu! träffat några baseboll killar som är super snälla, snackat med några fotbolls killar från min engelska klass och några tjejer från soccer laget! Super kul och ser fram emot att lära känna dem bättre och fler! Nu är det mest i skolan och under lektionerna men blir nog roligare sen när man lär känna folk på en annan nivå där det är mer avslappnat. 

Idag fick jag veta att jag fick va med i tjejernas soccer lag och blev så himla glad för tjejerna är super snälla och det är kul. Dock kommer jag troligen ej få spela matcherna men det är skit samma för mig. Min skola är väldigt seriös med att vinna för dem har vart bland den bästa skolan i tradition så det är viktigt att det går bra. Egentligen skulle jag få spela med dem för att dem hade sagt nej till många Seniors och andra elever som försökt men tyvärr ej kommit med men snackade med coahen och bad henne låta mig träna en vecka med för att lära känna tjejerna. Men idag efter sista träningen med dem tog hon mig åt sidan och sa att jag kunde få stanna för att jag ansträng mig, funkade bra med tjejerna osv. Men att jag troligen inte skulle få spela på matcherna. Men som sagt ville bara köra soccer för att lära känna folk och för att det är super kul att vara ett lag så är super glad! 

Insåg att det blev ett VÄLDIGT långt inlägg men det får va! Hadeee!

Likes

Comments

Här om dan körde vi lite beach häng, umgicks med familjens gamla nanny (barnflicka) som fått egen familj och barn nu. Vi prova stand up paddle, har gjort det förut med Martin när vi var yngre men det var ett tag sedan så var kul. Dock blåste det för mycket så när vi vart ute i ungefär en halvtimme och paddlat inset vi att vi knappt rört oss mer än 15 meter från vart vi börja. Men men det var kul ändå. 

Efter vatten aktiviteterna gick vi till skate parken där Luke (yngsta brorsan) hänger dag in och dag ut. Det var en skate tävling där den dagen men klantigt nog missade vi när Luke åkte men han hade med flit inte påmint Angela. Skate parken gillar jag verkligen och speciellt på eftermiddagen när solen börjar gå ned, då är det lite extra härligt. Tycker det är så ballt och önskar jag kunde åka skateboard. Dock är det lite skrämmande att stå och kolla på när inte en kotte har hjälm och dem kör massa tricks i hög fart som ser livsfarliga ut, allt är såklart i betong också vilket inte gör det jätte kul att slå huvudet i eller att rasa rakt in i. 

Tycker verkligen om Santa Barbara! Allt är så fint, tex bara state street i downtown är fin med alla palmer, träd och butiker etc. Stränderna, husen allt. Människorna är super trevliga, vart fall dem jag hunnit träffa hittills. Tyvärr mamma och pappa så kommer jag nog flytta hit i framtiden. Töntigt nog blev det kärlek vid första ögonkastet för det här stället! Sorry not sorry..

​CIAO CIAO

Likes

Comments

Varje år aragenars en fest med boule turnering, food trucks, pool-party, musik med mera. Härliga människor samlas och har kul tillsammans helt enkelt. Men det är typ bara hippies så det var väldigt kul för det var så annorlunda. Många gick runt barfota, massa konstiga men kul kläder etc. Angela känner familjen som äger anläggningen, det är nämligen ett kollektiv. Så det finns massa små hus i en så fin och mysig trädgård. Pappan i familjen är arkitekt men gör väldigt roliga men väldigt annorlunda hus så trädgården är som en liten sago värld.

​Det är svårt att fånga stämningen och atmosfären på bild men har i allafall försökt. Var tveksam först om jag skulle följa med för Angela förklarade det som att det var en boule turnering hos en av hennes kompisar, blev inte jätte tagen

Likes

Comments