View tracker

Hej Allihopa, skulle verkligen uppskatta om ni tog er tiden och läste detta!

Jag bor i USA, Santa Barbara nu och har det toppenbra verkligen!
Kunde inte hamnat bättre eller fått bättre familj samt skola än vad jag haft turen till att få. Finns inte mycket att klaga på här borta. Jag har fått så bra vänner redan! Skolan är verkligen kul att komma till vilket jag ej kände sista tiden hemma. 

Jag älskar sport så jag ville såklart bli en del av ett riktigt "High school team"! Det var inte lika enkelt som jag förväntat mig dock.. Min skola är super duktiga i många sporter och alla sporter jag ville spela var bland dem bättre. Cocherna (tränarna) ville inte ens se vad jag hade att komma med, lagen var redan uttagna, klara och fanns inte en chans att Victoria från Sverige kunde komma i efterhand och tro att hon skulle få en plats i laget, utan någon tidigare erfarenhet utav varken fotboll (soccer), Volleyboll eller Cheerleading. 

Men jag gav inte upp där inte. Jag mailade alla tränare men fick inte ett ända svar. Jag bestämde mig för att gå till fotbolls tränaren under deras träning för det var det jag helst ville spela. Jag presenterade mig och sa att jag ville spela fotboll och bad henne åt minstonde se vad jag hade och kunde. Hon gav mig tillslut 15 minuter i slutet på deras träning och jag var super glad. Hon skulle höra av sig under veckan och jag väntade förväntansfullt. Mailet droppade in och mina höga förväntningar blev ett stort misstag. Jag dög ej. Men vinnarskalle och driven som jag är stoppades jag inte här heller! Dagen efter knackade jag på dörren till tränarens kontor. Jag frågade om vi kunde göra en deal. (Komiskt nog vill Petter Hellströms dotter göra en deal..) 

Allt jag ville var att skaffa vänner och jag visste att bästa vägen var genom en sport. Jag förklarade det för henne, att jag är aktiv gillar sport och ger 100%. Dealen var "Give me 1 week and then I will leve you alone." Allt jag behövde var 1 vecka för att lära känna tjejerna i laget sedan kunde jag umgås med dem efterskolan. Tränaren sa "Ja ja okej då!", så du kan bara tänka dig mitt leende jag gick där ifrån med. I slutet på veckan skulle tjejerna beställa sina träningskläder jag var så avundsjuk kan jag erkänna men inget jag visade. Min tränare kommer då fram till mig och säger "Victoria, meet me at my office after tomorrows practice, I want to talk to you and by the way, put your name on the list for the clothes." Jag nöp mig själv snabbt för att se så jag inte inbilla mig vad som precis hände. Som du kanske förstår tog jag mig in, jag är en del av ett riktigt high school team. Det blir även bättre, jag är med i det bästa laget och har fått så så mycket kompisar. Tränarens dotter berättade att tränaren sagt att hon gillar mig och jag njuter verkligen varje träning. Det är så himla kul och önskar ibland att jag börjat på fotboll när jag var yngre.

Det är det bästa som hänt mig här. Fotbollen har vart det som gett och hjälpt mig mest förutom min familj såklart. Och nu ber jag om din/eran hjälp, för mitt lag och jag behöver hjälp från så många som möjligt att samla ihop en summa pengar för att kunna fortsätta spela fotboll tillsammans. 

Det är nämligen så att Santa Barbara har tagit bor bidrag till High School sporter och just nu har vi inte ens råd med nya fotbollar. (Dem är tyvärr inte alls bra.) Pengarna kommer gå till att betala, field (planen vi spelar på), turneringar, nytt tränings material/utrustning och uniformer. Jag och mina nyblivna vänner här borta skulle uppskatta varenda krona och det behöver verkligen inte vara några stora summor bara ett ynka bidrag för tillsammans blir det mycket. Hoppas verkligen du/ni fått en förståelse för hur mycket vi skulle uppskatta det, men inte minst jag. Jag har kämpat så hårt för att hamna här och kommer ej sluta kämpa när pengarna inte ens räcker till bollar. För allt jag vill är att vi ska kunna fortsätta spela tillsammans och kunna ha så kul som vi har.

Massa kramar från Victoria och donationen går på nolltid! ;)

Följ länken för att donera till oss! 
Klicka på röd ruta DONATE, sedan:
Select Team: Girls Varsity Soccer 
Select a Team Member: Victoria Hellstrom
Sedan kan du välja själv hur mycket du vill donera eller ta hjälp av förslag, Tack så så otroligt mycket på förhand!


https://www.crowdrise.com/SANTABARBARAHIGHSCHOOLGIRLSSOCCERPROGRAM 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hello! Har haft fullt upp med skolan, kompisar med mera så har ej skrivit på länge och min äldsta brorsa påminde mig om bloggen så tänkte att det kanske var dags.

Kan besviket säga att träningen ej gått så bra som jag hoppas! Inte satt min fot på gymmet senaste månaden! Har haft fullt upp med fotbollen i skolan och efter den är man helt slut för det är så varmt ute. Så lurar man sig själv med att säga "Jag går till gymmet senare" a jo tjena slutar med att man ligger helt slut i sängen efter middagen och kollar serie. Ska erkänna att jag gått upp 3kg på 3 månader.. Skäms och det är knappat muskler! Maten här går verkligen inte att undvika! Men men nu blrjar våran fotbolls säsong så kommer ha fotboll 5 dagar i veckan och sen ska jag ta tag i gymnet och ska ut å springa!

Hur som helst, jag tycker det är så viktigt att om man är ett lag/team måste man verkligen känna det. Så team bonding är A&O! Vilket är svin kul, speciellt när alla kommer närmare varandra! Så jag har hetsat om massa grejer vi kan göra och igår kväll checkade vi av "team sleep over"! Vi sov hos P-girl i hennes garage de va perfect, alla fick plats, vi kollade på filmer med projektor och hade så sjukt mycket snacks! Super kul och mysigt! Haha vi gjorde en "manicain challenge" kills Gideon.

P-girl som vi alla kallar henne är Payton och dotter till våran coach Jill. Så på morgonen efter var det bara att sätta på sig tränings kläder och ut på hike. Var så varmt och jag har shin splints vet ej vad det heter på svenska, men det käns som att en kniv skär i smal benen när man springer. Det är hemskt gör så ont att träna speciellt utan tejp. Och haft på ena benet men känner att det börjat komma i andra så det suger.

Efter hiken kom vi tillbaka till huset och då hade Jill stått och gjort Svenska pannkakor till oss alla! Dem var så goda!

Likes

Comments

View tracker

Som förhoppningsvis ingen har missat så har jag ju haft "turen" att vara i USA under deras val år. Interessant må jag säga. Men undrar fortfarande hur så otroligt många människor kan vara så pantade, det är ju sorgligt. Visste ej om jag skulle skratta eller gråta helt ärligt när jag satt framför TV;n i onsdags kväll och följde valet. Att Trump skulle vinna var så långt bort i mitt huvud och för dem jag träffat här i Kalifornien. Det var ju mer som ett skämt, Clinton skulle vinna, trump skulle försvinna och det skulle vara fine. Men nej nej, så "enkelt" var det tydligen ej. Jag kan ärligt säga att innan jag kom hit hade jag noll koll på vad Clinton stod för och det enda jag visste var att Trump har enligt mig en helt sne bild på hur saker och ting ska gå till och att han värdesätter olika folk olika mycket. Även att han har en stor käft som ingen kan ha missat. Men av att komma hit märkte jag att ingen gillade varken av dem, tydligen har Clinton haft lite flumiga saker på gång etc. Men jag personligen tycker att vem som helst är väll bättre än Donald Trump! Tycker det är så självklart att en man som tycker att människor har olika värde beroende på hud ton, bakgrund, sexuella läggning och kön INTE är en ultimat ledare för ett land, och speciellt inte för ett land som USA. Skrämmande enligt mig.


Jag var rätt rädd dagarna innan the "Election Day". Tyckte det var obehagligt att chansen ändå var tillräckligt stor för Donald att vinna då han var bland top två största partiet. Jag sa att om Trump vinner tar jag nästa direkt flyg hem till lilla älskade Sverige. Men här sitter jag, kläderna kvar i garderoben (på golvet), Ingen flygbiljett ut printad och planer för morgondagen . Jag är ej klar här ännu, dem blir ej av med mig på ett tag. Inte ska det stoppa mig för att fortsätta min resa här. Även om ni alla saknar mig och önskar jag kom hem får ni se det som att ni får indirekt syn på hur det är att leva i Trump-land. Skämt å sido.


Alla elever på de 3 high schools i Santa Barbara, var så besvikna och arga på att alla vuxna i landet röstat fram en idiot till president, så dagen efter valet skolkade nästan hela skolorna för att patrullera med massa skyltar, alla skrek "Fuck Trump" etc. Det var sjukt att se hur mycket ungar som samlades. Dem gick till the "court house" som låg downtown för att visa att dem var missnöjda med mera. Jag kunde ej gå för jag hade inte min lektion i klassrummet för jag hade art så min klass var ej på skolan. Men vi kunde se från vart vi satt till en väg där alla elever gick. Det var så sjukt många så coolt hur ungdomar här verkligen får alla att hänga på och dem brinner verkligen för det även om det ej ändrar resultatet på valet försöker dem ändå. Hehe, var ju nästan där dock, hela skolan la ut videos och bilder på snapchat så var rätt svårt att missa!


Haha en kille från våran skola ville se vad som på gick så han dök upp på "Anti Trump rallyt" med en "Trump suport" T-shirt.. Ni kan kanske tänka er att den grabben inte fick en massa kärlek av de resterande eleverna. Men han får faktiskt skylla sig själv tycker jag, vad hade han förväntat sig. Att folk skulle ge han ett leende och ba aha okej du diggar Trump! Knappast.

http://www.keyt.com/news/politics/hundreds-of-local-high-school-students-march-to-protest-trump/149325086

https://www.noozhawk.com/article/santa_barbara_area_high_school_students_walk_out_protest_trump

Likes

Comments

Hello! Försöker ju komma igång med träningen och så nu när jag är här och har tiden efter skolan etc. Och möjligheterna här är ju rena drömmen. Finns gym, utegym, strand promenad, berg man kan hika i/på, trappor.. you name it! Försöker därför utnyttja det bäst jag kan och så långt min motivation räcker! Vissa veckor går bättre än andra.

I-landsproblem, men det som är jobbigt ibland är att det är så varmt under dagen så efter skolan är man helt slut och inte jätte taggad på att svettas ännu mer än man redan gör och hemma är jag van med min lilla moppis bil som jag kan hoppa in i och åka tull gymmet, här måste jag gå till gymmet vilket inte är för långt men det är en prosses som iallafall jag behöver motivation till. Senaste dagarna har det var för många sådana dagar då jag ej pushat mig själv tillräckligt för att gå till gymmet eller tagit mig ut för att göra något! Men det skall ändras på och började i helgen!

Måste erkänna att jag har fått lite extra lyx på gymmet! En personlig tränare på gymmet ger mig gratis träningstimmar och tränar mig och ibland med mig vilket är super kul men så bra för min träning och motivation!
Velat ha en pt ett tag tänkt på det men det är ju så dyrt och inte känt att det vart värt det men, plötsligt fick man en! Super snäll och duktig är han och han har nya övningar jag inte skulle ha kört om jag träna själv och det är super att variera övningar. Jag vet själv att det är lätt att hamna i rutin så att man bara kör samma övningar för en viss muskel grupp vilket i längden inte ger samma effekt som om du försöker variera och låta musklerna jobba på olika sätt. Jag är inget proffs på detta men lär mig allt eftersom!

Har sagt vad mina mål är så vi försöker sikta mot dem. Det svåraste av allt är dock maten.. Jag personligen kan käka väldigt mycket, med det menar jag stora portioner och jag gillar att små äta vilket är jäkligt jobbigt när jag försöker gå ned i vikt. Jag är inte världens fan av sötsaker men tro mih hitta andra saker som man ej birde äta för mycket av. Och missförstå mig inte! Vill tappa lite fett på hela kroppen då jag mår bättre fysiskt och psykiskt av det.

För ända sedan jag slutade på gymnastik har jag blivit en gnutta större på alla kroppsdelar än vad jag var förut. Handlar även om att jag inte är lika lite längre som jag var då men jag har även märkt att jag blivit tröttare och latare vilket inte alls är bra!

Gillar verkligen att träna men jag måste ha mål ifall jag ska tycka det är kul så därför ska jag göra mitt bästa för att minska mina portioner och minska socker intag. Ska ej radera något som kolhydrater ska bara minska mängden då jag äter mer än vad jag borde i vanliga fall.
Och ska ej ta bort socker heller ska bara minska och ibland lyxa till det med något riktigt smaskigt!

Förhoppningsvis av slutet på året kanske jag inspererar någon till att ta tag i sin träning med? Har i allafall kompisar som redan sagt att dem blir inspirerade så det är kul! MEN, menar ej att det bästa är att gå ned i vikt eller äta mindre det är bara det som jag måste jobba på personligen! Någon annan kanske mår bättre av att gå upp lite i vikt eller äta mer. Tänk utifrån vad som är bra för dig men framförallt vad som funkar efter dig själv och strunta i hur alla tycker att du borde se ut!

"You got to Love your self before someone else can."


OCH viktigast av allt, jag och min bror Martin har en tävling om vem som har mest förändring/förbättring träningsmässigt resultat när jag kommer hem. Och jag kan ju absolut inte förlora. Så måste ge järnet men som tur är, är han bland den lataste personerna jag känner så det är till min fördel. Dock världens mest vinnarskalle så det kanske sätter lite eld i baken på han.. Vi får se helt enkelt, men förlora tänker jag inte för det kommer jag i så fall få höra resten av livet. 

Likes

Comments

Hej allihopa! Vill bara börja med att säga att jag blir så himla glad att det är såå många som läser och följer mitt liv här borta! Trodde det bara skulle vara typ mamma, papps, någon släkting och några få till haha, men blir verkligen så glad och det är mycket roligare att skriva när folk läser! Så massa kärlek till er!

Här borta har jag en klass som heter "Social dialogues" vilket handlar om rasism,sexism och klass. Väldigt speciell lektion då min lärare Mr Jackson är otroligt skön samtidigt som han är väldigt strikt och hård. Men han har en väldigt skön chargång. Det är alltid typ reggae musik på i klassrummet och han säger alltid "Hotep" när han hälsar som betyder "peace". Men men väldigt interessanta och roliga lektioner och han är så "in to" ämnet vilket gör det så mycket mer interessant att lyssna på!

Som jag förklara i ett tidigare inlägg så finns det massa klubbar på skolan som gör olika saker med mera. Och idag så ville Sofie (den blonda tjejen på bilderna) från min soda (social dialogues) klass att jag skulle komma till "deras" klubb på lunchen. Så jag gick dit och lyssna på vad dem hade att säga och kolla vad dem gjorde.

Jag tycker det är så häftigt hur ungdommar här angagerar sig så mycket mer än vad ungar hemma gör. Här är du typ "cool" om du anstränger dig osv medan dem "coola" hemma är dem som "inte bryr sig" etc vilket är så sorligt igentligen. Inser typ hur fega svenskar är som hela tiden försöker anpassa sig för att inte råka sticka ut, för att någon då kanske ifrågasätter än.. Ha ha skratt retande när man inser.

Idag förberedde dem sig iallafall för att patrullera senare på eftermiddagen för "Black lives matter", "Don't shoot", "Hands up" etc.

Insåg inte hur sjukt det var här borta innan jag kom hit och tog denna kursen med Mr Jackson. Lärt mig så mycket och inser bara mer och mer hur stora klass skillnader det är här borta, hur människor här fortfarande är sånna rasister men nekar det och hur människor har olika värde och fördelat beroende på hudton. Hur folk försöker sätta en etikett på vilken "ras" du är när det ifaktum bara finns en ras, the human race.

Kan fortsätta skriva en massa men vill föröka hålla mina inlägg kortare så att ni faktiskt orkar läsa dem, så kan fortsätta i något annat men tycker verkligen att ni borde gå in och läsa/se vad som på går. För det är ofatt bart många som blir skjutna av poliser etc eller "mis treated" och dem ska va här för att skydda oss.. Jag personligen var iallafall pinsamt ovetande.

Om ni vill att jag ska skriva om något speciellt så kommentera det eller hör av er till mig så ska jag se vad jag kan ordna! Massa kramar hörs snart!

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag lämnade vi Santa Barbara för att prova en ny hike varken Angela, jag eller Luke hade provat tidigare! Det var Luis (Angelas kompis) som fråga om vi ville hänga med! Han hade visat mig bilder från det tidigare så jag var super taggad!

Jag övertyga Angela och Luke att hänga med 15 minuter innan vi skulle dra! Kul kul..

Förutom att det var otroligt vackert och annorlunda så var det även så otroligt varmt! Angela trodde de va varmaste dagen på året! Dagen började på 94 Fahrenheit men fortsatte sedan bara stiga under dagen. Inte mer med att det var varmt vårat vatten tog såklart slut.. Så ni kan ju bara tänka er! Det var seriöst som i en film när ett gäng är ute i öknen och bara går och går å allt eftersom tar maten å vattnet slut och alla fantiserar om en iskall coca cola eller en hamburgare.

När vi hade spenderat timmar på detta fina ställe och började närma oss bilen började även mitt blodsocker och humör nå botten. För dem som känner mig speciellt familj och nära vänner vet vad det innebär med en trött och hungrig Vickan. Och på det även solsting och vätskebrist hurrade man inte riktigt påvägen hem.

Men, såklart ska en orm dyka up mellan fötterna på mig och jag flyger skrikandes rakt upp i luften och löper åt ett annat håll! Såklart var ormen skrattretande liten så dem andra kunde ej sluta reta mig för det heller och göra parodi av mig men men lite kul var det ändå!

Eftersom att familjen och Luis fortfarande är hyfsat nya så känner man inte allas sidor helt än, så jag förvarnade lite om att jag inte är att leka med när det kommer till trötthet och hunger, men är endå stolt över mig själv för höll emot, kämpade på sista biten även om jag trodde jag skulle kollapsa och ligga döende på stigen.
Slutade bara prata med alla och knatade på bestämt för att komma till bilen snabbast möjligt och så smärtfritt det gick!

Likes

Comments

Så idag var det våran skolas första homegame!! Vilket menas med att våran första fotbollsmatch (americansk) på hemma plan. Det var kul för man träffar folk från skolan osv. Fattade ej jätte mycket av hur själva spelet gick till men fattade hyfsat! Var inte jätte inne i matchen snackade mest med dem jag var med.

Idag på skolan var det "club rush" vilket menas med att alla skolans olika klubbar ställer upp bord och man kan gå med i dem. Det finns alla typer av klubbar man kan gå med i! Dock gjorde jag inte det för jag och några drog och käka lunch utanför skolan. Dock ångrar jah de lite för Guia gick typ med i 3 haha! Men men dem delar ut godis och sånt!

Detta är en liten favorit! Aalyssa, hon är freshman faktisk så 2 år yngre men lika härlig för de! Spelar i mitt soccer lag och vi har så kul tillsammans! Vi klickar så bra och håller på och typ larvar oss/retas vilket vi tycker är skit kul! Hon är ba soft att hänga med helt enkelt! (Lillasystern jag aldrig fick)

Hahah dock råka jag typ göra så hon fick en spricka i axeln! Så hemskt borde ej skratta men endå så komiskt! Vi höll på och fälla varandra på träningen och jag skulle visa henne typ hur man kan göra, så höll hon på och öva på mig, så slängde jag runt henne men inget mer med det hon kände ej av det då. Men så dan efter kunde hon typ ej röra axeln och jag trodde hon drev med mig sen senare på kvällen åkte hon till doctorn för att kolla upp det och då hade hon sorligt nog en spricka..! Men men she is doing fine så de är lungt!

Får köpa lite chokolad å grejer så hon kryar på sig snabbare!

Likes

Comments

Nu har en månad gått, så sjukt! Dagarna bara flyger iväg! Igentligen är det 5v om man räknar med första "veckan" i New York. Trodde jag skulle sakna Sverige mer men känns helt ärligt så skönt att få en paus från allt! Hemma är det alltid tusen saker på g, man ska va på massa ställen, hinna träffa den ena och den andra, vara på topp hela natten lång och vara på topp dagen där på, plugg man drunknat i, jobba och vardags drama på det..

Här kan man bara vara! Avis? Ni borde vara!

Saknat såklart min familj och alla fina vänner men dem finns kvar när jag kommer hem så det är inte allt för jobbigt! Önskar dock ibland att de va lite mer drama här borta men lär komma krypande

Hade senior fotografering idag för årets "year book"! Det är så mycket seriösare här! Haha dem anordnar fotografer som ska ta självporträtt på alla seniors och assistenter som fixar till håret eller kläderna om dem hamnat på sned. Killarna har kostym, fluga å hela den grejen och tjejerna har en svart sammets topp som visar nyckelbenen och en del av axlarna. Tror mina bilder blev bra för engångs skull! Aldrig lyckats med skolfoton, absolut inte min starka sida.

Har "art" som ett ämne i skolan! Jag tycker det är kul och klassen är rolig! Man måste ej va så seriös vilket gör att man kan ha lite kul medans! Våran lärare bad oss rita självporträtt, MEN det behövde ej vara ett ansikte utan man kunde rita grejer som skulle beskriva sig själv.

För dem som orkar läsa:
Jag är ingen höjdare på ansikten så gjorde en annan variant. Min tanke var att man skulle kunna snurra på bilden och det skulle visa olika saker även om min värld var upp och ned. Samtidigt som min värld snurrar, snurrar även jorden och de andra planeterna. Jag älskar att resa vilket palmerna och länderna symboliserar. Krabban visar att jag även kan vara hård utanpå men mjuk inuti, när man känner mig. Jag är väldigt sprallig som person och har mycket känslor med mera så jag gjorde en regnbåge. (Alla färger har olika betydelser, man kan googla) så ville ha med mycket färg för att jag är oftast glad och har mycket energi! Gjorde inte en vanlig regn båge för att förklara att jag är kreativ och ofta kommer på andra sätt för saker.

Man brukar säga att på andra sidan regnbågen finns en skatt.. Och någon dag kommer jag hitta min väg till min skatt och mina drömmar som molnet symboliserar. Jag siktar mot stjärnorna och försöker lägga gammalt bakom mig. "I create my own world" vilket jag visar med att jag målar min egna värld och sätter mina egna mål.

Haha så det var en liten beskrivning om det!

Likes

Comments

Här får ni lite bilder och en video från vad jag har haft för mig! Har inte tid att skriva massa och är inte något interessant att läsa om för det bara är om min vardag så tänkte att bilder och en video kan va kul och inspirerande om någon annan är sugen på att åka iväg eller bara undrar vad jag har för mig!

Min värdmamma åker varje dag "for a skate" så fick prova hennes här om dagen och älskade det så vi åkte direkt och köpte ett par till mig! Det är så kul samtidigt som det är träning på köpet!

Likes

Comments