Hej!

I det här inlägget tänkte jag visa hur jag gjort en studentsminkning eftersom att min och många andras student börjar närma sig😁. Jag ville att den skulle vara ganska enkel och inga speciella färger som ni ser och det gäller att det ska hålla hela dagen.

BAS:👩
Foundation- En foundation som håller en hel dag i passande nyans (den jag tipsade om!)

Concealer- Där det behövs täckas extra

Puder- Puder i hela ansiktet, inte för mycket.

Ögonbryn- Jag fyllde i med en brun ögonbrynspenna som jag vet håller och inte ”åker” av.

Rouge: En ganska mörk rosa valde jag men tog ytterst lite på kindbenen

Contour: Under kindbenen och runt pannan

ÖGON:👀
Ögonskugga: Först använde jag en primer på ögonen för att skuggan ska sitta en hel dag och blir lättare att sota ut. Jag tog en skimrig vit skugga och la den i ögonvrån ut mot mitten, efter det tog jag en matt brun skugga och la den precis på ytterkanten av ögat och började sota innåt på den vita för en fin övergång, och upp mot glob linjen.

Kajal/Eyliner- Jag använde mig av en svart flytande vattenfast eyeliner och gjorde en liten vinge.

LÄPPAR: 👄
Jag valde en rosa läppenna för jag tycker det blir jättesnygg och det håller bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
I det här inlägget tänkte jag visa hur jag har gjort en brudmakeup 💏. Den klassiska brudmakeupen är romantisk och ljuv, men det gäller att lyssna på brudens egna önskemål och framhäva hennes drag på bästa sätt.. Jag har sminkat mig själv och har utgått ifrån vad jag tycker passar ihop och blir fint. Vanliga nyanser på ögonskuggan är rosa, persikofärg, brun, pärlemo, beige och vit.

BAS:👩

Foundation/Fetsmink: Eftersom sminket ska hålla en lång dag så krävs det produkter som håller. Antingen kan man ta en väldigt täckande foundation som man vet håller eller fetsmink vilket är nästan som en concealer alltså ganska tjock. Jag valde att ta en täckande foundation som jag vet håller en lång dag.

Puder: Jag mattade ner väldigt naturligt, det får inte se kakigt ut.

Contour: Jag markerade kindbenen ytterst lite.

Rouge: Jag använde mig av en ljus rosa nyans för att matcha med ögonskuggan och läpparna.

Ögonbryn: Jag målade med en mörkbrun skugga för ett mjukt och naturligt resultat och jag använde mig av en snedställt pensel för att forma brynen.

ÖGON:👀


Ögonskugga: Jag började med att lägga en primer på ögonlocken för att skuggan ska hålla och bli lättare att sota ut. Jag använde mig först av en vit skimrig skugga och la den i ögonvrån ut på mitten av locket ungefär. Sedan tog jag en rosa matt skugga och la den i ytterkanten av ögat, och började sota lite uppåt och in mot mitten för en fin och mjuk övergång mellan den rosa och den vita skuggan. En liten highlight la jag på brynbenet också.

Kajal/Eyliner: Eftersom den här sminkningen ska vara väldigt mjuk så tog jag en brun kajal och la den nära frans raden och sotade ut den lite försiktigt. Sedan tog jag en vit kajal och la den i nedre blöt linjen.

Lösfransar: Antingen singelfransar eller ”hela fransar” och jag valde singelfransar.

LÄPPAR: 👄

Det är bra att använda läppenna då det håller bra och inte kladdar ut sig så lätt och jag använde mig av en rosa matt färg.

Likes

Comments

Hej!

I det här inlägget tänkte jag visa hur man framhäver gröna ögon. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så kan man kolla på cirkeln och se vilka färger som ligger mitt emot sin ögonfärg. Och som jag nämnde i det inlägget så framhäver lila, röda, rosa och även lite bruna nyanser just gröna ögon💚.

BAS:👩

En enkel bas som jag har förklarat i tidigare inlägg och jag använder flytande foundation i passande nyans, puder i hela ansiktet, ögonbrynsskugga för att forma ögonbrynen, yttets lite rouge, Contour precis under kindbenen och även lite bronzer för att få lite mer färg i ansiktet.


ÖGON: 👀
Ögonskugga: Jag använde mig av en lila skugga för att framhäva ögonen. Först applicerade jag skuggan på hela locket och började sota ut lite, så det inte skulle bli några skarpa kanter. Jag la också ytterst lite under ögat.

Eyeliner/Kajal: Här valde jag att använda mig av en flytande eyeliner och la den så nära frans raden jag kunde och sedan valde jag att gröa en liten vinge på slutet för att lägga mera fokus på ögonen. Går även bra med kajal. Jag tog en svart kajal på nedre blöt linjen för att få mera fokus på ögat.

Mascara: Både på uppe och nere fransarna


LÄPPAR: 👄

Här valde jag ett ljust läppglans så att fokusen inte skulle läggas på läpparna. Det är ju ögonen man vill framhäva.

Likes

Comments

1. Smashbox Studio Skin 15 hour Wear Hydration Foundation💛
Bästa foundation jag använt, en kompis till mig tipsade mig om den då både hon och jag har kombinerad/oljig hy vilket betyder att man lätt blir glansig/oljig i ansiktet. Men den här håller hela dagen och håller sig matt på ansiktet sååå länge, behöver knappt bättra på med puder under dagen. Bästa bästa!

2. Lumene Blueberry Eyebrow pen💙
Den bästa ögonbryns pennan jag har använt, den är lätt att måla med, mjuk och inte hård som andra pennor kan vara, den håller länge också!

3. Isadora Glossy Eyeliner Waterproof💜
En jättebra flytande eyeliner som sitter hela dagen, den är också vattenfast så det är perfekt ifall man vill ha något som håller. Det är den enda eyeliner jag använder och jag älskar den. Jag använt olika eyeliner pennor och dom gillar jag inte alls, tar slut fort och torkar. Men den här är bäst.

4. Smashbox Full Exposure Palette
Älskar den här paletten, jättesnygga färger som är väldigt pigmenterade och perfekt eftersom den innehåller både ljusa "vardags" färger och även mörka färger till exempel fest. Färgerna på översta raden är glittriga/skimriga och den nedre raden är matta färger. Jag använde den paletten när jag gjorde både vardagsmakeupen och festmakeupen.

Likes

Comments

Hej!
I det här inägget tänkte jag visa hur man kan göra för att framhäva blåa ögon.
Det man kan göra är kolla på kontrastfärgerna här 👇och se kontrastfärgen till blå, eller den ögonfärg man själv har.

Som ni ser är blå mitt emot orange, röd, gul/brun och även lite rosa. Dom färgerna kommer alltså framhäva just blåa ögon.

Har man gröna ögon som jag har, är kontrastfärgerna lila, röd och även lite rosa. Mer om det i ett annat inlägg!

BAS:👩

Foundation: Flytande, i passande nyans.

Puder: Applicerade i hela ansiktet, med en puderborste

Ögonbryn: Jag använde mig av en brun skugga och formade dom med en snedställd pensel

Rouge: Jag valde en aprikos färg för att det skulle matcha med ögonskuggan och få en fin helhet.

ÖGON:👀

Ögonskugga: Jag valde en orange/rosé nyans och la den på hela locket och sotade ut den lite försiktigt så det inte skulle bli några skarpa kanter. Jag la även skuggan under ögat nära frans raden för att öppna upp ögat mera.

Kajal/Eyeliner: Jag använde en svart kajal och la den så nära frans raden och sotade ut den lite försiktigt för en mjuk övergång.

Mascara: Både uppe och nere

LÄPPAR:👄

Jag använde mig av en läppenna i en nude nyans för att det ska se naturligt ut och för att fokusen ska läggas på ögonen och inte läpparna.


Likes

Comments

I det här inlägget tänkte jag visa hur jag gjort en festsminkning/kvällsmakeup på mig själv.🎉

En mörk sotning är det klassiska och att ge sig på en svart sotning kan vara ganska svårt men det finns några knep.

Det är bra att börja med en primer i hela ansiktet för att sminket ska hålla hela kvällen, till ögonen kan man antingen grunda med vit kajal, primer eller concealer innan man börjar med ögonskuggan då den fäster bättre ifall det är något ”kladdigt” under.

BAS:👩

Foundation: I en nyans som passar mig
Puder: I hela ansiktet
Ögonbryn: Jag valde att ta en skugga och formade brynen med en snedställd borste, går även bra att använda en ögonbrynspenna eller det man är van vid helt enkelt.
Rouge- Ytterst lite i en terracotta färg.
Contour- Jag använder alltid i puder form för att jag tycker det är lättast och passar min oljiga hy. Och då la jag det under kindbenen, runt pannan, hakan och näsan för att förstärka mina naturliga drag.

ÖGON: 👀

Ögonprimer: Så skuggan håller och blir lättare att skugga ut.
Stoppers: Löspuder man lägger precis under ögat ifall det skulle falla ner skugga så ramlar det på pudret som bara går att borsta bort så fort man är klar med ögonen. Svart är väldigt svårt att få bort så det är ett bra tips!

Ögonskugga: Jag tog en guld och svart glittrig skugga.
Först la jag den guldiga skuggan i ögonvrån ut mot mitten av ögat ungefär, sedan började jag i små steg lägga på den svarta skuggan i ytterkanten av ögat och sota uppåt, jag tog inte alls mycket åt gången. Ett bra knep är att ta en mörkbrun skugga och sota lite precis där man vill att den svarta ska vara som en slags mall!. Jag la också en hightlight under bryn benet för att de ska "sticka" ut mera.

Kajal/Eyeliner: Jag använde mig av en snedställd pensel och en svart skugga för att markera frans raden och gjorde en liten "vinge". Sen tog jag även en vattenfast kajal och la den i blöjlinjen uppe och nere för att få mera fokus på ögonen och en mera "smokey" look.

LÄPPAR: 👄

Läppenna: Jag valde en läppenna i en nude matt rosa färg för att det håller bäst, det "åker" inte av lika mycket som ifall jag hade haft ett läppstift.

Likes

Comments

Hej! I det här inlägget tänkte jag visa en sminkning som är jag tog inspiration från Kim Kardashian. Hon brukar oftast ha skimriga ögonskuggor i nyanserna brun, guld och svart. Mycket contour och ljusa läppar är typsikt henne som ni kan se på bilderna här. 👇

BAS:👩
Foundation- I passande färg
Concealer- Där det behövs täckas extra
Puder- I hela ansiktet
Ögonbryn- Jag tog både en brun och svart skugga och blandade dom, sen använde jag en snedställd borste för att forma brynen. ​
Contour- Jag valde att contoura hela ansiktet. Näsan, hakan, kindbenen, käkbenen och pannan.
Bronzer- Det la jag på kindbenet och runt pannan för att hon skulle se mera solbrun ut.

ÖGON: 👀
Ögonskugga- Först valde jag en guld skimrig skugga som jag la på hela locket, sen tog ja en brun skimrig skugga och la den på ytterkanten av ögat, för att få den skarpa kanten vid ögat så använde jag 2 tejpbitar, ett bra tips!.
Den bruna skuggan la jag också under ögat så nära fransade som möjligt för att rama in ögat mera.

Kajal/Eyliner- Jag tog en svart kajal och la den så nära fransraden som möjligt och sotade ut den lite försiktigt. Svart kajal på blöjlinjen både uppe och nere också.

Mascara- Både uppe och nere på fransarna.

LÄPPAR: 👄💄

Läppenna- En ljusrosa skimrig färg för att forma läpparna.

Läppstift- Jag valde ett passande läppstift i samma färg som läppennan.

Modell: Therese❤

Likes

Comments

Hej hörrni! I det här inlägget tänkte jag visa och berätta hur jag gjort en dagmakeup.

En dagmakeup handlar om att förstärka det drag man redan har och fräscha upp ansiktet. Det är vanligt med ljusa färger som tex: vit, rosa, persikofärg, brun och grå för att det inte ska se för ”hårt” eller dramatiskt ut. 


BAS:👩
1. Eftersom man i vardagen kanske inte vill ha så mycket eller ”tungt” smink så kan man använda tex, BB cream eller flytande foundation och jag valde en flytande foundation i en nyans som passar mig.

2. Concealer- Där det behövdes täckas lite extra, tex på finnar osv.

3. Puder- Vanligt matt puder använde jag i hela ansiktet.

4.​ Ögonbryn- Jag tog en mörk brun skugga och en snedställd borste för att forma brynen.


5. Bronzer- Jag valde att lägga lite bronser på kindbenet för en liten ”contour” och på sidan av pannan för att rama in ansiktet mera.

6. Rouge- Jag valde en ljusrosa med lite skimmer i och la det på kindbenet.

ÖGON:👀

7. Till ögonen tog jag en vit/beige matt skugga och applicerade den från ögonvrån till ungefär mitten på locket.
Sedan valde jag en ljusbrun/orange och la den på ytterkanten av ögat och började tona in den med det vita/beige för en fin övergång.. Jag tog sedan den bruna/orangea skuggan och la den under ögat så nära frans raden jag kunde för att få en fin helhet.

8. Kajal eller eyeliner- Eftersom det inte ska se för hårt ut valde jag att ta en svart ögonskugga och en snedställd pensel och applicerade den svarta skuggan så nära fransraden som möjligt och sedan gjorde jag som en liten vinge, inget man behöver men det är så jag har nästan varje dag. Om man vill kan man bara markera fransade med en brun eller svart kajal.

9. Mascara både uppe och nere på fransarna.


LÄPPAR:👄
10. För läppar valde jag ett skimrigt rosa läppsyl då jag tycker det passar ihop och blir supersnyggt.

Likes

Comments