Hej på er! Hoppas allt är bra med er.

Idag har dagen endast bestått av en tidig morgon då skolan börjar redan vid 8 på onsdagar vilket är väldigt segt. Jag behöver då redan gå hemifrån vid 7:00. Annars har dagen idag bara rullat på och tur som det är slutar jag 14:!5 idag istället för klockan 17.

Senare idag är planerna att jag först har match, men jag ska efter halva matchen direkt vidare för att jag måste hinna plugga inför ett sista prov jag har i morgon i en kurs som pågått under hösten så den känner jag en del press på.


Planerna för helgen är väldigt roliga. Redan på fredag åker jag och de andra i laget ner till Trelleborg för att spela Svenska Mästerskapen steg 3 vilket jag ser fram emot, dels för det är sm sen att få åka iväg med massor med vänner, bo på hotell, gå ut och äta middag det ska bli väldigt mysigt. Sen även att få spela matcher som det handlar om att gå vidare eller inte skapar sån adrenalin och spänning för att verkligen vinna. Så på fredag går tåget redan klockan 16 och tar 5-6 timmar ner dit då vi tyvärr måste byta tåg mitt i allt.


ikväll kommer det även upp ett längre inlägg samt så bör det komma upp ett till under eftermiddagen idag.


kram

Likes

Comments

Många har det traditionella nyårslöftet om att leva hälsosammare liv med både mat och träning och här kommer lite tips och hur du ska tänka för att hålla dina löften.

Motivation

Motivationen som kommer av att det är ett nytt år och att man vill ha en ny fräsch start kommer så småningom försvinna så hitta något annat som motiverar dig till att träna. Det är helt enkelt upp till dig vad du blir motiverad av. Vi behöver hålla oss motiverade under hela tiden för att lyckas med våra löften. Det kan göras på flera sätt, exempelvis före-och efterbilder eller använda en träningsdagbok för att dokumentera och göra dig påmind om ditt mål. Det är även ett bra sätt för dig att se dina resultat på vägen.

Gör det som gör dig glad inte bara för att
Om du avskyr att gå till gymmet, då behöver du inte gå inte dit. Det finns massor av olika träningsformer både i hemmet och ute, så bara du letar kommer du hitta den som passar dig. Prova alla möjliga aktiviteter för att gå till ett ställe du inte gillar är inte hälsosamt även om det är ett gym.

Alla bilder är tagna från WeHeartIt

Sätt upp riktiga mål

Har man bara målet att man ska börja leva hälsosamt kommer man nog inte lyckas. Du måste sätta mer specifika mål. Till exempel "Jag måste äta grönsaker till varje måltid" eller "Jag ska röra på mig minst 30 min om dagen/ska göra ett 5-10 minuters träningspass hemma om dagen" då kan man kolla av det i slutet av veckan ifall man håller sig till sina löften.. Det är väldigt svårt att identifiera att man har levt hälsosamt varje dag för hälsosamt kan betyda så mycket olika saker.

Målsättning

Det första som behövs är ett konkret och specifikt mål, till exempel att komma i form alternativt viktnedgång. Fråga dig själv hur viktigt det är på en skala 1-10 att du uppnår dessa mål? Beroende på vilken siffra du kommer fram till så kommer detta avgöra om du kommer hålla ditt nyårslöfte eller inte. Se till att ditt mål är nr. 10 av 10, och bestäm dig för att satsa på dig själv detta året!


Planering

Planering är väldigt avgörande när det kommer till att hålla dessa årliga löften. Vill du börja leva en mer hälsosam livsstil behövs det en planering av både kost och träning för att det ska fungera. Planera hur många gånger i veckan du ska träna och vad du ska äta och följ det schemat noggrant.

Realistiskt
Vad vill du få för resultat av träningen och hur vill du må av den hälsosamma livsstilen samt hur snabbt vill du nå detta mål? Var ärlig mot dig själv och välj ett realistiskt datum. Om du drar till med omöjliga siffror kommer du bara bli besviken och desto lättare är det att ge upp. Sätt även upp delmål så du håller dig motiverad på vägen dit!

Likes

Comments

Jag har verkligen redan blivit trött på vinter, visserligen är det fint och lite mysigt med snön när den ligger ute, men det är kylan. Jag skulle bara vilja åka iväg, resa till ett varmt land och bara njuta.

Som tur är har jag en del resor planerade i sommar samt till vintern som kommer men det känns som en sådan lång väntan, speciellt när det känns som om det blir kallare och kallare. Och där av börjar abstinensen av värme börjat komma, speciellt när man sitter och planerar de saker man ska göra samt när man kollar hotell.

En sak som är lite kul när jag införskaffat mig Gopro Hero 5 Black, är att det kommer komma mer och bättre bilder då jag kommer kunna föra över från den direkt till mobilen, samt att när jag är ute och reser så kommer det komma massor med bra och roliga videos.

Likes

Comments

Godmorgon!

För det första måste jag be om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men tyvärr har det blivit så att jag sällan sitter vid datorn när jag är ledig utan jag gör så mycket annat. Det blir så att jag sitter mer framför datorn när jag har skola och har mina vanliga "rutiner" vilket gör att jag ofta sitter och förbereder en massa inlägg. Men jag lovar att jag ska bli bättre på det, mer regelbundna inlägg behövs!

Vad har hänt på senaste då?

Jag har dels varit på Nordic Invasions "summer invasion" kryssning till Åbo som jag var ambassadör för vilket var otroligt kul, det var bra musik, härliga människor och en allmänt bra kryssning. Annars har dagarna mest bestått utan jobb på Junibacken vilket har varit kul då det har varit fullt upp med massor med människor.


Likes

Comments

Igår kväll var jag på en kurs som heter riskettan, det är då en kurs man måste gå för att få kunna ta körkort.

Den höll då på i 3 timmar vilket var ganska segt, men de blev kul då de var roliga människor med vilket gjorde att vi pratade mycket, skämtade och så vidare. Så de tre timmarna gick ändå hyfsat snabbt, men det var välidgt mycket information.

Direkt när jag kom hem satte jag mig och tittade på de två sista avsnitten av skam som jag inte hade sett. Det är verkligen en serie som ja rekomenderar, var otroligt skepptiskt i början och tyckte alla tjata så mycket om den, men när jag väl gav den en chans så blev jag helt fast.


Kram

Likes

Comments