Godmorgon!
Jag får en hel del frågor om vi inte alls går i skolan när vi är här eftersom jag endast visar bilder på när vi hittar på andra roliga grejer. Jag åkte såklart hit för att studera men också få uppleva saker på andra sidan jorden. Såklart så tar skolan mycket tid. Som jag nämnt tidigare så är skolan här lite som grundskolan i Sverige. Det ges ut läxor varje tillfälle och det gäller att dyka upp på lektionerna annars blir det ogiltig frånvaro. Vi har lektioner varje dag, 1-2ggr om dagen. Jag har också valt kurser som jag inte anser är så lätta. Idag har vi lektion vid 11:30-14 och 19-22 vilket gör att jag börjar morgonen med att plugga på en hel del läxor.

Så det finns både för och nackdelar med att studera i andra länder. Såklart så försöker vi njuta också så länge vi har gjort allt som behövs göras i skolan. Jag försöker studera mycket under veckorna så att jag får helgen ledig. I helgen åker vi faktiskt till Acapulco för sol, bad och goda drinkar, underbart! Men först, fyra dagars studier! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag tog vi en uber till ett stort shoppincenter ca. 30 min från vårt boende. I shoppincentret blev det mycket god mat och en hel del shopping! Här fanns både Zara, Forever 21, Mango... När jag flyg hit packade jag inte ner så mycket kläder eftersom jag antog att jag skulle köpa en hel del här, såklart! :) Dagen avslutades med en rolig film!

Likes

Comments

Godmorgon eller godkväll för er!
Här i Mexico flyter allt på nu. Vi går på föreläsningar varje dag, äter gott och njuter. Igårkväll åkte vi till ett ställe som heter La Condesa. Fint område med höga byggnader och affärer som Forever 21, Zara och H&M. Vi åkte dock till La Condesa för att äta gott. Efter ca. 1h i taxin och en promenad senare så hittade vi en fin restaurang, dyr men jag fick äntligen lin fishtaco!

På bilderna ser ni gänget som håller ihop! Vi bor i samma hus och umgås en hel del. Det fattas dock ett par stycken på bilden men en liten glimt av oss får ni iaf!

Idag ska vissa iväg på poolparty medan jag och Sara ska åka till ett stort shoppingcenter, wiho!

Ni får jättegärna kommentera saker ni vill veta, om mig, mexico eller livet här! Det är bara roligt att få lite idéer så skriv på!

Hoppas ni har det bra där hemma!
Kram

Likes

Comments

Den femte augusti började jag faktiskt min dag tidigt med att gratta min pappa som fyllde år. Tidsskillnaden är rätt påfrestande då vi i Mexico ligger 7h efter Sverige så det gäller att matcha in tider när alla kan.

Vid 13:30 tog vi sedan bussen med ett event som eventföretaget Conexsion hade anordnat. 15 minuter från skolan låg nämligen en liten flod med färglada träbåtar. I varje båt fick ca. 20-25 personer plats. Båtturen pågick i 3 timmar och det var riktigt roligt. Roligt att knyta kontakter med båda svenskar, mexikanare, tyskar, fransmän och många fler. Längst med floden flöt även småbåtar med personer som sålde alkohol, blomkransar, kläder, souvenirer och mycket mer. Detta kan jag verkligen rekommendera till studenter!

Likes

Comments

Den 4 augusti åkte på en utflykt med skolan, till Teotihuacan pyramiderna. Vilken upplevelse! Vi begav oss 8:30 på morgonen, fick T-shirt och frukost på bussen. Efter 1.5h var vi framme och då åkte solkrämen och kepsen fram. Solen var väldigt stark och värmen låg kring 27 grader.
Jag har aldrig i mitt liv sett pyramider och efter att ha fått en guidad tur och själv fått klättra upp på pyramiderna så kan jag verkligen rekommendera detta till turister i Mexico City!

Jag lägger upp några bilder för att försöka visa hur fint och häftigt detta var!

Likes

Comments

2-3 augusti bestod av en utflykt till Down Town med skolan och en del administration i skolan. Här visar jag en del av hur skolan ser ut. Skolområdet är jättestort och många aulas, bibliotek, matsalar, fotbollsplaner osv.. Första gången vi gick in på området fick vi en chock. Jag hade tidigare googlat på skolan i Mexico City och fått upp en liten klottrig byggnad. Min tanke var "jaja, detta blir nog bra." Hur skolan egentligen såg ut fick mig att tappa hakan. Skolan ligger ca. 5 min från vårt hus. För att komma in på området behövs det speciella ID korten från skolan. Under den 2-3 augusti har vi fixat det sista med course selection, så jag och två andra tjejer till i huset har samma kurser. Detta ska bli så kul!

Under sen 2-3 augusti gjorde vi vår utflykt till Down Town. Vi åkte metro för första gången till Down Town vilket var väldigt annorlunda. Eftersom att det bor ca. 21 miljoner personer i Mexico City så var tunnelbanorna fullproppade med folk. Vi fick tydligen besked om att hålla koll på våra väskor, speciellt i tågen. Tågresan tog ca. 40 min.

Väl på plats började vi med att gå till den kända byggnaden Placio De Bellas Artes, jättevackert! Därefter gick vi in i en fin, gammal byggnad som bestod av tre ihopsatta kyrkor. Att gå upp i tornet på dessa kyrkor var sedan ett måste. Jag kan erkänna att jag har höjdskräck men det var värt varenda skakande steg upp för trapporna. En mysig dag i storstaden. Det blir troligtvis några fler visiter dit. Vi blev dock beordrade att hålla oss borta från vissa specifika gator, de var farliga..

Likes

Comments

Kan inte säga annat än att jag älskar maten här! Vi har ätit tacos en gång om dagen sedan vi kom hit, så underbart gott!

Här i Mexico kan man däremot inte förvänta sig en tortilla med köttfärs med smak av tacokrydda på påse, grönsaker och tusen olika såser. Nej, här består tacosen oftast av en tortilla och köttfärs med smak av salt och peppar eller kyckling, bönor eller endast ost. Till tacosen serveras oftast skålar med allt för starka salsa och guacamole. Även om det är en stor skillnad på den försvenskade tacosen så är den mexicanska tacosen så otroligt god! En smakupplevelse alla måste testa!

Likes

Comments

Måndagen den 31 juli var det dags för vår första dag i skolan. Egentligen börjar vår termin den 7 augusti men denna veckan är det dags för orientation week. Väl på plats fick vi registrera oss, en mapp med information samt muntlig information. Därefter var det dags för fotografering, mat och rundvandring. En mysig första dag.

Omgivningen på campus var jättefin! Området var hur stort som helst, med stora fina byggnader, palmer osv. Superfint! Hör kommer vi trivas bra! Denna veckan kommer se rätt lugn ut för oss förutom lite mer information om kurser samt en tripp till pyramider och down town vilket jag så klart kommer ha foton på!

Kram så länge!

Likes

Comments

Dagarna från det att vi anlände till huset fredagen den 28:e fram till den 30:e juli har vi mestadels gjort små utflykter till bla. La Condesa. Vi bor med två svenska killar, en tjej från Amsterdam och två mexicanska killar som ännu inte dykt upp. Vi fyra tjejer och de två svenska killarna försöker hitta på saker ihop, vilket är väldigt kul!

Vi bor ca. 10 min gång till skolan, likaså till affären vilket är väldigt skönt! Denna vecka har därför bestått av rekning av området och handling.

Innan jag åkte hit var det många som varnade mig för kidnappningar och rån. Än så länge har jag inte fått vara med om det. Vi går alltid som gäng och aldrig när det är mörkt vilket underlättar. Vi har också fått information om att vi inte får ta vilken taxi som helst, utan ist en så kallad Uber. Uber finns på många ställen i världen och ska vara säkrare än en vanlig taxi. Skillnaden mellan taxi och en Uber är att en Uber bokar man via telefonen och man läser recensioner om chauffören från tidigare resenärer, vilket är bra! Om en kidnappning skulle ske så kan Ubern kollas upp med hjälp av gps samt nummerplåt och bil, vart bilen har försvunnit.

Än så länge så känns det mexicanska folket inte mer kriminella än någon annanstans i världen. Det gäller bara att vara försiktig och hålla koll på sin väska så ska det nog lösa sig!

Likes

Comments

Jag vill börja denna dagbok med att berätta om flygresan till Mexico.
Det första flyget till London gick från Göteborg Landvetter vid kl: 7. Kvällen innan åkte jag från Jönköping till Ulricehamn för att sova hos Sara som även hon skulle till Mexico. Resan till London gick bra, men så fort vi landade i London stod det en kvinna med illorangea lappar med texten Express i fet stil. Vårt flyg till London var tydligen försenat så för att vi skulle hinna ta flyget till Miami så var vi tvungna att gå före i alla köer. Även om vi utnyttjade de orangea lapparna så fick vi ändå springa till gaten. Väl i gaten hade vår incheckning inte gått igenom i Göteborg vilket gav förvirring bland tjejerna på andra sidan disken. Tillslut löste sig även det. Vi hade också fått information om att vi skulle hämta väskorna i Miami för att sedan checka in dom igen. Jag frågade därför om det inte gick att lösa boardingkort för Miami - Mexico City, det gick bra!

Från London till Miami tog det 9h. Vi tre tjejer som åkte ihop hade bokat i tre omgångar vilket gjorde att vi satt på tre olika ställen i planet. 9h kan vara långt men efter ett antal filmer, mat och sovtimmar så var vi äntligen framme i Miami. Väl i Miami hade vi 5h på oss till nästa flyg. Här var det många gränskontroller med bla. visum (esta hade vi). Därefter fick vi information om att vi kunde röra oss som vi ville i Miami. Hade vi haft längre tid så hade jag kunnat tänka mig att åka runt i Miami och se hur det ser ut. Jag har trots allt aldrig varit på denna sidan av jordklotet.

Från Miami till Mexico gick det bra. Vi var dock mycket trötta när vi staplade oss iväg med för tunga väskor och svetten som rann. Vi hade tidigare pratat med en bekant kille till hyresvärde i Mexico om skjuts från flygplatsen till huset vi ska bo i. Detta gick galant och det tog oss ca. 45min till huset.

Huset är jättefint! Det är ett trevåningshus med åtta rum, kök, vardagsrum och terass. Varje rum har varsin toalett med dusch, en stor garderob och ett skrivbord. Jag lovar att jag ska lägga upp bilder så fort jag har möjlighet!

Kram

Likes

Comments