Jag ligger fortfarande i sängen och drar mig lite. Har kollat första avsnittet av ”Så mycket bättre”, älskar att alla dessa mysiga program börjar nu på hösten!

Snart ska jag sätta mig och plugga lite sedan ta en promenad till skolan för min spanska lektion. Därefter blir det hem och packa ihop min väska igen. Imorgon flyttar vi nämligen ifrån denna lägenhet, till ett hus lite närmare skolan och i det huset stannar vi tills vår termin är klar här i Guadalajara. Ska bli rätt skönt att bo lite närmare skolan, speciellt när jag börjat 7 på morgonen vissa dagar.

Nu måste jag ta mig upp ur sängen och starta min dag!

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gårdagen spenderades med en varm promenad till skolan i 30 grader, lite träning i skolan, handling på vägen hem. När jag stod och väntade på min Uber så märker jag att en liten flicka sitter framför mig med en bunt klistermärken. Hon skriker '' är det någon som vill köpa klistermärken '' till bilar som passerar vägen. Samtidigt som hon skriker ut dessa meningar ser jag i hennes ögon hur hon kämpar för att få sälja dessa klistermärken, men med ett hopp som inte längre finns där. Jag stod och tittade på henne och fick tårar i ögonen. Att denna lilla flicka som inte kan vara mer än 6 år står vid en trafikerad väg och sätter sit liv för att springa ut till bilarna för att få ihop pengar. Jag kollade runt mig men såg inte en enda vuxen person som skulle kunna vara hennes föräldrar, hon var där helt själv. Jag åkte hem i min Uber med fortsatta tårar i ögonen, hur kan det vara såhär? 

Senare på kvällen var vi bjudna till en mexikansk tillställning. Vi blev upphämtade av en mexikansk vän till oss och jag såg att hon hade leksaker som kroner, hopprep, hinkar osv. Jag frågade chauffören varför hon hade det i bilen. Hon berättade för mig att dom barnen som står vid gatan, utanför affärer eller på stranden för att sälja saker, säljer pågrund av påtvigning av föräldrarna. Dessa barnen får oftast inte en enda pesos av dom pengarna som skrapas ihop. Därför ger denna tjej istället leksaker till dessa barn. Dessa barnen är oftast väldigt fattiga och har inte mycket. Jag tyckte det var en sån fin sak att göra. 

Mexico är ett mycket fattigt land. Många går runt på gatan för att försöka få ihop pengar, sitter utanför byggnader med en kopp för att få ihop till mat för dagen. Jag har också lagt märket till att många försöker få ihop pengar genom att göra en gärning. Detta kan tillexempel vara packa ner varorna i affären i påsar. Dem personer som gör detta är i stor mängd äldre, 70-90 års ålder. Den första veckan jag var i Mexico tyckte jag att det var jättesnällt och tackade snällt. Därefter fick jag reda på att dessa äldre står och packar i mina saker frivilligt och får inte några pengar alls för det, därför är det mycket vanligt att man som köpare ger några pesos, det är den enda lönen dom får. Nu för tiden lägger jag alltid några extra pesos i deras små skrynkliga, svaga händer. 

Den fattiga sidan av Mexico kan vara en grund för all denna kriminalitet så som snatteri, hotningar för pengar osv. Jag har ofta hört att ''gå inte på den gatan, du kan få en pistol mot huvudet och du är då tvungen att ge alla pengar, din mobil osv som du har på dig''. Jag tror att detta kan ligga till grund för hur fattiga många delar av Mexico faktiskt är och att dom bär på känslan av desperation efter pengar och överlevnad. Det är så hemskt. 

Var tvungen att dela lite av mina tankar och känslor efter att ha bott i Mexico i mer än två månader och även om ni ser lyxiga grejer i Mexico så är det bara en sida av landet. Det finns så många där ute, som i många andra länder, som inte har något alls. Men det är så fint att det finns personer som ser detta och vill hjälpa till. Att denna flicka som jag såg igår hade fått en krona så tror jag att hon skulle bli väldigt glad. Det är inte pengar till hennes föräldrar men det är något som ändå gör henne väldigt lycklig. Att för en gång skull kanske få ha sin egna leksak eller känna sig som en prinsessa mitt i allt som händer runtomkring henne, det tror jag kan ge henne lycka och hopp. Så fint!


Kramar till er och ta hand om er!  

Likes

Comments

Godmorgon från Mexico!

Idag vaknade jag vid ca. 8 och har nu ätit lite frukost i sängen. Frukosten bestod av en Acai bowl. Första gången jag äter det och det var så gott!
Nu ska jag studera lite spanska eftersom vi har partial 2 och redovisning nästa vecka. Sen funderar jag på att gå till skolan, vilket är några kilometer, och simma några längder i simbassängen. Saknar så mycket att simma eftersom det var en stor del av mitt liv för några år sedan. Därefter blir det mer plugg och sen får jag se vad jag hittar på ikväll. Kanske sitta och titta på resor. Jag vill så gärna åka till Puerto Vallarta som ligger längst med kusten, några timmar härifrån. Troligtvis kommer tjejerna från Mexico City hit snart så vi kan åka tillsammans. Puerto Vallarta ska vara så fint!

Nu är det inte många veckor kvar här i Mexico, närmare 8 veckor så det gäller att ta vara på tiden!

Kramar till er!

Likes

Comments

Hola!
Idag är det måndag, en ny vecka! Jag började min dag vid kl: 10 med spanska. Därefter blev det en god salladslunch och sedan en privatlektion i spanska. Nu ska jag verkligen ta tag i denna spanskan! Jag är inte alls en språkmänniska men detta ska jag klara! Jag tänker att om jag betalar för en privatlärare så hittar jag kanske motivationen, och så rätt!

Nu är det kväll och jag har precis pratat en stund med min vän i USA, varit hos frisören och klippt någon centimeter samt ätit en god chorizo tacos till middag. Ansiktsmasken ligger på och jag har slängt mig ner i min stora dubbelsäng för att läsa lite organisation. Sån mysig kväll!

Fastän jag drömde värsta mardrömmen på länge vilket resulterade bara ett fåtal timmars sömn så kan jag säga att denna veckan började bra! Hoppas ni har det bra!

Kramar

Likes

Comments

Vill bara ge ett stort tack till min fina familj! Dom har stöttat mig till tusen samtidigt som dom själva sitter i Sverige och knappt har någon information alls.

Min familj finns alltid där, hur mycket jag än behöver dom och jag finns där för dom. Dom pushar och coachar när jag behöver det som mest. Även om jag skulle ringa mitt i natten Svensk tid så svarar dom.

Att vara så långt ifrån min fina familj är jobbigt, speciellt i svåra situationer. Men om några veckor är jag hemma och då tar vi bilen upp i Sverige för att spendera julen med skidåkning och umgås.

Kram till er och tack för allt!

Likes

Comments

Halloj alla fina ni!

Som många av er säkert vet så har jag tagit mitt pick och pack och flyttat till Guadalajara. Efter den 19/9 och allt som påverkade människor och staden Mexico City så har jag inte känt mig trygg i Mexico city. Jag åkte till Chicago bara några dagar efter händelsen och när jag därefter anlände i Mexico City efter en vecka så kunde jag inte sova själv och inte i min egna säng på 3:e våningen. Jag kände också ofta av skakningarna i sängen när en lastbil passerade huset eller såg alla raserade hus längst med vägarna. Jag kunde inte slappna av. Efter att ha insett att jag inte skulle fungera normalt i Mexico City. Vi hade tre alternativ, att stanna i Mexico City och ta kurserna online, flytta till en annan stad i Mexico och fortsätta mina studier där eller flyga hem till trygga Sverige. Innerst inne visste jag att jag skulle bli besviken om jag gav upp och flög hem till Sverige igen, så när mina kurser blev godkända i Guadalajara så begav jag mig hit. Två av dem svenska killarna i huset bestämde sig också för att åka och nu sitter vi här, i en lägenhet i Guadalajara.


Jag hade min första lektion i torsdags och jag är så nöjd med kurserna och campus. Det är så mycket större än campus i Mexico City och så otroligt snälla och förstående professorer. Här i Mexico så har man Part 1, Part 2 samt Final Exam. Poängen på varje del samlas sedan ihop och ger ett betyg i kursen. Här läser man också alla 5 kurserna samtidigt vilket skiljer sig från Sverige. Nu när jag kommer in på Tecnologico de Monterrey i Guadalajara så har jag med mig betyg från Part 1 och hoppar in bara en vecka innan Part 2. Detta gör att det blir komplicerat för professorerna, men hittills har alla förståelse för läget. Jag är så otroligt glad att äntligen få fortsätta mina studier efter 3 veckors uppehåll och förvirring. Men nu är allt på plats och jag ska kämpa enda in i kaklet, tills sista november när alla kurser är klara.

Därefter möter jag upp mina svenska vänner som fortsatte sina studier i Mexico City och vi flyger till bla. Cancun, Playa del Carmen, Tulum.. Superkul!

Idag är det Lördag och jag känner mig inte jättepigg så har försökt att vila hela dagen förutom mina utflykter några meter utanför lägenheten för att köpa mat. Nu ska jag läsa lite spanska och sätta på en riktigt bra film.

Kramar till er!


Här är lite bilder från Guadalajaras down town:

Likes

Comments

Idag var vi på en liten utflykt. Vi tog oss till ett mysigt svenskt kafé i stan. Så underbart att få se skagen- köttbullemackor, kladdkaka, kakor, kanelbullar och mycket annat! Smakar dock inte jättelikt den svenska smaken men så gott ändå! Mums! Därefter gick vi till en liten rooftop och beställde in supergoda drinkar! Det är lite synd att jag snart lämnar Mexico City, annars hade jag gärna hängt där flera gånger!

Likes

Comments

Halloj!
Jag och Sara åkte som sagt till Chicago den 23 september- 1 oktober! Vi bodde hos vår fina vån Josefine som har sin utbytestermin på north Park University i Chicago. Hon bor på campusområdet så vi fick verkligen testa på det livet! Jag tycker att det varit en supervecka!

Vi har bla. strosat i Down town, sett bönan, solat och badat, shoppat, cyklat, gått på Zoo och ätit i mängder! Chicago är en sån otroligt fin stad med höga byggnader!

Jag lägger ut bilder lite här i omgångar som berättar en hel del om vad vi gjort!

Likes

Comments

Hej,

I tisdags var det en vecka sedan och allt sitter fortfarande i. Jag kommer inte kunna skriva om vad som hände eller mina känslor i detta inlägget då allt fortfarande är så pass nytt och har svårt att handskas med situationen. Jag hoppas att ni har förståelse med detta!

Jag befinner mig nu i Chicago för att försöka komma på andra tankar, så jag kommer troligtvis uppdatera er med lite bilder härifrån snarast!

Kram

Likes

Comments