”Nytt år, nya möjligheter” brukar det heta. Så är fallet för mig! 2017 har haft en hel del upp och ner gångar, positiva och negativa. Detta gör att jag är mycket nyfiken och redo för vad 2018 har att erbjuda.

2017 var året jag började med mina fina vänner. Jag hade praktik som på en HR avdelning vilket också gav mig en lärorik hr-assistent vikarietjänst över sommaren. Det var också året jag fick reda på att min bästa vän var gravid samtidigt som jag fick reda på att jag skulle spendera hela höstterminen i Mexico. Mexico resan var ett kapitel för sig. Därefter hade jag en mysig jul i sälen och året avslutades med familj och vänner!

Jag är så tacksam för detta år och för allt det har burit med sig. Massa nya vänner, erfarenheter, en liten bebis som jag kan skämma bort och mycket därtill!

Tack för det 2017! Välkommen 2018!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Efter allt resande så är jag tillbaka i Suecia!
För tillfället så har min lillasyster min gamla mobil där jag har alla bilder från Mexico (vilket gör mig lite orolig). Så fort jag har lagt över alla bilder så kommer jag visa er hur jag reste runt i Mexico efter att jag slutade skolan. Jag reste både med min fina pappa men också med vänner. Ni kommer få se, jag lovar!

Eftersom jag har lite ”lov” så befinner jag mig nu i Oskarshamn för lite mys med familjen. Så mysigt att få träffa dom dagligen igen!

Här ovanför ser ni en liten spontan photoshoot på min älskade Gizmo. Det är så roligt att fota honom ny med min nya mobilkamera, den är såå bra och han blir så fin på foton!

Kramar till er, så återkommer jag snarast!

Likes

Comments

Halloj på er!
Mycket har hänt sedan sist! Jag är klar med min termin här i Mexico efter 4 månader med ständigt pluggande. Detta är såklart en stor lycka! Det har varit väldigt lärorika månader med tråkigheter men också väldigt mycket glädje! Jag kommer att ta med mig mer erfarenheter och kunskaper efter dessa månader!

En annan stor sak som har hänt är också att min fina pappa är på besök här i Mexico! Det är superkul! Tänkte dela med mig av våra upplevelser här i detta enorma land!

Kram

Likes

Comments

En kväll med mycket tankar!
Måste bara skriva av mig om hur tacksam jag är. Att jag har så fina vänner och så fina nya vänner som jag lärt känna på olika ställen i världen. Efter allt som har hänt så har det varit guldvärt att kunna prata med dom då vi alla har varit i det och har behövt och behöver bearbeta det.

Jag är också så tacksam för att jag kan resa så mycket som jag ändå gjort dessa 23 åren. Att ha fått se stora delar av världen, sett och upplevt nya kulturer och många sorters människor. Allt detta har gjort att jag trots allt jag har varit med sedan skolåren ändå står på benen och uppskattar det jag har och alla jag har runtomkring mig!

Lite kvällstankar bara! Kramar

Likes

Comments

Jag har inte visat er huset jag bor i nu. Jag har hoppat mycket till olika ställen. Det började med ett hus i Mexico city. Sedan en lägenhet i Guadalajara och nu bor jag i hus bara 5 min från skolan. Det är sådär perfekt stort. Jag bor här tillsammans med två killkompisar från från Sverige men som jag bodde med i Mexico City.

Huset ligger på en gata som liknar lite amerikanskt stuk. Det har en ”matsal” ett kök, ett vardagsrum, tre sovrum och tre toaletter. Jag visar lite bilder ovan på hur det ser ut. Det är dock inte mitt rum utan en av killarnas, min säng hade nämligen inga lakan eftersom dom ligger i tvättmaskinen. Mitt rum ser dock likadant ut förutom att jag har två enkelsängar som jag har dragit ihop till 1.80 säng.

Kramar till er

Likes

Comments

Hallådär!
Jag sitter just nu vid poolen på bakgården av huset. Det är sååå varmt och skönt! Idag har jag en ”ledig” dag som egentligen inte är ledig. Jag är ledig från skolan men just nu hänger alla uppgifter och prov på mig. Nästa vecka är nämligen sista veckan i skolan sen ska vi göra det sista final exam. Det känns så konstigt att ännu en termin på högskolan sprungit iväg! Bara en termin kvar sen är jag färdigutbildad HR, sjukt!

Killarna är och klättrar i bergen och jag tänkte att jag skulle vara hemma, passa på att plugga och vara tillgänglig när städerskan kommer. Nu har hon gått så nu sitter jag här vid poolen och funderar på ett dopp innan jag drar mig mot min privata lärare i spanska.

Hoppas ni har en bra dag! Kramar

Likes

Comments

Denna helg bestod av halloween och firande för dom döda som dom har här i Mexico, bio vip och en tequila vandring och provning.

Det var första gången jag var på bio vip. Jag gick med svenska tjejer här i Guadalajara och det var supermysigt. Stolarna var stora och man kunde ändra dom så att man nästan låg ner. Det fanns en meny och en knapp vänster om stolen, för beställning av mat och dryck. Servitören kom direkt när vi tryckte på knapparna och jag beställde vatten och popcorn inlindade i karamell, så gott!

I lördags åkte vi på en Tequila tripp. Det fanns två olika att välja bland, en 8h vandring eller en 4h vandring. Vi valde 4h eftersom jag tänkte att jag går på den 8h trippen med pappsi. Superhäftgt att få se hur tequila tillverkas och att få smaka olika sorter. Kan rekommenderas!

Likes

Comments

Hola!
Förlåt för dålig uppdatering!
Förra helgen så kom Lovisa, Sara och Mira hit som stannade kvar i Mexico City. Vi hyrde en bil tillsammans med Kabbe och vi tog oss till Puerta Vallarta. Turen tog ca. 4h och väl framme var det kväll och vi åkte direkt till hotellet. Jag hade bokat hotellet och kraven på hotellet var att det låg längst med vattnet.

Helgen bestod av sol och bad, god mat, runda i den lilla mysiga staden och såklart lite pluggande. En supermysig helg!

Det fanns mer att göra som att åka på båtturer, dyka, se delfiner osv. Jag valde dock att spara det eftersom att min pappa kommer hit om ca. 3 veckor och då åker vi dit i några dagar! Jag är så glad att min pappa äntligen valt att komma hit! Han stannar i ca. 2veckor och då ska vi hinna med några dagar hår i Guadalajara, Puerto Vallarta och några dagar i Mexico City. Det ska bli så roligt att få ha han här och dessutom få visa honom en liten del av Mexico!

Lägger ut lite bilder här på Puerto Vallarta och vår mysiga helg. Saknar mina små bönor i mexico city så var superkul att spendera en helg med dom!

Kram till er!

Likes

Comments

Jag ligger fortfarande i sängen och drar mig lite. Har kollat första avsnittet av ”Så mycket bättre”, älskar att alla dessa mysiga program börjar nu på hösten!

Snart ska jag sätta mig och plugga lite sedan ta en promenad till skolan för min spanska lektion. Därefter blir det hem och packa ihop min väska igen. Imorgon flyttar vi nämligen ifrån denna lägenhet, till ett hus lite närmare skolan och i det huset stannar vi tills vår termin är klar här i Guadalajara. Ska bli rätt skönt att bo lite närmare skolan, speciellt när jag börjat 7 på morgonen vissa dagar.

Nu måste jag ta mig upp ur sängen och starta min dag!

Kram

Likes

Comments

Gårdagen spenderades med en varm promenad till skolan i 30 grader, lite träning i skolan, handling på vägen hem. När jag stod och väntade på min Uber så märker jag att en liten flicka sitter framför mig med en bunt klistermärken. Hon skriker '' är det någon som vill köpa klistermärken '' till bilar som passerar vägen. Samtidigt som hon skriker ut dessa meningar ser jag i hennes ögon hur hon kämpar för att få sälja dessa klistermärken, men med ett hopp som inte längre finns där. Jag stod och tittade på henne och fick tårar i ögonen. Att denna lilla flicka som inte kan vara mer än 6 år står vid en trafikerad väg och sätter sit liv för att springa ut till bilarna för att få ihop pengar. Jag kollade runt mig men såg inte en enda vuxen person som skulle kunna vara hennes föräldrar, hon var där helt själv. Jag åkte hem i min Uber med fortsatta tårar i ögonen, hur kan det vara såhär? 

Senare på kvällen var vi bjudna till en mexikansk tillställning. Vi blev upphämtade av en mexikansk vän till oss och jag såg att hon hade leksaker som kroner, hopprep, hinkar osv. Jag frågade chauffören varför hon hade det i bilen. Hon berättade för mig att dom barnen som står vid gatan, utanför affärer eller på stranden för att sälja saker, säljer pågrund av påtvigning av föräldrarna. Dessa barnen får oftast inte en enda pesos av dom pengarna som skrapas ihop. Därför ger denna tjej istället leksaker till dessa barn. Dessa barnen är oftast väldigt fattiga och har inte mycket. Jag tyckte det var en sån fin sak att göra. 

Mexico är ett mycket fattigt land. Många går runt på gatan för att försöka få ihop pengar, sitter utanför byggnader med en kopp för att få ihop till mat för dagen. Jag har också lagt märket till att många försöker få ihop pengar genom att göra en gärning. Detta kan tillexempel vara packa ner varorna i affären i påsar. Dem personer som gör detta är i stor mängd äldre, 70-90 års ålder. Den första veckan jag var i Mexico tyckte jag att det var jättesnällt och tackade snällt. Därefter fick jag reda på att dessa äldre står och packar i mina saker frivilligt och får inte några pengar alls för det, därför är det mycket vanligt att man som köpare ger några pesos, det är den enda lönen dom får. Nu för tiden lägger jag alltid några extra pesos i deras små skrynkliga, svaga händer. 

Den fattiga sidan av Mexico kan vara en grund för all denna kriminalitet så som snatteri, hotningar för pengar osv. Jag har ofta hört att ''gå inte på den gatan, du kan få en pistol mot huvudet och du är då tvungen att ge alla pengar, din mobil osv som du har på dig''. Jag tror att detta kan ligga till grund för hur fattiga många delar av Mexico faktiskt är och att dom bär på känslan av desperation efter pengar och överlevnad. Det är så hemskt. 

Var tvungen att dela lite av mina tankar och känslor efter att ha bott i Mexico i mer än två månader och även om ni ser lyxiga grejer i Mexico så är det bara en sida av landet. Det finns så många där ute, som i många andra länder, som inte har något alls. Men det är så fint att det finns personer som ser detta och vill hjälpa till. Att denna flicka som jag såg igår hade fått en krona så tror jag att hon skulle bli väldigt glad. Det är inte pengar till hennes föräldrar men det är något som ändå gör henne väldigt lycklig. Att för en gång skull kanske få ha sin egna leksak eller känna sig som en prinsessa mitt i allt som händer runtomkring henne, det tror jag kan ge henne lycka och hopp. Så fint!


Kramar till er och ta hand om er!  

Likes

Comments