Header

Precis hemkommen från en fantastisk dag på Liseberg med pappa och Kim. Vi valde verkligen rätt dag att åka. Knappt några köer någonstans. Så skönt! Vi fick till och med lite sol. 😄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En ledig tisdag och jag har redan hunnit med att städa och diska här hemma. Även köpt en födelsedagspresent till min pojke. Hittade även lite till mig själv. Nu ska jag åka och handla sen blir det gymmet. Så skönt med en ledig dag. Hoppas ni har en fantastisk tisdag!

Likes

Comments

Hösten är här! Skinnbyxor och gosiga tröjan har nu åkt på! Känns som en skön nystart. Längtar till att ligga i soffan och kolla på film med massor utav tända ljus. En väldigt gosig och mysig årstid.
Men skulle även vilja klaga lite. Jag är så otroligt besviken på sommaren. Tycker inte det har varit någon redig sommarvärme på hela sommaren. Alla andra år har jag åkt med familj och vänner och haft heldagar vid stranden. Men det har verkligen inte gått i år. Har nog solat två gången i år, och då är jag inte kräsen. Hoppas på en bättre sommar nästa år, annars får det bli en resa. Behöver lite solenergi för att må bra. Men som sagt, ändå ladda inför den mysiga hösten.

Likes

Comments

Godmorgon på er! Började dagen med en skön sovmorgon och en lång frukost. Nu ska jag börja städa, göra matlådor och sen åka till jobbet. Hoppas ni har en fantastisk tisdag!

Likes

Comments

Vilken helg jag har haft! Varit i Stockholm med mina fantastiska jobbarkompisar. Ätit massor med god mat, shoppat och framförallt sprungit tjejmilen. Vilken upplevelse! Och vilken känsla att springa tjejmilen när dom spelar "Run the world" med Beyoncé. Mäktigt! Är så himla stolt över oss allihopa och alla andra tjejer som sprang. Kan inte förstå att jag för några månader sedan bara kunde springa några meter innan jag var tvungen att gå, nu sprang jag en hel mil. Tackar min kropp för den har orkat med allt tränade och själva loppet. Så stolt. Bästa helgen! Tack tjejer för att jag fick dela denna upplevelse med er! ❤️

Likes

Comments

FREDAG

Efter jobbet stressade jag till bussen för att ge min av till Eksjö, möta upp Emelie och gå på stadsfesten. Kändes tråkigt att jag kom dit så sent men hade ändå en fantastisk kväll! Norlie & kkv var grymma live som vanligt sen tittade vi också på Stiftelsen. Så roligt att bara komma dit och träffa alla härliga människor!

LÖRDAG

Lördagen så var jag ledig, så vi hade lite förfest hemma hos mig. Åt även god mat som bästa Fanny fixade. Sedan åkte vi in till Eksjö för ännu en partykväll. Fredagen va lite roligare enligt mig, men lördagen var också väldigt bra. Ugglas spelning var lika lyckad som vanligt. Alltid så mycket nostalgi.

SÖNDAG

På söndagen var det dop för sötaste lilla Loui. Tack för att jag fick vara med på det fina dopet och all lycka till Loui genom livet. ❤

Likes

Comments

Sista måndagsklubben och Seeb spelade. Så himla bra! Rolig kväll med mina fantastiska tjejer!

Likes

Comments

"Jag trodde jag skulle dö"

Ett ganska allvarligt inlägg idag. Anledningen till detta är att jag både läst om panikattacker i Veckorevyn och hörde någon prata om det på tv:n. Tycker även att det är väldigt viktigt att prata om all slags psykisk ohälsa. Detta fick mig att vilja dela med mig utav mina erfarenheter angående detta. För jag önskar själv att jag visste så mycket mer om detta innan jag fick min första panikattack. Så lyckas jag bara få tre stycken att läsa detta så känns det ändå otroligt värt att skriva detta inlägget.

Tänkte börja bena ut lite granna om varför man får det och hur det känns. Panikattacker kan ske i samband med press och stor psykisk belastning. Så som skilsmässa, dödsfall, extrem stress osv. Symptom vid en panikattack är hjärtklappning, svimfärdig, tryck över bröstet, svettas, skakningar, svårt att andas, illamående och yrsel.

När jag fick min första panikattack så hade jag ingen aning om vad det var eller vad som hände i min kropp. Trodde jag skulle dö. Det var så fruktansvärt obehagligt. Det började med att alla tankar i mitt huvud började snurra för fort. Jag blev varm, kände hur rummet bara blev mindre och mindre. Kände mig så instängd. Fick sedan hjärtklappning och blev väldigt yr. Efter det hände det obehagligaste utav allt, jag kunde inte andas. Jag hyperventilerade, kändes som jag hade en klump i halsen, så jag kunde inte andas verken in eller ut. Detta gjorde självklar att paniken bara ökade och kände att jag var så fruktansvärt nära döden. Efter ett tag lyckades jag få in lite luft, sträckte på mig för att få mer luft, testade att hålla upp armarna över huvudet och allt möjligt. Efter en alldeles för lång stund så kunde jag andas som normalt. Men jag var så fruktansvärt rädd över vad detta va som hände i min kropp.

Jag har fått 3 panikattacker i mitt liv. Jag har tack och lov lyckats läsa mig till några bra tips som faktiskt hjälper. Även att det kan kännas så fruktansvärt obehagligt i stunden, så tycker jag att man ska försöka tänka på att ta djupa andetag. Tänka på att detta går över, "jag kommer inte att dö". Försök känna hur saker runt omkring dig känns, mattan under dina fötter, kudden som ligger bredvid dig. Beskriv för dig själv vad som händer i din kropp och varför i ett lugnt tempo. Detta är kroppens sätt att säga ifrån, att berätta för dig att det är för mycket nu.

Det du kan tänka på för att förebygga panikattacker om du haft det tidigare är att prioritera dig själv. Sömn och träning, två otroligt viktiga komponenter för ditt välmående. Försök även minska på koffein, alkohol och nikotin.

Blir det så pass allvarligt så att du behöver söka hjälp, så ska du SJÄLVKLART göra det! Psykisk ohälsa är något som drabbar oss alla mer eller mindre under livets gång. Därför tycker jag att det är så viktigt att prata om och ta på högsta allvar. Tillsammans blir vi lite starkare. Tänk på att man aldrig kan veta hur någon egentligen mår. Så ta hand om varandra och va snälla. ❤

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas ni har en fantastisk torsdag. Idag kände jag inte för att dra ut och springa i ösregnet, så det fick bli gymmet istället. Vilket blev så bra. Körde enbart kondition, kroppen bara orkade och orkade. Älskar dom dagarna. När både kroppen och huvudet vill samarbeta. Känner mig långt ifrån redo inför tjejmilen, men det ska nog gå. Hoppas bara att huvudet och kroppen vill samarbeta den dagen också. Lite nervös är jag ändå, första loppet. Ska ändå bli så roligt. Speciellt eftersom det blir en tjejresa samtidigt med fantastisk människor! 😄

Likes

Comments

Äntligen en ledig dag! Jag och Niclas familj har tagit oss en utflykt till Stalpet, mysigt ställe i Aneby. Vi tittade på vattenfallet, fikade på det mysiga fiket och spelade minigolf. Roligt att hitta nya fina ställen i närheten utav där man bor, känns som det är så många vackra smultronställen som man inte upptäckt än.

Likes

Comments