Innan jag säger något annat vill jag säga tack.
Jag fick så fin kritik på mitt förra inlägg och det är jag så glad över. Folk blev verkligen berörda och det är det jag vill med mina inlägg.
Jag vill inte bara skriva vad jag har gjort under dagen, jag vill skriva om saker som jag tycker är viktiga och som människor borde upplysas om.
Jag har några saker som jag redan vet att jag vill skriva om, det är bara att jag inte har haft någon motivation till att skriva. Jag har knappt haft någon motivation till något alls på senaste på grund av många olika saker som jag inte vill ta upp. Det är därför jag har varit så inaktiv på senaste.
Jag ska försöka skriva ihop ett inlägg, för jag vill verkligen göra det. Ett som förhoppningsvis kommer beröra människor också.

Vi hörs snart!
xoxo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För nästan exakt ett år sedan så var det ett terrordåd i Nice i Frankrike.
Det terrordådet upplevde jag.

Min kompis Wilma och hennes familj hade bjudit med mig till Nice. Vi bodde i ett hus uppe i bergen cirka tio minuter ifrån stan.

14 Juli var det Frankrikes nationaldag och det skulle vi fira. Så på kvällen åkte vi ner till centrala Nice. Vi tog bilen genom bergen, parkerade den och tog sedan spårvagnen ner till stan. Det var fullt med folk som också skulle fira. Vi strosade på gatorna, åt en god middag och avslutade dagen genom att gå ner till strandpromenaden och kolla på fyrverkerier.

Vi satte oss ner och tittade på fyrverkerishowen som tusentals andra. Den höll på i ungefär en timma och avslutades med stora fyrverkerier i Frankrikes flaggas färger. Efter det tog vi våra saker och började gå uppåt mot spårvagnen. Det var en liten bit att gå dit, kanske två kvarter om jag minns rätt. Det var proppat med folk så vi rörde oss långsamt framåt.
Vi gick mitt på gatan mellan två byggnader då det hände.
Plötsligt började några springa och jag tänkte att det bara var några ungdomar som lekte. Men plötsligt sprang alla i ren panik. Då greps även jag av panik och började springa utan tanke på att hålla ihop med Wilmas familj. De värsta tankarna spreds i mitt huvud och jag var säker på att det sprang folk med gevär bakom mig, redo att skjuta. Jag trodde jag skulle dö.
Sedan slog det mig, var är Wilma? Jag såg mig omkring och grep tag i henne, pekade på hörnet av huset och vi började springa dit. Bakom mig såg jag Wilmas föräldrar vinka åt oss. Ingångarna till byggnaden gick in som i svackor i väggen och där hade dom stannat. Vi rundade hörnet av huset och stannade där tills Wilmas föräldrar hade hunnit ikapp. Jag grät.
Överallt sprang människor och de bara strömmade uppför gatan. De pratade i telefon med sina barn på axlarna samtidigt som de gjorde allt för att komma bort från, ja från vad? Det var det ingen riktigt visste. Det gjorde det extra läskigt. Man visste inte var det var man flydde från, man bara flydde för att undvika det värsta.
Istället för att gå där alla andra var, gick vi en omväg in på en annan gata där det inte var lika mycket folk. Vi gick tillsammans och höll varandra i händerna. Plötsligt kom en till ström med människor springandes i panik och då brast jag igen.

Till slut kom vi fram till spårvagnens hållplats. Där väntade hur mycket folk som helst. Det var så mycket människor på spårvagnen så vi fick vänta på nästa. När den kom klämde vi snabbt in oss. Man behövde inte ens hålla i sig i något för mängden människor höll uppe en, så mycket folk var det. Jag hörde hur folk frågade på engelska om någon visste vad som hade hänt. Jag vände mig om och såg två ungdomar googla något om Nice på franska. Jag förstod inte riktigt vad det var dom läste om, men jag såg en bild på promenaden där vi tidigare varit. Sedan skrattade dom, så jag tänkte att det kanske inte var något farligt. Det var bara idioter som hade skrämts på skoj. Lite senare såg jag en kille läsa på sin mobil, sedan visade han den för vad jag antog var hans mamma. När han sedan skulle visa någon annan hindrade mamman honom och skakade på huvudet. Då blev jag rädd igen.

Efter kanske en kvart körde spårvagnen. Den fick stanna och tuta hela tiden på människor som sprang över spåret. Till slut var vi tillbaka vid bilen och kunde ta oss hem.

När vi väl var inne i huset satte vi oss med våra surfplattor och mobiler och började kolla på svenska nyheter.
De berättade att det hade kört in en lastbil in i folkmassan vid promenaden och kört på massan människor. Polisen hade lyckats stanna lastbilen och skjutit ner föraren.
Tårar rann nerför mina kinder. Hur kunde det finnas sån grymhet i människor att man gör något sånt här? Om jag minns rätt var dödssiffran runt 10 personer och 50 skadade. Vi satt säkert in en timme och tittade på hur nyheter rullade in samtidigt som vi försökte få tag på familjen i Sverige och berätta att vi var okej. Såklart funkade inte mitt abonnemang som det skulle, så jag kunde inte få tag på min familj. Men jag fick låna telefon sedan så jag också kunde prata med min familj.

Vi halv två blev vi tillsagda att gå och lägga oss. Jag somnade ganska snabbt trots alla tankar som snurrade runt i huvudet.
Nästa morgon när jag vaknade kollade jag direkt nyheterna. Dödssiffran hade stigit till över 80 döda och mer än 100 skadade. Jag vet inte varför men jag fick någon impuls och började läsa alla artiklar jag kunde hitta. Jag såg videos på döda kroppar på promenaden och slogs om hur nära jag faktiskt var.

Några dagar senare gick vi ner till promenaden och tittade på alla blommor som folk lämnat. På gatan var det torkade blodfläckar efter de som blivit påkörda. Överallt stod människor och grät som sörjde de som gått bort och vad som hade hänt Frankrike ännu en gång.
Där chauffören till lastbilen dött var nu en hög med sopor som folk spottade på.
Jag pekade finger åt högen.

Jag är så tacksam att jag står här idag och fortfarande lever, att Wilmas familj också kom undan oskadd.

Att sånt här händer i världen är så hemskt. Det borde inte få finnas människor som vill andra människor så illa. Men tyvärr gör det det.
Mina tankar går till de människor som miste sina liv i detta hemska terrordåd.

Fuck detta.
Fuck terror.

Likes

Comments

Hej, det vad ett tag sen
Jag har inte skrivit på jättelänge nu. Anledningen är att jag helt enkelt inte haft någon motivation till det. Just nu har jag haft ångest över massa olika saker och har inte varit på bästa humör. Jag försöker ändra på det, men det är svårt.

Nu är jag iallafall på min styvmammas sommarställe och solar mig. Det är jättemysigt här. Vi bor mittemot stranden, det är bara att gå över gatan så kan man bada. Dock badar jag inte för det är jättekallt hehe... Jag har bara lyckats doppa mig till höften. Men jag badade faktiskt förra veckan då jag var på mitt andra sommarställe som ligger på Orust!
Vi var där i ungefär en vecka med mina kusiner. Sedan kom även mina sysslingar, så vi var jättemånga i huset. Det var så kul för det är inte ofta som så många i släkten är samlade på samma plats samtidigt.
Dock var det väldigt blåsigt, så man kunde inte lägga sig och sola för det blev för kallt. Men som sagt blev jag nertvingad i vattnet så lite bad blev det. Usch va kallt det var.

Det är sån skillnad på vädret där jag är nu jämfört med Orust. Här blåser det inte och solen steker. Så jag jobbar lite på brännan;)
Det är verkligen så fint här. Igår åkte jag på en cykeltur och såg den finaste solnedgången. Det var maaaagiskt!

Jag kom på massa grejer nu som jag vill skriva om. Det kommer nog ett till inlägg snart:)
Ha det så bra så hörs vi
xoxo


Likes

Comments

Hej igen
Nu kommer det inlägg på inlägg, men jag har lite mer saker att skriva än det som rör konfan.
För två dagar sedan var jag på Tjuvjakt, hur fett??? Vi var ett stort gäng tjejer som drog in, sedan mötte vi lite annat folk i Göteborg också.
Alltså herregud va bra spelning, var typ i extas när Tandtråd spelades. Sedan mitt i allt så gick typ hälften av alla högtalare sönder.
Jag är egentligen inte ett superfan, men jag kan en del låtar och älskaaaaar deras musik.
Men hallå, kan vi bara ta en tyst minut för att jag missade Veronica Maggios spelning på Liseberg igår?! Är så jävla less haha.

Igår gjorde jag även mina naglar. Jag blev så nöjd!! Salongen var ju inte det bästa, men det var billigt och billigt är ju alltid najs:) Fick med mig en hel del nya plagg också, därav en tröja som jag tycker är råcool. Hittade den på herravdelningen på hm, men vem bryr sig? Bara för att det inte är damkläder är det ju inte förbjudet att ha på sig liksom.
Så det blev den tröjan, tre kjolar och en till tröja.
Imorgon blir det nog ännu mer shopping, för jag fick lite presentkort i konfapresent.

Hoppas er kväll är bäst
xoxo

Likes

Comments

Hej hjärtan!
Idag blev jag konfirmerad! Många har frågat hur det känns, men vad ska man svara? Jag känner mig fortfarande som samma person liksom. Men det var kul.
Dagen startade klockan halv sju då jag gick upp och duschade. Sedan gjorde jag iordning mig och klockan kvart i nio så bar det av mot kyrkan.
Såklart bestämde sig Sverige för att regna på oss:) På riktigt, vad händer med vårt väder? 15 grader i Juli?!
När vi väl var där gjorde vi typ inget. Jag trodde vi skulle ha genrep, men så blev det inte. Så vi bara väntade på att folk skulle komma.
Klockan tio tågade vi in i våra kåpor. Sedan hade vi vår lilla teater som vi har jobbat med under veckan. Den gick okej, det blev några tekniska problem med mikrofonerna, så jag fick skrika mina sista repliker för att de skulle höras haha.

Efter ceremonin i kyrkan åkte jag och min släkt hem till mig för att fira mig. Det var jättemysigt att hela min släkt var samlad, det händer inte så ofta eftersom mina föräldrar är skilda. Jag fick jättefina presenter som jag är så tacksam för!<3

När gästerna gått hem bara chillade jag ett tag och sedan mötte jag upp Wilma och Hanna. Vi åt middag tillsammans och så fick jag lite smycken som var från mina finaste vänner. Älskar er!!

Imorgon blir det gudstjänst och även sista konfadagen. Känns lite sorgligt att lämna hela gruppen, kommer verkligen sakna det.

Nu ska jag sova, gonatt och puss
xoxo

Likes

Comments

Hej på er igen! Det var ett tag sen nu.

I förrgår kom jag hem från Italien! Jag var ju där på konfaläger och det var så otroligt härligt, jag saknar det så mycket. Man började hänga med så många nya människor och blev verkligen tajta med flera.

Vi bodde som sagt på ett kloster i en liten by som heter Farfa. Den låg högt uppe bland bergen och bestod av några hus och två gator. I början var jag väldigt skeptisk. Vi kom in på vårt rum och tänkte ‘’vafan är detta, ska vi bo här i tolv dagar?’’ Vi letade nog efter mer negativa än positiva saker i början, men efter några dagar blev det bättre. Jag bodde med Hanna och fyra andra tjejer i det största rummet i hela klostret. Dock hade vi bara ett badrum vilket inte var så bra med tanke på att vi var sex stycken som delade det på det.
De flesta dagarna var vi i Farfa och haden en vanlig dag, men tre gånger hade vi heldag i Rom också.
Vi började dagen med att ha frukost klockan åtta, vilket betydde att man behövde gå upp halv åtta usch. Frukosten var inte det bästa, men man vande sig. Efter det hade vi morgonbön i kapellet. Där och även inne i matsalen behövde man ha på sig kläder så att man täckte axlar och knän. Det blev så vaaaarmt. Efter bönen hade vi två lektioner med en rast emellan och sedan var det gruppsamling. Efter det hade vi lugnstund då vi skulle läsa några kapitel i bibeln och efter det var det lunch. Varje lunch och middag var det förrätt och varmrätt, där förrätten bestod av pasta eller pastasoppa och varmrätten av kött och potatis. Jag kommer inte sakna den pastasoppan haha. Efter lunchen hade man fritid i 2,5 timme och då spelade vi volleyboll och solade.
Sedan hade vi gruppsamling igen, kvällsaktivitet, middag och kvällsandakt. Det var väldigt mycket tider man behövde passa eftersom vi gick efter ett speciellt schema.

På Rom dagarna var det dock helt annorlunda. Då gick vi upp tidigt och tog en buss in till Rom. Vi besökte gamla ruiner som Colosseum, olika kyrkor t.ex. Peters kyrkan, åkte till stranden och shoppade. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om vad vi gjorde, men det skulle nog bli lite mycket. Vi hade iallafall hur bra som helst.

Det är nu man inser hur mycket man kommer sakna platsen och alla människor. En grej jag inte kommer sakna dock är deras sugiga internet haha. Det var en av anledningarna till att jag inte bloggade när jag var där, det var så dålig täckning. Sedan hade jag inte så mycket surf heller, den jag hade använde jag till att prata med mina kompisar.

Det var så konstigt att komma hem till Sverige för det är så svalt. Jag gick från 40 grader till typ 20. Dessutom är det ju ljust ute här hur länge som helst. I Italien var det typ mörkt vid typ tio.

Dagen efter att jag kom hem då träffade jag Wilma och Hanna. Vi stack hem och hängde hos mig eftersom vi inte träffat Wilma på länge. På kvällen hade min syster kalas med sina kompisar så jag var med på det.
Idag tränade jag lite, solade och träffade några kompisar som jag gick på fotbollsmatch med. En ganska chill dag helt enkelt.
Det var så härligt att träffa mina vänner igen, jag har saknat dom så mycket. Imorse så vaknade jag upp till att min finaste bästa vän hade kommit och lämnat rosor utanför mitt fönster<33

Hoppas ni har det bra, puss
xoxo

Likes

Comments

Heeeej!
Nu sitter jag i bilen på väg till Landvetter!!
Jag är faktiskt ganska taggad:)
Flyget till Rom går halv åtta, men vi ska samlas halv sex. Jag ber till Gud att jag får sitta bredvid Hanna på planet, annars kommer jag tvinga någon att byta plats med mig haha.
Idag har jag typ packat hela dagen och sett till så att jag verkligen har allt. Jag träffade Hanna också för att hjälpa henne med sin packning.
Det känns som det inte var alls länge sen det var ett år kvar tills resan. Nu är det bara några timmar.
Förhoppningsvis finns det bra täckning där vi bor, vill kunna ha lite kontakt med mina kompisar och familj. Kommer sakna dom så mycket!!

Vi hörs när jag kommit fram!!
Puss:)
xoxo

Likes

Comments

Hej igen!!
Nu har jag tagit sommarlov!!!!
Så skönt, de var verkligen behövligt.
På onsdagen var själva avslutningen. Då kom även Max från Skåne, så kul att träffa honom igen!! Efter avslutningen drog Hanna, Wilma och jag hem till Klara för att fixa inför hennes överraskningsfest. Så Max tog med henne inte till Göteborg för att hon inte skulle märka något. En stund senare kom även Ottilia och Elli och hjälpte till.
Vid fyra kom Klara och Max tillbaka och hon blev såååå överraskad. Det var jättekul att se henne så glad<33
Vi fortsatte hänga hela kvällen och sedan sova jag och Wilma över med Klara och Max.

Nu är det fredag och jag sitter i bilen på väg till Skåne. Vi ska ha ett sista avsked för min farmor med några från släkten. Min kusin från Australien och hennes kille är också här vilket är jättekul! Vi träffas ju inte så ofta, så det är kul när hon kommer hit.

Vi hörs snart igen<3
xoxo

Likes

Comments

Hej på er!
Just nu sitter jag och kollad på resevloggar och taggar inför att åka till Italien. För just nu om exakt en vecka är jag i Italien!!!
Jag ska dit med min konfagrupp. Vi ska bo på ett kloster i tolv dagar i en stad som heter Farfa som ligger typ 1,5 timme ifrån Rom. Så på söndagkväll lyfter vi och kommer komma fram till klostret vid typ halv två på natten.
Innan har jag faktiskt inte varit så taggad, men nu längtar jag lite. Som jag nämnt i ett annat inlägg så har min konfagrupp varit väldigt stel, men nu pratar man mer med varandra vilket är jättekul!

Jag har skrivit en 2km lång packlista och lagt upp massa saker som jag ska ha med mig. Imorgon ska jag till pappa så måste ta med mig allt jag ska packa från mamma till pappa. Askrångligt.

Efter konfaträffen idag stack jag och fyra andra tjejer in till Kungsbacka och käkade på @Burger. Så himla goda hamburgare!!!! Tog såklart sötpotatis-pommes till också<33

På onsdag är det ju skolavslutning också, så det blir bara roliga grejer denna veckan! Då kommer även Max från Skåne upp igen och det ska bli så kul att träffa honom igen!!!
Nu måste jag bara ta mig igenom morgondagen. Halva dagen ska vi nämligen ha lektioner, fattar inte varför för vi har ju inget att jobba med.

Nu ska jag sova, puss
xoxo


Likes

Comments

Fredag!!<33
Så skönt med helg!!
Har dock typ ingen tid till att hitta på något roligt eftersom jag ska ha konfaträff hela helgen. Är inte jättetaggad dock för min konfagrupp är inte så tajt. Jag känner inte så många förutom min bästis Hanna och några andra som jag snackat med några gånger. Det här blir vår fjärde träff innan vi åker på konfaläger. Då ska vi till Italien! Det kommer nog bli jättekul!! Vi åker nästa Söndag, så det är ändå ganska snart.
Därför var jag och shoppade igår med Hanna och Wilma. I Italien så måste man ha på sig kläder som går över knäna och täcker axlarna när man är inne i t.ex. kyrkor, så jag hittade en lång svart klänning. Det tog huuuur lång tid som helst att hitta något långt plagg som inte var asfult haha. Hittade även ett par svarta shorts, en svart kjol, bikini och en blus. Har letat jättelänge efter lite nya sommarkläder, så det var kul att jag hittade så pass många plagg igår. Måste dock hitta en konfirmationsklänning också eftersom jag konfirmerar mig om mindre än en månad.

Denna dagen har varit så lång. Hela veckan har känts aslång, men det är nog bara eftersom man väntar på sommarlovet. Veckan innan sommarlovet känns alltid så onödig. Vi tittar typ bara på film eftersom lärarna inte har något mer att lära ut typ. Det känns som att dom bara vill hålla kvar oss i skolan för att dra ut på tiden. Men snart så.
Sveriges väder får det dock att kännas så långt bort till sommaren. Jag gick till skolan igår med långbyxor, tjocktröja och dunjacka?! Det verkligen spöregnar ju hela tiden!!! Så tråkigt, men Italien kommer det iallafall vara 36 grader och sol:) Alltså över trettio grader det är sjukt. Jag tål typ inte värme så jag kommer väl antagligen svimma av solsting haha. Bränna sönder mig kommer jag också göra, tagga se ut som en kräfta wiho.

Nu ska jag nog kolla lite på skam, älskar verkligen säsong 4!!! Uppmanar alla till att titta på det, helt klart bästa serien. Är så ledsen att detta är sista säsongen:(

Ha det bäst så hörs vi, puss
xoxo

Likes

Comments