Vaknade väldigt sent idag vid 11 fast det är inte så konstigt hhaha. Vi åkte upp till stallet mockade och så red jag ut på båda mina hästar.

Jag började med att trava/ galoppera Sonny 3 varv. Han kändes mjuk och pigg idag. Påvägen upp till slingan möte vi en Annan tur och Sonny ville helst följa med dom hem igen. Men han kändes super fin och fräsch.

Hero kändes också rätt okej. Men han var inte riktgt så mjuk och lung som jag hade velat ha honom tyvärr. Men vi red 2 varv iallafall och lyssnade bra på gas och broms.

Imorgon rider jag Sonny 4 varv eller hackar 2 varv långsamt på banan, Hero travar/ galopperar jag 3 varv på slingan och hoppas på att han är mjukare än idag. / Victoria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gårdagen spenderades på båt fram och tillbaka till Danmark hahah.

Vaknade runt 9 och åkte till stallet för att släppa ut och mocka. Red inte mina hästar igår, de brukar alltid vila efter tävling. Vid 14 åkte vi upp mot Göteborg och vid 16 tog vi vändande båt till Fredrikshamn.

På båten åt vi buffé, handlade i taxfree, solade och spelade. Båten tog 4 timmar och stannade 40 min i Fredrikshamn. På hemvägen gjorde vi samma saker i stort sätt. Det var kul att komma ut och göra något, och buffén var ett stort +. 5/5 i betyg av mig hahah.

Vi var hemma runt 01.30 så dagen blev lång men rolig. Vi bestämmde att vi skulle åka dit samma morgon så en boat trip helt enkelt 😉.

​jag fotade lite på båten och i Fredrikshamn. Fint och soligt väder hela kvällen igår.

Likes

Comments

Gårdagens resultat kommer här.

I 120 ackumulator hoppning med Sonny fick vi tyvärr 3 tråkiga nedslag. Hoppade dock inte jocker hindret men rev alternativ hindret. Men han kändes super fin och det var våran första ackumulator.

Hero var helt klart kung igår 😎 Hans första tävling på 2 månader.

När vi gick banan till LB kändes hindrerna som markarbete hahah. Eftersom att jag hade hoppat en 120 med Sonny innan. Men iallafall han var sjukt fin, går in i LB nollar och blir 3:a!! Han var snabb, svängbar och otroligt hoppglad. Mitt hjärta.

I LA var han exakt lika fin, snabb och felfri fram till 9:an, kom inte riktgt ur sväng och han tittade till på vattnet och stannade.. Red imot igen och han hoppade. Red emot jocker hindret men rytmen varv redan försvunnen så ett till stopp och resultatet blev ute. Suck. Skulle vunnit den klassen då ingen annan hade full poäng. Men men han var grymt fin och ja är jätte nöjd!!

I pris fick jag bästa nano spray från K9 horse!

Bilder från tävligen kommer senare och filmer kan ni hitta på min Fb sida Victoria Almroth.

​sneak peak från tävligen 

Likes

Comments

Jag har ridit första klassen nu och ska snart rida 120 med ackumulator hoppning.

Är inte helt nöjd med 115 rundan faktiskt, det blåste och han var spänd och jag fick inte någon bra ridning tycker jag själv.. 1 nedslag på 3:an, banans lättaste hinder, ett räcke från kortsidan. Egentligen ett onödigt nedslag.

Ska rida bättre ridning i 120 nu så håll tummarna! 😃

Likes

Comments

godmorgon!! Jag vaknade vid 03.30 och ska snart åka till stallet för att fodra, borsta iordning och sedan lasta och åka för dag 2 i Vänersborg. Idag ska båda pojkarna med vilket kommer bli grymt kul, speciellt Hero Som inte startat på närmare 2 månader. Så jag är sjukt taggad.

Jag startar Sonny i första klassen som är en 115, den startar 08 och jag rider som nr 11. Innan dess ska vi stalla in Hero och rida fram Sonny.

Nu till bildbomben. Jätte många fina Bilder på Idiom som Kristin Karlsson fotat.

​Kommer skriva dagens resultat ikväll eller imorgon, kommer tävla heela dagen så vi får se. / Victoria 

Likes

Comments

jag red inte Sonny idag för det han jag tyvärr inte. Vi kom fram vid 14.40.

Kristin, som jag praktiserade med kom och hjälpte till, hejdade och fotade vilket var super kul!! Vi gick banan tillsammans och anmälde. Banan var relativt enkel med 8 hinder, första klassen var en 90cm clearound.

Han var ganska lugn när vi lastade ut och gjorde iordning, det var hans allra första tävligen, han är ju bara 6 år. Han var ganska stark när jag red fram.

Inne på banan var han jätte fin men även där något stark. Han hoppade super bra och vi blev felfria. Duktig kille ❤️.

I andra klassen var han inte alls lika stark, 1 meter klassen. Han var jätte fin när jag red fram. Även denna banan var rätt enkel. 1-7, 8-12.

På banan var han en dröm!! Inte alls stark och gick i långt jämnt tempo. Felfri fram till 6ab, när jag hoppade han i tisdags hade han problem med kombination, han gick med ett extra galoppsprång hela tiden. Så jag tryckte på han och ut språnget blev flackt, räcke- räcke. Så ett nedslag i 1meter men jag är så nöjd med han!! Det var ju faktist hans första tävling.

När vi kom till stallet putsade vi och packade inför i morgon. Vi åker från stallet 06 och jag går upp 03.30.. Första klassen börjar 08 och jag rider i den.

Så nu måste jag snart sova. / Victoria

Likes

Comments

Ska berätta lite om gårdagens pass. Men först, jag är hemma idag. Vi Åker från stallet vid 14, tävligen börjar 15 och jag rider i andra klassen. Men jag ska filma och kolla när min kompis debuterar sin häst i första klassen. Vi åker nog till stallet vid 12.

Idag ska jag rida igenom Sonny och bada båda hästarna plus putsning och packning, imorgon åker vi vid 06.

Igår red jag båda i paddocken. Det var så fruktansvärt varmt att rida igår.

Jag började med att rida igenom Hero och repetera det jag gjorde igår. Jag började med att flytta han i skritten, sen även traven och galoppen. Jag red han bara ett kortare pass. Han kändes jätte fin men han var något stark i galoppen.

Red Sonny ett pass på 45min. Han var så otroligt mjuk och fin igår!! Har inte ridit riktgt dressyr pass på han på en vecka. Jag flyttade även han mycket i skritten och traven till att börja med. Sen red jag honom under stor del av passet hela tiden 1 meter ifrån spåret, vilket Sonny tyckte var väldigt svårt haha. Så fort jag Bytte gångart, flytta ut från en volt ville han hela tiden vingla ut på spåret. Men i slutet var han riktgt fin och jag avslutade med att rida han mjuk i serpentiner.

Denna övningen gjorde jag eftersom att han är något sne, som jag ville ha han helt oberoende av staketet. Själv tyckte jag att detta var en väldigt bra övning till vardags träningen. Jag varierade även med att byta varv genom skänkelvikningar i alla gångarter över diagonalerna. / Victoria

Likes

Comments

riktigt varm dag idag, lite för varmt för att rida i 28+ tycker jag men aja det fick jag göra ändå, båda 2 😛.

Jag började med att rida ut på Sonny. Jag travade/ galopperade 4 varv på slingan. Han är jätte snäll att rida ut på nu, försöker inte äns vända! Om det skulle varit för 3 veckor sedan hade jag knappt kommit från stall plan. I vilket fall kändes han fin, lika pigg som igår hahah.. Snart dags att minska på Havren, nädå skoja bara. Han tycker väll att det är kul att rida ut. Jag har märkt att han är något stel i vänster sidan. Mamma märkte det redan i ale. Men jag ska rida igenom honom i paddocken imorgon.

Jag red Hero i paddocken, han var något springig då jag bara har ridit ut på han nu. Men jag tyckte att han blev rätt okej mot slutet. Jag jobbade mycket skänkelvikningar och övergångar bara för att få han lydig och han lyssnade riktgt bra mot slutet och han travade i lung jämn trav. Imorgon rider jag ett kortare pass i paddocken och repeterar det vi gjorde idag.

Jag var även ute och sprang 3 km idag, riktgt varmt var det men även jag behöver träna så.

Likes

Comments

Jag var hemma från skolan även idag så jag åkte till stallet vid halv 4 idag. Jag mockade och började rida sen. Idag skulle jag ju rida ut båda 3 varv och det gjorde jag också, jag började med Hero.

Asså shit han är underbar att rida ut på nu!! Så fort jag började trava så sökte han sig till lugn, låg och avslappnad form precis som igår. Han behöl den formen hela ridturen, även i galoppen. Han skötte sig super idag men han var tillochmed lite lat till en början. Men fin var han!! Imorgon rider jag ett dressyr pass i paddocken på han.

Även Sonny kändes okej. Han var till en början ganska tittig och springig men han lugnade sig efter andra varvet. Och rörde sig även han i lugn och låg form. Han var faktiskt riktigt pigg idag, hahah Sonny taggar till. När jag fattade galopp började Sonny bocka, Sonny bockar aldrig hhaha. Han galopperade på i ett bra Tempo med öron framåt spetsade heela tiden. Fina killen. Imorgon rids han ut 4 varv på slingan. / Victoria

Likes

Comments