Jag satt två lektioner och försökte komma på en bra idé. Jag hade inte många lektioner kvar och fick ta den första bästa idéen. Jag var ute på internet och såg en katt. Jag tänkte på nalle puh och tiger som studsar runt på son svans och detta blev min idé. En kat som endast har en svans som den hoppar runt på.

Det svåraste var det första, när man från en lerklump skulle få en katt. Jag fick bara börja jag klämde och tryckte tills den fick sinna former. Jag har inte skulpterat innan och det var lite svårt i början men jag fick in "flowet" ganska fort.

När jag hade skulpterat klart den och lagt till detaljer som näsan lät jag den stelna. Sedan skulle jag måla den. Jag valde att göra pälsen grön eftersom att det är min favorit färg och att det är en dröm. I skulpterandet hade jag väldigt mycket frihet eftersom att det är minna drömmar och det är bara jag som sett minna drömmar.

När jag hade gjort klart strukturen av katten ramlade svansen av. Men det var enkelt att sen limma fast den och måla över kanten igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag kom hyfsat snabbt på idéen om stenen i temat identitet. Min första idé var att ha kanske ett gosedjur för den ser mera ut som om den skulle kunna ha en identitet. Men jag tänkte det är en finare sen att bara ha ett landskap. Landskapet väcker själv inte speciellt mycket idéer först, men när man berättar att den
är vilket tema det är väcker den en massa filosofiska tankar om vad som gör en till en "någon".

Jag valde att teckna för att jag har alltid gillat att använda blyerts pennor och pappers penna för att göra en cool bild. Och när jag skulle göra ett natur landskap såg jag min chans. Jag är också glad att jag tecknade den för att den blev faktiskt jätte bra.

Molen var extremt jobbiga att få till. Jag gick säkert igenom fyra sidor papper för att komma på en bra idé om hur jag skulle göra dem. Det gick säkert två lektioner innan jag ens började teckna på min bild igen.

Om jag skulle göra om den igen skulle jag vissa stenen bättre. Göra den större eller kanske i färg. Stenen ska ju vara det man tittar på men eftersom att den är så liten blir det enkelt att man tittar på annat också. Jag försökte förstärka den genom att måla denna skuggor hårdare än marken men det räckte inte riktigt.

Likes

Comments

Detta var sista lektionen och jag har nu gjort klart min katt. Den blev mycket bättre än vad jag trodde att den skulle bli, framför allt huvudet för jag tyckte jag fick till näsan och öronen väldigt bra. Jag målade stripes på ryggen och på svansen. När jag höll på att måla den föll svansen av så jag fick limma fast den igen.
Jag pratar mer om katten på redovisningen som jag ska hålla om två veckor.

Likes

Comments

Jag har nu gjort klart kattens kropp och huvud i leran. Jag tog roten från några fjädrar för att få morrhår, fjädrarna var i olika färger som grön och orange så morrhåren blev färg glada men d et förstärker dröm temat. Jag bestämde mig för att inte ge katten några ben för att detta ger mera alternativ om vad som är kattens historia och flera tankar om min skulptur för de som tittar på den. Som jag ser det så hoppar katten runt på sin svans som tiger i Nalle Puh.
Jag väntar nu på att leran ska stelna så jag kan måla den näst vecka.jag har inte bestämt vilka färger jag ska använde men troligen orange eller lila.

Likes

Comments

Auguste föddes 25 februari 1841 i Limoges Haute-Vienne Franrike. När han var ung jobbade han i en porslin fabrik där han målade på kinesiskt porslin. Efter tio år fick han ihop tillräckligt med pengar för att kunna börja studera konst i Paris. När han var 21 började han studera i Charles Gleyres studio.
Efter Några år av studerande lämnade Renoir in en tavla till Salongen. Salongen bestod av flera ansedda akademiprofessorer som valde ut 2 500 konstverk varje år. Man litade mycket på deras omdöme. År 1867 när han var 26 år gammal lämnade han in en ny tavla. Men de vägrade ta in tavlan för att den föreställde en realistisk och naken kvinna. Efter något år då juryn hade byttes ut mot yngre män blev Renoirs målningar antagna.
I ett brev till Bazille 1869 skrev han”Vi äter visserligen inte varje dag men är trots allt vid gott mod”. Detta betyder att han tyckte det var viktigare att ha råd med färg än med mat. När Renoir började måla blev hans tavlor suddiga för han målade med stora pensel drag men efter en resa till Italien där han studerade massor lärde han sig en ny så kallad punkt teknik.

På Terasen : Av Auguste Renoir (1881)

Denna bilden föreställer en dam och en ung tjej som är på en teras. Det finns gott om blommor och någorlunda ljusa färger. Man ser mest gröna och blå färger i bilden men det finns en del röda blommor också. Damen ser inte mycket äldre ut än 20, hon sitter i en trä och tyg stol medan den lille flickan står upp. Den lilla flickan ser ut att ha en tunn kjol vilket tyder på att det är sen vår eller sommar och att det är varm temperatur, men det är också massor av blommande blommor vilket tyder på sen vår. I bakgrunden är det en äng och en liten dunge. Precis Bakom Dungen är det en liten damm. Om man tittar lite extra noga så kan man se en liten stad som kamouflerar sig på grund av de gröna detaljerna på sidan. Man kan se att Renoir använder sin drag teknik på dungen och ängen(Föremålen längre bort) men också punkt tekniken på blommorna och detaljerna som är närmare en.
Min första tanke när jag ser bilden är "Det är ju bara ett porträtt, det kan ju inte tala till mig". Men desto mer jag tittar på den kan jag se mer och mer små detaljer som staden i hörnet. Man kan också se att den äldre damen tittar åt sidan men den lilla flickan tittar rakt fram. Efter en stund av tänkande så föreställer jag mig att hon är barnets mamma och att hon tittar på sin make. Men barnet är mer intresserad av något som händer rakt fram, och vad kan det vara. Det kanske är en katt, eller så är de på lunch hos några kompisar och inomhus ser barnet människor springa fram och tillbaks för att laga klart maten i tid. Kvinnan ser smått olycklig ut, i alla fall suckande. Då tänker jag att hon kanske tittar på sin man som än en gång drick ett glass vin för mycket. Eller att han sa ett dumt skämt till sinna vänner och tittar på sin fru som svarar med blicken.
När jag ser denna bild så kan jag inte tänka något speciellt syfet. Han har målat den för att man ska undra och tänka "vad gör denna bilden så speciell". Den berättar att det enkla och vanliga kan faktiskt väcka mera tankar än de som verkligen är ut tänkta och skapta för att skapa tankar och diskussioner.
Jag skulle inte vilja ha denna tavlan i mitt rum eller hus, därför att jag måste stå och titta på den ett tag för att uppskata den, annars är den som sagt "bara ett porträtt" och isåfall vill jag hellre ha ett porträtt på mig själv.

Likes

Comments

Jag har nu på börjat min "katt". Jag misslyckades förstagångsåkare och fick börja om för att svensken var för stor och den hade inget huvud. Än så länge går det bra. Det är svårt att säga om det kommer bli bra eller dåligt eftersom att man knappt ser vad den föreställer. Jag ska försöka att göra klart strukturen och börja på detaljerna nästa lektion, den blir säkert jätte fin.

Likes

Comments

Jag har nu kommit på vad jag ska göra i temat drömmar. En katt som står på sin svans. Den har ingen speciellt meddelande som objekt mera än att den är ologisk och jag anser att drömmar inte följer fysikens lagar. Nästa lektion hoppas jag att jag ska ha gjort klart bas strukturen så att jag kan ha 3 lektioner på mig med detaljer och att måla

Likes

Comments

Denna lektionen har jag försökt komma på något nytt att göra. Jag ska göra något inom ämnet drömmar. Jag har en idé om att göra en skulptur som inte är färdig. Detta ska föreställa en dröm, i drömmar är det svårt att se vad som pågår och den saknar många detaljer. Men vi vet ändå vad som pågår. Problemet är bara att komma på ett objekt som representerar drömmen.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen gjort klart min teckning. Molnen blev jätte bra tycker jag, jag skulle ha kunnat skugga den bättre för att de skulle se mera 3D och fluffiga ut. Kullen blev också bra fast lite ljus.
Denna lektionen har jag varit jätte koncentrerad och jobbat jätte bra. Jag ville inte behöva börja om med teckningen om jag skulle misslyckas med molnen.

Likes

Comments

Den här lektionen har jag testat olika sätt att måla en himmel med moln. Det visar sig att molnen var det enkla och att skugga himlen kommer vara jätte svårt. Jag är nästan rädd för att börja måla himlen på mitt projekt ifall att jag gör bort mig. På den översta bilden la jag penne. På pappret och fort skissade en mörk himmel. Den ser hemsk ut, jag måste använda pennspetsen och måla hela pappret fast olika hårt.
Nästa lektion kommer jag förhoppningsvis att börja med himmelen och kanske till och med blir klar.

Likes

Comments