Jag arbetar ju som yogainstruktör och det är minst sagt en påtaglig skillnad på ens rörelse-kapacitet när man fått en stor gravidmage. Gravidmagen är i vägen för många övningar så jag vill passa på att posta dessa yogaövningar som är enkla och säkra att utöva när du är gravid.

Alla dessa övningar är lugnande och är perfekt att avsluta kvällen med innan läggdags. För att inte prata om att ta ta till om du har svårt att somna (även enkla att göra i sängen).

Stanna i varje position i minst 5 andetag eller upp till 5 minuter.

Ps. Min mage ser extremt liten ut på dessa bilder, måste vara något med färgerna och ljusen. De är nytagna bilder..

Lycka till!

Bild högst upp till vänster - Happy baby position

Ligg på rygg och sträck benen upp mot taket. Dra in knän mot bröstet för att sedan ta tag om utsidan av fötterna. Öppna upp knän ut mot sidorna av kroppen. Undvik att ligga som en båge med ryggen och försök istället att ha kontakt med hela ryggen i mattan

Bild högst upp till höger -

Sätt dig med rumpan på hälarna för att sedan låta rumpan sjunka ned till golvet mellan hälarna. Försiktigt lägger du dig ned med resten av överkroppen på mattan.

Mittenbild - Bakåntvänd fjäril

Sätt dig ned på rumpan och placera fotsulorna mot varandra. Lägg dig försiktigt ned på mattan med överkroppen och sträck armarna över huvudet.

Båda bilderna längst ned är på Barnets position men du väljer själv att lägga armarna ovanför huvudet eller på sidan av kroppen

Kom ned på knän och sitt ned på hälarna. Antingen kan du låta knän komma ihop eller bredda dem ut till mattans bredd. Fäll överkroppen framåt och ned till golvet. Stötta pannan mot mattan. Lägg armarna längst sidorna eller ovanför kroppen beroende på vilket som känns skönast för dig.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag skulle kunna släppa en hel bok om jag använde mig av alla mina texter av poesi som ligger i anteckningar i min mobil . Ja det skulle bli lika fet som en bok.

Jag har skrivit hela livet och jag vet inte vem jag hade vart idag om jag inte skrivit. Att skriva för mig en slags terapi men framför allt en kreativ utveckling. Det infinner sig ett meditativt tillstånd som behagar mig eller så skapas ett trans av motivation och utveckling personligt och karriärs mässigt.

Jag har inte delat med mig av den delen i bloggen då jag har föredragit att vara personlig men inte privat. Mina texter för mig är mycket privata och ofiltrerade Jag älskar dem för det men det är oftast historia. Historia från händelser, känslor, relationer, kärlek, olycka, olycklig kärlek som jag upplevt i ett tidigare liv. Ett liv som inte vart relevant i mina sociala kanaler. Texter som vart en del av mig men de är inte vem jag är idag.

Dessa texter är mitt lilla skötebarn som jag har större planer för och jag längtar tills den dagen jag kommer släppa det helt offentligt. Tills dess fortsätter jag att dela med mig av mina lyckopiller. Finns sådana anteckningar i mina byrålådor också.

Texten är från min senaste flygresa -

Idag var första gången på flera år jag kände den där lyckan och livsglädjen jag alltid kände på mina flygresor förut. Kanske för jag idag ser mer på mina flygresor som en materiell transportsträcka och inte en känslosam förväntning som jag ofta kände tidigare. Kanske för jag flyger ibland flera gånger i månaden fram och tillbaka. Men idag infann sig den där peppen på livet och framtiden igen.

Mina ögon tårades när jag blickade ut över de mjuka molnen till ljudet av gammal filmmusik i mina hörlurar. Jag kände mig förälskad igen. Jag tog några minuter och försökte komma fram till vem jag egentligen kände mig så förälskad i. Min vackra fästman i sätet bredvid mig? Mig själv kanske? Den lilla personen som utvecklas och sparkar i min mage? Mina bästa vänner? Till och med nostalgiska känslor från gamla kärlekar cirkulerade i mitt blomomlopp. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var exakt men det jag visste var att jag var rikligt tacksam livet just nu.

Bilden är på mig från poolen idag

Likes

Comments

Yes, allt på en gång! Nu till november får vi tillgång till vår nya lägenhet och vårt nya landställe i Sverige. Lägenheten ligger i Stockholm och landstället ligger i Stockholms skärgård.

Så vi har minst sagt mycket att förbereda, inhandla och inreda. Inredningsbiten är ju den roliga biten av dem. Slipper ju bärandet iallafall nu när jag är gravid, så jag har det roliga framför mig endast.

Jag ser så mycket fram emot att ha en ny och trygg bas hemma i Sverige då jag de senaste två åren flugit och flängt med resväskor hit och dit.

Nu är jag ju i våran lägenhet i Turkiet och så här ser det ut på vår uteplats där jag befinner mig.Likes

Comments

Om du är en ny läsare kan jag ana att min morgonrutin inte är jätte lik din. Men om du är en av mina gamla yogisar från förra bloggen är detta inte speciellt främmande för dig.

Jag är en sån människa som man kallar har känslorna på utsidan av kroppen. Dem som känt mig länge vet vad jag menar medan många nya vänner och bekanta tycker att jag är en väldigt harmoniskt och lugn människa får jag oftast höra. Den sidan har jag att tacka mycket för från mina rutiner och hur jag föredrar att strukturera i livet. Små saker som att yoga varje morgon och lägga upp ett schema för dagen håller mig stabil och grundad resten av dagen.

Min favorittid på hela dygnet är tidiga mornar. Så här ser min morgonrutin ut -

Sträcker på mig i sängen, bokstavligen värmer jag upp kroppen för dagen innan jag stiger upp genom lite stretch. Tar mig till badrummet och skrubbar ansiktet med min ansiktstvätt jag blivit beroende av. Känner mig så fresh efter den. Sätter på en kopp kaffe och placerar kaffemuggen på golvet bredvid min yogamatta. Gör en lugn yoga med en djupare stretch i 15-60 minuter till musik från min yoga-playlist på spotify. Efter det blir det frukost för att sedan göra mig ordning för att fortsätta dagen. Det har blivit till en liten ritual i mitt liv.

Tror det är viktigt att hitta sin egen rutin och inte stressa sig igenom mornarna. Moodet håller i sig och jag är mer lugn och sansad resten av dagen. Har du någon morgonritual?

I ett senare inlägg kommer jag dela med mig av bra yogaövningar att börja morgonen med.


Likes

Comments

Min morgon startades vid spisen. Jag tycker alltid det känns så mysigt att laga gröt och framför allt så går det så fort. Jag är ett stort fan av recept som går fort att laga.

Det här har jag i min gröt för att göra den lite roligare men framför allt nyttig -

Jag kokar havregrynen med endast vatten och en nypa salt

Sedan tillsätter jag banan, strör över kokosflingor och ekologisk honung

Sist men inte minst festar jag till det med soyamjölk


Likes

Comments

Inlägg från paris dag 1 och 2 hittar du här och här.

Vi hade sagt att vi skulle köpa något litet till knytet i magen från Paris. Oförberett förtrollade nahnah gatan oss med dess exklusiva butiker och pittoreska caféer. Vilket resulterade i att vi köpte barnkläder och diverse barnsaker som fyllde fler kassar än vad vi normalt sätt kunnat bära. Trots att det var materiellt öppnade de upp en ny känslomässig dörr i våra liv som vi verkligen behövde där och då. Det här var första gången vi handlade till lillan och efter det har vi varken kunnat sluta prata om henne eller planera allt inför att hon ska komma.

När vi kom tillbaka till hotellet lagom till kvällen gick vi på massage och beställde sedan room service som vi åt ii sängen inlindade i vita lakan framför fransk tv.Likes

Comments

Inlägget från Paris dagbok - Dag 1 hittar du här

Jag stiger upp ur sängen och tappar upp ett bad efter ha sovit helt ostört en hel natt. Vilket inte var igår sedan jag blev gravid. Helt underbart kändes det i hela kroppen. Det varma vattnet baddar mina svullna gravidfötter som kantas av skavsår från mina klackskor jag envist skulle ha på min under flygresan. Jo tack man är inte lika smärt och smidig längre. Men det känns för första gången väldigt bra ändå. Omsorgsfullt ser jag ned på mina fötter tills han kommer in i badrummet och avbryter mig genom att han böjer sig ned och ger mig en kyss.

Vi klär på oss och promenerar till ett tilltalande frukostställe med utsikt mot Eiffeltornet. Tänk dig Sturehof eller Riche, samma standard men här byter man ödmjuka och uppmuntrande blickar mellan varandra. Det är en kort och härlig tystnad som uppstår där vi sitter hand i hand och iakttar människorna som rör sig på gatan utanför fönstret, samt de som kommer n och ut genom restaurangdörren. Dem fullständigt slukar oss och där av uppstod vår tystnad. Jo visst är det Fashion week i Paris men det är något mer än så med fransyskornas skönhet och elegans som får oss att tappa hakan. Samma sak med fransmännens välklädda kostymer och vars artighet mjukar upp både mitt kropp och sinne. Vi njuter av våra caffe lattes och vi njuter av det vi ser runt omkring oss. Framför allt njuter vi av varandras sällskap.

Resten av dagen promenerar vi längst Paris gator och andas den friska men fortfarande vänligt mjuka höstluften. Framåt kvällen bestämmer vi oss spontant för att äta middag från en korvkiosk. En korvkiosk på inget mindre än stadion där vi såg PSG möta Munchen. Kanske inte låter så romantiskt men det var det faktiskt. Min stora första fotbolls match i alla fall.

Likes

Comments

Jag och min man var i Paris förra veckan och här kommer min resedagbok -

Vi behöver det här. Hela sommaren har handlat om alla andra runt omkring oss. Så låt oss bara få bry oss om varandra och oss själva. Få njuta av att vi blivit föräldrar, drömma oss fram i nyfikenheten av hur vår dotter kommer att se ut. Hålla varandra i handen på Paris gator, med fötterna på jorden tillsammans med ömma, lätta kyssar. Just precis så tänkte jag hela resan.

Vi landar sent och hotellrummet är perfekt. Med Eiffeltornet runt knuten av huset och från vårt vidöppna fönster där vi hör Paris elit sippa på cocktails från uteserveringarna. Jag förundras som alltid över hur vackert det franska språket låter. Jag älskar ju att se på fransk film bara för språkets skull trots att jag inte förstår många ord.

Det enda jag hade önskemål om på den här resan var att få ha min man för mig själv, en stor dubbelsäng och ett varmt och skönt badkar i badrummet. Allt det fick jag men resten var så klart ett stort plus. Min man är duktig på att lägga till plus i vårt liv. Jag tänker på hur mycket jag vill visa att jag uppskattar honom på den här resan.

Likes

Comments

Första huvudbonaderna vi köpt till lillan. Hur söta är dem inte?

Vi hittade ett märke vi inte kände till sedan innan när vi var i Paris. Det heter Petite Bateuau och är ett väldigt känt märke fick jag reda på senare. Om jag ska vara ärlig har jag inte jätte bra koll på barnmärken än över huvudtaget, haha. Vi shoppade loss i den butiken och jag kommer visa er resten av shoppingen!

Likes

Comments

Alltså den här regnkappan med tillhörande stövlar får ju en att smälta. Kan knappt bärga mig själv tills lillan i magen ska gå klädd i dessa. Det var faktiskt min man som hittade dem när vi var i en butik och kikade. Han har väldigt bra stil och älskar att shoppa till lillan. Vilket är jätte roligt.

Vad tycker ni?


Likes

Comments