Header

I samarbete med trainingfotpregnant.com har jag fått hem fantastiska träningskläder som passar oss gravida.

Innan jag fick tag i dessa var träningskläder ett riktigt mission för mig vid varje träningstillfälle. Byxorna hasade ned och tröjan åkte upp över magen. Men dessa är anpassade till magen och sitter kvar på sin plats under hela träning/yogapasset. Utan att överdriva är de 10 poäng! In och kika på deras hemsida - trainingforpregnant.comBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Yoga

Vad är ett chakra?

Chakra betyder livsenergihjul och består av en energicentral som går längst ryggraden. Där längst ryggraden hittar vi våra 7 största chakran. Våra charkran påverkar oss fysiskt och psykiskt. De påverkar våra kroppsfunktioner och de påverkar i högsta grad vår personlighet. Det sker ett samspel mellan kropp och sinne som vi ofta inte är medvetna om. Medans det är ganska eneket att se kopplingen varför du är mycket irriterad och lättretlig om du har ont i exempelvis ryggen. Varje chakra har sin egen betydelse för vårt fysiska, mentala, emotionella och andliga välbefinnande.


Hjärtchakrat

Hjärtchakrat är placerat i höjd med ditt hjärta, mellan fjärde och femte bröstkotan. När man pratar om kroppsdelar som berör hjärtchakrat är det hjärta, lungor och händer.

Är ditt hjärtchakra i balans innebär det att du kan känna kärlek till dig själv och din omgivning. Du har nära till medkänsla och allt lättare att förlåta. Är där emot ditt hjärtchakra i obalans kan det hända att du stänger ute omgivningen och känner en rädsla för närhet. Vilket kan resultera i ett behov av bekräftelse och kärlek från andra tillsammans med en rädsla för att bli avvisad. Obalansen kan även visa sig i form av avundsjuka, ängslan och självmedlidande.

Så för att sträva efter att balansera ditt hjärtchakra är yogapositionen Kamelen mycket bra att praktisera.

Kamelen - gör så här (Jag visar olika alternativ på bilderna nedanför)

Ställ dig på knä, höftbritt isär. Pressa smalbenen och och fotryggen ned mot golvet, rotera insida lår en aning inåt/bakåt.

Lyft höftbenen upp mot taket och rikta svanskotan ned mot golvet, avlasta ländryggen, lyft bröstbenet rakt upp.

Placera händer på ryggslutet, använd händerna till att förlänga ryggraden och svanskotan. Undvik att spänna rumpan för mycket.

Tänk att du vill bredda mellan nyckelbenen och låt skulderbladen gå in mot ryggraden och axlarna dras bakåt.

Som nybörjare kan du stanna här. Vill du fortsätta kan du placera handflatorna mot varandra (bild 2) eller fortsätta till en fulländad kamel (bild 3)


För att fortsätta till en fulländad kamel släpper du en hand i taget och placerar den på hälen eller runt vristen. Behåll huvudet neutralt eller släpp ned huvudet mellan axlarna.Likes

Comments

Graviditet

Jag hade du en tuff graviditet psykiskt fram till vecka 20 men sen hände något. Det totalt vände och jag kände att jag hittade mig själv gen. Jag har vart full av energi och lycka och tacksamheten har vart maxad trots att jag åkte på en influensa nu senast och var sängliggandes i över en vecka. Ändå har jag vart så glad och harmonisk. Nu går jag snart in i vecka 29 men igår gick all must ur mig. Som när man tömmer en ballong på luft och den flyger iväg och lämnas liten kvar i något hörn på golvet. Kan det vara hormonerna som spökar? Jag tror dem spelar mig ett riktigt spratt just nu faktiskt. Jag kan inte låta bli att bli rädd för att må så där dåligt som jag gjorde i början igen. Att vara gravid är en riktig bergodalbana där du inte är chaufför och kan styra över ditt liv själv helt enkelt.

Men det man kan styra över är hur man ska bemöta situationen. Jag försöker verkligen bemöta det på bästa sätt och hoppas att det kommer vända då. Jag satte mig ned på yogamattan och gjorde andningsövningar som både brukar fungera mot ångest för mig men också som brukar lyckas fylla mig med ny härlig energi. Så blev inte fallet men jag fick en något lugnande effekt. Jag längtade efter att göra ett svettigt och fysiskt krävande yogapass i forn av vinyasa. Efter de passen har man vart så koncentrerad och fysiskt aktiv så man glömt bort allt annat runt omkring sig och känner sig som en helt ny människa ofta. Men den energin och orken var obefintlig trots min längtan. Jag gjorde några lugna och stretchande övningar istället. Gjorde mitt bästa trots att jag inte kom till ro. Jag vet att det är bättre än ingenting och ett steg på vägen i rätt riktning när man hamnar i såna här situationer.

Som jag ofta brukar säga det är bättre att yoga i tio minuter än ingenting. Man måste inte yoga i en timme, bära snygga träningskläder eller vara vig. Det är inte det som är det viktiga.

Hoppas att det vänder snart! Tycker inte om att skriva allt för privata saker och speciellt inte att visa en sida av sig själv som inte är på topp. Men jag tror att det är viktigt att vi börjar prata mer öppet om sånt så andra människor (speciellt yngre) inte tror att alla de ser på sociala medier är perfekta och att dem då lägger en orealistisk press på sig själva eller håller tyst istället för att prata om det när de mår dåligt! 

Kram på dig!

Likes

Comments

BLACK WEEK hos Twistshake.com med upp till 40% rabatt!
Twistshake’s galna Black Week kampanj där ni får upp till 40% rabatt på alla neonfärger och 30% rabatt på alla pastellfärger.
Använd min personliga kod i varukorgen: vickyflod30

Passa på att shoppa julklappar till någon du tycker om 💕

Likes

Comments

Hej på dig!

Min heliga stund i livet är ju när jag yogar men det kan vara bra att hitta fler fristäder i sitt liv som man kan ha lätt till hands i sin vardag. De där stunderna då du är helt slut och behöver ett andrum där du kan släppa allt för en stund och bara koppla av i lugn och ro. Eller de stunder då vi bara vill unna oss och ta ha hand om oss själva. Min andra fristad förutom yogamattan är att ta varma bad.

Låsa dörren om mig och stiga ned i ett varmt badkar fyllt med skum i ett mörkt rum av tända ljus. Ibland har jag det bara tyst och dricker en kopp te i badet och ibland känner jag för musik eller en podcast. Ibland tar jag med datorn in i badrummet och ser på min favoritserie. Det viktigaste av allt är att jag kopplar av och kopplar bort omvärlden för en stund. Jag laddar batterierna eller hämtar andan helt enkelt!

Har du någon fristad du kan vända dig till i din vardag? Kanske promenera, vara i stallet eller unna dig en massage. Annars vill jag verkligen tipsa om att hitta din grej som du uppskattar. Ofta kan något väldigt litet göra stora underverk i livet.

Kram!

Likes

Comments

Recept

Detta är oförskämt goda chokladbollar som man kan äta med gott samvete. Dem funkar lika bra som snacks och godis till långfilmen som till mellanmål innan träningen! Jag gillar ju som jag nämnt tidigare snabba och enkla recept och framför allt nyttiga.

Ingredienser

Kakao

Dadlar

Recept

Blanda dadlar och kakao i en mixer, rulla smeten till bollar, till sist kan du rulla bollarna i lite extra kakao för extra smak.

Likes

Comments

Graviditet

Med koden vickyflod får du 20% rabatt på hela sortimentet hos Twistshake.com


Titta vilken fin nappflaska vår fina lilla Lilja fått av fina twistshake. Lilja är inte hennes förnamn (vill inte avslöja vilket förnamn vi eventuellt kommer välja än) men Lilja är min favoritblomma. Lilja heter Laleh på persiska som min man talar och är även ett flicknamn i Iran. Så hon kommer eventuellt heta Laleh (Lilja) i mellannamn.

In och kika på deras fantastiska sortiment.

Kram!

Likes

Comments

Graviditet

Kolla vad som slank ned i posten hos mig. Tack fina Glammom.se för fina amnings bh-ar. Jag blev förvånad över hur sköna och smidiga dem var. Att deras sortiment av underkläder och gravidkläder är otroligt snygga också är ju ännu ett plus i kanten!

Så till alla er gravida och nyblivna mammor eller till dig som ska shoppa julklapp till den gravida eller nyblivna mamman har jag en härlig rabattkod till. Med rabattkoden vickyflod20 får du 20 % rabatt på hela deras sortiment hos glammom.se
Rabattkoden gäller en vecka framåt, så skynda att fynda!

Likes

Comments

Graviditet

Oj det här med att få svullna fötter och underben när man är gravid. Jag åkte på en riktig släng av det för några dagar sedan och vid första synen var det väldigt obehagligt. Mina anklar var så gått som borta och det kändes som mina ben och fötter blivit utbytta mot en elefants.

Men efter att ha gjort dessa sysslor känner jag äntligen igen mina fötter igen!

Promenera - ut och promenera hjälpte mig då blodcirkulationen kom igång!

Vätska- drick mycket vatten varje dag. En bra grej är att alltid ha en fylld vattenflaska till hands.

Yoga och stretcha - snabbaste hjälpmedlet mot förändring för mig!

Stödstrumpor - funkar bättre än vad man tror och är så värt att investera i.

Lägg dig ned med bena mot en vägg - super effektivt!

Likes

Comments

Vardag

Välkomnar måndagen trots att den gärna hade kunnat få börja bättre då jag ligger i feber och med förkylning. Känner mig sådär hjälplös och vill bara ge upp och lägga mig och gråta. Få bli ett litet barn som någon stryker undan håret från pannan och baddar en med en kall handduk.

Men håll utkik o bloggen de närmsta dagarna för jag har mycket skoj att visa upp och roliga erbjudande och rabattkoder till er!

Så länge bjuder jag på härliga sjömansmönster som ska kläs på lilla skitungen i magen ❤️

Likes

Comments