Dagens ridpass gick huur fint som helst idag med mitt monster! Så sjukt glad över detta pass då vi verkligen behövde det. Red markarbete med en studs, minta gick jättefint och avslappnat i både skritt och trav. Lyckades få henne gå lågt med huvudet och avspänt i både varven i traven, det är inget jag har kunnat på så såå länge! Galoppen gick bättre än förväntan men mycket kvar att jobba med där. Red i ca 40 minuter med mestadels trav och Minta bråkade bara 3 gånger på hela den tiden XD det är ovanligt.

Red mycket volter, stora som små. Mycket böjningar och ställningar åt både hållen. Övergångar från skritt till trav och tvärtom. Efter ett tag släppte Minta efter och gick superfint! Imorgor hade jag tänkt rida ute på stubben och låta henne få galoppera på lite. Längesen hon fick göra det.

Hörs mer imorgon, puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lite tb, dessa bilderna är tagna när jag precis fick hem Minta! Bilder på henne nu kommer inom snart! Min flicka!

Likes

Comments

En liten segare dag idag, tog inte första hästen fören vid typ tre tiden. Minta först ut och hon fick gå i selen i ca 15 minuter, tog henne inte så hårt inspänt utan ville mest bara att hon skulle röra sig med någorlunda rätt form. Minta svarade fint på selen idag men blev väldigt trött så blev mycket skritt och trav. I galopper orkade hon inte riktigt så hon slog över i korsgalopp då hennes bakdel inte orkar så mycket då alla muskler där har typ försvunnit.. Så mitt prio ett är att få igång bakdelen och även så ryggen. Jag tittade på internet efter bra övningar och hittade lite grann som jag tänkt testa nästa vecka.

Det var bland annat klättring, övergångar, studsserier och jobbning i form med övergångar. Oj vad förvånade ni blir när ni läser detta men ja. Nej jag hade inte behövt söka upp dessa saker men hittade inga roliga och passande övningar men vet ni några bra övningar för rygg och bakdel får ni gärna kommentera.

Ska till pappa imorgon till torsdag och sen fredag till söndag ska vi upp till Göteborg för att kolla EM. Så Minta får vila onsdag, Lördag Söndag som det ser ut nu. Det skadar ju inte henne av att vila då hon gått fint nu efter behandlingen och hade tänkt börja jobba henne lite hårdare och intensivt efter EM.

Anmälde till tävling nu ikväll till den 9 och 16 September. Torn en 90 klass och Lillhagen 90 1m. Som jag sagt så spelar inte höjden någon roll nu utan lägger fokus på rytm och helt enkelt bara att vi kommer över hinderna utan stopp eller avkastningar XD

Efter dessa tävlingar beroende på hur hon känns så kanske jag tar 1m 105 1,10 men det beror helt och hållet på hur hon är på dessa tävlingar. Tvekar hon inte alls så fine att jag går upp men är det de minsta lilla så stannar jag kvar på bebisklasser. Ska ha henne i minst 4 år till så varför stressa sig framåt?


Lilleman skulle jag rida men han hade fått ett sår vid ögat som hade svullnat rätt rejält så det blev bara att jag ryktade av honom och mös lite.


På kvällen åkte vi till min systers häst då vi ska ta hand om henne nästa vecka, så red henne och kollade lite vart alla saker va mm Så det får ni hänga med på nästa vecka!

Nej nu ska jag fortsätta kolla min film, men vi hörs. Puss godnatt och kanske även godmorgon för er som läser detta när ni vaknar!


Gingi får stå för bilden idag! Från fälttävlanshoppning i Dagstorp! Bästa Gingi och Saga kom tvåa i klassen!

Likes

Comments

Now you see me - En film jag bara bläddrat förbi 1000 tals gånger men aldrig riktigt känt att jag har haft ett behov att trycka in på. Idag gjorde jag det, medans regnet smattrar på fönstret och jag är förkyld så kände jag att jag inte hade något bättre för mig. Kunder verkligen inte somna inatt, låg klarvaken i ca 4 timmar utan ens ha en känsla av att kunna somna.. Somnade tillslut vid halv 4 och sov tills 8, vaknade men somna om lika fort och vaknade igen vid 11. Det pissregnade ute så kände inte för att gå ut då jag har blivit förkyld så vill inte göra det sämre av att gå ut i regn.

Now you see me är en film som handlar till mestadels om 4 ''trollkarlar'' som med sin magi rånar banker och ger pengarna till sin publik. Efter sig har dem FBI som hela tiden är dem hack i häl. En riktigt bra film som jag inte trodde skulle vara så bra! Vill verkligen rekommendera den till er läsare om ni någon gång inte vet vilken film ni ska klicka in på. Slänger in trailern på den här nedanför.


Ännu en rekommendation är The O.C fast detta är då en serie. Jag började kolla på denna i mitten av Juni och har redan kollat klart alla fyra Säsonger. Såhär står det om seriens beskrivning på Netflix - ''Den stökiga tonåringen Ryan tas om hand av det förmögna paret Sandy och Kirsten Cohen, lär känna deras nördiga som Seth och får syn på den snygga granntjejen Marissa.

Likes

Comments

Är det okej att ha ångest över att inte börja skolan? - En fråga ställd av en av mina närmaste vänner. Den frågan har jag gått gått runt med i tankarna hela dagen. Är det okej att ha ångest över det? Varför har man det? Jag är en av de människor som utan tvekan vill tillbaka till skolan. Man får tycka vad man vill om SRG men den skolan har hjälpt mig att bli den jag är idag. En starkare individ med starka åsikter, starka åsikter har jag alltid haft men läran om att kontrollera dem har jag inte haft. Jag är en tjej med starka åsikter som man tycks inte kunna bryta så lätt som man kanske hoppats ;) Men ska jag vara helt ärlig? Jag får lättare skuldkänslor, mår oftast dåligt över att jag säger vad jag tycker mm, det är något som många inte tror om mig. Folk tycks tro att jag inte har ett hjärta då jag inte gråter för folk, jag HATAR att visa mig svag, och missförstå mig rätt jag tycker det är starkt att gråta men för mig är det att visa folk att jag är sårbar, att jag tar åt mig och hur lätt är det inte för folk att trampa på en då?

SRG har gjort mig till en starkare version av mig själv, jag har haft tre tuffa år. Inte bara med plugg utan också personligt. Det har varit bråk i ettan, tvåan och trean där jag har funnit med i varje pga att jag säger vad jag tycker. Är det fel att uttrycka vad man känner? Svar nej men man får se upp för HUR man säger det och det är just DET jag har lärt mig. Jag har lärt mig att forma mina ordval.

Jag är tacksam över mina tre gymnasieår och får se vad världen har att erbjuda. Mitt mål är att jobba utomlands men först vill jag till Falsterbo ;) Man får se vad som händer. Puss

Likes

Comments

Att vakna upp och känna sig svimfärdig och sovit max tre timmar, det är inget jag vill vänja mig vid precis.. Somnade vid 10 igår kväll men vaknade vid 12 och va vaken tills 03 somnade någon timme men vaknade igen, somnade en timme igen men vaknade lika fort igen.. När jag vaknar tänker ni säkert att jag håller på med mobilen så det är därför jag inte kan somna om fast nej så är det inte. Jag gör verkligen allt för att somna men det går bara inte. Det är precis som en spärr trycks in och det bara går inte att somna.. Fick erbjudande att jobba idag men tackade för första gång nej då jag känner att jag inte orkar det varken psykiskt eller fysiskt så nu sitter jag i sängen och lyssnar på musik. Hade snart tänkt gå ut och rida mina två monster, som ni vet så snackade jag om att låna ut Ginger och sagt och gjort är han hos en annan familj just nu. Detta inlägg va menat att upprätthålla er med mina hästar och deras planer då det hänt en massa saker som har satt käppar i hjulen för oss..

Börjar med Minta: Jag har länge känt på mig att något inte stämmer med henne när jag ridit, hon skulle aldrig stanna så varför göra det helt plötsligt? Varför stanna och sparka? Varför halka med bakbenen så mycket som hon gör? Nu för et litet tag sen kollade vi upp henne och det va tur det.. Det visade sig att hon hade sträckningar i ljumskarna både bak, sträckt frambenen och bogarna, låsning i manken som gått ut i ryggen. Allt detta har påverkat halskotpelaren så det är därför jag inte kunnat jobba rätt den. Så de jag trodde stämde, det stod inte rätt till i hennes kropp och det fick jag nu beviljat.. Detta knäcktes rätt och masserades ''bort'' Det har nu gått 6 dagar sedan det och Minta känns redan piggare och gladare än vad hon gjort på hela detta året. Hoppade en 45 cm hinder i förrgår och såå glad hon blev över det! Jag tror nog hon har längtat efter hoppningen och det kan jag säga att det har även hennes ryttare gjort. Nu i en vecka till ska jag bara rida igång henne, efter de hade jag tänkt börja träna lite hårdare då hon aldrig va helt avställt utan gick tre gånger i veckan för att hålla uppe konditionen och vi ville inte att om hon nu hade ont att hon inte skulle vila bort det.

Hennes tävlingsplaner är att om en månad komma upp på tävlingar varje varannan på 80 90 cm just för att jobba upp självförtroendet. Så detta år kommer vi bara tävla 80-1m. Om hon verkligen inte stannar eller tvekar så kanske kan jag hoppa någon 1.10 men dagens plan är max 1mLilleman: Går det för tillfälligt jättebra med! Han har fått hoppa bana på 85 och gjort det busenkelt, han har även hoppade kombination som har skötte fin fint även om det inte va meningen då Saga hade hoppat dem med storhästavstånd men lilleman ville visa att han kunde vara självständig och hoppade dem även fast jag försökte styra bort haha Han kan även gå någorlunda i form i skritt och trav men han orkar inte helt i galoppen så där blir det mycket jobb men annars är han riktigt fin för att bara vara fem år.

Ginger: Är som sagt utlånad tills vidare, som det ser ut nu tills han inte orkar skolan mer men kontraktet är på ett år och förlängs med ett år om dem inte säger upp eller jag anser att han inte orkar mer. Men som det ser ut nu så verkar det gå jättebra för dem! Dem tar väl hand om min prins så det känns skönt! Saga har en tävling till på honom detta år och det är om en månad i Mantorp. Lag - SM. Kan ni fatta det? Ginger gjorde sin debut i Fälttävlan början på detta år en liten P70 och nu ska dem vara med i Lag SM. Nästa år hoppas jag att vi ska kunna kvala honom till en en* fälttävlan så det gäller det att Gingi skärper till sig i dressyren ;) Men ja, det är de årets problem. Jag är bara glad att på nu den förra tävlingen han gjorde gick han in och fick 69% Heeeelt sjukt! Min finaste prins.


Likes

Comments