Klockan är nu halv 4 när jag skriver detta inlägg, har precis fixat stallet och skulle longera båda mina två - Zamba och Minta men mår så otroligt dåligt så valde att gå in istället. Har konstant illamående och är så sjukt trött. Hoppas detta snart går över så jag slipper må dåligt över att jag inte gör något vettigt om dagarna. Ska försöka ta ut och longera dem senare ikväll då jag tävlar på Lördag och måste träna Minta, Zamba har vilat två dagar så måste verkligen sätta igång henne om jag ska få sålt henne. Ska banta henne och rida igenom henne lite till, sen kan jag lägga ut henne då hon är snäll men behöver bara lite mer rutin i sin ridning.


​Saknar denna lilla ponnybusen.. Lilla lilleman 

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Kanske dags att skriva ut den lilla hemlisen? Eller ska jag vänta lite till tycker ni ;) Nej men det är inte mer än att jag va på en ''jobbintervju'' eller ja vi pratade och gick igenom allt. Nästa vecka troligen ska jag till jobbet och skriva på papper. Ska alltså bli timanställd på LCR- Lunds Civila Ryttarförening-  kommer jobba helger och vissa veckodagar när dem behöver hjälp. Jag är inte den enda men kommer hoppa in när jag kan och lite så. Så nu kommer mina dagar att bestå av lite mer än att bara kolla serie och rida tre hästar ;) 

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

Tänkte skriva lite mer om mina tränings och tävlingsplaner inför 2018. Jag kommer då ''förhoppningsvis'' fått sålt Minta och Zamba. Kvar ska va Mercedes och Ginger. Ginger kommer då tillbaka till oss nu i December som jag tror jag har berättat. Tror jag har sagt lite om planerna för nu det sista som är kvar av 2017 men vad skadar det av att skriva det en gång till ;)

Börjar med Gingi: Han ska då komma hem nu i December och ska tävla hans sista start för iår den 10 i Torn/Lund. Efter det åker han till mamma där han ska ha vila tills typ mitten av Januari, vid detta tillfälle hade jag tänkt passa på att vaccinera honom då han ska vaccineras början av Feb men kan lika bra göra det mitten av Januari då han redan har vila. Sätter igång han några veckor sen blir det första start den 3/2 i Flyinge. Mjukar upp året med en liten hoppning.

Efter det blir det Perstorp den 3/3 så nästan en månads vila och igångsättning. Efter det blir det vila i 3 veckor för att sen gå på lite större och mer intensiv tävlingsveckor. V 12 börjar fälttävlingarna och Gingi ska ut på Flyinges Stil-terräng den 25/3 sen blir det V 13 i Tågarp P90 V14 Vinslöv P90. Här efter får han vila tills V 21. Så 7 veckors vila som jag hade tänkt att han ska få någon veckas vila. 2 veckor efter Vinslöv är det SM uppe i strömsholm som ''vi'' förhoppningsvis är kvalade till. Han behöver en P90 med basresultat 0 för att bli kvalad till SM. Han har då tre försök på sig att skärpa till sig. Efter SM blir det Ponnyderbyt för vår del i hoppning. Nu är vi då i Juni och efter detta vet jag inte.

Vill också poängtera ut att JAG VET ATT HAN ÄR GAMMAL, det är mycket snack som går runt att vi pushar honom och bla bla bla men hade inte den hästen hoppat av ren glädje eller vilja hade jag självklart inte tagit ut honom på varken terräng eller hopp. Jag har haft denna ponny i fem år och jag vet vad han vill, klarar av att göra så trust me!

Men i alla fall, dessa planer är också naturligtvis inte satta i sten, vad som kan hända så detta är lite vad vi har planerat in. Sätter han kvalet på första försök så kanske inte alla P90 starter är nödvändiga mm.


Mercedes är planerna med att få ut på någon pay and jump för att sen ta ut henne på en riktig start. Målet med henne är Ungponny SM. För att kvala dit behöver man 2 nollrundor i 90 och med den kapacitet den ponnyn sitter inne med ska det inte vara några problem. Man kan kvara fram till 1 Juli ( tror jag ) så det är långt dit så behöver inte stressa upp henne, det är skönt då hon bara är 4 år 5 nästa år.

Det är väl planerna med henne.


- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

Börjar dagen perfekt, efter att ha domnat klockan 5 till att börja dagen med att trilla ner från stentrappan i hallen & fucka upp min fot. Värken i kroppen e hemsk & blir allmänt arg på denna dag..
precis fixat stallet & ligger nu i min säng & ska börja fixa mig för att åka till Lund.

Dagen har ju börjat allt annat än perfekt så får se vad denna dag har att ge mig. Väntar spänt på vad den har att ge mig..

Wish me luck

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

Tänkte gå igenom lite om vilka serier jag kollar/kollat på! Kanske kan hjälpa till om det är någon där ute som har problem med att inte veta vilken serie man ska kolla på!

- Fringe

- Lost

- Förhäxad

- The vampire diaries

- Grimm

- The flash

- Arrow

- Once upon a time

Dessa är mina all time favorites! Ni kan gärna söka på google eller var som om dessa! Rekommenderar dessa rakt ifrån mitt hjärta! Såååå bra

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

​Hey underbara ni! Hoppas ni haft en toppendag. Det har jag haft i alla fall. Gick ut till stallet vid 14 och mockade till mina tre hästar. Efter det skrittade jag ut Minta en liten sväng. Gick helt okej tills jag vänder hemåt, då kom fårt dagliga bråk om hur snabbt och vart hon ska ha sitt huvud.. Efter lite om och men fick jag som jag ville och hon blev fin. Travade lite grann och då gick hon huur fint som helst så det får man ju ge henne ett litet + för. 

Efter det red jag och Saga ut på Mercedes och Mocca,det gick jättebra. Mercan är ju bara 4 år men beter sig äldre i huvudet då hon är väldigt cool. Red en liten runda på ca 20/30 minuter. 

Sist och faktiskt minst, Zamba. Longerade henne lite på banan då det hade hunnit bli mörkt vid denna tid så fick rasta henne lite där istället för att rida ut. Vet inte om jag låter dem vila imorgon då banan är stenhård och vet inte om jag hinner rida ut innan jag ska åka. Måste fixa mig lite grann innan jag ska till mötet då jag ska träffa Emilia efteråt och då vill jag ju se lite bättre ut än osminkad och hästklädd ;) 

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla Once upon a time, överraskade? haha 

Puss och godnatt 

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments