Header

​Hej kära vänner :) Jag vet att det var ett tag sedan nu. Det har varit mycket att göra :) Jag ska snart iväg och jobba. Och allt jag har i huvudet är att det endast är 22 dagar kvar tills planet lyfter och flyger mig och mina vänner till ett annat land! Jag är så redo, så taggad. Allt inför resan är redan införskaffat, så nu väntar jag bara på att tiden ska gå lite snabbare :)

Det har hänt mycket sedan senast jag skrev.  Så jag vet inte riktigt var jag ska börja egentligen ;) Ni kan få bilder lite senare. Det har varit mycket jobb, mycket fester, träffat släkt, fotbollssäsongen har börjat. Mycket shopping. 

Men nu måste jag iväg, jag tänkte handla lite käk inför arbetspasset imorgon. Imorgon gör jag mitt första pass, ensam, i hemvården. Med delegation och allt. Jag är supertaggad. Vi hörs lite senare.

Puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag ska alldeles strax bli hämtad av min kära vän Anna, som ska köra mig till min farmor. Likt igår blir det ett långt kvällspass även idag. 13-21:30 :) chefen frågade om Jag ville lära mig även hemvården, så jag har tre "avdelningar". Vilket jag självklart svarade ja till. Så jag har bredvid gång redan nästa vecka! Trivs så bra där jag är nu.

Likes

Comments

Överraskade farmor med lite rosor.

Käkade god och fet mat innan det blev bio med fina vänner!

Festat med världens bästa brudar!

Likes

Comments

Jag tror inte att folk förstår mig. Jag tror att mina Facebook/Instagram-vänner är trött på att jag ofta lägger ut bilder som handlar om mina anfall, eller om epilepsi i allmänhet. De har tröttnat på att höra mig klaga, de kanske tror att jag är ute efter uppmärksamhet. Men vet ni vad? Det är jag.

Jag var 17 år när jag fick mitt första anfall. 17 långa år hade gått, och jag hade ingen aning om vad epilepsi var för något. Självklart hade jag hört ordet. Som så många andra så kopplade jag nog epilepsi till gravt funktionshindrade människor. Jag visste ingenting. Och det skäms jag över idag. Epilepsi är en ganska allvarlig sjukdom, som vem som helst kan få. I vilken ålder/situation man än är i. Man kan födas med det, man kan få första anfallet i tidig tonår, man kan få det som pensionär. Man kan få det av en skallskada. Vem som helst kan få det, när som helst. Och det finns inget botemedel. Minst 60.000 människor i Sverige lever med epilepsi. Så ja, att folk inte någonting om epilepsi, att folk inte vet hur de ska göra under ett epileptiskt anfall, det skrämmer mig.

Jag har ingen kontroll över min egna kropp. Jag kan inte veta när jag får ett anfall. Jag är beroende av människor i min närhet. Jag kan falla ihop var som helst. När jag är ute och går, när jag badar, när jag plockar ur diskmaskinen, när jag shoppar osv. Det kan hända var som helst. Det fick jag lära mig redan efter första anfallet. Sedan var det bara hem och läsa på. För som jag skrev tidigare, så visste jag ingenting om min nya sjukdom. Efter detta var jag tvungen att berätta för alla mina vänner. I förebyggande syfte. Vad som händer när jag får ett anfall, vad du som utomstående kan göra. Men jag har aldrig sett ett anfall själv. Jag vet fortfarande inte hur jag blir av ett anfall. Mer än att jag blir medvetslös och vaknar upp med "träningsvärk" efter kramperna.

Jag har mycket kvar att lära. Min medicin ger många biverkningar, men de hindrar mig från att få anfall lika ofta. Jag trodde att mina mediciner fungerade och jag var så lycklig. Ett halvt år anfallsfri. Ett halvt år kvar tills jag kanske kunde få ta körkort. Men sen kom det, 8 Mars, det där anfallet. På det sämsta stället, psykiskt, som jag kunde få det. Men som sagt, jag kan inte bestämma över min kropp, jag har noll kontroll över min sjukdom. Men jag kan lära mig att acceptera den.

Min sjukdom hindrar mig från mycket. Jag kan inte ta körkort, jag får inte bada ensam. Den hindrar mig från mycket, men jag kan fortfarande leva ett hyfsat normalt liv. Jag har alltid velat flytta utomlands några år, och jobba. Det har varit min dröm så många år. Få se världen. Men att flytta till ett annat land, betyder att jag måste börja om igen. Och det är ingenting jag orkar igen. Jag fortsätter min kamp här, där jag har mina vänner, min familj, som stöttar mig. Men det gör inte att det blir en mindre kamp för det.

Jag har bra dagar, och jag har mindre bra dagar, precis som vem som helst. Men ibland kommer tårarna, och tankarna om hur orättvist livet är. Varför just jag fick denna sjukdom. Det tär på mig. Men att ge upp är inget val, därför måste jag tala med er.

Det är många där ute nu, som precis fått sitt första anfall. Jag vill bara säga till er, att ni kommer aldrig vara ensamma. Det finns folk som kämpar för er. Varje dag kommer bli en kamp. Därför tänker jag aldrig vara tyst. Jag talar öppet om min sjukdom, för att folk behöver veta. Det är inte bara för min skull som jag pratar om den här sjukdomen. Det är för alla er som måste kämpa med den. För alla de som inte vet någonting. Med tanke på att vi inte har kontroll över våra anfall, kan vi inte bestämma var vi ska få det. DU som läser detta, kanske är personen som står bakom mig i kön på Ica, när jag får ett anfall. DU kanske är den personen som får ansvaret över mig, under några minuter. För jag klarar mig inte ensam. Jag är beroende av dig/er. Jag vill lita på att ni klarar det. Därför tänker jag ALDRIG sluta tala om min sjukdom. 


Likes

Comments

Har beställt hem lite nya grejer. Väntar på två klänningar, och förra veckan fick jag hem mina nya favoritskor 💗 ibland är det okej att skämma bort sig själv.

Likes

Comments

 1. Vem litar du på? Jag litar på min familj och mina närmsta vänner :)
  2. Vilken färg har du på dina trosor just nu? White haha
  3. Vilken färg har du på din BH just nu? lila
  4. Vilket är ditt favoritnummer? ​8
  5. Vad var det senaste du åt? ​Kycklingfilé och pasta
  6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Gul
  7. Hur är vädret just nu? Blåsigt :(
  8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Fatima <3
  9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ögonen tror jag
  10. Vad har du för skostorlek? 37
  11. Favorit TV-program? Criminal minds, American Horror Story, och massa fler haha
  12. Har du några syskon? Ja, en syster och en bror
  13. Längd? 1,62
  14. Hårfärg? Brunt
  15. Ögonfärg? Bruna
  16. Använder du kontaktlinser?
  17. Favorit högtid? Jul
  18. Favorit månad? Maj
  19. Har du gråtit någon gång utan någon anledning? Typ varje dag haha.
  20. Vilken var den senaste filmen du såg? ​Wallander
  21. Favoritdag på året? Midsommar
  23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? På huvudet ja, men inte på händer
  24. Kramar eller kyssar? Båda :)
  25. Choklad eller vanilj? Choklad
  26. Har du tatueringar? nej, men snart hoppas jag!
  27. Vad lyssnar du på just nu? John Mayer- Slow Dancing In a Burning Room
  28. Är du kär i någon kändis? Adam Levine, Channing Tatum, Johnny Depp, Leonardo Di Caprio, och många fler haha
  29. Vilka böcker läser du just nu? ingen just nu :(
  30. Piercingar? Öronen.
  31. Favoritfilm? Jag kan inte säga en, jag har många!
  32. Ditt favoritfotbollslag? IFK Göteborg
  33. Vad gör du just nu? Jag ligger i sängen och kollar på Det okända.
  34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Gillar inte popcorn :(
  37. Hundar eller katter? ​​Hundar
  38. Favoritblomma? tulpaner, liljor
  39. Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? Haha, massor av gånger
  40. Har du en bästa kompis i det motsatta könet? Yes, Daniel <3
  41. Har du älskat någon nån gång? Ja.
  42. Vem vill du träffa just nu? Ingen jag vill lägga ut på bloggen.
  43. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Jadå! :)
  44. Har du någon gång skjutit med en pistol? Nej, som tur är.
  45. Gillar du att flyga med flygplan? Mja :)
  46. Höger eller vänster-hänt? Högerhänt
  47. Hur många kuddar sover du med? 4
  48. Saknar du någon? Ja
  49. Lyssnar du på radio? Ja, väldigt ofta faktiskt. 
  50. Har du något ex? ​ja. 

Likes

Comments

Nu fick jag bekräftat att jag blir kvar där jag jobbar nu, även i sommar. Skillnaden är att jag jobbar efter ett schema i sommar. Det gör jag inte nu. Nu ringer de in mig när det behövs. Vilket är ganska ofta nu för tiden :) Känns skönt att ha det färdigt såpass tidigt :) Vi får se om det blir dag eller natt haha. Det behövdes tydligen folk som kunde jobba natt också, så jag skrev att jag skulle kunna tänka mig det också.
Nu ska jag faktiskt snart iväg för ett arbetspass :) Tänkte möblera om lite i mitt rum innan, har 3 timmar på mig. Jag har vaknat upp med så mycket energi de två senaste dagarna, men har inte haft någonting att göra. Har hunnit med en promenad idag. Kan inte sitta still mer haha.

Jag saknar mitt långa ljusa hår ❤

Likes

Comments

Hej, det var ett tag sen, igen haha. Jag hoppas ni haft en bra helg och att ni fick en bra Alla ❤-dag Det fick jag i alla fall. Den bästa på 19 år skulle jag tro haha. Firade med 3 fina vänner. Vi hann med mycket under kvällen haha, lagade god mat, spelade poker, kollade på Melodifestivalen, drack alkohol, spelade andra spel haha. Jag brukar annars tycka att Alla ❤-dag är ganska så överskattat. Men jag börjar bli gammal haha. Jag och Matilda var på bio i fredags också :)
50 shades of Grey. Det finns väl ingen som kan missat vad den handlar om haha. Jag och Matilda svävade på moln efter. Glömde av att andas haha.


Likes

Comments

Hej mina kära vänner! Jag ska snart iväg för ett kort arbetspass. Nattpasset gick faktiskt bättre än väntat, tyckte det var lite kul faktiskt. :) I fredags klippte jag av håret 30cm, det är helt sjuuuuukt vad mycket hår det var haha. Men jag blev jättenöjd :) Efter det så var det utgång i Vara som gällde. Jättekul att få träffa gamla klasskompisar igen, gud vad jag saknat dom. Igår åkte jag och mina "kusiner" på mammas mans sida, till Trollhättan för att köra gokart och käka god mat. Jag hade jättekul, trots bakfyllan haha. Första men absolut inte sista gången jag kör gokart ;) Nu ska jag snart iväg. puss


Likes

Comments

Hej! Hur har ni haft det? Jag ska snart iväg för att göra mitt första nattpass på Kerstinsås, har aldrig jobbat natt förut. Är lite nervös :s vi får se vart detta leder någonstans haha! Har varit i skolan för att plugga matte de två senaste dagarna. Måste verkligen få allt gjort känner jag! Så livet känns ganska okej faktiskt. Musklerna är däremot gött möra efter gårdagens och dagens träning. Puh. Hoppas ni får en bra kväll :) puss!


Likes

Comments