Idag va jag hos Tina mottagningen och det är en mottagning som gör utredningar t.ex för ADHD och autistiska tillstånd, dom erbjuder även behandling till personer med exempelvis depression m.m.

Min pappa körde mig dit innan 14:00, och istället för att åka fram och tillbaka så fick han vara med på mötet, och det var bara bra för han fick precis som jag reda på nya saker och fick massa information. Vi satt och pratade i 1 timme och 30 min, jag berättade om mitt liv, om mitt mående och hur jag har mått sedan jag gick i 8 i skolan. Han gjorde en bedömning och konstaterade att jag har bipolär typ 2. När han berättade vad det innebär så kände jag verkligen igen mig i allt han sa. Jag berättade att jag äter citalopram just nu och har gjort de sen jag gick i 8, men dom hjälper inte mitt mående för 5 öre och det har dom inte gjort på flera år. Jag har ju faktiskt pratat med min husläkare att jag vill trappa ner och tillslut lägga av helt med dom. Min läkare idag på Tina berättade att citalopram hjälper inte för personer som har bipolär, och det förklarar ju saken varför dom inte har hjälp på mig och det förklarar ju även varför jag mår såhär som jag gör och har gjort det så länge jag kan minnas. Nu ska jag iallafall börja med en medicinering som ska hjälpa mig att må bättre.

En bipolär person pendlar mellan depressioner och manier, där depressionerna gör personen extremt nedstämd medan manierna gör personen extremt lycklig.

Ingen kan vara så lycklig som en bipolär person men inte heller lika deprimerad. När en frisk person är som allra, allra lyckligast – det är en normal dag för en bipolär person. Och samma sak när man mår dåligt, så allting blir ju väldigt förstärkt.

(Texten har inte jag skrivit, utan den är tagen från en annan hemsida)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments