Så nu ska jag berätta den långa historien till varför jag blev så glad av att springa 1.5 km!

Många år sedan när jag var "ung och dum" sprang jag 5 km nästintill varje dag på asfalt. När vintern var kommen fortsatt jag springa fast isen fanns överallt. En dag började det smärta i ena benet, därefter det andra. Men det gick ju typ över, det gjorde ändå inte så ont. Inte förstod jag att det var början på benhinneinflammation.. Sedan en dag på gympalektionen så sprang jag fram och tillbaka i något spel tills benen bara vek sig av smärta. Jag grät på golvet och förstod inte riktigt vad som skedde, det blev snabbt klart att jag hade benhinneinflammation i båda benen.

Många kanske tror "aja benhinneinflammation är inte hela världen" men när man går från att springa konstant till inte kunna springa alls, knappt gå så är det inte kul. Detta har förföljt mig sedan dess. Försöker jag springa eller bara gå för mycket på fel underlag så kommer smärtan snabbt. Att jag både kunnat jobba upp min kondis att springa 1.5 km utan större besvär och att kunna göra det utan att behöva stanna för smärtan är fantastiskt! Jag fick känna hur jag kom in i andra andningen och hur det bara kändes så naturligt. Egentligen ville jag springa mer och snabbare men jag stannade mig själv och försökte bara leva i minuten. Så med ett leende från öra till öra gjorde jag lite rygg-övningar och mag-övnignar i kombination med lugn stretching så var jag nöjd. Hela kroppen var nöjd, min hjärna var nöjd. Vilken otrolig känsla det är och att tillåta sig vara lite jävla nöjd ibland!!

Nu vill jag nästan till gymmet idag igen och springa. Men mitt upplägg har varit att gå till gymmet 2-4 dagar i veckan varav varannan gång springer jag och varannan gång kör jag crosstrainer och rodd. På det viset kan jag fortsatt bygga upp kondisen men utan att sätta för mycket press på benhinnorna. Sedan springer jag alltid med lutning, gör jag inte det så känner jag direkt hur smärtan smyger sig fram. Min sjukgymnast sa att lutningen gör att man naturligt springer lite bättre samt funkar som stöddämpare. Men aja nu håller vi tummarna att det fortsatt går såhär bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Det blev inget blogginglägg igår tråkigt nog! Hade hoppats kunna hålla detta med att skriva något varje dag men ibland går det väl bara inte! Men ska försöka få upp två idag istället fast jag lyckats skära tummen med brödkniven alldeles nyss.. Ja egentligen har väl tummen inget att göra när man skriver på datorn men ändå svider det som attan kan jag säga! 

Igår var det en blandan kompott av dåligt och bra kan man säga! Först åt jag, min sambo och hans mamma en jättemysig frukost! Sedan skulle jag åka hämta hans plastsyrra så att hon kunde fika med oss innan mamman var tvungen att ge sig av. Då slutar bilen funka?? Den vägrar starta och allt blev väldigt jobbigt.. Vi alla tre plus 2 grannar fick klura tills vi lyckades få igång den alldeles för sent dock tyvärr.. Hon var tvungen att åka men vi fick ändå en väldigt mysig fika med min sambo och hans plastsyrra. ​

Efter åkte vi till gymmet där jag lyckades springa 1.5 km plus gå 0.5 km innan!! Många kanske tänker att det inte är något alls med det men för mig var det ren eufori! Men om det berättar jag mer om senare idag ;) Sedan blev det en skön dusch och pyjamasmys hela kvällen! Egentligen borde jag gjort mycket mer men bestämde mig att ha en riktig mysdag och tillåta mig vara nöjd med dagen. Sist men inte minst tände jag massa ljus, tog täcket från sängen till soffan och åt hemgjorda hamburgare med pommes. Medan vi åt kollade vi på lite smått och gått på tv-en. En riktig jävla mysdag helt enkelt!

Likes

Comments

Nu sitter jag vi bordet en mysig lördagskväll med min sambo, hans mamma och en kompis. Då kan man undra varför jag bloggar nu men jag kom på det nu och vill hålla i detta!
Men det blir ett kortare inlägg! Vi fick en fin rosa orquidé av min sambos mamma samt en fin Azalea av hans morfars sambo! Tyckte dessa var så fina tillsammans med mitt guldiga ljus som jag har på bordet och kände att jag behövde fota! Det är sjukt hur mycket blommor, ljus och gardiner gör för hemmet. Från en lägenhet eller hus blir det ett hem, mys-faktor delux!
Så här får ni lite bilder på det!

​Visst är det härligt!

Dessutom har jag sökt lite kurser inför våren. Som första handsval har jag valt introduktion till företagsekonomi och affärsutveckling som är 4 veckor 100%, sedan projektledning 20% en hel termin samt Marknadsföring typ som också är typ 20% en hel termin! Vi får se lite om jag kommer in och hur jag gör! Klurigt detta med ens framtid och vad man ska välja.. Att både göra smarta val som gynnar en både nu och i framtiden men även välja med hjärtat! Är inte hjärtat med så spelar det nästan ingen roll hur bra val man gjort. 

Aja! Nu ska faktiskt umgås lite haha.. Hoppas ni får en minst lika mysig lördag​!

Likes

Comments

​Under dagen var jag på ikea och panikköpte två stolar! Min sambos mamma ska komma i helgen och det är planerat att på lördag kväll ska lite annan familj också komma. Problemet? Vi har bara 4 stolar..

När vi flyttade in i vår lägenhet som var våran första helt egna så blev det kostsamt minst sagt. Man har ju ingen aning allt som behövs som filtar till soffan, dekorationer, tvättställ, dammsugare osv. Allt känns på något vis så naturligt att bara ha när man bor hemma. Därför när vi köpte vårar matbordsset bestämde vi oss att börja med 4 stolar och därefter eventuellt köpa ett par stolar till som kunde stå i förrådet tills de behövdes. Dock hade vi fortfarande inte gjort det.. Och nu ser ekonomin ut lite sådär så när jag åkte till ikea var jag fullt bestämd på att köpa stolar på fyndavdelningen och så var det bara! Dom måste ju ha några fina stolar!

Det slutade med två väldigt fula stolar i en träfärg som inte passar in alls. Dom är mörka och skär sig med det ljusare golvet och resten av mina stolar och bordet som är kritvita. Men dom kostade bara 99 kr/var så jag sprang till claes ohlsson (Stavas det ens så?)  och köpte färg och penslar. Min förhoppning var att färgen skulle se någorlunda bra ut ändå.. men så lätt ska ju inte livet vara! Det visade sig att man måste vänta 20 h innan man kör ett till lager och flera dygn innan allt är helt klart. Det är torsdag kväll och middagen är på lördag. Alltså finns inte tiden men hoppet fanns ändå! Kanske såg det bra ut fast det bara var ett lager! Svaret är nej det gör det inte... Jag hoppas att stolarna magiskt ska se finare ut när det torkar ordentligt men jag lägger ut bild imorgon så får ni se!

Men på den ljusa sidan så har jag fått en arbetsintervju vilket gör mig så glad! Kan inte förklara hur bra jag mått av det för någon anledning. Nu håller vi tummarna att intervjun går bra nästa vecka och inlägg kommer inom framtiden om just hur min livssituation ser nu!

Likes

Comments

Igår var jag på gymmet och herregud vad jag känner mig vilsen och dum! Förr när jag tränade ofta på gym samt med personlig tränare kände jag ändå alltid mig trygg och säker på vad jag ska göra. Pågrund av ätstörningsproblematik har jag fått hålla lite distans, det börjar som 1 h på gymmet 3 dagar/vecka och plötsligt är jag där 2 ggr/dag. Därför måste jag också hålla övningarna lite spontana för har jag ett schema blir det lätt väldigt pedantiskt och neurotiskt.

Så just nu går jag dit med en ungefärlig plan, t.ex idag skulle jag köra ben och rumpa typ. Sedan får det gå som det går i ungefär en timma. Jag tror ändå jag fick till ett bra träningspass, det kändes iaf bra och vi får se på träningsvärken hur lyckat det var ;)

Dock lyckades jag slå till mig lite.. Jag skulle hoppa upp på en låda som övning och hade gjort det ett par gånger när det sker. Jag lyckas inte få upp fötterna hela vägen och typ snubblar övre mig själv. Jag fick in kanten i låret med hela min vikt bakom mig, fast jag bet ihop då så känns det inte så roligt nu efter haha! Det nalkas ett enormt blåmärke ;)

Men förhoppningvis lyckas jag känna mig mer bekväm på gymmet fast det blir så spontant och förhoppningsvis ramlar jag inte något mer heller haha!

Likes

Comments

Idag har det varit en lång dag på något vis, känns inte som det borde ha varit det men helt ärligt är jag redo att lägga mig under täcket redan nu 18.48! Jag vaknade runt 08.30 som vanligt för att äta frukost, sedan drog jag till Gallerix för att fixa en ram till en bild. Bilden är av min fina farmor med en häst, om jag kommer ihåg rätt var det en travare som hette Svarten. Pågrund av den dåliga kvalitén på själva materialet av kortet fick jag ta ett kort med mobilen av den och sedan redigerade jag och min sambo det tills vi fick ett resultat vi var nöjda med! Sedan beställde vi det på Gallerix hemsida och jag fick den i födelsedagspresent <

Hur fin är den inte? Tycker det är så fin känsla på det hela och såklart innehåller det mina favoriter; farmor och hästar! Dock behövde jag specialbeställa passerportouten så om drygt en vecka får jag hämta ut allt. Jag är så sjukt taggad och såklart får in bild på det hela när det är klart! 

Likes

Comments

​Klockan är lite efter 11.00 men jag ligger kvar i sängen fast jag var uppe vid 08.00 och åt frukost. Ute är det regnigt och det blåser så att björkarna utanför svajar något. 
Förhoppningvis blir det ändå en produktiv dag! Ska försöka hinna med detta:
- Hämta ut mediciner på apoteket
- Köpa en ram till tavlan jag fick i födelsedagspresent
- Köpa blommor​​
- Gå en långpromenad och lyssna på podd
- Kolla in lite jobbannonser och eventuellt ansöka
- Fixa och plocka hemma ​​​​​​
- Kanske köpa lite presenter till mig själv med pengarna jag fick ​på min födelsedag. 

Jag är rätt så pepp att få detta gjort​​ men som sagt är vädret så trist! Hur kan vädret påverka en så mycket egentligen? Är det därför vi svenskar pratar så mycket om värdet? Tänker att utomlands så snackar man om vädret när konversationen är spänd och jobbig men i Sverige känns det alltid som ett aktuellt ämne som faktiskt måste pratas om.. Eller så är det jag som är så jobbig att snacka med att detta kort tas upp ofta haha ;)

Likes

Comments