En hånd sier de, det er så lett,

bare en hånd

noen ord, kanskje en setning

eller bare noen tall, lett! Ikke sant?


For noen er det lett,

hånden dere er lett som fjær

men når hånden din er som bly og

musklene er visnet bort er det ikke

så lett lenger.


Når munnen bli tørrere enn ørkenen

og hjerte prøver trenge seg ut av brystet

da er det ikke så lett å si noe selv om

du vet akkurat hva du skal si.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

zero waste kan virke skremmende og overveldende. "Å ikke kunne kaste noe, er jo umulig!" tenker noen. Men det er mange som lever etter dette konseptet, så det må jo være mulig på en eller annen måte, ikke sant? Alle som bestemmer seg for det kan leve etter zero waste, for det handler ikke bare om å ikke kaste noe, hovedkonseptet er å kaste så lite som mulig og heller lage flere produkter selv og bruke det man har. Men selv dette er opp til hver enkelt og hvor langt man vil ta det. Et problem med zero waste er at konseptet er såpass nytt at det er ikke tilrette lagt mange steder. For å kunne leve og få mest ut av zero waste er man avhengig av å ha en eller flere butikker som selger blant annet mat uten innpakning, vaskemiddel, shampoo og balsam, melk osv på f.eks pumper så man har muligheten til å ta med seg glass eller metall beholdere å fylle de opp igjen og igjen. Det er mest i storbyer som dette er tilgjengelig noe som er veldig synd! De som sitter på makten kjefter og smeller for at vi ikke gjør nok for å redde miljøet og planeten vår, men de vil ikke legge tilrette for oss sånn at det blir enklere for alle å leve mer minnimalistisk eller da etter Zero waste konseptet. Nei da, vi skal jo ha alle løsningene selv og klare alt selv uansett hvor vanskelig og hvor mye det koster. 

 Så en oppfordring til dere som har makten til å gjøre noe med dette: Hver så snill å gjør det dere kan til å gjøre det enklere for de som vil og er villige til å leve mer minimalistisk og zero waste. Det dere kan gjøre er så spre budskapet om zero waste og oppfordre butikker og gründere til å satse mer på disse konseptene. Vi har blitt såpass avheng av plasten at vi ikke klarer oss uten, men vi kan prøve å minske bruken og heller prøve å erstatte plasten med metall og glass der det er mulig.

Du behøver ikke å gi opp livet ditt som du kjenner det for å starte med zero waste, men du må nok gjøre noe forandringer og være mer bevist på hva du kjøper, om du heller kan kjøpe beholdere i glass eller metall og bruke de flere ganger enn å bake kaste de. Jeg er en 17, snart 18 år gammel student som lever et nesten helt zero waste liv. Jeg fikk ideen av en video som moren min viste meg om Laura Singer (video nr1 nederst i innlegget). Hun var en miljø studetnt ved NYU - New York University og ei jente i klassen hennes hadde all maten sin pakket inn i plast og i slutten av timen kastet hun all plasten i søpla. Laura ble sint og skjønte ikke hvordan en miljø student kunne bruke så mye plastikk når de lærte hvor skadelig det er for miljøet. Men da hun kom hjem etter skolen en dag og skulle lage middag så hun at omtrent all maten hun hadde kjøleskapet var pakket inn i plast på en eller annen måte. Hun innså at hun var like ille som klassevenninnen og bestemte seg for å slutte helt å bruke plast. jeg mener dette er en veldig bra ting å gjøre, men å slutte å bruke plastikk helt kan for mange, blant annet meg selv, være veldig vanskelig. Så det jeg tenker er hvis jeg skal kjøpe noe av plast så må det ikke inneholde skadelige stoffer og kunne brukes om og om igjen, helst i mange år. Min tanke er at ikke alle må slutte helt å bruke plastikk, men heller redusere bruken, og for de som klarer å kutte ut plastikk helt kjempebra! men det er ikke for alle. 

Det er også en person til jeg anbefaler dere å sjekke ut, hun er to barnsmor og lever sammen med barna og mannen et zero waste liv. (video nr2 nederst i innlegget)

nr1:  https://www.youtube.com/watch?v=pF72px2R3Hg

nr2: https://www.youtube.com/watch?v=CSUmo-40pqA

Håper dere har en fin fredag og nyt helgen :) <3 

Likes

Comments