Jag minns när jag var liten och min syster började sälja kvällstidning genom att knacka på folks dörr. Hur avundsjuk jag var. Hon hade fått sitt första jobb och tjänade egna pengar.

Hon hade ett mål, det var att spara till ett guldpass på Liseberg.

I min avundsjuka började jag hjälpa kompisar att dela ut reklam så att vi kunde dela på pengarna som tjänades in. Varför jag inte bara började själv vet jag inte..

Trots tappra försök att gå upp tidigt på morgonen la jag det snabbt på hyllan och började jobba på en godisaffär istället.

Allt för att jag också skulle ha råd med ett guldpass när säsongen skulle börja.

Det viktigaste var att vi hade ett mål, jag och min syster. Vi lärde oss att ingenting är gratis här i livet utan att man måste kämpa för att uppnå det.

Det handlade egentligen inte om pengarna i sig, det handlade om att vi skulle klara oss själva.

Jag tycker själv att det är viktigt att man lär sig tidigt att man kan sätta upp mål för sig själv. Exemplevis genom att sälja kakor med klassen för att åka på klassresa, eller med laget man spelar med för att kunna åka på någon turnering.

Hittade en sida där man kan komma igång med ett sånt projekt, för att hjälpa ungdomar att tillsammans nå något mål som måste finansieras. På www.kakservice.se är det rätt lätt att komma igång. Jag kan även tipsa om chokladbollarna som man kan beställa där, de är helt sjukt goda!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments