Header

Ja jag suger på att blogga, men så är det bara.

Det som har hänt sen sist är att jag har haft praktik på Ortopeden och Äldrepsyk, båda ställerna var jättebra arbetsplatser och jag lärde mig mycket. På ortopeden var jag med på en höftoperation och det var väldigt intressant och coolt. Jag svimmade inte ;) Spolning av ett kattbett var jag och min T6a med på också. Det häftigaste var att jag hade hand om patienten med höftoperationen dagen efter och då var han så pigg så att han fick gå hem. Blir imponerad varje dag av vården och människokroppen. Sen under hela sommaren har jag jobbat på en neonatalavdelning och där trivs jag jättebra. Har aldrig varit så glad av att gå till jobbet, bonus var att ha två klasskompisar där med mig med :) . Det blir nog en neonatalsjuksköterska av mig. Nu ska jag jobba lite extra där med, har några pass inbokade.

Nu har jag läst en kurs i palliativ vård som är spännande. Det handlar om både barn i palliativ vård, vuxna & gamla i palliativ vård och barn som närstående. Skickade in min hemtenta igår och idag ska jag granska två klasskompisars hemtentor. På måndag börjar statistik och sen C-uppsats hela hösten/vintern. Har köpt böcker på campsbokhandeln och väntar på att 1 ska komma. Sen lämnade jag in typ 7 böcker från andra terminer till försäljning, får se om det blir nått sålt.

Igår bytte jag till höstkläder i min garderob. Nu är hösten här, Halleluja! Använder min nya fodrade jeansjacka flitigt, ser ut som något från Gilmore Girls. Köpte den när Emma och jag lämnade av Peter i Malmö. Han har opererat handen <3

Och ikväll blir det Wahlgrens Värld ;)


Matmässan var förra veckan, köpte massor av gott, massa smultronhonung och lakritshonung till Peter

Köpte en kalender på Esty, så nöjd 😍

Malmö och Emporia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vill börja med att säga att jag borde få pris för världens sämsta bloggare. Nu är sjukdomskurserna klara och det känns skönt, nu läser vi en liten kurs som heter lärandet i vården och v.8 börjar första praktiken för termin 4. Jag ska vara på ortopeden och är så taggad men lite nervös. ID-kort ska tas, läkemedel att plugga på om och avdelningsrutiner att läsa på om med. Det är högre krav nu men det det ska bli roligt, jag har träffat handledarna från avdelningen och dom var jättetrevliga :). Jag har beställt ett par nya jobbskor nu så jag är redo, silvriga med i blommönster. Vi har fått lära oss att sätta pvk:er, syrgasbehandling, injektioner m.m. Nu ska jag läsa i lite kurslitteratur nu inför tentan längre fram.

Tips!!! Mujis pennor är underbara att skriva med, finns att köpa på Åhléns :)

Likes

Comments

Nu har jag läst dom två första medicin/sjukdomskurserna, puh.... Det var tufft. Första kursen har jag klarat och andra kursen har jag inte fått svar på ännu. Nu är det andra veckan på vårdvetenskapskursen där vi ska skriva en B-uppsats. Det går bra hitills :) Vi skriver två och två och vi får välja ett eget ämne.

Skönt med uppsats och slippa salstentorna lite ;) I slutat av november börjar tredje medicin/sjukdomskursen. När jag kollar på schemat för nästa kurs så har vi lång tid för inläsning + lite jullov. Känns lite slappare än de två förra kurserna som var jättestressiga ;).

Mysigt med höst nu, bara snön kvar och lite julpynt och lysen :). Väderprognosen är att det ska snöa imorgon, vi får väl se...


Likes

Comments

Hej! sen sist så har jag haft min första praktik och klarat hela första året på programmet och har inget efter mig 👯

Har tentor nästa vecka då jag redan har gått nästan en hel kurs. Vi läser människans sjukdomar och jag är supernervös inför tentorna nästa vecka!! Så denna helgen är plugghelg. Har laddat upp med mat och godis! 😄


​pinterest inspo

Likes

Comments

Igår fick jag reda på att jag klarade anatomitentan, yey!!!! Superglad, den tentan är jobbig att ha efter sig. Väntar fortfarande på resultatet på två tentor. Idag är det äntligen fredag! Ska snart duscha och fixa mig. Tänkte att jag ska plugga iallafall 2 timmar idag och sen åka till min pojkvän och ta helg.

https://se.pinterest.com/lindstromax/

Likes

Comments

​Igår fyllde min mormor år, hon fick en porslinskatt av mig som jag tyckte va sååå söt. Jobbar nu med ett reflektionsprotokoll som ska vara klar om 2 veckor. Jag ska ha läst en bok, kurslitteratur och sett lite film. Håller på att läsa allt nu och filmen tar jag senare. Ikväll ska jag bara värma en pizza i ugnen och kolla lite film. Såg en serie igår som heter Open Heart, jättebra! hoppas att det kommer en säsong 2. Juste, ska tvätta nu med... yey.Likes

Comments

​ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAR BEYONCE!

Likes

Comments

Har bloggat i typ 8 år men är inte så bra på det, just so u know. Idag hade jag omtenta i kliniska och det gick bra! Hade sån ångest över den för det är skitjobbigt att göra ett praktiskt prov framför lärare, kamera, lärare som spelar patient och klasskamrater + att tänka på bemötande/ergonomin och själva uppgiften samtidigt. Det blir lätt att man glömmer bort sig själv/ sin kroppshållning och bara har patienten i fokus. Det är en annan sak på jobbet, har ingen sån stress då. Fick reda på nu att jag kommer att få jobba på samma ställe i sommar som förra året, yey älskar det! Jag trivdes jättebra förra året och det ska bli kul att jobba med lite sjuksköterskeskills med. Hoppas att jobbet märker det med :)

Hade tenta i anatomi i lördags, det var skitsvårt! krångliga frågor, det var inte så tydligt vad dom ville ha liksom. Men vi får väl se hur det blir! Just nu är hela klassen indelade i 3 grupper. 1 grupp har praktik, andra gruppen har en kurs och min grupp har en kurs som heter I patienten/familjens värld. 

Nu ska jag läsa en berättelse som vi har seminarie på, på torsdag! 😘


Likes

Comments

Har inte skrivit på länge, hehe. Det är inte så mycket som händer, mitt liv består av universitetet och att va med min pojkvän typ ^^. Nästa vecka är sista veckan på Anatomikursen, exakt om en vecka så har jag sluttenta sen är jag klar med kursen förutom en dugga kvar att göra om. Universitetet är skitkul!!! har ingen emot att sitta och plugga, bara jag har bra musik att lyssna på och min Redbull. Har äntligen färgat min utväxt, har inte färgat håret sen augusti så det behövdes, äntligen helblond igen<3

Jul och nyår var jättebra och 2016 blir nog ett bra år.


Likes

Comments