Header

Tänkte göra ett litet snabbt inlägg men blir mest bilder då jag är för lat för att skriva något. Jag var med i 4e juli paraden, Sully och Callista lämnade mig för att åka till Spanien och jag har umgåtts med flera olika vänner!

Jag,Callista, Sully och vår vän Zach under 4e juli vilket är USAs Independence day.

Var med i paraden och flera kom upp till mig (som jag inte kände) efteråt och sa att jag var paradens höjdpunkt. Hahah alltid kul att höra!

Sully och Callista var klädda i Sverige kläder när de åkte till Spanien och tydligen hade någon ropat Sverige på svenska när han såg dom på flygplatsen!

Jag och Kate åkte ut på skön på hennes vattenskoter. Sov även över där, skoj skoj!!

Idag umgicks jag med Emily och jag följde med henne till fond du Lac där hon gjorde en tatuering. Efter det åt vi lunch och åkte vidare till hennes mormor och morfar och dom bjöd ut oss på middag. Efter det åkte vi hem till Emily, hon har de sötaste hundarna någonsin, tog tyvärr ingen bild!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förra fredagen då det var midsommar hade jag och Callista ett midsommar party. Vi bjöd in en hel del människor och som mest var vi säkert 50 pers. Vi hade gjort potatissallad,köttbullar och jordgubbs tårta! Vi dansade runt midsommar stången men endast tre låtar då alla amerikanare var trötta och svettiga..
Jag gjorde blomkransar till mig och Callista och blev riktigt nöjd!!
Jag hade en jätterolig kväll och är så glad att få säga hejdå till alla mina vänner.

Vi gjorde vårt bästa med midsommarstången och den ser lite ghetto ut men jag är nöjd ändå, senare satte vi svenska flaggor i den!

Jordyn och jag

Brian, Emily,jag,Michael och Callista

Jag och al
Jag och Lexi
Jag och zoe

I söndags åkte jag och min värdfamilj upp till door county här i Wisconsin. Vi badade och åt på en svensk restaurang, jag åt pytt i panna för första gången på år. Mmmmm. Hade en väldigt rolig dag, kommer verkligen sakna min familj.

Igår var jag,Mma,Bruna och Emmas värdsyster på summerfest vilket är världens största festival! Vi såg Martin garrix och några andra mindre artister. Hade riktigt kul!!

Träffade Tomas från Argentina och Erik från Danmark också. Kommer sakna dom otroligt mycket men dom har lovat att hälsa på mig nästa år så jag litar på det!!

Likes

Comments

Hemsidan ville inte samarbeta med mig så här kommer ett till inlägg med lite bilder

Callista hoppar från en klippa, Danny tar kort
Danny i Callistas tröja
Jag och Zoe

Volontärarbetade på en fisketävling för barn med min Rotary klubb och på översta bilden lånade Mike min bucket hat, han är så charmig.

Bilder från Annies födelsedag!

Likes

Comments

Hej alla lovers and haters!!
Länge sedan sist, fick skäll av mamsen idag att jag ej bloggat på länge. Jag har inte mycket kvar av mitt utbytesår nu, tänker inte säga exakt hur länge då det är en överraskning.
Den 28e maj så var det i alla fall graduation och jag graduated från green lake high school. Jag hade blandade känslor då jag kände mig ganska redo att sluta skolan men jävlar vad jag kommer sakna att gå i dom korridorerna alltså.
Graduation var en mäktig känsla, vanligtvis är det utomhus men då vädret var osäkert så var vi inne i gymnastiksalen. Det var fullt med folk och vi 35 graduates satt på scenen och lyssnade på tal, kören (som jag var med i) sjöng, tog en och en emot våra diplom och när allting, gav nära och kära blommor (jag gav min värdsyster Callista en solros) och när allting var över kastade vi upp våra hattar i luften och gick sedan ut och ställde oss på rad så att alla kunde ge oss kramar och gratulera oss. Ganska annorlunda från svenska studenten.
Jag blev förfrågas att hålla ett tal under graduation och självklart gjorde jag det. Jag ljuger inte om 50+ pers har kommit upp till mig i efterhand och sagt hur bra det var. Vår superintendent som jobbat i 30+ år sa att det var det bästa utbytesstudent talet han någonsin hört. Sådant värmer hjärtat. Jag kommer ihåg när jag först började prata om att bli utbytesstudent och jag hade en vän som skrattade och sa "du kommer ju aldrig göra det". När jag stod där uppe på scenen och höll mitt tal tillbaka på det ögonblicket och fan alltså, jag klarade det.

Här är bilder från dagen innan graduation då klassen åkte på en båttur och hade gradpractice. Mor har även kommenterat att hon vill ha namn på de personer jag lägger upp bilder på.

Jag och Darren
Jag och Danny
(Från vänster) Claire,Kristen,Kate,Kayleigh och jag
Jag och Claire

Jag och Quynh från Vietnam
Jag och Kayleigh
Jag och Jake S
Jag och Emily när vi hade ett rapp solo med kören
(Från vänster) Melina,Brian W,jag, Connor
Jag och Calista
(Från vänster) Callista,Jiaqi,Minh,Alvaro,Quynh,Sully,Thu och jag
Jag och Grace
Jag och Claire
Min skittlesbild

Jag har mest vart med Callista och Sully men även hunnit umgås med kate ibland och Annie och Zoe!
Jag,Annie och hennes syster Abby gick på bio för någon vecka sedan (neighbours 2, riktigt rolig) och biosalongen hade fåtöljer som man kunde få fotstöd på. Hade jag haft en filt och kudde hade jag somnat.
Jag,Danny och Callista åkte till ett ställe som heter red granite quarry och badade förra onsdagen! Det är en gammal arbetsplats så det är väldigt djupt och har höga klippor som man kan hoppa ifrån. Det var så kul och blodigt vackert. Jag,Sully och Callista åkte tillbaka dit igår.

Callista i bakgrunden,Sully och jag.

Jag och Zach på parkers graduation party.
Det har vart många graduation partys också, vilket är ungefär som studentmottagningar men de behöver inte nödvändigtvis vara samma dag som graduation. Alla har olika.

Annie och Abby

Likes

Comments

I lördags var jag på den omtalade "prom". Alla tjejer hade bokat sminköser och frisörer men viberg hade inte ens tänkt på det förns lördag morgon. Jag och Callista åkte till dollar general och köpte lösögonfransar och lösnaglar men när vi kom hem insåg vi att det inte följde med lim till något av de. Vi ringde min värdmamma Linda och hon köpte lim till fransarna men vi använde vanligt lim till naglarna haha! Jag googlade och hittade en håruppsättning som jag verkligen gillade och Callista gjorde ett väldigt bra jobb och sedan sminkade hon mig också! Vi satsade på Elsa looken från frozen. Jag gick med en kompis och vi var 6 stycken som åt middag tillsammans. Prom var ingenting jättespeciellt men det var helt okej, precis som alla andra danser! De hade ett photobooth som var gratis så jag tog såååå många bilder. Riktigt kul faktiskt! Efter prom var det postprom vilket är något som föräldrarna organiserar så ungdomarna inte dricker alkohol. Postprom var intensivt och jag var inte på mitt bästa humör men morgonen efter var allting okej!
Morgonen efter prom åkte vi på vår senior class trip till Wisconsin dells (vattenparker) och det har varit så otroligt kul. Vi badade i vattenparkerna, solade och spelade baseball med en trädgren och golfboll på en golfbana, spelade flow in the dark minigolf, spelade laser tag. På kvällen lekte vi kurragömma och det var faktiskt riktigt kul!! Denna resan var precis vad jag behövde och jag kommer sakna alla så otroligt mycket!!

Likes

Comments

Sedan sist har det hänt mycket men den största delen är att jag har flyttat till min tredje värdfamilj. Min nya familj består av min värdmamma Linda, värdpappa Laird, värdsyster Callista som är 19 år och min värdbror Sully som är 17 år. Jag delar rum med Callista och vi har kommit varandra otroligt nära. Jag och Sully var nära vänner redan innan jag flyttade in. De bor en bit utanför green lake på en jättevacker gård. De har tre katter, en hund och två kossor.
Jag har vart på två Rotary helger och den sista var förra helgen. Det var blandade känslor, själva mötena har inte var så jättespännande men jag kommer sakna alla andra utbytesstudenter så otroligt mycket! Vi var på en Rotary konferens förra helgen där vi en och en marscherade in där middagen hölls med respektive flagga i handen i takt till vår nationalsång. Innan middagen skulle vi åka upp till vårt rum och vi var ca 14 pers i en hiss så självklart fastnade vi. Det var varmt och jag har alltid haft problem med låsta utrymmen, när jag var yngre låste jag aldrig en dörr då självklart fick jag en typ av panikattack och svimmar av när vi kom ut igen så de ringde 911. Otroligt pinsamt. Jag var okej och behövde ej åka till sjukhuset!
För två veckor sedan tog en av Rotary människorna mig till Madison på en Carrie underwood konsert. Det var faktiskt riktigt bra även fast jag aldrig riktigt lyssnat på country. Jag har dock aldrig sett så många cowboy boots och hattar på samma ställe förut. Vi kom hem runt kl 1 på tisdags natten så jag var dö trött dagen efter då jag var tvungen att vakna ännu tidigare än vanligt pga Rotary mötet kl 7 på morgonen.
På lördagen samma helg åkte jag,Linda och Sully till Madison för Linda hade en jobb grej och jag och Sully gick runt Madison fram tills 12 då han hade ett college besök dom vi gick på.
Jag har umgåtts med vänner och haft en allmänt rolig tid.
Igår var vår sista kör konsert och vi gick en stående ovation för första gången.

Bilder från Rotary mötet vi hade för några veckor sedan då vi bodde i värdfamiljer över helgen. Jag bodde med en tjej som heter Abbie, vi hade en riktigt bra helg!

Världens godisställen katt, Angel

Likes

Comments

I söndags åkte vi på en guidad tur till en söt liten stad vid namn Fredericksburg. Vi gick in i lokala butiker och det var väldigt trevligt. Efter det åkte vi till ett vinprovnings ställe men jag var den enda som inte provade vinet! Det var ett väldigt vackert ställe dock och jag älskar att se människor i cowboy hattar som om det är det naturligaste som finns. På kvällen hade gruppen fixat en hummer limousin som tog oss till vår restaurang och alla som känner mig vet att min favoritbil är hummer så jag levde ju drömlivet.
I måndags och idag (tisdag) var slödagar som jag spenderade vid poolerna och i gymmet. Idag var jag på gymmet i 2 h vilket var behövligt och jag var less på att ligga vid poolen så det var ganska skönt. Det var sista kvällen med gänget idag så det var ganska sorgligt då jag antagligen aldrig kommer se dom igen och alla var så otroligt snälla och roliga, men så är livet!! San Antonio är en äkta mysstad som jag blev helt förälskad i.
Jag är så otroligt glad över denna möjlighet jag har fått, att vara utbytesstudent var det bästa beslut jag någonsin tagit och detta har absolut vart det bästa året i mitt liv. Jag har fått så otroligt många bra vänner och jag har hittat vad jag söker i både mig själv och i vänner. Jag har fått uppleva saker under ett år som vissa inte upplever på en livstid och det är jag så otroligt tacksam för. Alla måste någon gång prova på att vara "utlänning", det är riktigt belönande och jag har lärt mig att uppskatta Sverige mer och när någon frågar mig något så svarar jag som en stolt svensk.

Likes

Comments

Jag kom hem från Hawaii hyfsat säkert om man räknar bort från det faktum att jag svimmade av på flygplatsen och var tvungen att åka runt i rullstol på hemresan.

Jag var hemma i Green Lake i exakt en vecka innan jag i fredags åkte till Texas med min värdmamma för hon har en konferens här som startade idag men vi åkte tidigare för att träffa upp hennes vänner som bor i Dallas som mötte upp oss i San Antonio där vi ska spendera vår vecka. Vi bodde på ett hotell bredvid the riverwalk som San Antonio är känt för. Så på fredagkvällen när vi landat bestämde vi oss för att gå runt the riverwalk och det var riktigt häftigt. Det var rejält mycket folk i farten. Vi var säkert ute i ca 2 h och bara gick runt!

Imorse åkte vi tillsammans med Marges vänner till natural bridge caverns, vilket är grottor som bildats naturligt. Vi gick en guidad tur som tog ca 1 h men st kändes mycket kortare för det var faktiskt ganska kul! Det djupaste vi var under marken var 62 m. Det var riktigt brant och halt att gå nedför då det droppade från toppen så man var tvungen att gå med små steg.
Efter det blev vi skjutsade till vårt väldigt fina hotell där vi spenderade tid vid poolerna. På kvällen mötte vi upp några av hennes kollegor som blivit försenade pga att San antonios flygplats stängde ned i 7 h då ett flygplan brann där imorse. Som tur var så var det ingen i närheten av planet. Vi satt i baren i flera h utan att äta middag så jag blev uttråkad och gick på gymmet i ca 1 h. När jag kom tillbaka runt 9.45 så åt det mat och jag åt lite jag med men jag var inte särskilt hungrig då vi åt en sen lunch.

Likes

Comments

Dag 4 började vi med att åka en catamaran som är en stor segelbåt. Vi såg delfiner och havssköldpaddor men tyvärr fick jag ingen bild på dom. Efter det åkte vi till ett köpcentrum där vi såg hula dansare och åt lunch på Bubba Gumps, och eftersom jag är ett stort Forrest gump fan så levde ju jag life. Jag åt friterade räkor och det var riktigt bueno!! Efter lunchen hade vi en talang jakt i vårt eget lilla rum på restaurangen och alla var tvungen att delta i något. Eftersom att jag inte har någon riktig talang så bestämde jag och Maud från Belgien att göra ett litet komedi nr, hon var min assistent och sa att jag nu skulle framföra något riktigt farligt och sedan stoppade jag hela min näve i munnen. Talang på högsta nivå, vi fick mest applåder i alla fall!! På kvällen fick vi gå ut och äta själva så några tjejer bokade bord på en restaurang i en skyskrapa där vi satt utomhus och allt var jättemysigt, de tre ledarna följde med oss också dom är så jäkla sköna!! Älskar dom!!

Jag, Claudia från Spanien, Kylie från Schweiz, Coco CP underbara ledare, Emma från Frankrike, Mérédith från Frankrike och Josefina från Sverige

Amei från Tyskland, Maud från Belgien och jag

Våra ledare: Coco,Fred och Ty

Dag 5 åkte vi till ett ananas fält, det var inte så mycket att se där. Resten av dagen spenderades på pipeline vilket är en av hawaiis kändare stränder och sedan vidare mot polynesian cultural center som är som ett museum av alla öar där de lär en saker och visar på sitt sätt. Det var riktigt häftigt men vi fick endast runt 2 timmar vilket inte var nog!! Vi åt en buffé där och såg en eldshow på kvällen men helt ärligt så somnade jag för jag bar så himla trött under showen.

Jag och Emma slog vad om vem som kunde hitta flest mr muscles och hon förlorade så jag fick välja den fulaste FAKE tatueringen vi kunde hitta.

Erik från Danmark och jag, tror han är min long lost twin!!!

Dag 6, sista heldagen. Idag åt vi frukost på ett jättegulligt litet lokalt café och jag åt en supergod acai bowl. Mmmmm. Vi åkte vidare till Pearl Harbor vilket var en lite speciell upplevelse men tyvärr stängde de ned båten som skulle ha tagit oss till det sjunkna skeppet USA Arizona pga vind, så vi gick "endast" runt i de små museerna. Vi fick fritid hela dagen efter det så vi shoppade souvenirer och låg sedan på stranden i flera timmar, pressa sista dagen. Vi åt middag på en riktigt skum Kina restaurang som luktade vider och maten var inte speciellt god heller men det är ok.
Sista kvällen/natten gick vi runt på gatorna och shoppade lite och sedan satt vi alla i lobbyn och bara umgicks. Jag kommer sakna alla mins utlänningar, vi får som ett speciellt band.

Likes

Comments

Dag 2 spenderades med surfning!! Vi delades upp i två grupper och fick en instruktör (mika) som lärde oss grunderna och hjälpte oss att komma igång. Jag trodde att jag skulle ramla hela tiden men jag ramlade faktiskt endast en gång och det var på grund av att en liten pojke var i vägen så jag var tvungen att hoppa av för att inte göra honom illa. Surfa var inte så svårt alls faktiskt och det är lätt en av de roligaste sakerna jag någonsin har gjort!! Vi får mycket fritid så efter det gick vi runt på stranden och åt lunch, vi träffades sedan klockan 4 för att gå tillsammans till en park bara några meter från stranden. Vi hade picknick där, lyssnade på svensk musik (ja jag hade aux cordet), kollade på solnedgången och väntade sedan på stranden för att se fyrverkerierna. Jag trivs jättebra i den här gruppen och har hittat många fina nya vänner, inklusive en till swede, Josefina!!
Dag 3 så gjorde vi det som jag har längtat efter allra mest, SNORKLADE. Jag köpte en gopro för att kunna ta kort på alla fina fiskar! Jag blev dock rejält solbränd från gårdagens surf lektioner så detta hjälpte ju inte med det men det var så kul!! Jag snorklade med Mérédith och Emma från Frankrike som är de närmsta vänner jag har här, vi planerar redan att träffa varandra nästa år. Vi skrattade mest hela tiden under vårt snorkel äventyr i Hanauma bay. Efter detta åkte vi tillbaka till hotellet och jag, Josefina, Amai från Tyskland och Jana från Schweiz bestämde oss för att shoppa och sedan sitta på ett café då vi inte kunde vara i solen mer. Vi gick efter det tillbaka till parken som vi var på igår och träffade resten av gruppen för att äta middag igen. Vi bestämde oss sedan för att utforska Hawaii by night, trevligt trevligt!!

Likes

Comments