Header

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skammet meg over egne følelser og reaksjoner. Har mang en gang tenkt: "Åååå hvorfor sa jeg det og det?", "hvorfor reagerte jeg slik?" De fleste kan vel være ettertenksomme og angre, men jeg kan gå i dagesvis og også ukesvis å gruble.

Så tenker jeg: hvorfor skal jeg skamme meg over egne følelser? Hadde jeg gjort noen vondt med mine reaksjoner, så forstår jeg det. Men når jeg reagerer på noe jeg oppfatter som urettferdig, finnes det da en fasit på hvordan man har lov å reagere? Man skal ikke tråkke over streken (selv om det ikke alltid er så lett å unngå), men litt høyt engasjement bør man jo tolerere. Hvis alle skulle holdt munn og godtatt alt, hvor ville vi kommet da? Forandringer i samfunnet har jo startet fordi noen har hevet røsten sin og ikke godtatt alt. Flere ble nok sett på som bråkmakere, noe jeg også har følt meg som til tider...

For jeg klarer ikke holde munn. Jeg kan det til en viss grad, men så kan det smelle. Og da kommer skammen.

Jeg har gått i terapi og lært at man skal akseptere seg selv med alle sine reaksjoner. Aksept er viktig for å kunne gå videre.

"Aksept er det sterkeste virkemiddel vi har i vår endring og vekst som mennesker. Derfor er det avgjørende å øve på å akseptere oss selv og vår egen opplevelse akkurat slik den er nå. Det er vist at tanker vi ikke ønsker å tenke, eller følelser vi ikke vil føle, forsterkes."

(Kilde: http://mindfulness.typepad.com/blog/2010/06/aksept-the-strongest-there-is.html)

Så jobben med å akseptere mine følelser fortsetter. Det er ikke så lett det når man føler at andre ser på ens reaksjoner som feile.

Likes

Comments

Jeg tilbringer også denne helgen hos mine foreldre. Det er godt når dagene er litt tunge. Og så har jeg disse 4-beinte trøsterne også. Thea skulle absolutt ha beinet med seg opp i sengen 😊

Det tok tid før jeg klarte å roe meg igår. Kjente på klumpen som lå i magen, og uroen. Klarer ikke la være å tenke på hvem som er inne på bloggen bare for å snoke. For det føles som snoking. Jeg la skylden på totalt uskyldige, og det er ikke greit synes jeg. Beklager til dere.

I kveld skal jeg i selskap og det ser jeg frem til 😊❤

Likes

Comments

"Sjokolade er lykken. Lykken sitter i hjertet. Hjertet er av sjokolade. Ett til deg og ett til meg. Alle hjerter gleder seg. Søte biter til en venn. Fordi lykken vokser når vi deler den"

Jeg fikk disse sjokoladehjertene av en god venn idag. Glad og takknemlig for det. Alle dager er ikke gode og dagen idag....vel, den har vært tung.

Jeg har skrevet blogg i en del år nå. Som jeg har sagt før - den ble startet som terapi for meg selv og jeg så også en mulighet for å kunne opplyse om hva høysensitivitet var. Jeg tjener ikke ett eneste øre på bloggen min. Jeg skriver ikke om arbeidsforhold og jeg utleverer ingen - ikke andre enn meg selv da. Som andre bloggere skriver jeg flere innlegg om gangen slik at jeg kan legge ut et innlegg på dager der inspirasjonen ikke er like stor. Disse skrives på min fritid, men så har jeg postet noen av de i arbeidstiden. Jeg har også skrevet ett og annet innlegg på jobb, dette er gjort i små pauser. Og det er mest korte innlegg som ikke har krevd særlig tankevirksomhet. Jeg har egentlig sidestilt dette med de som tar røykepauser, bortsett fra at de har mange flere pauser i løpet av en dag.

Uansett; det er ikke greit å blogge, spille, ta mange røykepauser eller gjøre andre private ærender i arbeidstiden. Ingen kan vel protestere på det. Jeg tar det iallefall til etterretning.

Likes

Comments

Sitter og ser på Insider på FEM. Det handler idag om det å være glamourmodell. For en verden. Det finnes jo ikke noe naturlig ved jentene, kanskje med unntak av noen få. Det er extension, silikon, falske vipper og store lepper. Duckface. Og sminke. Masse sminke. Håper virkelig ikke unge idag tror at det er slik de skal se ut. Men jeg er jo litt redd da for at de tror det, for synes det blir vanligere og vanligere å se unge jenter med både falske vipper, malte bryn og fyll i leppene.

Det er trist synes jeg at man føler man må fikse så mye på utseendet sitt for å bli fornøyd. Det er jo helt opp til alle og enhver hva man vil, men jeg synes ikke noe om den utviklingen. Tror nok realityshow som "Paradise hotel", "The Kardashians" og såkalte rosabloggere er medskyldige i denne trenden. Jeg tenker det må være et enormt press på unge jenter. Er virkelig glad jeg hadde min oppvekst før sosiale medier kom på banen. Ungdomstiden var tung nok så tenker med gru på hvordan den kunne vært.

Likes

Comments

Det er vanskelig å la være å bruke litt svulstige ord når man har vært på ferie i en så vakker landsdel som det Lofoten og Nordland er. Det var mitt første besøk i Lofoten overhodet, og jeg er så glad jeg tok imot invitasjonen fra Ann Helen. Vi har kjent hverandre i 15 år, og truffet hverandre kun en gang før :) Utrolig kjekt å treffe henne, sønnen hennes og flere av venninnene hennes. Kjekke folk alle sammen. Og litt stolt er jeg over meg selv at jeg faktisk torde å fly såpass langt alene. Måtte bytte fly i Bodø, og det var ikke stort det Widerøe-flyet som jeg skulle dra videre med til Leknes, men det gikk veldig bra!

Dagen etter jeg kom var det 17. mai og jeg gikk i tog for første gang på...... mange år ;-) Selv om været så absolutt kunne vært bedre, så trosset vi det og gikk.

Toget var visst mindre dette år pga det stygge været, men jeg synes nå det var bra stort jeg da. Vi fulgte med til skolen, og der ble det servert kaffe og kaker. Senere på ettermiddagen dro vi til Lofothallen hvor russetoget og borgertoget skulle være innendørs for første gang pga været (var tilløp til storm). Der fikk vi høre taler fra ordfører og russepresident, og så ble nasjonalsangen spilt. På kvelden gikk vi på kinarestaurant sammen med en venninne av Ann Helen. En kjempekoselig dag med andre ord! :)

Her var vi ved Utakleiv, det ligger på nordøstsiden av Vestvågøy. Mye vær som dere ser.

Mandagen var det et nydelig vakkert vær, så vi fant ut at vi denne dagen skulle reise litt rundt og titte. Målet var å komme seg til Reine. Her er vi på Vikten, som ligger i Flakstad kommune. Dette er Glasshytta hvor det produseres glass av forskjellig type (fat, skåler, glass osv). Jeg måtte kjøpe meg en kopp herifra. Var så mye fint.

Et utrolig idyllisk sted. Litt spesielt sted også for her holder trossamfunnet Guds menighet til. De har egen skole og lever ganske isolert fra andre.

Så dro vi videre til Nusfjord, et av de best bevarte og eldste fiskevær i Lofoten.

Trenger ikke dra til syden når man har slike strender. Var mange flotte strender i Lofoten og mange koselige små viker. Denne stranden var enorm! Lyst å komme tilbake når det er varmere ja :)

Her var vi kommet til Sakrisøy. Der hadde vi en liten tissepause og så hilste vi på disse kjekke breiflabbene...

På Reine.

En dag dro vi på besøk til Line, en tibbevenninne i Svolvær. Fikk en hjertelig velkomst av hennes to shi tzu'er, Majsan og Selma (hun har tibber også altså)

Og endelig; etter å ha hørt snakk om elgen i mange dager så fikk jeg endelig se de! Disse er vel kanskje ungkalver, men likevel. Veldig gøy å se de. Vi så forøvrig to til noen dager senere, og den ene lå ikke langt fra der Ann Helen bodde.

Lørdagskvelden dro vi til Unstad for å se midnattsolen. Det ble dessverre overskyet og litt regn, men likevel; et fantastisk sted! Her kunne jeg stått ute og bare hørt på bølgeskvulpene og kjent saltlukten. Terapi for sjelen.

Etter turen til Unstad, dro vi ned til kaien på Ballstad. Dette er tatt i halv to-tiden om natten.

Jeg ville ikke dra hjem igjen etter denne uken. Vi hadde opplevd så mye. Grilling, turer og vi tok til og med en vennskapstatovering her - min første.

Denne voffen het Hera, og hun var datter til min aller første tibbe. Hun ble nesten 17 år! Jeg har hatt den glede å få hilse på henne flere ganger ❤

Likes

Comments