Denna söndagsångesten består inte av att det är jobb imorgon...jag tillhör dem som älskar sitt jobb!
Men tiden går för fort!

Jag anser att idag när vi alla lever i ett krävande och stressigt samhälle borde vi ha tre dagar helg. Då man har kommit ner i varv på söndagen, men då kommer stressen över att man måste lägga sig tidigt för att orka sig upp på måndagsmorgonen.
Jaja...vad är en bal på slottet?🤗

Vi blir väl aldrig nöjda förrän vi beslutar oss för att bli nöjda!?

Jag har haft en underbar helg som innefattat att bara tatt det lugnt och myst!
Borde ha tränat men ett hälsosamt liv innefattar ju även om den psykiska hälsan. Och igår (lördag) behövde jag bara ligga i soffan och mysa till serier. Visst jag åkte och veckohandla och lagade lördagsmiddagen där emellan.

Att veckohandla fungerar perfekt här hemma,speciellt när jag har en sambo som äter så otroligt mycket. Och finns det mat hemma, då äter han upp det😬
Nu har vi handlat hem mat och ting,lagt upp en plan. Det känns skönt!
Så slipper man handla efter jobbet...för det förlorar man tid på.

Träning ... träning ... och åter träning ...
Jag har totalt tappat motivationen till träning,jag vill finna den och kämpar med att finna tillbaka till den!
Men ibland tappar jag den helt och hållet!😒
Måste göra allt för att få tillbaka motivationen för träna vill jag ju!

Ne, nu får det vara nog...dags och gå och träna!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

...en härlig känsla då jag känner "ÄNTLIGEN" är jag tillbaka på gymmet!
Förr var det bara suck och stön då jag tvingade mig till gymmet MEN något hände då jag tränade och kämpade inför min närmaste väns bröllop. Där jag var både tärna och toastmaster,vilket var helt magiskt.
Det var massa med planering i ca 1år inför bröllopet. Jag visste vilken klänning jag ville ha,köpte hem den tidigt. Men, den var någon storlek mindre än vad jag hade då. Jag köpte hem en B plan klänning...Men många timmar på gymmet och sund kost så fick jag på mig klänningen jag ville ha...o jädrans vad nöjd jag vart.

Men kruxet nu är att jag måste ha ett nytt delmål...Och nu bara för att,är det nya delmål att klänningen som jag bar då ska vara för stor vid jul😀🎅🏻

Så nu är jag på gymmet efter ca två veckor av snuva och vilotid efter bröllopet...
Nu blir det all in framöver.
Och jag vill absolut poängtera att mitt mål med nedgång är endast i ett hälsosamt syfte. Det handlar enbart om att jag inser att jag måste satsa på min hälsa för att få njuta av ett liv fullt ut...och försöka undvika alla skavanker och sjukdomar som övervikt kan bidra med.


Och som ni säkerligen har förstått är att jag även hojtar ut "ÄNTLIGEN" för att jag är frisk och imorgon ska jag tillbaka till jobbet😀😀😀

...nu kör vi...

Likes

Comments

Efter ett antal dagar i sängen i sjukläge kan jag äntligen inta nytt sjukläge i sängen då jag tatt in datorn och ser på min klassiska "sjukfilm" The blue lagoon.
Det är en film som följt mig från när jag var yngre,har nog sett den ett par hundra gånger i mitt liv😀

Jag är en riktigt filmtok. Jag brukar säga att det är min terapi,det blir film utifrån mitt humör.
När jag var yngre vart det alltid Astrid Lindgren filmer när jag var sjuk.
Jag lever mig så in i filmerna så jag glömmer allt annat i mitt liv. När jag ser en film är det filmens känsla som jag känner.

Men det där med att vara sjuk och släppa arbetet är något jag verkligen behöver träna mera på,att bara kunna tänka på mig själv och min hälsa.
Jag har arbetat med det i många år men jag känner nu att det kommer behövas flera år till att öva på det!

Alla har vi ting eller beteenden som vi behöver träna och bli bättre på. Och allt börjar med att inse att man behöver träna på det för sin egen del.

Det är trots du som kan välja din väg här i livet,ibland går man vilse men till slut hittar man rätt igen. Man ska inte heller vara rädd för att be om hjälp.
Det behöver är nog något vi alla behöver träna på!
😘😘😘

Likes

Comments

Som jag skrev på min presentation...ibland är livet inte alltid på topp!
Just nu i skriva det stund ligger jag hemma i sängen och mår piss!😩
Jag beslöt mig för att vara hemma från jobbet,även fast det är näst intill omöjligt och vara hemma när man är lärare!
Ångesten och skuldkänslorna för att vara hemma och kurera sig tog över tills jag beslöt mig att tänka på mig själv samt mina kollegor&elever. Jag vill ju inte smitta dem!
Ibland hamnar vi människor i situationer då vi vet vad vi skulle gett en god vän för råd&tips men har svårt att ta till sig dem själv,det måste vi bli bättre på!

Så nu ligger jag här i sängen och tänkte att varför inte börja blogga...Jag läser knappt några blogg,har aldrig skrivit någon blogg. Men har alltid haft en passion av att skriva så nu får vi se vad detta blir.
Jag kan gissa att det kommer bli lite om träning även här...Det är sådan fokus på träning i vårt samhälle nu. Vilket jag tycker är bra eftersom fokusen är idag mer på ett hälsosammare liv än att man ska bli trådsmal.

Alla vet i dagsläget att övervikt inte är hälsosamt i längden att äta ex pizza,kebab,godis,chips var o varannan dag inte är hälsosamt.
De flesta är medvetna om att ett hälsosamt liv idag inte bara innebär att träna och äta "bra" mat utan att man måste även må bra i själen.

Så jag tycker att vi är påväg i rätt riktning!
Finns medvetenheten där kan man komma långt!

Och jag är en av många som kämpar med att bryta dåliga vanor både när det kommer till kost,träning och själsligt.
Jag brukar säga att jag är en periodare...Vissa perioder är jag jättemotiverad och då lever jag upp till en hälsosam livsstil.
MEN så kommer något i vägen och så fallerar det hela.

Så det är bara att ta tag i det hela på nytt igen...
Nu ska det gå!!!

Likes

Comments