Vadstena HF - HK Järnvägen 27-18 (13-10)


Ja, att göra en snygg serieavslutning i säsongens sista match - och det inför våran fantastiska hemmapublik - var en självklar målsättning! Det är alltid skönt att få avsluta säsongen med en seger, och det hade kanske varit lite smolk i bägaren efter denna fina säsong att inte kunna bjuda oss själva och vår publik på detta?

Vi hade ju också två andra motiv till att vinna denna match och det var dels att ta revansch på HK Järnvägen för premiärförlusten i höstas samt att behålla den fina svit med hemmasegrar som vi radat upp denna säsong. Det är ju bara HK Eskil som besegrat oss här hemma i Sporthallen och detta gjorde de i omgång två - sedan har vi alltså radat upp 10(!) raka segrar här! Detta tillsammans dem de 12(!) raka segrarna vi hade från omgång 4 t.o.m. omgång 15 är riktigt imponerande sviter!

Till dagens match, mot "svårspelade" och lite storvuxna HK Järnvägen hade vi en del återbud... men som jag sagt tidigare, att med denna breda trupp och många duktiga spelare är vi inte alls lika sårbara som kanske andra lag? Idag visade bl.a. både Adela Fagrell och Frida Törnqvist fina insatser på 9M. Dessa duktiga spelare har ju, i den tuffa konkurrensen, stått utanför div. 2-laget ett tag men visade idag att de har kvalitéter att vara med där.

Frida är ju en mycket duktig försvarsspelare och har på slutet av säsongen visat sig vara ett alternativ på V9, då vi kan kanske spela på ett annat sätt än med de distansskyttar vi normalt sett har där!? Frida är också en underbar människa med stor personlighet som också ger gruppen energi, vilket jag uppskattar mycket!

Adela har kvalitéter som defintivt är en tillgång i vårat spel, hennes rörlighet och blick för spelet samt distinkta pass gör henne mycket farlig för motståndarna. Det gäller bara att försöka få ut det mesta av henne, på ett mera kollektivt sätt. Jag har sagt det förut och nämner det gärna här igen... att när hon spelar som jag vill så är hon en spelare för vårat A-lag!

Skönt att se att både Annika Norman och Lisa Holmström (som kanske stått lite bakom Emma Tegnebo detta år) visar att de håller och är duktiga linjespelare. Jag vet att det finns mera där hos båda två och det gäller att tillsammans med dem plocka ut det!

 

Nåväl, tillbaka till dagens match då... en match som vi tog tag i från början, även om HK Järnvägen hängde med ganska bra. Men när matchens "gigant", Stina Andersson anförde våra styrkor framåt och själv tog tillvara på sina egna lägen hängde inte motståndarna med. Stina stod för våra tre första mål och vi hade en ledning med 3-2. Sakta, men säkert utökar vi denna ledning till 4-2 och 5-3.

HK Järnvägen provar att spela mera offensivt bakåt, men detta öppnar bara upp för den snabbfotade Lovisa Granman som gör 6-4, 8-4 och sedan även 9-5. HK Järnvägen provar sedan att åter backa ned lite i försvaret, men det hjälper inte... vi har tre tillfällen ledning med 5 mål (10-5, 11-6 och 12-7) innan vi slarvar lite på slutet och tillåter dem att komma närmare och även fastställa paussiffrorna till 13-10 på ett straffkast!

Jag är inte riktigt nöjd med 1:a halvlek, som helhet. Framåt lämnade vi över för mycket ansvar till Stina, men där Granman tog för sig bättre ju längre halvleken led. Tycker också att Sofia Holmström inte kom till på V9 och att Frida Törnqvist visade sig vara ett bra alternativ där, då vi får ett litet bredare spel på 9-meters - men vi måste bli vassare på kanterna! Bakåt är det mestadels okay... men vi gör, åtminstone i mina ögon, två stora misstag! Vi vet om deras samarbete V9-M6, men går på det ändå samt att deras nr 11, som hel tiden skottfintar och går åt vänster lyckas med det alltför många gånger.

I paus planerar vi ett byte i målet, där My Karlsson byter av Helena Present några minuter in på 2:a halvlek. My gör det bra, men efter en bra träningsvecka kommer inte det som en överraskning för mig! Vi gör även en del förändringar bland utespelarna till 2:a halvlek. Adela kliver in och spelar M9, Stina flyttar ut till V9 och Törna tar V6 samt Alice H6. Kvar är Granman på H9 samt Annika på H6. Halvleken startar nästan som den första... dvs med att Stina bokför sig i målprotokollet både en och två gånger, 14-10 och 15-10 och vi får tillbaka vår 5-målsledning! Att sedan även Adela spär på till 16-10 gör ju inte saken sämre...

Det känns som om vi är ett nummer större/bättre än HK Järnvägen och att detta ska gå vägen!? Med både Adela och Stina inne samtidigt på 9M får vi ett rörligare anfallspel och då de lyfter mot Stina på V9 så attackerar Granman på andra sidan, som H9 och löper igenom gång på gång! Adela styr både uppspelen, med bra tryck, och anfallsspelet bra! När så vi gör en del byten så kommer Sofia H tillbaka in på V9 och lossar sin bössa! Ja, det var skönt att med denna uppställning vi hade idag kunna "variera" spelet lite efter... vad som krävdes! Bakåt spelar vi upp oss i 2:a halvlek och vi vinner till slut ganska komfortabelt med 9 mål då slutsiffrorna blir 27-18 till oss. (Positivt att göra 27 mål!)

Jag tycker not att hela laget idag bidrar till segern, även om en del står ut mer än andra... Stina Anderssonkan inte undgås att nämnas, då jag som tidigare sagt att hon var planens absolut bästa spelare. Lovisa Granman gör också en bra match och visar sin farlighet framåt! Har också nämnt Frida Törnqvist och Adela Fagrell, vilka ska ett extra plus för sina insatser.

Återigen vill jag berömma de övriga ledarna på bänken, Anders Eek gör ett jättejobb med sitt eviga påhejande och peppande från sidan. Sofia Falk har mycket kunskap i sig och delarmed sig av detta med små råd... då hon tycker det behövs - eller jag ber om det!

 

Självklart ska publiken också nämnas... det är en fantastisk tillgång att ha denna publik var gång man spelar hemma. Det betyder oerhört mycket och ger oss extra självförtroende... ett stort TACK till Er alla på läktaren för denna säsong!

 

Lite matchfakta...

Målskyttar

9 mål Stina Andersson (3 straffmål)

6 mål Lovisa Granman

4 mål Sofia Holmström

2 mål Adela Fagrell

2 mål Lisa Holmström

1 mål Annika Norman

1 mål Frida Törnqvist

1 mål Alexandra Simonsson

1 mål Alexandra Johansson

 

Varningar

Annika Norman

Stina Andersson

Vi syns igen säsongen 2013-2014!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

HK Eskil - Vadstena HF 25-17 (12-12)

Nej, en knapp halvlek räcker inte för att rå på seriesegrarna HK Eskil på deras hemmaplan! Men vilken halvlek (ja, till stora delar i alla fall) vi gör! Efter en riktigt bra träninsgvecka kändes det ganska bra att ta sig an den tuffa utmaningen - och även om vi fick återbud på flera tilltänkta spelare (Julia G, Lovisa G, Adela F samt även Madde H) så tyckte jag att vi hade bra "täckning" på alla positioner. Men att det skulle bli svårt, det var vi fullt medvetna om! HK Eskil är det lag i serien som överlägset har producerat mest mål - och får de möjlighet att springa, kontra och spela ut så är de definitivt svårslagna!

Men med vetskapen att vi i år har spelat bättre mot bra motstånd kändes det som att vi var beredda att ta den chans som kanske gavs. Jag tror nog också att HK Eskil blev överraskade av våran fina start. Vi var pålästa på deras offensiva försvar och hade även bra koll på deras V9 (My de Klonia), som vi såg som det farligaste hotet i deras anfallsspel. Sofia Johansson sprang igenom deras försvar gång på gång, Emma Tegnebo rörde sig fint på linjen och gav luckor till de andra, Sofia Holmström sköt genom både försvar och målvakt, Alexandra Johansson satte sina lägen rån vänsterkant och Stina Andersson varierade med att styra spelet samt att avsluta själv. 

                                                                                 Sofia Johansson på väg att bryta igenom HK Eskils försvar.   

Påhejade av vårat 97-lag som var på läktaren (tack för stödet!) gick vi ifrån till 4-1 som även blev 5-1. Efter ytterligare några minuter tvingades HK Eskil till time-out efter 11-12 minuter!! Men till en början hjälpte det föga då vi var ordentligt uppe i varv och hade bra rörelse i anfallsspelet... vi gick ifrån till 9-3!! Detta efter en mycket bra anfallspel!

Bakåt hade de bytt ut den spelaren vi ansåg som farligast, men nu började deras M9:a (Linn Persson) fira triumfer med sitt smarta skytte och genombrottsspel. Vi blev lite för tveksamma i vårat agerande för en stund - och det utnyttjade hon. HK Eskil började knappa in och när så även deras H9:a (Matilda Lijesnic), i bästa kamikaze-stil, vräkte sig in mellan våra försvarare så fick de den gnistan de behövde. Helena Present tvingades att byta i målet efter fått ont i sitt knä efter en räddning, My Karlsson gjorde det dock bra när hon ersatte henne. Trots att HK Eskil började spela bättre anfallsmässigt så hade de fortfarande problem med vårat anfallsspel. De "stod" för mycket i deras offensiva försvar, och gick även bort sig när Emma resp. Annika rörde sig. Detta föranledde att de "tvingades" till mera drastiga åtgärder för att stoppa oss... de började att låsa upp oss när de kunde, och de gånger vi kom förbi så kom den, i mina ögon helt onödiga och farliga knuffen. Tyvärr var det i en sådan situation som Sofia Johansson skadade sig!!

Sofia som hade stor del i vårt rörliga spel tvingades avbryta matchen. (Noterbart var att situationen föranledde ingen åtgård från domarna!!) Frida Törnqvist ersatte Sofia - och även om "Törna" kanske är en bättre försvarsspelare än Sofia, så saknade vi Sofias djupledslöpningar! De hade också gått upp mycket högre på Sofia Holmström, ja t.o.m. så punktade de henne emellanåt. Vi tappade en ledning på 12-9 till 12-12 de sista 5 minuterna, vilket inte kändes rättvist då jag anser att vi var det bättre laget i 1:a halvlek.

Tyvärr så visade det sig sedan att lika bra som vi var i den 1:a - lika dåliga var vi i den 2:a halvleken! Helena gjorde ett tappert försök i målet, men vi tappade alltmer i själva försvarsspelet. Vi tvingades till att prova en punkt på deras M9:a, men då fick deras V9:a för stort utrymme och fick visa prov på vilken duktig spelare hon är. Dessa båda spelarna stod till slut för 20(!) av deras 25 mål!!

Vi själva åstadkomma inte mycket rätt framåt under 2:a halvlek... den rörlighet som vi tidigare hade haft i 1:a halvlek fanns inte på samma sätt längre, vi agerade varken genomtänkt eller kollektivt. Vi gjorde nästan alla de "fel" vi hade pratat om veckan innan att vi inte fick göra mot ett offensivt försvar. Vi blev alldeles för stillastående, rörde oss knappt alls utan boll, spelade för mycket för oss själva och när vi väl gick för avslut så fanns inte den lilla sista avgörande biten/kraften där! Vi trodde inte längre på det! Kändes mera som om vi sköt för att vi måste, inte för att det var läge och att man ville det!? Vi blev alldeles för passiva, tveksamma och agerade därefter!

Då har jag ännu inte nämnt alla de "tekniska fel" vi gjorde! Det var framför allt i passningarna! Men det blir ju så när osäkerheten smyger sig på en... man tror man är mera trygg om man står still, släpper bollen "försiktigt" till varandra istället för att löpa och röra sig kraftfullt och ha mera distinkta pass till varandra! Att bara göra 5 mål, varav de 2 sista kom under matchens sista 5 minuter är inte godkänt! Inte av ett lag med våran kaliber!!

Trots den "mindre bra" halvleken efter paus, så hade vi faktiskt 15-20 när det återstod knapp 10 minuter och fick då även chansen att spela 6-5. Men vi hade varken spelet eller självförtroendet att kunna rubba Eskil denna dag! Det är bara att gratulera dem till den välförtjänta seriesegern! Kan dock konstatera, åtminstone efter 1:a halvlek, att när vi väl spelar som vi kan så... ja, då vill jag påstå att vi är bland de tre främsta i denna serie (även om vi nu kommer att hamna på 4:a plats). Men vi är inte riktigt där än att kunna spela så i 60 minuter... vi har bara börjat våran resa tillsammans, och precis som jag hela tiden sagt, så handlar det om att "lära känna varandra", sätta ett spel som vi ska/kan utveckla under nästa säsong. Men först nu ska vi avsluta snyggt hemma nästa helg med att försöka ta revansch på HK Järnvägen! smiley

 

Lite matchfakta...

Målskyttar

4 mål Sofia Holmström

3 mål Sofia Johansson

3 mål Stina Andersson (1 straffmål)

2 mål Alexandra Johansson

2 mål Frida Axell

1 mål Emma Tegnebo

1 mål Annika Norman

1 mål Frida Törnqvist

 

Varningar

Sofia Johansson

 

Utvisningar

2 min Stina Andersson

 

...kan bara inte låta bli att notera att jag vid flertalet gånger blivet förvånad över hur sekreteriatet sköter sina uppgifter. I denna match var de mycket trevliga, de talade gång på gång för oss vad som gällde med linjerna, coachandet etc. Men att fylla i matchprotokollen rätt.... näää, det lyckades inte dessa heller med! Men ingen skam över dem - de har inte varit ensamma om detta under denna säsong! Men tråkigt då man försöker att föra statistik på saker & ting!

Likes

Comments

Vadstena HF - HK Erping 20-15 (11-5)


Ovanstående bild togs på samlingen, innan utelöpet efter pratat om "Glädjens stund"...
Ser både samlat och fokuserat ut vid presentationen.


Inför denna tuffa fight hemma mot HK Erping pratade jag om att vi skull försöka få tillbaka lite av glädjen att spela handboll. Trots allt så har jag säsongen överträffat våra förväntningar. Det jag sa var att vi skulle se detta som en "glädjens stund" - inte "allvarets stund" när vi nu skulle ta oss an "serieledarna"! Glädjen skulle inspirera oss och ge oss energi - och på så sätt skulle vi också försöka spela en handboll som jag vet att vi kan. I en del av matcherna på slutet har det blivet lite för mycket "allvar", detta har föranlett att i vissa situationer har vi kanske tagit till "flykt" mer istället för "kamp"!? Därför skulle vi  "våga" idag... våga spela den handboll jag vet att dessa tjejer kan!

...och om vi vågade! Åtminstone i 1:a halvlek! Efter att Helena hade gjort en kanonräddning, "liggande" med vänster hand längst ned i hennes vänstra hörn, då hon egentligen var på väg till höger (avgjordes kanske matchen alla redan där, trots att det stod 0-0?) så fick Emma Tegnebo göra 2 raka mål efter fina inspel. Då Erping valde att backa ned lite så small det istället från distans i både 2:a fas och uppställt spel. Först genom Stina Andersson x 2 samt sedan även Sofia Holmström. 5-1 efter dryga 5 minuters spel och man såg på Erping att de blev osäkra bakåt hur de skulle agera mot oss.

Två av matchens förgrundsfigurer, MV Linda Roth i Erping samt Nr 7 spelmotorn och skytten Stina Andersson i VHF.

 

Därefter blev det ställningskrig utan att något lag kunde göra mål. Kändes ändå som om vi förde matchen... och till slut kunde vi så göra även 6-1 och 7-1. Erping lyckades dock reducera efter 17 minuter, först till 2-7 (det var deras 1:a spelmål, då 1-1-målet gjordes på straff) sedan även till 3-7. Skulle de, trots allt få kontakt? Nej, för återigen gjorde "firman" Emma T-Stina A-Sofia H ett målmässigt ryck och utökade ledningen från 7-3 till 11-3! Detta då det knappt var 5 minuter kvar av 1:a halvlek. Erping tilläts, tyvärr, att reducera två gånger innan det var dags för paus. 11-5 till oss efter en väl genonförd 1:a halvlek!

Försvarsspelet i 1:a halvlek var jag nöjd med, vilket också syns på dessa 3 bilder...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.a halvlek blev i det stora hela sämre från våran sida. Det präglades av alltför många tekniska fel framåt, missade avslut (deras MV Linda Roth var dock mycket duktig!) samt att vi även tappade lite fokus bakåt. Trots detta kunde inte Erping närma sig mer än till ett 4-måls underläge - och det var först på slutet (15-19). Nej, vi hade nog ganska bra koll på detta... det pendlade mellan 5-6 mål överläge för oss (vi hade även ledningen med 8 mål vid 17-9). Slutsiffrorna stannar vid en "klar" hemmaseger med 20-15.

Man slår inte serieledarna om inte hela laget gör en bra match - och det tycker jag vi gjorde i stort sett. Helena spelade, trots sina mindre bra förutsättningar, bra. Emma Tegnebo visade fin målform (4 mål) och jag är väldigt glad att vi har Stina Andersson i vårat lag (6 mål). Då de "punktmarkerade" Stina i 2:a halvlek klev bl.a. snabbfotade Lovisa Granman fram och gav Erpingförsvaret stora bekymmer på deras vänstersida! Men framför allt är jag nöjd med försvaret i 1:a halvlek samt när vi kom med fart, både i 2:a fas samt uppställt anfallsspel.

Jag vill också nämna "debutanten" Moa Andersson, som egentligen var med som en backup då det saknades lite folk och vi även hade match med div. 4-laget samtidigt borta mot Malmslätt. Moa höll rent bakåt, sprang bra på sina kontringar samt kom till avslut 6-7 gånger från sin V6-position!! En straff fixade hon, men tyvärr fick hon inte göra några egna mål... men att vara så "aktiv" på den speltiden hon fick var kul att se!

Extra kul att min största supporter, trollungen Thilde, kom ned för att "gratulera" - trots att matchen inte var slut...

...och som alltid är våran trogna publik värd att tacka för hjälpen!

 

Lite matchfakta...

Målskyttar

6 mål Stina Andersson (2 straffmål)

4 mål Emma Tegnebo

3 mål Lovisa Granman

2 mål Sofia Holmström

1 mål Alexandra Simonsson

1 mål Julia Gustafsson

1 mål Frida Axell

1 mål Sofia Johansson

1 mål Lisa Holmström

 

Varningar

Lovisa Granman

Sofia Holmström

 

Utvisningar

4 min Sofia Holmström

Likes

Comments

Malmslätts AIK - Vadstena HF B 8-21 (4-12)

Är detta månne "segerdansen"?

Ja, i och med segern borta idag mot Malmslätt säkrade våra tjejer seriesegern i div. 4! Det återstår visserligen en match för oss, HK Opal hemma nästa helg, men försprånget är ointagligt för de "jagade" lagen bakom oss. Av 15 spelade seriematcher hat vi alltså bara förlorat 1 - och det var borta mot NKIK. Ett starkt facit med tanke på de lag som vi mött... Linköpings Lejon, NKIK, Erping och givetvis våra lokalkonkurrenter Motala HK.

Dagens match bjöd kanske lite på en överraskning från Malmslätts sida då de redan från start tog en "2-punkt"!? De hade tydligen bestämt sig för att ta bort våra ytternior, oavsett vem som spelade där! Nåja, det var bara att tacka och ta emot för de tjejer som nu fick stora ytor i 4 mot 4. Efterhand backade de ned till 1-punkt, men siffrorna 12-4 till oss i paus visade väl att de hade nog valt en helt felaktig taktik - även om de själva tyckte att "de fick tag i oss"...

Vi själva spelade denna gång konsekvent 5-1 matchen igenom, där Madde, Törna och Adela turades om att spela center. Framåt kunde - och borde - vi haft en bättre effektivitet! Vi brände alldeles för många frilägen i båda halvlekarna - och detta inte för att deras målvakter spelade bra, utan för att vi... ja, brände dem!

Nåja, vi ska inte vara negativa nu när vi tog en "kassaskåpssäker" seger i en match jag trodde på förhand skulle bli tuffare. Elin Ahl ska beröm för sitt spel idag, likaså Madde som har visat på träningarna den senare tiden att hon är riktigt "het"! Trots sina besvär med sin "skottarm" så visade Adela prov på fina inspel till M6 och ett i övrigt fint röreslemönster i anfallsspelet. My var också duktig i målet och räddade oss flera gånger då vi gick bort oss bakåt. Men en dag som denna, då alla(!) utespelare antecknade sig i målprotokollet så tycker jag att alla ska beröm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite matchfakta...


Målskyttar

5 mål Madde Hermansson

3 mål Elin Evertsson (2 straffmål)

2 mål Helene Norman

2 mål Lovisa Kling

2 mål Cornelie Eek

2 mål Angelica Axell

1 mål Lina Hedman Borg

1 mål Elin Ahl

1 mål Adela Fagrell

1 mål Frida Törnqvist

1 mål Emma Jacobsson

 

Utvisningar

2 min Cornelia Eek

Likes

Comments

VästeråsIrsta - Vadstena HF 20-23 (10-12)

Precis som rubriken säger så blev det "trots allt" ännu en seger - och alla segrar ska/bör man glädjas över, även denna! Men så lät jag nog inte efter matchen... för i mina ögon gör vi en helt igenom dålig, ja en nästan usel insats!! sad

Tanken var att vi, efter förlusten borta mot Skogås HK i förra helgen, skulle samla ihop oss under veckans träningar för att anta en ny "tuff" bortamatch idag. Detta mot VästeråsIrsta som krigar för att undgå nedflyttning. Tyvärr spelades inte matchen i deras A-hall utan i C-hallen, men det var helt okay (en ny erfarenhet för mig!). Men däremot lämnade själva "arrangemanget" mycket att önska... en domare saknades, men han kom precis till matchstart, efter man ringt till honom. Han trodde matchen var 14.30! (I mina ögon borde han varit här före 14.00 även om matchen skulle startat 14.30) Nåväl, då var det väl dags att börja spela... men icke sa nicke! Kan ju inte spela utan sekreteriat! Varken tidtagare eller sekreterare fanns där... eller blivet kallade till matchen!? Det blev lite av en "parodi" då man skulle försöka lösa det, men till slut hittade man flera stycken som kunde... men det räckte ju med två! wink

När så väl matchen kom igång så såg det bra ut, deras "skytte" beredde oss inga besvär utan Helena kunde plocka dem ganska lätt - och både Alex och Granman kontrade och vi hade en ledning med 4-1 i matchinledningen. Men... vad var det som sedan gick snett??? Ett, nästan helt, stillastående anfall med många tekniska fel föranledde ju att vi bara började känna oss osäkra! Denna känsla såg det även ut som om vi tog med oss hem i försvaret!!?? Vi måste VÅGA för att lyckas, men nu företar vi oss inte så mycket... det ser mera ut som om rädslan över att förlora är större än viljan att vinna? Varför??? (That's maybe up to me to find out...)

De både reducerar och sedermera kvitterar till 4-4. Vi följs sedan åt fram till 10-10, mestadel med oss i ledningen med ett mål (undantaget var då de ledde med 6-5). Trots ivriga försök från bänken, främst av Anders Eek, så vill det sig inte för oss. Vi skjuter helt fel på deras båda målvakter, våra genombrottsförsök är för tama, samarbetet med kanterna nästan helt obefintligt och enbart sporadiskt med våran M6:a! Vi hade även "tvingats" till att ta bort deras M9:a som fick alltför stort utrymme i deras anfallspel... det hjälpte lite, ett tag åtminsone! Sedan klev deras V6-V9 samt M6:a fram och fick husera alltför lätt mot vårat högerförsvar.

Nåväl, i slutet av 1:a halvlek så - äntligen!! - kom det två, distinkta distansskott, på rätt ställe mot deras målvakt och vi hade en 2-målsledning (12-10) i paus. Visste inte om jag skulle skälla eller försöka vara konstruktiv i pausen med tjejerna, tror nog att det blev något mittemellan...!?

Andra halvlek startar som den första... med några enkla kontringsmål från vår sida. Men det hittar rätt också, så 10-12 blir 10-13, 11-15, 12-15 och 13-16 efter 45 minuter. Vi behåller våran 3-målsledning, trots det dåliga spelet. Trodde dock att vi kanske skulle skärpa till oss efter paus, kanske stänga lite bakåt och satsa än mer på kontringar då vårat anfallsspel klickade totalt idag!

VästerIrsta ger sig inte, och med lite "hjälp" så kommer de ifatt till 18-18. Vi lyckas att göra 19-18  nästan direkt efter, men får (helt riktigt) Emma utvisad i deras anfall efter. Då återstår det 5 minuter av matchen! De missar dock och vi gör istället 20-18. De reducerar till 19-20 och dryga två minuter kvar... vi gör 21-19 och så får VästeråsIrsta (äntligen) sin första utvisning och vi lyckas göra 22-19 då det återstår 1,5 minut! Detta är nog helt avgörande för matchen, även om båda lagen gör varsitt mål till och det slutar med en VHF-seger med 23-20.

Vad det gäller "Ros & Ris" så kan jag bara konstatera att det var två stycken (inkl. mig själv!) som kom ifrån denna match med ett högburet huvud... och det var Helena Present i målet samt Anders Eek på bänken! Vi andra... ja, vi får ju chansen att revanschera oss redan nästa helg då vi tar emot östgötakollegan - och serieledarna - HK Erping på hemmaplan! En nog så tuff utamning... men väl värd att anta! smiley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan dock nämna tre "små" saker som jag dock såg som glädjeämnen i det hela...

- Att det var några, i damtruppen som inte var uttagna, som följde med för att heja på oss!!! Stort!! laugh

- Lisa Holmströms försvarsarbete

- Att Frida Axell är tillbaka i spel efter sin skada! (Hon trodde ju att hela säsongen var över)

 

Lite matchfakta...

Målskyttar

7 mål Lovisa Granman

3 mål Alexandra Simonsson

3 mål Stina Andersson

3 mål Sofia Holmström

3 mål Frida Axell

2 mål Emma Tegnebo

1 mål Julia Gustafsson

1 mål Annika Norman

 

Varningar

Lisa Holmström

Sofia Holmström

 

Utvisningar

4 min Stina Andersson

2 min Emma Tegnebo

2 min Annika Norman

 

Likes

Comments

En minut från matchen.

Likes

Comments

VHFb-Ramunder, här gör Lisa ett av sina mål. Adela gör en av sina många framspelningar idag

Likes

Comments

Vadstena HF B - Ramunder HK 31-16 (15-8)

"Mycket spring i benen"... var det inte så Ida sjöng i sin sommarvisa? Eller ordagrant var det kanske "och benen blir fulla av spring"! laugh

Nåväl, nog fanns det en hel del spring i benen hos våra VHF-spelare denna dag! Mycket glädjande att se... och se alla dessa fina passningar, främst av Adela Fagrell - men även av flera andra! Annars började matchen lite trevande, Ramunder hängde med ganska bra - trots "primitivt" anfallsspel - till 2-2 och VHF-ledning 4-3. Därefter göra Lisa Holmström två raka mål och detta späder Vilma Leek på med ytterligare två mål och så hade vi ledning med 8-3. Ramunder får dock reducera två gånger innan vi gasar på och går ifrån 8-5 till 15-5! Tyvärr får Ramunder avsluta 1:a halvlek med att göra tre raka mål...

I 2:a halvlek tappar vi lite fokus på vårat försvarsspel, de får alldeles för lättvinding komma till avslut - mestadels från distans!! Vi byter lite mål med varandra - men stundom så visar vi kvalité och framför allt fina uppspel. Elin Ahl har en fin period då hon göra tre raka distansmål, mer eller mindre i 2a fas. Likaså får Moa Andersson fin utdelning i slutet av matchen då hon gör 4 av sina 6 mål.

Magnus tar time-out när det återstår knappa kvarten kvar att spela och vi leder med 24-15. Detta för att förändra försvarsspelet från 5-1 till 3-2-1 - vilket är mycket utvecklande för oss. Vi lovar oss själva att vi ska vinna sista kvarten också, vilket vi - efter lite stiltje - till slut gör med 7-1.

Att närmare gå in på individuella omnämnande är lite vanskligt i en sådan match - med flera olika perioder av kvalité från vår sida. Men som huvudansvarig tränare för truppen gläder jag mig åt Adelas fina uppspel, Törna's förvarsspel samt Vilma's kontringsspel! Givetvis finns det mera att nämna, men det var detta som kanske jag tog mest åt mig denna dag och match.

Sedan är ju givetvis Madde Hermansson en "lirare"... men man ska helst vara en tvåvägsspelare också! wink

 

Lite matchfakta...

Målskyttar

6 mål Madde Hermansson

6 mål Moa Andersson

3 mål Lisa Holmström

3 mål Vilma Leek

3 mål Elin Ahl

3 mål Adela Fagrell

3 mål Frida Törnqvist

2 mål Sofia Falk (Välkommen tillbaka!)

1 mål Elin Evertsson

1 mål Cornelia Eek

 

Utvisningar

4 min Cornelia Eek

2 min Adela Fagrell

Likes

Comments

Skogsås HK - Vadstena HF 22-18 (12-6)

Ja, tyvärr så blev, ett för dagen mycket taggat, Skogås för svåra för oss i lördagens bortamatch! Vi visste om att detta skulle bli en svår bortamatch, men jag hade en ganska bra känsla inför matchen. Dels hade jag sett Skogås helgen innan, då de var i Mantorp och spelade - där de visade, mestadels, upp ett lojt och oengagerat uppträdande. Men att möta dem på deras hemmaplan skulle bli annorlunda, det visste jag!

Tycker också att vi hade löst laguttagningen på ett bra sätt, efter en hel del "strul" med tanke på att div. 4-laget hade match dagen efter och att vi nu inte kan/får flytta ned spelare längre. Uppvärmningen visade också att vi var laddade, eller åtminstone kändes det så... men när väl matchen kom igång så blev det mycket fel!!

Framåt var vi alldeles för passiva, vi lämnade över ansvaret alldeles för mycket till andra spelare!! Det kändes nästan som om vi var lite tagna av stundens "allvar"??? Kanske var det så även för två veckor sedan då vi gjorde ett riktigt magplask och fick stryk mot ett mediokert spelande Sannadal? Kanske klarar vi inte att hantera denna situation vi har hamnat i???

Idag är det inget att säga om förlusten, såsom matchen blev, även om vi var nära att vända igen... men, tyvärr! Nej, jag vill nog återigen återkoppla till den målsättning jag personligen hade inför denna säsong... "att lära känna spelarna/laget" - och i och med sådana erfarenheter vi upplever denna säsong, både positiva som negativa, så vill jag nog påstå att jag lärt mig en hel del om spelare och laget!

Detta ska vi, förhoppningsvis, kunna utnyttja och vidareutveckla till kommande säsong(er)...

Nu till själva matchen...

Skogås kontrade in både 1-0 och 2-0, men Stina hittade Emma två gånger och vi hade 2-3 efter några minuter - men anfallsspelet fanns inte riktigt där! Bakåt kom vi inte upp och störde (alt täckte) deras skytte och de fick alldeles för lätt gå ifrån till 6-2 och 8-2. Trots detta hade Helena tagit en hel del av deras skytte, men då vi inte kunde förvalta våra anfall på ett bättre sätt kunde inte ens hon stå emot deras anstormning! Men i spel 4 mot 6 (efter två utvisningar) så vann vi faktiskt den perioden med 1-0!!! Ibland verkar det som om när vi spelar i undertal, så kliver vi upp en nivå i försvarsspelet...!?

Skogås fortsatte dock, med stärkt självförtroende, att dominera matchbilden... 8-3 blev till 10-4 och 12-6 i paus. Vi var inte alls nöjda med det vi presterat i 1:a halvlek utan skulle försöka förändra matchbilden i 2:a halvlek. Men icke sa nicke... vi fick inte alls tag i deras anfallsspel, de gick ifrån till 15-8! Jag tog en tidig time-out, redan efter dryga 5 minuters spel och beordrade 2-punkt för att försöka förändra spelet. Vi märker ju en viss förändring hos dem, men vi får ändå inte till det ordentligt. Visserligen hämtar vi in något mål och ligger under med 11-17, dvs 6 mål precis som i paus.

Men sedan... en straffräddning av Helena och kontringsmål av Alex till 12-17. Skogås tar time-out och deras tränare skäller ut dem! Detta gav oss dock mer glöd och vi spär på med ytterligare tre raka mål och plötsligt hade vi 15-17!! De var i gungning... tyvärr får de två "lätta" mål och går ifrån till 19-15 och tror de kanske har avgjort matchen...men vi ger oss inte! Bänken jobbar frenetiskt för att mana på våra spelare på plan, trots att spelet inte funkar utan att vi "sliter" för våra mål!

Vi gör också 16-19 och då de sedan drar på sig en utvisning och vi får straff infinner sig ett visst hopp! Stina sätter straffen säkert i mål och vi har 17-19 - och spelar 6-5! Men... ett tveksamt genombrott av deras H6:a (stegfel?) och avslut stolpe in i närmsta krysset avgör förmodligen matchen!?

Att det sedan slutar 22-18 är av mindre vikt... vi stressade dem bra i 2:a halvlek, men spelade alldeles för dåligt försvarsspel samt knappt något anfallsspel i 1:a halvlek!'

Nåväl, vi förlorade matchen mot ett för dagen mera taggat och viljestarkt lag. Vi spelade inte tillräckligt taktiskt och tog ofta fel värderingar vad det gällde val i våra anfallsspel! Men vi lär oss...

Och på tal om att lära oss, så fick undertecknad (som lagansvarig) en slags "utbildning" av sekreteriatet om hur man skulle stå och vara etc vid våran avbytarbänk - men tydligen gällde det bara bortalaget, då deras spelare kunde/fick göra på helt annat sätt!? Givetvis finns det regler för detta - men herregud, se då till att BÅDA lagen ska försöka leva efter dem!! Nej, då är det bättre (anser jag) att funktionärerna koncentrerar sig på att de har rätt siffror på tavlan och att de kan fylla i matchprotokollet rätt efter matchen - vilka dessa tyvärr inte klarade av!

När vi ändå är inne på och "gnäller" (ja, vi fick ju det sagt till oss att vi var från... "gnällbältet"???) så måste jag säga att jag blir lite rädd när jag hör domarens svar när undertecknad fick varning! Jag hade, liksom övriga ledare haft synpunkter på både spelare och domare under matchens gång, men då jag fick min varning ropade jag till MINA spelare att vi "måste ha mera fart" (detta var till våra 9M-spelare i anfallet!) Domaren sa till mig efteråt att han tyckte jag skrek något annat... jisses, jag trodde domarna dömde efter vad de hörde och vad de såg - inte vad de tror sig höra eller se!!! Känns som om man var ute på djupt vatten där... bäva månde!?

Men som sagt, detta hade INGET med matchens utgång att göra... Skogås vann rättvisst, även om vi var nära att rubba deras klara seger!

Nu samlar vi ihop krafterna och ger oss alla en bra träningsvecka, så ser vi fram emot söndagens bortamatch mot VästeråsIrsta - som krigar för att slippa nedflyttning! Det blir en ny tuff uppgift, men som vi borde kunna spela mera "avslappnat" inför...?

 

Lite matchfakta...

Målskyttar

6 mål Stina Andersson (3 straffmål)

5 mål Sofia Holmström

3 mål Alexandra Simonsson

2 mål Emma Tegnebo

1 mål Frida Axell

1 mål Julia Gustafsson

 

Varningar

Stina Andersson

Sofia Holmström

 

Utvisningar

4 min Emma Tegnebo

2 min Alexandra Simonsson

2 min Annika Norman

2 min Stina Andersson

2 min Frida Axell

...lite väl många utvisningar kanske - några lite underliga, särskilt den i Frida's fall då hon bröt ett anfall av Skogås och kontrade men blev upphunnen strax efter mitten och "fastlåst". Nej, domaren förklarade att Frida hade försökt ta sig loss genom att föra upp handen i ansiktet på en av de som höll fast henne!!! *lol* (Not. Skogås hade totalt 1 varning och 2 st utvisningar)

Likes

Comments

 

COMEBACK!!!

 

Ja, det är ett gångbart ord denna helg, för både div. 2- och div. 4-lagen! Nu tänker jag inte "comeback" efter sjukdomar eller så, utan snarare återkomst av andra orsaker!

Till lördagens, tuffa drabbning, borta mot Skogås HK gör Frida Axell en oväntad snabb comeback efter sin tumskada (fraktur)! Vi hade räknat med att hon i bästa fall skulle kunna vara med i sista omgången i div. 2, men hon har tränat bra och med torsdagens väl genomförda träning anser vi att hon ska få följa med för att känna på hetluften igen! Vi får se hur mycket speltid det blir, men bara det att hon är tillbaka är glädjande! Hon kommer med bli en klar förstärkning nu i slutet av serien.

På vänsterkanten förstärker vi med Ellinor Sandborg, som har lämnat oss för "jobb" i London i några månader. Men då hon nu är hemma i två veckor och Alexandra Johansson är skadad ansåg vi det vara ett bra komplement till Julia Gustafsson på V6. På så sätt kan vi också hålla div. 4-laget intakt, då de jagar seriesegern!

 

På tal om div. 4 så har vi till söndagens hemmamatch mot Ramunder HK valt att kalla in Moa Andersson (-96:a) som numera går på Golfgymnasiet i Åtvidaberg. Moa tränar (och spelar) med oss när hon kan - och tillfälle ges, hittills har det blivet några flickmatcher (96/97) samt en och annan B-lagsmatch.

Varför vi nu har valt att göra detta är för att vi har en hel del skador och annan frånvaro samt att det är ett bra sätt att hålla kontakten med henne - och hon med våran förening, VHF, då hon vill fortsätta spela handboll!

 

 

Men kanske den största(?) comebacken denna helg gör... för många, helt oväntat... Sofia Falk!! Jisses, hur mycket tål hennes kropp gentligen??? Eller hur hög "smärttröskel" har hon? Nu förväntas det inte att hon ska spela 60 minuter - men å andra sidan är hon inte med bara för att skjuta straffarn, som hon är extremt duktig på! Nej, hon kommer nog att få göra sina byten - var så säker! Det hon har visat upp på träningen bådar gott... hon har ju massor med rutin, är ett föredöme för många av våra andra spelare - så nog kommer hon att göra stor nytta bara med sin närvaro! laugh

 

Lagen till helgen...

Div. 2 Damer Lördag 16/2 kl. 15.45 Skogås HK - Vadstena HF

MV Helena Present

MV Mathilda Ström

V6 Julia Gustafsson

V6 Ellinor Sandborg

M6 Emma Tegnebo

M6 Annika Norman

H6 Alexandra Simonsson

V9 Sofia Holmström

V9 Frida Axell

M9 Stina Andersson

H9 Lovisa Granman

H9 Sofia Johansson

 

                                            Vi är på gång... eller på språng? Nåväl, vi har i alla fall "mycket spring" i benen!

 

Div. 4 Damer Söndag 17/2 kl. 16.00 Vadstena HF B - Ramunder HK

MV My Karlsson

MV Mathilda Ström/Helena Present

V6 Elin Evertsson

V6 Moa Andersson

M6 Lisa Holmström

M6 Cornelia Eek

H6 Lovisa Kling

H6 Vilma Leek

V9 Elin Ahl

M9 Adela Fagrell

M9 Madde Hermansson

H9 Frida Törnqvist

H9 Sofia Falk

 

  Frida Törnqvist, en viktig spelare och person för VHF, i närkamp med Lejonungar!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw