Testade att shopa på dollarstore i Norrland, det var najs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tja! Nu kör vi förra veckan... sista sekunden men ändå. Let's go!

Måndag: Åt glass från bosses glassbar, hämtade ut en ny lins & ett par shorts. Cyklade o badade en kortis, svinkallt i vattnet men men.

Tisdag: Åkte till Finspång & badade med familjen", tittade självklart in på affären "Hans & Greta" också. Bra dag!

Onsdag: Fixade & städade hemma, spelade basket utomhus två gånger o träning en gång. Träning!!! <3 Först lite uppvärmning, lay-ups, flätan & 2 mo8t 1. Sen körde vi 4 mot 4 lite grann och 3 mot 3 resten av tiden. Riktigt kul! :)

Torsdag: Åkte till Ryd o tränade på utegymmet/lekplatsen. Klarade av gå armgång över hela vägen (på en sån "armgångsgrej"), men när jag hoppade ner landade jag på en trägrej. Så skrapade upp ett ben + fick världens blåmärke. Men det var det värt haha, gjorde väldigt ont då bara. Åt sedan på mcdonalds, gott <33

Fredag: Åkte till Norrköping & hade en shoppingdag, woho!

Lördag: Åkte & badade, hade jättekul! Hade myskväll med syrran, åt popcorn, såg filmen Vaiana & sov över. Najs!

Söndag: Träffade bästis en kortis, bakade kringelbullar & tog en nattpromenix. <3

Det var min vecka! xo

Likes

Comments

Fick några nivea-tester. Älskade deras silk mousse!! Shower gelsen gav jag till brorsan (gillade inte lukten haha) Kram

Likes

Comments

Hittade massa kläder i Norrköping <3 kram

Leopardsshorts, chill, från h&m (50 kr)

Jumpsuit med citroner på, fråm h&m (100 kr)

Somrig skjorta (30 kr) från h&m

Grå t-shirt med tigermönster <3 från cubus (150 kr, halva reapriset)

Färgglad/blå låmgklänning från myrorna, (60 kr)

Ljusblå klänning från myrorna (100 kr)

Likes

Comments

Min kropp ser inte ut som normen. Som samhället visar upp en bild av att man "ska" se ut för att accepteras och passa in. Min kropp är ändå inte särskilt långt från idealet på vissa sätt, samtidigt som det skiljer en hel del. Jag har inte den normativa "drömkroppen".

Jag har min kropp. En kropp. En kropp är en kropp och jag önskar att det kunde få stanna där. Att man kunde ha sin kropp och sedan var det inte mer med det. Ingen som ifrågasätter hur du ser ut eller vad du gör med din kropp. Så länge det är hälsosamt. Och det är hälsosamt att må bra och älska sin kropp samt sig själv. Det är inte hälsosamt att hata sin kropp och ständigt vara missnöjd med sig själv.

"Idealet vs mig"
Idealet:
- stora bröst
- armar??
- platt mage
- stor rumpa
- men smala ben
- väga lite men äta mycket (like what, inte alls motsägelsefullt nej nej)
- "lagom, snyggt sminkad"

Jag:
- små bröst
- bredaxlad
- chokladmage (<3)
- ganska stor rumpa
- breda lår
- äter mycket och tränar <3 väger en del
- osminkad 23/7

Min kropp är inte blank. Den är inte "felfri". Det är inte "bara hud". Jag har fräknar (<3, mest på sommaren). Jag har små bruna födelsemärken. Jag har en stor leverfläck. Jag har hidradenitis supporativa, så jag har som "knölar" under armarna, vilka är olika stora osv i olika perioder. Osv osv.

Bilden av den perfekta "drömkroppen" är så skev. För ingen kommer någonsin att vara helt "felfri". Du är perfekt för att du är du och att du är unik (cheesy men sant).

Jag är så trött på fatshaming och alla ideal & normer som syns överallt. På internet ser man 1000 smala, "mainstream" människor. Oså dyker det upp någon som sticker ut, kanske genom att klä sig, bete sig, eller se normbrytande ut. O man nästan rycker till och blir förvånad. Jag vill se fler bilder representerade på nätet & i media, fler kroppstyper och fler personligheter.

Jag påverkas, precis som (nästan?) alla andra, av samhällets ideal. Jag kommer på mig själv med att dra in magen och önska att jag inte åt den där sista chokladen. Jag kommer på mig själv med att tänka att jag "borde gått till gymmet". Nej. Du måste ingenting. Gör det du tycker är kul och mår bra av. <3

Jag vill inte skämmas eller må dåligt över att min kropp inte är som den "normala" framställs. Jag vill vara stolt över mina breda lår och små bröst. Jag kämpar för att varje dag ge mig själv och min kropp kärlek. För kärlek föder kärlek, medan självhat & förakt bara leder till mer ångest.

Väldigt rörigt inlägg, men behövde bara få skriva av mig. Kram <3
cause you're amazing, just the way you are

Ps. Man blir inte lyckligare av att vara smal. Man blir lyckligare av att älska sig själv och sitt lev, och våga leva. <3

Likes

Comments