Header

Min kamp, POWER!

Jag såg ett inlägg på en annan blogg som en jättegullig tjej har skrivit. Hon skrev om dåliga bemötande inom psykvården.

Det finns såklart andra som får och har fått dåliga bemötanden inom andra delar av vården osv men nu tänkte jag berätta om mina.

Jag minns min första inläggning, jag satt inne på rummet och pratade med en av skötarna. Jag var supernojig över att jag skulle ta ett blodprov då jag avskyr nålar och har nålfobi. Han tittade på mina armar och sa att han inte trodde nålar var något problem för mig.

Det han sa skulle antagligen vara en hjälp för att göra mig lugn men det kändes bara så fel att han uttryckte det på ett sådant sätt. Det var mer som en förolämpning, liksom hallå det är mina armar och min kropp och inget av ärren är gjorda för att det var kul. Det var mitt sätt att överleva och att då uttrycka sig så kändes bara så fel.

En annan gång var när jag hade samtal på bup med en läkare och en sköterska. Jag berättade om saker jag kände osv, då säger hon:

- Du är nog inte så sjuk!

Hallå hur kan hon ens säga en sådan sak, det handlar inte om vem som är sjuk eller är sjukast. Att hon sa det fick mig bara att sjunka lägre.

Ibland bör man tänka på vad man säger, inte bara du, ni eller jag utan alla i hela världen för ett ord kan göra mer än du tror.

T.ex den kille du kallade bög blir slagen hemma eller den tjej du kallade hora, hon blev våldtagen igår.

Vi måste vakta våra tungor och hjälpa varandra. Jag hoppas att ni som läste fick er en tankeställare.

Kram N

Va dig själv och låt ingen trycka ner dig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Min kamp, Nattis armband

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Poppes nio års dag.

Även farmor fyller år idag 🎈🎈🎉.

Vi har varit upp till Mälsåker och fikat och nu blir det snart grillat och cider till. Mums.

Här är lite av de armband som bara ligger o skräpar.

50 kr

40 kr

50 kr

30 kr

105 kr

35 kr

15 kr (mycket litet)

70 kr

40 kr

60 kr

Ha en bra midsommar!!

Kram N

Likes

Comments

Allmänt

Dagen började med att jag vaknade klockan nio av mig själv och kunde inte somna om. Jag tog moppen till några kompisar i åker på eftermiddagen och det som inte fick hända hände.

Vi var tre stycken som skulle äta på värdshuset och jag lämnade moppen utanför. Innan vi gick in stoppade jag ner saker i sätesfacket eller vad man ska kalla det för. Så klart så jävla dum som man är så glömde jag ta ur nyckeln från låset och lämnade den kvar. När vi kom ut igen kunde jag inte hitta nyckeln och vi letade överallt. Vi bröt till och med upp sätet för o se om jag lagt den där. Vi kunde då konstatera att den hade blivit stulen. Några killar i vår ålder pratade om min moppe inne på värdshuset och undrade vems den var. De stod ute o pekade på den och grejer. Så jag vet vilka det är som har nyckeln. De vägrade att lämna tillbaka den och var mest dryga tillbaka när man sa något om det. Såklart att de nekade det också. Nu vet jag inte vart min nyckel är. Min kusin kom o tjuvkopplade moppen så den gick o köra hem i alla fall.

O nu då? Personerna vet vem jag är och kan lätt söka upp var jag bor samt stjäla moppen. Jag ska inte behöva lägga ut pengar på att köpa ett nytt lås o allt bara för att ni inte kan låta andras grejer vara.

Skitdag!

Likes

Comments

Hästarna

Dagen i generellt sätt har varit bra men när jag i morse fick reda på att privatpersoner i stallet där jag går på ridskola hade blivit bestulna på all utrustning och massa annat som man har i stallet plus verktyg osv blev jag lite ledsen. Det är inte första gången det här händer tyvärr. Det är fruktansvärt tråkigt för de flesta har idag både hopp och dressyrsadlar vilket innebär att minst 30 tusen bara har försvunnit sådär. Jag håller tummarna för att allt kommer tillbaka.

Förmodligen kommer sakerna säljas utomlands och därmed kommer allt fraktas över den svenska gränsen och förhoppningsvis blir bilen/lastbilen/skåpbilen stoppad för koll. Usch för det här, hur svårt ska det vara att förstå vad dom är mitt och vad som är ditt?

Vem som helst får gärna höra av sig om man hör eller ser något angående stölden.

Alla bör ha lite extra koll på sina stallar då det inte bara är vårt stall som har blivit drabbade.

Annars hoppade jag faktiskt ponny idag 🐴🐴. Det var kul att prova något annat än bara Aztor och stora hästar.. Lite sorgligt är det också för idag var min sista ridlektion då jag slutar nu för att börja på en hästlinje i Linköping till hösten.

Kram N

Likes

Comments

Min kamp

Jag kallar mig aldrig för sjuk men jag har trots allt en depression och ångest. Min depression har blivit mycket bättre och jag kan oftast hantera den. Under alla dessa år med psykisk ohälsa har jag lärt mig en massa saker, det finns faktiskt en del bra saker med detta vilket jag kommer berätta i det här inlägget.

Jag känner mig själv bättre än någon annan, genom att må dåligt och vara nere i det jobbiga har jag lärt mig hur man hanterar vissa saker.

🔥 Jag kan tränga bort tankar och impulser starkare och snabbare än jag kunnat gjort förut, bättre än vissa andra också.

🔥 Jag känner alltid igen mina känslor och vet nästan alltid vad jag känner och vad det är.

🔥 Jag kan lättare ta itu med mina känslor!

🔥 Jag vet oftast varför jag mår som jag gör och vet vad jag kan göra åt det om jag mår dåligt.

🔥 Det är lättare att hantera känslor och jag har lättare för att acceptera de också.

🔥 Jag har lätt för att tro på mig själv och jag står alltid upp för mig själv.

Bara för att jag har ärr på kroppen betyder inte det att jag är mindre värd än någon annan eller att jag inte ska få bada i bikini och ha linne och shorts på mig. Jag svarar gärna när någon frågar vad som har hänt och jag struntar i alla blickar som är dömande och dumma. Jag ser ut som vilken annan människa som helst, jag tittar inte på dig en extra gång för att du ser annorlunda ut. VÅGA STÅ FÖR VEM DU ÄR OCH FÖR HUR DU SER UT; ÄLSKA DIG SJÄLV SOM INGEN ANNAN KAN.

🔥 Jag kan skilja känslor åt.

🔥 Jag förstår andra bättre och mig själv ännu bättre.

🔥 Jag är snabbtänkt och modigare!

Det finns säkert 50 bra saker till men jag har lärt mig så mycket under den här tiden och allt är inte bara negativt. Tyck om dig själv och våga be om hjälp när du behöver det oavsett vad!

Kram N

Likes

Comments

Hästarna, Min kamp

Igår fyllde världens bästa pappa år och idag ska vi fira honom.

Det är skönt med lov och att inte ha något planerat att göra. I veckan rider jag mina två sista lektioner på ridskolan sedan slår jag ihop de kapitlet. Så sorgligt men ändå spännande. Jag har ridit på Ekelund sedan jag var ca sju år och jag är 16 år idag. Jag har haft många bakslag men ändå många stora framgångar och jag har ridit många fina hästar och ponnysar. Hästarna jag kommer minnas lite extra är: Gordon, Jazza, Grappan, Cally, Gent, Jolita, Uranos och Aztor såklart. Det finns så många så listan kan göras lång haha.

Jag har kommit över min hopprädsla, tragglat en massa dressyr och varit på härliga uteritter. ☺🐎🐎🐴🐴

Det ska bli kul att få komma till ett nytt stall med nya rutiner och nya hästar samt tränare...

Kram N

Likes

Comments

Nattis armband

Sitter i min lilla pärlverkstad och försöker vara kreativ. Det är kul att pilla och pyssla med det. Jag älskar känslan av att se sitt eget verk när det är klart.

Min senaste beställning jag skickade iväg fick jag jättebra feedback på. Det är kul när ni blir nöjda. ☺☺

Ikväll har det blivit många armband och nyckelringar.. Fler lär det bli, måste beställa hem mer pärlor igen. Skulle vilja hitta fler sidor att köpa pärlor på. Har ni tips så får ni mer än gärna höra av er.

Va kreativ du med!

Kram  N

Likes

Comments

Min kamp

Dagen innan skolavslutningen hade skolan anordnat den årliga niornas lunch. Vi var på Mälsåkerslott, det var fantastiskt kul att vara där och få uppleva det.

Många gamla lärare var där också som även jag har fått äran att ha trots mina två år på Stallarholmsskolan. Deras tacktal, teater och uppvisningar var roliga och fina.

Maten var supergod och man gick inte hem hungrig precis då det var förrätt, huvudrätt och efterrätt.  ☺

Jag insåg verkligen att jag kommer sakna klassen och skolan enormt mycket. Jag skulle ljuga om jag sa att jag åkte hem och var glad för det var jag inte. Jag var ledsen och tårarna rann, inte ett öga var torrt när vi gick därifrån. Jag hatar förändringar och det är svårt och jobbigt att säga hejdå till alla.

Här har ni lite bilder från lunchen.

Kram N

Hade samma rosa klänning som på niornasdans.

Likes

Comments

Allmänt

Är på väg till stallet, tror att det är markarbete idag. Hoppas på det för Aztor var superfin igår efter en stunds tragglande. Vi hoppade en superbra bana där allt kom på en gång. Man han inte tänka så mycket och det är bra.

Annars har jag varit på bup idag och hunnit träffa en kompis. Sedan glömde jag visst bort tiden lite så det blev lite bråttom hem..

Kram N

Likes

Comments