Header

Allmänt, Min kamp

Nu har vi fått lite information och även fått nycklar och sådant till våra rum. Tanken var att jag skulle dela rum med en tjej men hon hade ändrat sig så jag kommer ha rummet för mig själv. Gissa vem som blev glad haha. 👊

Nu är vi på väg hem igen. Det gick bra med inpackningen.. Insåg i princip direkt vad som behövdes och vad jag hade glömt haha.

Nu blir det snart mat och sedan ska vi väll njuta av min sista helg på sommarlovet för den här gången då.

Tack för alla fina kommentarer de värmer verkligen att det är så många som bryr sig ❤🌸🌸🌸.

Lägg gärna till mig på snap för o se mer av min vardag! Där heter jag Poppe.01
Kram N

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Min kamp

De flesta undrar hur jag tänker om att flytta och börja en ny skola. Många har tjatat om det i flera månader men det är i morgon som vi flyttar allt. Nu idag har alla tankar börjat rulla in.

Just nu känns det mest spännande och det ska bli så himla skönt att flytta hemifrån i veckorna då det finns en faktor hemma som ofta ger mig ångest och dåligt mående. Förhoppningsvis kommer jag slippa se så mycket av denna sjukdom som tyvärr finns i familjen. Det är inget jag direkt vill prata om nu men det tar på krafterna att inte veta hur personen är idag eller i morgon. Alla har bra och dåliga dagar men jag hoppas på att få se fler bra dagar nu än dåliga.

Nu är det inte många timmar kvar och jag bara längtar tills skolan börjar för nu är jag så nyfiken att jag nästan spricker.

Jag tror att det här kommer bli bra och kanske kommer livet få en helt annan vändning? Vem vet, inte jag i alla fall.

Sjukdomen  kallas också för alkoholism vilket är en äcklig sjukdom som förstör många barn och familjers liv. Det finns allt för många #maskrosbarn i denna hårda värld.

Bara genom att finnas för varandra så kan vi känna oss tryggare i och med oss själva.

Kram N

Tänk att jag faktiskt kan kalla honom min 😍. Finaste snuttenallen som jag ibland kallade honom, fina Aztor. Jag kommer tillbaka förr eller senare 👊

Likes

Comments

Allmänt, Min kamp

Jag hoppas verkligen att det är så att det som inte dödar stärker. Att leva med ångest funkar oftast helt okej för min del men idag brast det verkligen.

Under ca två veckor nu har jag mått väldigt bra och inte behövt bekymra mig alls kring ångest. Jag har nu ätit samma antideppriåsiva i över ett år och den har fungerat bra men på senare tid har jag mått sämre vilket resulterade i en höjning av min dos. På mina senaste läkarsamtal har stämningsstabiliserande läkemedel kommit på tal men vi valde att höja den vanliga istället vilket jag tycker har gett mig positiva effekter. Idag fick jag dock ett rejält bakslag som jag ändå hanterade väldigt bra om jag får säga det själv. ❤

Många tror att det bara är att ta en tablett så blir det bättre men det behöver inte alls vara så. Jag försöker många gånger stå ut med ångesten utan att ta ångestdämpande. Det brukar faktiskt fungera bra vilket det också gjorde idag när jag låg och skrek och grät i ren panik i min säng. Jag härdade ut det och jag tog ingen tablett trots att jag inte visste var jag skulle ta vägen, i någon minut trodde jag att jag skulle dö men det gör man såklart inte av en panikångestattack. Det är mycket vanligt och det har hänt mig så många gånger och idag valde jag att krama mitt gossedjur och hålla fast mig i sängen för att klara av det.

Efter några minuter och många tårar kan jag stolt säga att jag klarade det, jag stod hel enkelt ut fast det kändes som om det aldrig skulle ta slut. Det jag helt enkelt gjorde var att låta ångestkurvan stiga fort uppåt och i stället för att ta en tablett eller ta till destruktiva handlingar lät jag den själv lägga sig. När man tar en tablett klipper man av kurvan och faller pladask ner på marken igen, kroppen hinner liksom aldrig återhämta sig då. Därför valde jag att stå ut själv för det är normalt.

Ångest är normalt för våra kroppar, det är vår varningssignal när kroppen tror att det är dags att slåss mot något som är farligt.. Visst man är helt slut efteråt men det är det värt!

För övrigt såg jag de två sista avsnitten av Orphan Black och gud vad jag älskar den serien. Den slutade bra men jag ville inte att den skulle ta slut för att den var så sjukt jävla bra. Ni bara måste se den!!!! Den går att hitta på Netflix eller på dreamfilm där jag själv har sett den. Tyvärr kan jag inte förklara vad den handlar om utan att spoila allt haha.

Ta hand om er och glöm inte att tro på er själva.

Kram N

Här ser ni kurvan jag menade med ångestkurva.

Likes

Comments

Allmänt

Nu kan jag andas ut en stund 😅. Äntligen sitter jag på tåget på väg till Eskilstuna. Jag ska möta pappa vid BUP för möte innan jag får komma hem till vårt älskade hus.

Borta bra men hemma bäst 🌸. Ska bli kul att se hur långt pappa har kommit med huset.

Om det blir som jag tänkt så är det mitt sista samtal på bup i Eskilstuna idag då jag ska gå i Linköping istället, det blir enklare för min del.

Annars är det inte mycket planerat idag.

Kram N

Glömde som sagt mina hörlurar hemma så jag köpte ett par nya för 100 kr. Det är mycket bättre ljud i dessa.

Likes

Comments

Allmänt

Allt som är så bra nu och så går jag och blir förkyld en vecka innan skolan börjar också.... Good jobb. Jag hoppas att det inte blir något långvarigt.

Alla tips mot förkylningar mottages mer än gärna!

Idag har vi varit inne i Västerås, följde med när min kompis skulle in på Bup en sväng. Jag kände inte för o sitta kvar i väntrummet då jag varit där förut av egna själ så jag tog en promenad ner till lilla centrum som finns där. Usch jag saknar verkligen inte tiden när man var inlåst och det här var jobbiga Flashbacks som fick mig att tänka på vad jag måste jobba med för att inte hamna där.

Nu ska jag snart vända blad och börja om från början så jag hoppas verkligen att jag aldrig mer hamnar där. Har även hört att de har blivit jättedumma där inne och de gör inte alltid vad de ska osv.. Men det är inte min sak att spekulera i så... Är ändå bra att ha mål för vad man ska någonstans i och med livet typ.

Kram finaste ni ❤

Jag uppskattar verkligen alla era fina kommentarer och all kärlek ni sprider.

Likes

Comments

Allmänt

Nu är det inte långt kvar hörni, tänk att lilla jag ska "flytta hemifrån". Hur sjukt är inte det?

Internat-livet verkar skoj enligt mina vänner så jag får vänta och se. Det jag längtar mest till är hästarna. Ska bli så spännande och jag saknar vardagen och rutinerna.

Min plan nu är att åka direkt till Eskilstuna på tisdag då jag ska till bup om det passar med tågtabellen annars får jag åka hem i morgon.

Idag har det varit tråkigt väder och vi (läs jag) har sovit alldeles för länge idag.

Ta hand om er och lev varje dag som om det vore den sista.

Kram N

Är kär i den här muggen som jag ska önska mig i julklapp eller spara undan lite pengar och köpa snart. 😍😍 Den är sjukt stor

Likes

Comments

Allmänt

Idag har jag gjort något som känns riktigt bra! Jag har skrivit på en lång lista där The Body Shop försöker hjälpa till att stoppa djurförsök. Visst jag gillar smink men vi kan väll prova det på oss själva i stället för djuren.

Har ni gjort något bra idag?

Annars har vi gått på stan hela dagen och jag har skämt ut mig... Fick stå i bussen då alla platser var upptagna. Gissa om jag höll på o ramla en miljard gånger. Haha 🙈🙈🙈

Glöm inte att ni är bäst och alla är värdefulla.

Kram N

Likes

Comments

Allmänt

Hej alla fina ❤.

Idag har jag jobbat min sista dag för den här sommaren. Skönt och applåder till mig. 👏

Nu sitter jag på en buss på väg till Enköping där jag ska ta tåget till Västerås. Ska bli så kul att äntligen få träffa Felicia igen. Trots att vi pratar varje dag så längtar jag då vi inte hinner ses så ofta. Så några dagar i Västerås blir det framöver.

Jag får ont i magen av allt det här haha. Först måste man hoppa på ett tåg och åka en bit. När jag skulle kliva av ville inte dörren öppna sig vilket resulterade i panik men den öppnade sig till slut 😅. När jag kom fram och skulle ta bussen fanns det knappt några skyltar som visade var jag skulle vänta. Jag fick nästan springa till bussen när jag såg vilken jag skulle åka med haha. Nu är det några minuters resa kvar innan jag ska ta ett annat tåg som tar mig till destinationen.

Snacka om att man får ont i magen av det här hahaha. Ska bli skönt när jag kan pusta ut 😂😂.

Kram N

Likes

Comments

Allmänt

Hallå där, hoppas att ni har haft en bra dag ❤.

Dagen har bestått av jobb och äventyr och hämta en kanin med mamma till Lillie. Glad blev hon och det måste vara den flufgigaate kanin jag någonsin sätt.

Just nu är vi hemma hos min farbror och hans fru, de har bjudit på grillad kyckling med wookade grönsaker och potatis. Gott! Lite kaffe och te också såklart.

Kram N

Likes

Comments

Min kamp

Hallå på er, hoppas att ni vaknat på rätt sida idag för det här jag.

Idag fick jag träffa en till tjej på jobbet som har haft semester. Jag har varit något nervös inför det av någon anledning. Jag brukar inte ha svårt för o träffa nya människor. Det gick naturligtvis bra och jag trivs med henne så nu ser jag fram emot min sista vecka innan en veckas ledighet och skolstart.

Efter jobbet svängde jag förbi ungdomsmottagningen och pratade lite om min p-stav som har krånglat lite. Jag trodde att det var i november jag skulle byta den så tänkte att jag kanske skulle få byta i förväg men icke sa Nicke. Det visade sig att det är nästa år som den ska bytas så jag lär få stå ut med den ett tag till. Tur var väll det för det känns som jag satte in den för ett år sedan...

För övrigt är jag så otroligt jävla ledsen, inte ledsen på mig själv eller över livet. Jag är ledsen över min bästa vän, min själsfrände och min älskade hund. Blixten vår schäfer är nio år nu, han börjar bli gammal nu. Det gör ont i hjärtat att se honom åldras. På bara två veckor för ett bra tag sedan såg man skillnad på att han blivit äldre. Just nu är han bara trött hela tiden och orkar knappt göra något, han bryr sig inte längre och hör inte alltid när man pratar med honom. Enligt pappa vill han inte gå ut som förr heller, han kan stanna och titta på honom som hallå var ska du gå?

Jag vill inte att det här ska hända min fina vän. Snart är det nog dags för honom att somna in men om det är i morgon eller om ett år det vet jag inte. Jag vill inte veta det för jag vill inte vara med om det. Jag har i princip växt upp med Blixten och Poppe. Hur ska jag klara mig utan, Puffe, bisten, myrinaden, puffe- prutten, björnen, puffi- luffen och allt vad vi nu kallar honom för. Kärt barn har många namn!

Vem ska jag nu få värme av när det är kallt i sängen om vintern? Vem ska jag bada med? Vem ska jag skratta åt när han inte finns där med sitt klumpiga beteende? Vems vatten ska jag kliva i på golvet varje dag tack vare att han dräller så mycket? Vem ska jag skrika på när han låter för mycket? Vem ska jag nu krama på? Vem ska ligga i hans korg? Ska den stå där alldeles tom? Poppe kan inte ta den platsen. Oavsett hur mycket jag älskar honom så är han inte Blixten. Båda har sin charm och allt men han kan aldrig ta hans plats.

Jag hoppas innerligt att han lever ett tag till för jag är inte redo att släppa taget. Nu rinner tårarna över. ❤

Älskade lilla fjanthund, nu ska jag gå och krama på honom som om det vore sista gången jag såg honom. Jag lovar att när det är dags ska jag vara där och hålla i din tass enda tills du har vandrat vidare till de eviga gröna ängarna där du får springa hur mycket du vill.

Behöver jag säga något mer om varför jag är ledsen? Jag tror ni förstår.

Kram N

Likes

Comments