Header

Halloj!

Idag har dagen sprungit iväg i all hast. 

Skoldagen gick fort och mycket blev gjort. Jag har hunnit rida två hästar idag och jagat hönor.....

Haha hönorna hade hittat ett hål i staketet, fick tag på två av dom i alla fall. Den tredje fick jag inte tag på och hon verkade gå upp i rök för hon försvann runt husknuten.

Jag red Nissen på utebanan och han var trött efteråt även om det blev ett 40 minuters pass. Mycket galopp och lite bock bock när han tyckte det var kul. 😊

Sist ut var det Aztors tur och det var markarbete vilket han gjorde bra men igår var han så mycket finare. Jag hade önskat att han var lite mer framåt och bjöd till lite själv. Kanske är han lite seg efter igår, ett riktigt bra dressyr pass hade vi.

Han var sjukt fin och formen var jättebra jag hade dock önskat att galoppen hade funkat lite bättre men det går framåt för varje gång.  Sötnosen stod och kliade mig i nacken idag när jag stod i boxen ❤. Han har fått lite extra kärlek idag och igår med mycket rykande, jag kan ju säga att han njöt massor.

Kram N

Har ni smakat den här? Av mig får den en 4 av 10

Likes

Comments

Nu orkar jag inte det här mer. Det är jag antagligen inte ensam om!

Vad är syftet med att väga så lite som möjligt?

😡 Man fryser som en idiot.

😡 Ångest vid varje måltid.

😡 Du får mer hårväxt på kroppen.

😡 Du kan tappa hår.

😡 Dålig blodcirkulation.

Fördelar med att vara mullig/ större i kroppen.

💘 Du håller dig varmare.

💘 Det finns mer fett att ta av om du blir sjuk.

💘 Det finns mer att älska.

💘 Du kan äta och njuta av varje måltid utan att se ner på dig själv.

💘 FORMER ÄR VACKERT!

Det finns säkert en biljon med för och nackdelar med att vara smal, mullig eller överviktig. Jag är trött på att gå i klädbutiker och leta efter rätt storlek och så ser man att dom minsta storlekarna hänger kvar. Alla *normala* storlekar är borta eftersom vi inte är så smala som idealet säger.

Vi människor är från början skapade för att jobba och jaga. Hur tror du att vi skulle klara det om vi var så smala som idealet säger att vi ska vara.

För att vara så smal som idealet säger krävs det sjukt mycket träning och en del självsvält. Det kommer aldrig att hålla i längden.

Är det fel att ha lite kraftigare kropp och tycka om sig själv? Jag slår vad om att om jag tog en bild på en tjej/pojke som hade samma kroppsbyggnad som du, skulle du tycka att den kroppen var vacker. Men om jag skulle visa att det är du på bilden skulle den direkt vara ful, fet och äcklig.

Vad är felet? Vart finns självförtroendet? När jag träffar en ny människa tittar inte jag på hur din kropp ser ut! Jag tittar på ditt ansikte, dina ögon och ditt vackra leende. Det jag avgudar mest som finns i hela dig är din insida, du är så underbart bra på insidan att det helt enkelt inte får plats i en kropp på 45 kg. Den får plats i en kropp som väger 60 och uppåt. Kan vi inte blunda för alla ideal och bara älska oss själva. Vill du leva hela ditt liv efter kalorier, träning, måttband och tvång? När du ligger där på dödsbädden kommer du ångra att du inte levde varje dag som om det vore din sista dag och att du aldrig kämpade tillräckligt hårt för att uppfylla dina drömmar eller varför inte bara ÄLSKA DIG SJÄLV?

Låt oss älska oss själva istället och hjälp mig att bryta kroppsidealet.

#hataidealet #vågaälskadinkropp #brytidealet

Kram N

Likes

Comments

Vi är sjukt mycket starkare än vi tror!

Kämparglöden finns längst in i dig som läser detta. Tillsammans klarar vi allt ❤.

Det spelar ingen roll hur du ser ut varken i mina eller dina ögon för du är vacker och duger.

Intala er själva att ni är starkare än ni tror, då klarar vi att gå genom eld o vatten.

Kram N

Likes

Comments

Här sitter jag och försöker peppa exakt allt och alla men det händer inget.

Jag önskar att alla som kämpar kunde se sig själva med mina ögon. Ni är inte fula och äckliga o tjocka. Ni är smala och fina. Jag där emot har en kraftig övervikt och fetma men jag svälter mig inte för det och jag har ingen ätstörning för de. För jag kämpade mig igenom de. Nej jag hatar min kropp men jag vill inte ligga inne på psyket med sond bara för att jag en gång tyckte att jag var fet. Jag vet exakt hur det känns när man är ute och springer och plötsligt håller på att svimma för att man inte har ätit på länge. Säg aldrig att ni inte är starka nog att kämpa emot anorexin för ni är tillräckligt starka för att inte äta och att träna. Det krävs enormt med självdisciplin för att klara det när kroppen skriker. Klarar man att leva utan mat och springa tills man nästan stupar. Då klarar man av att stå emot det med och samma sak med att skära sig själv osv. Det krävs bara att ha den där stöttande personen på sin sida. Jag är så jävla trött på det här nu. Jag är så trött på att se alla svarta själar där ute som inte får rätt hjälp. Jag är så trött på att se en massa fina tjejer och killar må dåligt för alla förtjänar bättre. Det har jag själv insett nu efter alla år. Det går att må bra utan att straffa sig själv. Vi är starkare än vi tror! Kom igen nu alla mörka själar, let's do our souls colurful with beautiful colors!

#stoppapsykiskohälsa #vägramådåligt #hatademonerna #staystrong #power

Kram N

Likes

Comments

Hej där!

Lever ni eller har ni blivit insnöade? Vi hade lite problem att ta oss till stallet idag då man knappt såg vägen.

Igår red jag ut i skogen på Nissen, båda två såg ut som snögubbar när vi kom tillbaka till stallet.

Efter skogsturen blev det hoppning på Mackan. Jag kan ju lova att dom där fem sprången kändes som 11111124443 stycken. Han är sjukt mycket häst att rida men bra gick det. Jag fick beröm för besluten jag tar. Vill jag att hästen ska gå snabbare eller gå på 6 galoppsprång så blir de så. Om jag inte tar beslut hamnar jag alltid i mellan lägen och det är då det kan bli kråksprång.

Idag agerar jag stall fritidsledare, just nu tittar vi på Black Beauty.

Ikväll blir det mer ridning.

Kram N

Likes

Comments

Hej!

Den här helgen kommer jag antagligen vara extra inaktiv då jag är på kurs och det blir inte så mycket mobiltid.

Vi har precis ätit lunch och nu är det några minuter kvar tills vi kör igång igen.

Vi har gått igenom ridsportens ledstjärnor och hur man är en bra förebild m.m.

Många nya ansikten, dom första timmarna var lite jobbiga men nu är det inte lika stelt. Alla pratar med alla osv.

Kram N

Likes

Comments

Hallå där.

Idag har dagen gått alldeles för fort.

Först skola och bup, det blev en fika med pappa efter mötet.

Sedan dess har jag legat i sängen o kollat på ung & bortskämd.

Det blev lite kloklippning på hundarna och katten efter maten då han aldrig går ut så dom slits inte.

Jag hjälpte pappa att *skumma* lite haha det såg ut som grädde.

Igår var det dressyr på Aztor och han var så himla fin. Jag kunde bara sitta där och i princip tänka vad han skulle göra så gjorde han det.

Som rubriken lyder så har det blivit lite ändrade planer. Jag hade tänkt att gå gymnasiet i Skåne men jag har kommit fram till att det blir för krångligt vid hemfärd och ifall det inte alls skulle funka.

Jag ska gå på Vretagymnasiet i Linköping istället. Nu är det bara att fortsätta kämpa med betygen.

Jag kollade igenom ett av mina prov idag och det visade sig att det såg väldigt bra ut. Om jag kompletterar några frågor så lär jag få ett C.

Kram N

Likes

Comments

God morgon! ❤

Idag vaknade jag utvilad 👌. Väldigt skönt faktiskt.

Igår blev inget som jag tänkt. Jag gick ut med hundarna men inget pluggande. Fastnade i en superserie, den heter *innan vi dör*. Blev nästan gråtfärdig när han tog hem hunden till sig när ägaren dött och frun tänkte avliva den. Den är verkligen värd att se på. Jag har inte sett klart sista avsnittet som ligger ute då jag somnade efter halva.

Men det gör inte så mycket att jag inte hann plugga för jag är pigg och vaken idag så det blir nog en del gjort i skolan.

Haha som alla andra då så har jag ingen dejt idag på alla ❤ dag...

Ha en bra dag 💪❤. Glöm inte att du aldrig är ensam!

Kram N

Likes

Comments

Denna dag har gått fort i skolan men ändå segt. Min hjärna har inte riktigt samarbetat idag. Lite trött kanske, det blir att lägga sig tidigt ikväll. 

Jag hoppas att jag blir något piggare efter hundpromenaden i det fina vårvädret. Hoppas att det håller i sig nu och går mot varmare tider. Jag är så sjukt trött på kyla nu, vill ha sommar och sol nu.

Hoppas att ni har haft en bra dag. Och har den inte varit bra, tar vi nya tag i morgon.

Jag kom in i ett pluggmood sista timmen så jag tog med lite grejer. Vi får se vad som blir gjort.

Nu kan jag ju säga att vi hade tur, sitter på bussen och en gubbe cyklade över vägen och låtsades som ingenting. Han cyklade bara rakt ut, tur att det inte var halt nu.
Lucky him
Kram N

Likes

Comments

Idag har vi varit på ett läskigt äventyr. Vi har sett läskiga hönor, läskiga hundar och läskiga kossor på vår uteritt idag. Han må vara envis men jag är envisare.

Nissen var helt sjöblöt av svett när vi kom tillbaka till stallet. Haha stackarn jag undrar om han har sett kossor förut. Vi konstaterade att han var tvungen att blåsa upp sig och låta så dom skulle bli rädda för honom innan vi gick förbi. Jag tror dock inte ens att dom tittade åt vårat håll hahaha. Stackars lilla Nissen fick en rejäl miljöträning och en lång tur. Långa sträckor att galoppera på. Det var bra konditionsträning både för honom och mig.

Nu är jag helt färdig. Bäst att duscha o äta mat innan jag slocknar.

Det finns inget bättre ställe att sitta på.

Kram N

- Vadå? Jag leker bara med mitt täcke 😂

Likes

Comments