Header

Min kamp

Just nu är jag så trött och ledsen på allting. Jag önskar att jag kunde lägga mig och sova i några dagar och vakna till något som är bra.

Kommunen är ett äckligt skämt. För det första är jag så arg på en av deras skolor som lämnade min syster ensam ute en fredagkväll. Hon var sex jävla år!!! Hade något hänt henne hade nog inte personalen mått så bra.

Sedan undrar jag varför dom ska lägga ned högstadiet på min förra skola. Om jag inte hade börjat där, hade jag aldrig gått ut nian med godkända betyg. Personalen är sjukt bra och duktiga på sina jobb. Vad ska dom ta vägen? Vad håller dom egentligen på med? Ska alla som bor i Stallarholmen på riktigt sitta och pendla till Strängnäs eller Läggesta för att kunna gå på högstadiet? Varför ens lägga ner en massa pengar på att bygga ny skola och ge alla elever busskort? Högdtadielokalen är dessutom inte gammal. Ska dom bara låta den stå?

Det värsta av allt handlar om familjen. Jag kanske kommer mista en av mina familjemedlemmar för att socialen är helt jävla dumma i huvudet. Hur är det ens möjligt att behöva byta handläggare x antal gånger och ändå inte bli lyssnad på?

Hur ska vi kunna leva ett normalt liv för att dom gör fel? Hur kan dom låta det här hända? Hur ska vi kunna leva med att inte veta hur personen har det? Just nu känns det som den här personen är död för att jag inte vet hur det kommer bli eller hur den kommer må. Hur ska den klara av sitt liv? Hur ska vi klara av våra liv?

Jag orkar inte och ingen annan heller. Kan det bara göra rätt så vi slipper lida. I flera år kommer vi lida. Jag vet inte ens om jag någonsin kommer få träffa den här personen igen och det gör mig så förbannat ledsen. För jag vill inte att personen ska bli som jag. Jag vill inte att personen ska må som jag och lösa problem som jag. Jag vill inte och jag har ingen makt i detta heller.

Bara orkar inte det här och det är inte vad vår familj behöver just nu. Ingen ska behöva det.

Önskar att det hade varit jag och inte hen 😭.

Det är i alla fall skönt att det är fredag och helg men det gör ont i hjärtat...

Kram N

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Min kamp, Bilder

9Hej! Kul att se att några hänger kvar här trots att jag har haft en bloggpaus..

Idag är jag på pissigt humör 😅.. Hoppas att det vänder snart.

Just nu sitter jag på bussen på väg in till Bup. Jag ska träffa Peter som är min nya psykolog. Idag ska jag skriva kontrakt för dbt och prata om hur veckan har varit.

I helgen tävlade jag, är lite missnöjd med både hästens och min insatts. I lördags när vi hoppade gick det superbra. Han stannade på första hindret men jag tyckte att han kunde hoppa ändå så det gjorde han 🙄. Vi kom runt banan med ett nedslag. Supernöjd med den rundan, ingen placering men jag är nöjd. Stilpoängen var ändå bra, någon 8, 7a och 6or fick jag.

Dressyren gick inte alls bra, jag valde att utgå efter en total blackout och Aztor ballade ur lite. Jag gav helt enkelt upp när han vägrade fatta galopp och kickade mot skänkeln.. Jag fick dock en 7a på volten jag gjorde. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte kämpade på för siffrorna vi fick var ändå helt okej.

I söndags var jag funktionär på Ekelunds hopptävling. Det var kul, Nykvarns ridsport var där och jag köpte en ny hjälm.

Igår red jag två hästar, första hästen ut var Reckardo och det gick superbra. Jag skulle ge mig själv och hästen 10/10 om jag skulle betygsätta. Det är när det går sådär bra som jag kommer på varför jag fortfarande håller på med hästar ☺. På eftermiddagen red jag Carlito och han var lite stark men ändå känslig. Galoppen är jag nöjd med, jag blev för stark, han är stor att rida. Mycket häst att hålla ihop men jag tyckte ändå att det gick helt okej. Jag vill ändå påpeka att det var första gången jag satt på Reckardo och Carlito!! ☺☺

Ha en bra dag och ta hand om varandra. Här får ni en liten bildbomb 😋.

Kram N

Likes

Comments

Hästarna

Idag var det skolmästerkskap, skulle både ridit dressyr och hoppat men jag valde att bara hoppa för att hinna med matteprovet idag. Jag hade kunnat gjort både och o gjort matteprovet en annan dag men jag tyckte att det var lika bra o göra det nu.

Det började bra när jag hoppade men när jag hade bytt galopp fick jag inte fram honom så snabbt som jag hade behövt. Antingen hade jag behövt reglerat galoppen snabbt och fått mer tempo eller så hade jag behövt sätta ihop honom mer. Jag hann inte göra så mycket vilket resulterade i att han hoppade jättestort. Jag hängde inte med, han hoppade mig ur sadeln😅😅. Han var ju snäll som hoppade ändå även fast jag ramlade av.

Det gick bra men jag är glad att hade hjälm och väst. Tur att rumpan min är mjuk eftersom jag landade på den och sedan slog i huvudet.

För att vara första gången jag hoppade honom, är jag ändå nöjd. Han är mycket häst att driva. De hinder jag kom över innan kändes bra ändå.

Matteprovet gick väll sådär, jag svarade på alla frågor men jag har säkert räknat fel på allt.

Nu är jag helt slut i huvud och kropp. 😐

Kram N

Likes

Comments

Allmänt

Jag lever men har inte haft tid och lust med att blogga. Sanningen är också att jag inte vet vad jag ska skriva om för jag vill inte vara tråkig och skriva samma saker varje gång...

Idag är det i alla fall lördag och jag har sovit för länge som vanligt men det var behövligt. Jag är i princip gift med min älskade säng, önskar att jag hade min 120 säng på skolan istället...

Nästa vecka är det skolmästerkskap och klubbmästerskap så det blir till att plugga dressyrprogram hela veckan..

Nu blir det bio med pappa ❤❤.

Kram N

Blixten igår när vi skulle äta.

Likes

Comments

Allmänt, Min kamp

Idag är det sju år sedan min lillasyster föddes. Hon kan vara en riktig pain in the as men hon är ju ganska söt ändå.

Jag är imponerad av mig själv och det händer inte ofta. Jag pluggade en del i helgen och eftersom matten för en gångs skull var enkel, gjorde jag klart två avsnitt i helgen som vi skulle jobba med idag på lektionen. Det verkade som om Clas blev lite imponerad av det faktiskt... Känns bra att jag redan då har börjat med matten som vi ska göra på torsdag, då kommer jag ha mer tid att plugga till provet som är nästa vecka.. Jag är livrädd för att misslyckas och känner därför att nu ska jag tame tusan räkna lite varje dag och skriva lite varje dag på min uppsats som ska in på söndag.

Ibland måste jag faktiskt klappa mig själv på axeln. Det är det här jag har kämpat för och nu måste jag se till att fixa det här med. Det är bara jag själv som kan göra jobbet och då måste jag ge mig själv de bästa förutsättningarna som att INTE sitta och plugga sent på kvällen innan ett prov som jag annars kan göra.

Tack för er fina respons på inlägget igår och det är kul att många läste det. ❤💪 Ensam är inte starkast även om vi ibland vill tro det.

Annars har dagen bestått av möte på BUP, hela vår tid gick åt att fylla i en massa papper för och se hur jag faktiskt upplever saker osv.

Nu ska jag vila en stund innan jag ska kolla mer på matten. I morgon har vi praktiskt hela dagen vilket är skönt.

Kram N

Likes

Comments

Min kamp, POWER!

Hej!

För det första måste jag be om ursäkt för bloggens utseende, det är inte under kontroll... Det strular en hel del men jag ska försöka fixa det så fort som möjligt. :)

Idag skulle jag vilja säga att mitt "nya" liv har börjat, tänk så många år, månader, dagar, timmar och minuter vi har lagt ned på mig, allt för att jag ska må bra! Jag skulle inte ens kunna räkna hur många gånger vi har varit till BUP i Eskilstuna och kämpat för att jag ens ska orka överleva. Alla möten, alla tårar, allt blod, allt svett och all tid som vi har lagt ned på det här, nu är det äntligen över. (Nästan i alla fall)

Idag hade jag för sista gången samtal på barn och ungdomspsykiatrin i Eskilstuna med mina psykologer Lina och Christian. Vi pratade om hur allt har gått och hur det går nu samt hur långt jag faktiskt har tagit mig på dessa år. Från att självskada varje dag till att ha uppehåll mellan två och tre månader från varje självskada. Hur grymt är inte det? Det är ju helt AWESOME!

Jag har fått massor av stöttning och hjälp på vägen dit men det är bara jag själv som kan göra jobbet. Vi har både skrattat och gråtit tillsammans, jag säger inte att jag är helt frisk idag för det är jag inte men jag har kommit en bra bit på vägen. Jag kan faktiskt inte förstå vilket jobb och vilken resa jag har gjort men jag hade aldrig klarat det utan min familj, vänner och BUP.

Från att ligga i sängen om nätterna och bara hyperventilera och med tron om att man faktiskt ska dö har jag vänt till att kunna sova om nätterna. Visst jag äter fortfarande medicin men jag kan sova utan ångest och panikattacker, sömn är en förutsättning för att min kropp ska kunna funka överhuvudtaget.

Jag har också kämpat med ätstörningar vilket jag kan säga att jag är helt fri från idag. Ja, jag har ångest över min vikt och utseende men jag handlar inte ut efter det! Jag äter vad jag vill och jag känner mig inte tvungen att träna eller spy upp min mat efteråt.

Jag har lärt mig att sätta ord på mina känslor och jag har lärt mig att förstå mig själv och jag vet att jag inte är ensam om att leva ett liv med #psykiskohälsa.

Nu är det dags att ta nya tag borta i Linköping med skola och ny hjälp av BUP som ligger i Linköping. Om jag ska vara ärlig, är nya BUP tusen gånger bättre än i Eskilstuna men utan dom hade jag inte levt idag. Nu ska jag äntligen få börja med Dbt som vi har tjatat om men som inte finns i Eskilstuna. De håller på att utbildar personalen där men det lär dröja ett tag till innan det inkommer där.

Med den här texten vill jag visa er att det går att förändra sitt liv från de onda till det goda men det gäller att välja rätt väg och att inte halka tillbaka till fel väg.

Här kommer en del bilder från min resa!

Kram N

Jag hade precis insett att jag hade en ätstörning.

Jag fick börja gå till BUP för min ätstörning.

Jag var ätstörd och såg bara en massa fett på min kropp.

Jag mådde otroligt dåligt och hade tankar på att avsluta livet.

Från min skolavslutning i 7an.

Jag mådde sämre och sämre.

Jag försökte lösa min ångest med att skära mig själv.

Jag blev inlagd för självmordsförsök, ångest och eskalerat självskadebeteende.

Jag blev utskriven men det blev inte bättre.

Vad skulle hända näst?

Ett flertal överdoser har avlöst varandra, min senaste var i januari då ja fick åka ambulans till sjukhuset.

Jag blev inlagd igen förra året, nu är det mer än ett år sedan jag senast var inlåst även om det hade behövts i somras. Jag hade bestämt mig för att jag inte skulle bli 16 år men det blev jag ändå och här står jag idag. ❤

Likes

Comments

Allmänt

Idag är det ingen vanlig det för idag är det bästa lillebrors dag ❤💪.

Tyvärr får jag inte träffa honom på länge...

Annars har jag sovit länge och pluggat matte och kollat på tv med Lillie. På tisdag är det hennes tur att få fylla år.

I morgon är vi lediga vilket är skönt men jag ska till bup i Eskilstuna och säga hejdå och sedan till bup i Linköping. Jag ska få våra med i en forskningsstudie kring självskadebeteende.

Det blir otroligt fint i vår hall 😀.

Kram N

Likes

Comments

Allmänt

Vi har en riktig lördagsnjutare i familjen och det är Blixten. Han låg alldeles nyss i soffan och bredde ut sig.

Det blev ingen direkt lång sovmorgon som jag hade hoppats på då L kom och hoppade på mig vid sju i morse. Jag somnade dock om men sov inte så länge till innan hon hoppade på mig igen.

Vi har varit till Tellus och handlat spån och kaninmat idag. Annars har jag kollat på serier och L har kollat tv och hjälpt mig med att fixa till kaninerna.

Nu ska jag återigen  plugga innan det blir mer serier.

När vi handlade på Ica idag köpte jag ett rosa band för att stödja cancerfonden.

Kram N

Satte den på min blå jacka då det rosa matchar 😉. Bara älskar den här fina jackan från Uhip.

Likes

Comments

Allmänt, Min kamp

Nu kan jag gladeligen berätta för er att jag snart är hemma efter nästan tre timmars tågresa.. Jag sitter just nu på tåget mellan Eskilstuna och Läggesta.

Tänk om det kunde vara såhär lite folk på alla tåg mellan Linköping och Eskilstuna haha. Först var bussen smockfull och sedan tåget nästan lika fullt, tur att jag fick sittplats varje gång.

Jag måste bara berätta att det är så mycket saker som händer med en själv och alla andra när man har flyttat och börjat på en ny skola. Tänk att lilla jag som har haft en blandat musiksmak plötsligt sitter här och lyssnar på en spellista och bara känner, men oj den här låten känner jag verkligen igen. Sedan visade det sig att jag lyssnar på Eddie Meduza, det hade jag aldrig trott för ett år sedan. Man blir ju som man umgås hehe, det är inte direkt de jag skulle välja att lyssna på men nu har jag hört honom så mycket att jag lika gärna kan lyssna lite till haha.

Idag har jag träningsvärk i benen och i princip överallt efter Cooper testet igår 😅💪. Vi ska göra om testet i tvåan och jag har lovat mig själv att jag ska förbättra min distans och orka mer men då krävs det förändringar i vardagen som endast jag själv kan göra. Behöver komma i form typ helst igår haha men nu när jag är frisk från förkylningen igen kanske man skulle ta tag i det och börja gymma osv. Vi började att träna men sedan var jag sjuk och vi var lite lata men nu ska jag tame tusan göra det.

I helgen ska jag vara med min syster och plugga så matteboken ryker. Att gå i ettan är det värsta jag gjort hittills. Jag som tyckte att nian var jobbig men det var ingenting jämfört med ettan. Bara att bryta ihop och komma igen..

Jag som har haft svårt att slappna av när jag åker tåg, höll på att somna idag. Det kan till och med varit så att jag lyckades sova i tio minuter eller så. Jag satt och läste en bok och precis när den är som mest spännande känner jag hur ögonen går i kors. Det är bara det att när jag är på väg att somna får jag ofrivilliga ryckningar i hela kroppen. Jag höll på att slå till han som satt bredvid mig 😂😂😂. Lite pinsamt kanske.

Det ska bli skönt att komma hem nu. Jag har haft hemlängtan i en vecka nu haha.

Kram på er och ha en bra kväll. ❤❤

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Min kamp

Hallå där, hoppas att allt är bra med er! ❤

Igår hade jag en jobbig dag, mötet hos nya psykologen var svinjobbig men han är så himla bra. Jag har verkligen hittat rätt nu, äntligen! Vi gjorde upp en lång lista över saker jag behöver jobba med. Vi har mål och delmål att jobba emot vilket är bra. Nästa gång ska jag fylla i en hel hög papper för utredningens skull osv. Även en del om Ptsd ska kollas men det tror jag inte att jag har men det är bra att de kollar upp det ändå för att kunna hjälpa mig på rätt sätt!

Han försökte få mig att gråta när han såg att det blev jobbigt men jag satte stopp som vanligt. Det är en sak som jag behöver träna på, (att våga visa känslor).

Jag bröt ihop på kvällen men efter två samtal blev det bättre och vi löste till sist mitt matte-tal som utlöste det..

Idag har vi varit i stallet på förmiddagen och haft stalltjänst sedan ridning. Jag fick rida på en fin valack som heter Cemafor. Han var stor vilket är trevligt då jag brukar rida stora hästar hehe. Jag skulle nog gissa att han är lika stor som Aztor.

Jag skrev upp mig på skolmästerkskapet också, tänkte rida Cemafor då. (Redan kär i honom haha) Sjukt fin häst verkligen och ingen sådan som är på ett sätt utan han är pigg och framåt men ändå lite lat så man får vara bestämd och man behöver inte driva på så mycket för att få fram honom.

På eftermiddagen hade vi teori till fyrhjulingskortet igen.

Den här dagen behövdes verkligen, en liten paus från alla vanliga lektioner.

Nu ska jag äta mat och fortsätta plugga.

Kram N

Törstig efter ridpasset!

Likes

Comments