Lille snusken sitt soverom, det ble pusset opp da jeg gikk gravid med han. Da Benjamin hadde soverommet var det mye Ole Brum på rommet og det trengte en makeover 😊 Skal vise før-bilder senere 🌸

Likes

Comments

Det vi kjøpte var:

Lekter (23 mm x 48 mm) Kjøpt på Monter- 540 kr

Finerplate (12 mm) Kjøpt på Monter- 80 kr

Hobbyskum 2 stk (80 cm x 200 cm x 3 cm) Kjøpt på Stoff og stil- 320 kr

Møbelstoff (2.30 m x 1.40 m) Kjøpt på Stoff og stil- 300 kr

Knapper (45 stk) Kjøpt på Ebay- 150 kr

Sum = 1390 kr

Ellers trenger man:

Tykk nål

Hyssing/ tykk tråd

Kniv

Tang

Lim

Stiftepistol

1. Lagde ramme av lekter; topp 180 cm, sider 137.7 cm (da blir den ca. 1.40 cm høy), bunn 175,4 cm, og en stolpe i midten 125,4 cm. La finerplate 180 cm x 130 cm (må bruke 2 plater) oppå og skrudde den fast.

2. Målte opp og boret hull der knappene skulle være, vi har 5 rader med 6 hull på 3 av de 2 rader med 5 hull. 6 hull øverst, deretter 5f hull, 6 hull, 5 hull og 6 hull. Målte 15 cm fra topp og sidene, deretter 30 cm mellom knappene i samme rekke. Har 15 cm mellom hver rad. Rad nr. 2 begynner 30 cm fra sidene.

3. Limte deretter på hobbymadrassene på, måtte bruke 1 hel pluss litt av den andre. Kuttet enden etter den var limt på. Skjøten ser dere på bilde.

4. Stiftet stoffet på baksiden av toppen først (måtte ta det opp igjen etterpå for jeg syntes kanten ble for skarp/ 90 grader så anbefaler å ta bunnen først), så bunn og til slutt sidene. Brukte god tid for å få hjørnene pene. Jeg strammet og gjorde så kanten ble slik jeg ville (avrundet, ikke 90 grader), mens mannen stiftet på baksiden mens jeg holdt der jeg var fornøyd. Man må stramme stoffet ganske hardt. Her er stoffet på:

5. Knappene bestilte jeg på Ebay (self cover buttons 22mm). Dette tok litt tid, greit å sitte med i sofaen mens man ser på TV 😊 Klippet først en mal som passet knappet, klipte deretter ut mal til alle knappene, kledde knappen med stoff og brettet inn på baksiden, satte på lokket og klemte til med tang. Ikke klem for hardt for da blir knappen flat, det gikk seg til etter et par forsøk!

6. Brukte en stor nål som vi tredde gjennom hullene på baksiden for å finne ut hvor den skulle på forsiden, holdt fingeren der nålen hadde kommet gjennom og tredde nålen med hyssing og knappen på gjennom fra forsiden, gjennom madrassen og inn i hullet, Jørn sto på baksiden og dro ut tråden. Gjorde det samme på alle knappene. Klemte så knappen godt inn på forsiden mens Jørn strammet hyssingen på baksiden og stiftet den god fast (stiftet hyssingen i sikk sakk mønster)

Likes

Comments