Leopard mönstrat kommer tillbaka. För några månader sedan skulle jag ha varit emot tanken på ett leopard mönstrat plagg på alla möjliga plan, men idag oktober 2017 så är jag mer öppen till idén. Jag antar att det är så vi människor fungerar, vi anpassar oss som alla andra levande organismer på jorden. Alla förutom Anna Wintour som fortfarande tycker att man inte får bära helsvart med helsvart. Jag hoppas dock inte att leopard trenden blir lika uttjatad som förra gången. För det var tragiskt, tro mig det här kommer från en liten tjej som gick runt med "fake" Uggs i leopard mönster. Det är något som jag tills några månader tillbaka aldrig i hela mitt liv skulle tänka mig upprepa, men vem vet det kanske slutar med att du ser mig om några dagar strosandes på Göteborgs gator gåendes i "fake" Uggs ileopard mönster. Troligtvis inte men tillbaka till nutiden. I det här ögonblicket sitter leopard trenden och får sin länge behövda makeover och snart är den good to go efter alla dessa år av tortyr. Är man redo för det här?

När jag ändå håller på att diskuterar tortyr. Dagens tortyr är att fortfarande dagligen behöva se dessa plagg med snörning vid bysten gåendes på gatan som om de var okej. Mitt tips för alla dessa snörade plagg är att ta första bästa flyget ut ur garderoben.

"It is always about timing. If it is too soon, no one understands. If it is too late, everyoneś forgotten." Anna Wintour

Tack för att du tog dig tid att läsa om mina tankar och åsikter! Vad Känner du till att leopard mönster är tillbaka som en trend?


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Feminister har ohygieniskt myket hår under armarna och hatar män, en perfekt kombination! Är det så här vårt samhälle ser på feminister idag, som ett hinder och problem skapare?

Om jag befinner mig tillsammans med ett nytt umgänge med nya ansikten och plötsligt råkar nämna att jag är feminist. Då får jag oftast efter bara några sekunder frågan om jag är feminist tillsammans med en hög dömande blickar. Jag känner mig alltid lika utsatt och stött efter den konfronteringen men svarar stolt som jag är att jag står för jämställdhet och att jag stolt kan kalla mig själv för feminist. Sedan kommer nästa fråga nästan lika fort som förra, "Hatar du män?" och sist men inte minst "Rakar du dig under armarna?"

Det är pågrund av dessa dömande och förnedrande frågor och tankar som kvinnor och män idag inte vågar kalla sig själva för feminister även fast dem vill ha ett jämnställdt samhälle.

Den här negativa image av feminister och fördomarna är skapad på männens rädsla. Att vi kvinnor ska ta deras plats. Både rädslan för starka kvinnor och fördomarna har varit i vårt samhälle ända sedan vi kvinnor börjat ta plats och bryta mot normerna. Männen har bara fortsatt försöka trycka ner oss. De hittat på sagor om kvinnor som samarbetar med satan och behärskar magi. Häxhysterin nådde sin höjdpunkt i Europa 1450-1750. Fler än 30 000 personer avrättades, 30 000 starka kvinnor. dem som oftast blev anklagade för att ha varit häxor höll oftast på med örter och läkemedel och bar på viktig kunskap eller bara stack ut i allmänhet. Vi kvinnor har fortsatt att kämpa för jämstäldighet och vi kommer allt närmare till en jämställd värld. Vi behöver feminism för att komma dit ingen tvekan om saken.

Många män kan känna sig provocerade av feministers generaliserande av att hata män. Många män är idioter men det behöver inte betyda att du är en av dem. Du får inte glömma att ta generalisering med en nypa salt och inte på blodigt alvar.

Vår värld är inte jämställd än. Vi både kvinnor och män har visat att vi kan lyckas. Vi har kommit ända hit och vi kommer att fortsätta att kämpa tills vi har en helt jämställd värld. Vi kommer kolla tillbaka på feminister som krigshjältar och modiga visionärer. Det är så jag vill att vårt samhälle ska se på feminister.

''I am a woman and when I think, I must speak." Beyonce

Tack för att du tog dig tid att läsa min Krönika! Skulle vara väldigt roligt att höra dina tankar och idéer om du ville dela med dig av dem. Vad tycker du om ordet feminist? Är du en feminist? Vad är feminism för dig?


Likes

Comments