I skrivende stund ligger jeg på sykesengen og leser magasiner og drikker sort kaffe, mens jeg akkurat har presset ned dagens middag "risgrøt" som tydeligvis blir servert til pensjonist-tider på Ahus. Dere lurer kanskje på hvor det ble av meg?! Jeg lever jeg, men har måttet ta en liten timeout fra både blogg og andre some, for å fokusere på meg selv og egen helse.
...
Natt til tirsdag ble jeg hentet i ambulanse etter en litt dramatisk hendelse, og siden har jeg ligget her. Jeg orker ikke å gå inn på hva det er som skjedde osv, da jeg er rimelig lei av sykdomsprat (mildt sagt), men jeg følte det var på tide å gi litt lyd fra seg for å fortelle at jeg snart er tilbake i verden utenfor. Jeg har valgt å ikke ha noe særlig besøk av verken familie eller venner og heller ikke vært på nett før nå. Litt fordi jeg har ønsket å bruke dagene til å fokusere på meg selv, bli frisk, å tenke masse gjennom mitt eget liv, mens jeg først har hatt en god grunn til å bare la alt annet være.
...
Det er først når man får så mye tid til å tenke kun på seg selv, at man faktisk innser hvor mye unødvendige bekymringer man egentlig har i hverdagen. Hva som faktisk betyr noe, og hvor lite som er vert noe om ikke helsa er på plass. De eneste bekymringene jeg har her på sykehuset er -Om det er mer kaffe der den kommer fra.
-Om naboen "henger seg opp" i alarmsnora så nattesøvnen blir ødelagt.
-Om jeg finner tilbake til mitt eget rom hver gang jeg har tatt en røyk.
-Og selvfølgelig om jeg er frisk nok til å reise hjem på mandag...Noe jeg ser frem til.
...
Ellers har jeg fått en ny avhengighet, nemlig drikke buljong. Det er SÅ undervurdert, og funker som erstatning for kaffe på kveldstid.
Vi snakkes snart!! Så ønsker jeg dere en fin helg fra sykesenga...

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Vel, det som har sjedd er at jeg ble frisk og gikk opp 35 kg - er ikke det flott?

"Bare hvis det er flott for deg" sa de.

Noen syntes kanskje kroppen min er flott her? Mye flottere enn hva den er i dag. Vel, sannheten er at jeg nesten ikke kan huske hvor tynn jeg en gang var, da jeg satt å bladde gjennom gamle bilder her om dagen. Det eneste som sitter plantet inn i hodet mitt er alle de kommentarene jeg har fått og fortsatt får fra nære relasjoner på at jeg var så mye finere før. Finere? Ja, som i mer naturlig liksom! Vel, for 6 år siden når bildene er tatt hadde jeg ikke rørt så mye som en eneste filler. Jeg hadde mitt eget hår, tynne lepper, mimikk i panna. Ja, så var jeg var hundre prosent naturlig, men jeg var også SYK. Kjempesyk! Det er godt mulig at mange kan være så tynne at ribbeina stikker ut, på tross av at man er sunn, spiser riktig og trener aktivt. At man rett og slett ikke legger på seg uansett hva man gjør. Jeg ville aldri sagt at HEY - jeg er 1,73 og da kan man ikke veie 52 kg slik jeg gjorde her. For det ville blitt feil! Mange av mine venner er tynne og veier rundt 50 kg, og er langt i fra syke, de har bare ekstremt høy forbrenning og legger ikke på seg.

Men JEG - jeg var syk.

Jeg hadde gjennom mange år slitt med bulemi og anoreksi (vekslende), og jeg levde på alkohol og "rett i koppen dietten".

Da jeg var 26 år var jeg avbildet i Det Nye`s bikiniutgave hvor jeg fortalte at jeg følte meg avslappet i bikini. Jeg var godt på vei til å bli frisk. Jeg hadde klart å normalisere spisingen, og flyttet ut av Oslo. Likevel valgte jeg ikke et bilde der jeg hadde lagt på meg 7 kg. Jeg valgte et bilde fra da jeg var syk, rett og slett fordi jeg følte meg feit på bilde til høyre. Jeg måtte ha konstant bekreftelse på at jeg var tynn nok. Jeg brukte sosiale medier til å poste bilder med teksten :

"Nå skal denne valrossen på stranda å sole flesket" og "her tyter det over" osv.. bare for at det skulle hagle inn med kommentarer på at jeg var HELT PERFEKT!

Etter at jeg flyttet fra Oslo til Hamar ble jeg mye tryggere på meg selv. Jeg trente flere ganger i uka, jeg hadde et normalt kosthold, og jeg var rett og slett på vei til å bli glad i min egen kropp. Jeg var selvfølgelig ikke der 100%, men jeg var på god vei. Det gikk litt opp og ned, slik det gjør for folk flest, men da jeg flyttet tilbake igjen for 2 år siden, skjedde det noe. Jeg var SÅ lei av fokus på kropp, både mitt eget og andres, og jeg var lei av å hele tiden måtte tenke på hva jeg stappet i munn, og hvor mye jeg veide. Jeg ga rett og slett faen med stor F og gjorde akkurat det jeg følte for.

Jeg hatet å trene, så jeg lot vær. Jeg elsket å drikke øl så jeg drakk. Jeg likte pizza og burger med fries så jeg spiste masse av det. Jeg prøver ikke å oppfordre til en usunn livsstil her, men jeg hadde det behovet å bare gi F, og selvfølgelig raste jeg opp i vekt, og det var ikke lite heller. Når det er sagt, så har jeg heller aldri hatt det bedre md meg selv. Usikkerheten forsvant ettervært som kiloene la seg på, (tragikomisk nok), og jeg lærte meg å blåse en lang mars i hva andre mente om min såkaldte "nye livsstil". Jeg var lei av alt som var perfekt, og jeg orket ikke å streve etter noe jeg aldri ville ha det bra med. Nemlig å kjempe en kamp med meg selv for å være tynn. Om jeg fikk igjen for det på en negativ måte fra andre (ja), jeg fikk til og med høre at jeg var for feit til å være blogger, at jeg bare måtte legge ned. Men, jeg hevet meg over det!

"Tynn? Du har da aldri vært tynn du..Du var fin når du var slank"

Hvis ikke jeg var tynn her? Nei da vet ikke jeg hva det vil si å være tynn. Ribbeina mine stakk rett ut både her og der. Jeg var innhulet i ansiktet, ingen glød, bare et veldig markert, upersonlig, tomt ansikt. Jeg ser tilbake, og liker ikke det jeg ser. Folk kommenterer stadig hvor fin jeg var på den tiden, mens de siste årene har det vært litt stille. Kanskje fordi folk har sett på meg som super overvektig, feit? Ikke vet jeg, men jeg er fullstendig klar over at jeg var kraftig overvektig her en periode. Og etterhvert gikk det på helsa løs, med høyt blodtrykk og problemer med pusten (ja, så ille var det faktisk). Jeg gjorde små grep som å begynne å sykle, spise litt mindre porsjoner, drakk like mye vann som pepsi max, og kuttet ned på kalorier. Jeg gikk ned 17 kg på et år, og hele 3 buksestørrelser. Det var utrolig deilig å bli kvitt noen kg, men jeg tror helt ærlig at jeg måtte nå toppen av vekta for å lære meg å sette mer pris på min egen kropp. I dag er jeg sikkert alt for mange kilo i andres øyne, men vet dere hva. "I DON`T CARE" , men en ting er i hvertfall sikkert, og det er at jeg ALDRI, ALDRI kommer til å gå ned i vekt fordi andre mennesker rundt meg stadig kommenterer.

"Du var så fin før. Du skulle vel ønske du var sånn nå?"

"Du var så naturlig, hva skjedde liksom"?

Hva som skjedde?? Jeg ble frisk og la på meg en haug med kilo, det var det som skjedde!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Photo: Jon Lundemoen

Kinomo wrap dress HERE (ad) // Shoes from HERE (ad) // Old skirt // Bag from Zara

Håper dere har hatt en fin helg, og kost dere masse? Selv har jeg hatt en rolig og alkoholfri helg, noe som virkelig var etterlengtet for både kropp og sjel. Det har vært to måneder fylt med mye fest og morro og det flere ganger i uken, så nå var det på tide å roe ned et par hakk. Jeg har vært hos mamma i helgen, spist god mat, sett film, sittet ute å drukket kaffe i det fine været, og bare tatt livet med ro ♥

Det er ikke så ofte jeg er fornøyd med bilder, og jeg er sikkert ekstremt kresen i forhold til mange andre, men jeg har opplevd å bli tatt 100 bilder av og likevel ikke funnet et brukbart, men de flereste som tar bilder av meg er kjempeflinke, så det går ikke på det, men mer på lys, location, humør og outfit. Hvis ikke jeg føler meg 100% komfortabel i noe, så fungerer det sjeldent bra på bilder også. Lyset som var denne dagen var HELT PERFEKT, og jeg følte meg så fin i denne vakre Kinomo wrap kjolen fra Nelly. Den hadde selvfølgelig vært aller finest uten noe under, men da så man enten trusa eller rompesprekken om man gikk uten, såjeg stylet det med et skjørt under, og høye heler så noen slapp å bære det oppe bak meg (hahaha), neida. Men ikke langt unna!!

#nouwoutfit

Likes

Comments

Bloggers breakfast at Albert Bistro

Hva er vel ikke bedre start på helgen enn en deilig "french breakfast" på Albert Bistro // Aker Brygge. Jeg og Jon møttes i dag tidlig, hvor vi fant oss et koselig bord ute og bestillte frokost: Albert’s petit déjeuner, hvor man får baguette med ost og skinke, crossaint med syltetøy og salat. Og ferskpresset appelsinjuice og kaffe til. SÅÅ DIGG!! Etterpå dro vi ned på brygga ved sjøen og tok masse fine bilder (kommer litt senere).

Albert Bistro er faktisk en av mine favoritt restauranter på Aker Brygge. De har super god mat, ikke bare frokosten - men masse godt å velge mellom. Fransk musikk, fransk stemning og kjempegod service. Anbefales på det varmeste ♥

Likes

Comments

Fluffy faux fur sandals from ZARA // Necklace from Efva Attling

Hei solstråler ♥

Dagen i dag ble virkelig ikke helt slik jeg hadde tenkt, men endte opp med å bli litt fin likevel. Planen var å møte Jon til bloggfrokost på Aker Brygge kl: 10.00, men pga den helvetes varmen (klager ikke på varmen ute, men inne). Den gjør at jeg ikke får sove, uansett hvor hardt jeg prøver. Jeg svetter og jeg hoster, og vrir meg. Verre en syden liksom! Jeg sovnet kl: 05.00 og klarte rett og slett ikke å komme meg opp før 11.00 i dag. Halve dagen gikk bort til ekstra søvn, og da jeg skulle sprette opp å gjøre med klar for stranda, så fikk jeg mensen. De første dagene jeg har mensen har jeg så store smerter at jeg nesten ikke klarer noenting. Jeg skal faktisk sjekke meg for dette, da jeg blir veldig svimmel og må gå på både ekstra jerntabletter og tranebær når jeg har det. Mamma var så snill å droppet strandplanene for min skyld, og i stedet dro vi en tur til Kolbotn å spiste lunch (green salad) og iskaffe mocca (my fav).

Hvor kule er ikke sandalene over? Som dere ser så er det alt for store til meg, men jepp- it`s my size, det er bare at tærne mine ikke er smale nok til å komme langt nok frem, så det ble litt jesus for å si det sånn!! Duger til terassebruk, haha!

Ønsker dere en fortsatt fin dag i solen - NYYT!

Likes

Comments

Har dere hatt en fin helg? Selv har jeg hatt tidenes fineste og feteste helg med gode venner under Oslo pride. Jeg glemte dessverre kameraet mitt hjemme, så det får bli med mobilbilder her, men det duger det og (en sjelden gang).

Jeg er utrolig glad for at jeg fikk hele 3 dager i Oslo. Lå på Comfort Xpress i helgen, da det er buss for tog om dagen så litt stress å komme seg til og fra. På torsdagen startet vi festen i baksetet på en gammel cadillac, med blonde på full guffe. Deretter bar det rett i prideparken for å treffe de andre, og få med oss Infinity og Samatha Fox.

I dag har formen vært helt J.....mildt sagt, og jeg er nettopp kommet hjem, etter å ha blitt hentet rett utenfor døra på hotellet. Men det var så verdt det. Tidenes flotteste og beste parade i går. Jeg blåser i 17.Mai toget, da jeg ikke har så stor interesse av det, men i går kjente jeg på hvor utrolig stolt jeg er over å være norsk. Ti tusen ganger bedre enn 17.mai, og FOR et oppmøte ♥ Hele 30.000 som gikk. For ikke å snakke om hvor heldige vi var med været.

Så dere paraden i går?

Likes

Comments

sommerferien i år går til...ehh, denne sommeren er den første sommeren hvor ingenting er fastsatt. Jeg tar alt på sparket, og litt fordi jeg alltid har vært i forhold tidligere og da har ting vært planlagt og bestilt lenge i forveien, mens nå har jeg ikke peiling. Men jeg er veldig spontan som person, så det er egentlig greit å ha det sånn en sommer og.

I sommer drikker jeg helst...IsKaffe Latte ZERO, IsKaffe Latte Baileys, Ferskpresset appelsinjuice med isbiter og øl.

Sommermaten jeg ikke klarer meg foruten er...Blåskjell, reker, scampi, grillmat og friske salater.

Jeg tilbringer helst tid...i en grønn sommerhage eller i en park med venner, musikk og øl. Ellers er jeg veldig glad i Aker Brygge, får aldri nok av festivaler og vervebukta er stranda jeg helst drar på.

Festival eller konserter jeg skal på i sommer...I år er jeg ambassadør for Trestokkfestivalen 29.Juli, hvor jeg skal ligge i telt et par døgn, så det blir utrolig spennende når jeg skal slå opp dette teltet (noe jeg aldri har gjort før). uansett, så gleder jeg meg sykt mye. Jeg skal henge backstage med artistene som skal spille, og dere skal få se alt. Billetter får dere kjøpt HER, for dere som lurer, og nå i JUNI er det kun 790,- for billetten, så hvis dere er i tvil så ville jeg slått til nå!!

Til frokost spiser jeg helst...Grovkrisp knekkebrød med ovnspakt lepperpostei, agurk, løk og majones (litt sunt da). Ellers skulle jeg gjerne levd på toast & crossainter everyday, men det går jo ikke.

Aktiviteter jeg har planer om å gjøre i sommer...Å bade i havet er noe jeg vanligvis ikke er så pysete på, selv om det er iskaldt, men må ærlig innrømme at jeg ikke har tatt et eneste bad enda. Jeg har planer om å dra på Tusenfryd, og det å slå opp telt er vel en aktivitet i seg selv. Syklingen er jeg godt i gang med flere ganger i uka, og badminton blir det også sikkert litt av i sommer.

Noe jeg kun gjør med nødskrik...Tur i fjellet på en varm sommerdag, fisking, kano, ja sånne friluftsting. Telt går ann så lenge det er festival, og da er jeg ikke så nøye på hvor jeg ligger hen uansett.

En ting jeg gjerne skulle vært foruten i sommer...For oss høysensitive mennesker, så er ungeskrik og bråkete bygningsarbeidere noe som skjærer langt gjennom marg og bein.Mitt ultimate must have summerprodukt...vil jeg si er mitt helt nye favorittprodukt om dagen, nemlig IDEAL SOLEIL SPF 50 fra VICHY. SPF 50 høres kanskje skremmende høyt ut for mange, men denne kan dere spraye utenpå makeupen og den beskytter. Husk at solfakor 50 betyr ikke at du ikke lir brun, tvert i mot. Det betyr at du kan være lengre ut i sola uten å smøre deg. (Mange misforstår nettopp dette). Genialt produkt.

Sommer-hit på spillelista...LORDE sitt nye album Melodrama spilles mye på repeat om dagen, og jeg elsker låta Sober II Melodrama. Men Katy Perry - Roulette er sommerlåta som får meg i best humør om dagen ♥

Likes

Comments

Instagram@verozitas