Header

07.00 Vekkerkokken ringer, og jeg er litt småsur og vil helst sove lenger. Men to minutter etterpå har jeg tvunget meg selv til å kikke inn i den lysende mobilen og er allere i ferd med å våkne. Når jeg kjenner meg klar ruller jeg ut av sengen og fyllervannkokeren med vann, tid for kaffe.

08.00 Sminken er på, og frokosten skal lages. Kanskje jeg skal steke egg, eller har vi noe yoghurt kanskje?

09.00 Første klasse begynner, feridg oppvarmet og klar ved barren(balettstangen) første klasse er alltid spennende. Hvordan kjennes kroppen idag? Hva gjør vondt? og hvordan står det til med balansen? Det varierer fra dag til dag.

11.00 Andre klasse er i gang. Mange pirruetter er allerede gjort, en hel del hopp og korppen er på plass og jeg har oversikt. Andre teknikklassen er alltid enklere, da vet jeg hvor jeg har meg selv. Og det er bare å svinge seg i valsen og smile,

13.00 Lunsj? Jatakk. Somregel sulten som et uvær og lykkelig over en time pause midt på dagen. Setter meg med noen i klassen, gode venner. Og mest sannsynelig blir det en time med latter, og moro. Dansere byr ofte på mye tull.

14.00 Det venter en tretimers økt med dans. Jeg håper innerst inne på at tiden skal gå fort for tanken på tre timer er ganske tung, de fleste dager. Men det skal nok gå bra, positiv som alltid.

17.00 Endelig feridig og det skal bli godt å komme hjem. Hva skal man finne på idag da? Hva skal jeg lage til middag? Alltid de spørsmålene som dukker opp på hjemveien.

18.00 Middagen er snart klar og jeg er skrubbsulten og gleder meg til å kunne sette meg ned å spise og se på en serie eller noe annet lungt en liten stund.

20.00 Kanskje på tide å ta tak i livet. En liten gåtur kanskje? Eller så må oppvasken tas, eller noe annet må vaskes. Ta tak i livet få ting gjort.

21.00 Endelig tid til meg selv. Jeg hopper i dusjen, smører meg med selvbruning om jeg kjenner for det, og lakkerer neglene om de behøver et nytt strøk eller jeg kjenner for en ny farge. Ser litt til på en serie.

23.00 På tide å sove, om jeg ikke har sovnet allerede så kan jeg garantere at jeg er så trøtt at jeg tar kvelden ved disse tider.

Likes

Comments

Jeg hukser jeg hadde en periode for mange år siden da jeg gikk med ringer i ørene, og de skulle helst være så store at de lå på skulderen min. Etter den periden fikk jeg helt nok og tenkte jeg aldri kom til å eie et par igjen noen gang. Men der tok jeg jammen feil. Jeg gikk til innkjøp av disse i gull i julen og de vokser på meg altså. Jeg har virkelig falt for det igjen. Ringene er tilbake i mine ører!

Likes

Comments

Minus tretti

Kanskje den kaldeste opplevelsen jeg har hatt i mitt liv, men fy søren for et vakkert vinterland. Etter noen dager sitter jeg igjen med minner fra et vakkert vinterland og en eventyrlig foss. Såklart det var kaldt men hva gjør vel det når det er så vakkert?

Norrland viste seg virkelig fra sin sanne side da jeg var der forrige uke. Et nydelig vinterland men med evnen til å sette i en virkelig kulde som biter hardt. Jeg kjenner meg glad og takknemmelig for å ha fått oppleve, se og kjenne på et så vakkert lite sted så langt oppe i nord i Sverige. 

Likes

Comments

1. Skaff deg faste morgenrutiner. Da slipper du stress om morningen, vet at du ikke glemmer noe og hvor lang tid du behøver på å bli klar.

2. Lag en liste med små saker som du blir glad av og omgi deg med dem, eller legg merke til dem. En spesifik sang, et par sko du liker ekstra godt eller kanskje bare det å tenne levende lys i stua på kvelden. Jo flere småting du legger merke til jo flere små gleder il.a. en dag.

3. Ler deg hva som gir deg enegi og hva som tapper deg for energi. Og lær deg hva du burde si ja, og hva du burde si nei til.

4. Dans! Sett på musikk og beveg deg. Det føles herlig.

5. Strekk ut ryggen i spiraler. Dette utløser endorfiner, som er kroppens lykkehormoner.

6. Få nok søvn. Sett en alarm når du skal gå å legge deg og hold deg til det!

7. Slutt å bekyre deg og vær redd for saker. Denne jobber jeg på hver eneste dag! Og kjenner hvor mye mer jeg utretter når jeg har sluttet å bekymre meg over ting.

Likes

Comments

"Lets dazzle! Not because we have to, but because we can" sa balettlæreren tidligere idag, på morgenklasse. Jeg ble glad på ordentlig av de ordene. Jepp, la oss skinne, glitre og danse nå det semesteret bare fordi vi vil, og kan det. En av mange fordeler med å være danser.

Det er godt å være tilbake, få danse litt igjen. Selm om jeg kan helt ærlig må si at jeg kjenner på angsten over at rutinene og skolen kjennes litt fengslende nå. Jeg kjennte meg klar for dansen igjen, men ikke like klar for hverdagen. Det kjennes som at nå begynner det, og det tar ikke slutt før i juni, et kjør. Men det skal bli spennende og ikke minst moro. Siste halvår, bring it on!

Likes

Comments

There will Be Time - Mumford And Sons
I Need A Forest Fire - James Blake, Bon Iver
Wilder Mind - Mumford And Sons
Sing Me To Sleep - Alan Walker
Closer - The Chainsmokers
Gunerius - Karpe Diem
Rockabye (Feat. Jean Paul & Anne Marie) - Clean Bandit
When We Where Young - Adele
Broken Glass - Sia
Young As The Morning Old As The Sea - Passenger

Likes

Comments

- Jeg elsker filmen "Charlie And The Chocolatefactory"

- Jeg er et morgenmenneske og våkner utrolig fort. Jeg er ute av senga fem mit etter vekkerklokka ringer, vanligvis.

- Det er ingenting jeg elsker mer enn julen

- Dans er min aller største lidenskap.

- Jeg gråter veldig lett.

- Jeg elsker virkelig Stockholm. Byen kjennes som hjemme, og som meg.


Likes

Comments

Vi har vell alle store og små hemmeligheter vi holder på, tenker på, gjør eller tenker. Jeg har i alle fall mange og dette året har bydd på en hel del, sammen med en hel masse foandringer. Siste halvdel av 2016 har hele mitt liv tatt helomvendinger, om og om igjen. Jeg har tatt viktige og store valg, som kommer til å påvirke meg veldig lang tid fremover. Alle til det gode, kjennes det som nå å alle fall!

Jeg har blitt helt betatt av noen.
Jeg har fått et helt annet syn på meg selv, min selvtillitt er tusen ganger høyere.
Jeg har kommet sent til ting med vilje.
Jeg er mye sterkere mentalt, nå enn før.
Jeg har aldri vært så eventyrlysten som det siste halve året av 2016.
Jeg har vært så sliten at jeg har grått i timesvis.
Jeg er utrolig stolt av meg selv for at jeg følger drømmen min.
Jeg har grått alene, på do på skolen etter danseklasse.
Livet mitt har tatt totalvendinger i 2016, til det bedre.
Jeg har skippet måltider bevisst.
Jeg har bestemt meg for å flytte hjem etter skolen og senere ombessemt meg igjen, jeg blir boende i STHLM etter jeg er ferdig med skolen.
Dette skoleåret har enklere enn de andre to årene, mentalt.


Likes

Comments