Idag var det dags för återbesök hos min kardiolog Romeo som abladerade bort min AVNRT jag hade i hjärtat! Det togs Ekg och blodtryck som var bra. Mitt dygns-ekg hade också sett bra ut som ja hade för ett tag sen. De Romeo var mindre nöjd med var att en läkare i Lidköping satt in Metoprololen. Det gillades inte då det blir svårt för Romeo att veta och se hur mitt hjärtat beter sig efter ablationen.  För er som inte vet är det en medicin jag tagit för att mitt hjärta inte ska rusa upp i för högt tempo. 

Jag berättade att jag fortfarande får hjärtklappningar från och till vilket jag tror beror på psykisk stress den senaste tiden, de har varit mycket runt omkring samt att det var varit andra sjukdomstillstånd i familjen som varit jobbiga och känslosamma. De är ju den inre stressen som är farlig. Berättade även att jag känt av korta "arytmier" om de nu är de då hjärtat inte slår som de ska och DE ville Romeo forska vidare i. Han sa det att när han abladerat en patient blir han inte nöjd för man är HELT symtomfri och det är det som jag älskar med honom. Han gör allt för att hans patienter ska bli nöjda.  

Planen nu är att jag ska trappa ut Metoprololen och äta en varannan dag i en vecka och sen sluta helt. Sen tar de cirka 2 dygn innan tabletten är helt ur kroppen. Sen är de upp till hjärtat att visa hur det vill bete sig. När jag sedan är helt fri från medicin ska jag få hem ett tumekg. Det är en apparat som jag ska placera mina tummar på som registrerar hur mitt hjärta slår precis då jag har en arytmi Om jag får några arytmier. Så direkt jag känner något konstig ska jag göra det och de skickas direkt till hjärtmedicin i Skövde. Denna apparat ska jag ha i cirka en månad. Jag hoppas att jag inte får någonting det är min absoluta önskan nu. 

Känner mig nöjd med besöket och känner mig relativt lugn att sluta med min trygghet som varit tabletten haha. 

Efter besöket åkte vi till Götene och hälsade på Cassan och barnen samt söta Amigo. Morris och Amigo fungerade väldigt bra ihop och lekte för fullt :)

Ett annat roligt besked jag fick idag var att jag blivit godkänd på den sista hemtentan för termin 5 så nu är jag helt färdig med fem terminer. Återstår endast en termin nu och sedan är jag legitimerad sjuksköterska :) Känns konstigt att ens skriva det för det känns som overkligt att det är så nära nu :) Sjukt nöjd med mina resultat under utbildningens gång och jag ser fram emot alt jag kommer lära mig framöver :)
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

19 dagar efter ablatipnen vaknade jag på natten av hjärtklappning..väntade i 20 minuter men de ville inte lugna sig..fick korta skurar då hjärtat slog konstigt. fick åka in och kolla de..Blev inlagd och dagen efter beslutades de att jag skulle åter bli insatt på metoprolol en gång per dag! lite besviken att ha lite bekymmer efter ablationen men har ja tur så är det såhär hjärtat kan hålla på efter en ablation i ca 3 månader då de läker. eller så är det en ny arytmi som behöver utredas. de får framtiden avgöra. så nu äter jag medicin en gång per dag mår som vanligt :) ska äta medicinen fram tills ja träffar romeo som gjorde ablationen om ca 9 veckor. fick även ett brev hem idag att ja ska gå med ett bandspelar- ekg och se om dom hittar något.  det tror ja ju inte eftersom ja är insatt på medicin. men dom vill väl ha de ändå..

jag känner mig väldigt stark psykiskt..tycker inte detta är speciellt jobbigt för jag vet att vad de nu än är går de att åtgärda och behandla, och de räcker för mig 😀

imorgon kommer barnen och då ska vi fira påsk hela helgen lång:) tenta är skriven idag, kändes okej men vågar inte säga att ja klarat den, de får vi se :) är ute hos mamma och pappa med Morris och myser i solen :)

Likes

Comments

Nu börjar mitt tålamod att ta slut PÅ RIKTIGT!!!
ända sen jag flyttade in till Lidköping och fick tag i en jättefin lägenhet, centralt, och såå mysig så har vi blivit störda nästan VARJE DAG!!
ovanför så är de folk som drar tunga möbler och instrument. de är fonus som har en lokal däruppe som alla instrument och möbler som dom drar över golvet och folk går med sina klackar. Åt ena kortsidan är de en restaurang som vi oxå lägger märke till..inte jätteofta men ibland. sen har även grannen åt andra hållet skaffat ett sourrand system och en elgitarr som han spelar på varje kväll och senare när man ska lägga sig ser dom på film med JÄTTEHÖG volym i ett hemma biosystem. och inte nog med de...grannen under sätter igång och borrar nästan VARJE Kväll vid tolv tiden..hur mycket kan man ha att borra känner jag????????
när jag tittade på lägenheten så frågade jag dom som bodde där om det var lyhört på grund av att de är 3,5 meter i takhöjd mm..dom blåneka att dom aldrig blivit störda haha de är ju ett skämt.. detta oväsen som kommer ovanför är så högt att man knappt hör tv:n. Man hör tv:n men volymen får ju höjas en del...man måste vara här för att verkligen förstå hur mycket de låter. och dessa oväsen är på vardagar, helger..och på vardagar kan dom hålla på vid 22 och mina barn vaknar och undrar vad de är som händer..har sagt till dom flera gånger men de hjälper inte!!! så ja ska ringa senäte imorgon men de kommer inte hjälpa så ny lägenhet ska hittas, behöver ändå större så småningom när barnen blir större..

bitter? Ja!! 😂😂😂

Likes

Comments

För 6 år sen började jag få hjärtklappning från och till. det kunde komma mitt i natten, när ja körde bil, ja vart som helst. jag har legat inne för hjärtklappning två gånger men man har inte hittat något och det enda jag fick till mig var att ja skulle lugna mig och att det var i psyket det satt som gav hjärtklappningar. dom första åren gick hjärtklappningarna inte upp mer än till 120-150 slag/min. kan låta mycket men inte vad jag haft nu! jag har även haft extremt mycket extraslag som kommit ofta, varit kopplade och dom har under dessa år blivit mer och mer som tillslut blivit att man blir psykiskt nedsatt och man tappar orken. man blir matt i kroppen när hjärtat hoppar så ofta.

då till den värsta dagen då min utredning startade! Mitt i natten vaknar ja av att hjärtat slår så fort att det inte går att räkna pulsen. känner mig påverkad och får jobbigt med andningen..fick antagligen inget syre när hjärtat bara stod och vibrerade. åkte in till akuten och då äntligen fångade dom mina episoder på ekg. mitt hjärta slog i 283slag/min. inte konstigt jag mådde dåligt..efter den snabba rytmen slog mitt hjärta om till förmaksflimmer. låg med flimmer i 14 timmar. läkemedel sänkte bara frekvensen men låg fortfarande i flimmer. efter 14 timmar blev jag sövd och elkonverterad (elstöt). hjärtat slog normalt igen och de var så skönt. fick metoprolol utskrivet som jag skulle ta en om dagen. det fungerade jättebra första månaden sen börja problemen igen..hjärtat slog snabbt ca 170 i olika perioder..sen en natt i februari får jag ringa ambulans..hjärtat slår då i bigemi  (vartannat slag är fel) plus extraslag som kom kopplade ca 5-6 st på raken..blev inlagd igen och då ÄNTLIGEN får jag rätt läkare som gjorde alla tänkbara undersökningar och hon satt med mina ekg i flera timmar, pratade med hjärtspecialister på sahlgrenska och Skövde. jag trodde ja skulle bli hemskickad igen med högre dos medicin. men ICKE! läkarna misstänkte att jag hade en extrabana i hjärtat som ställer till de och tar över min vanliga rytm. fick en tid den 1 mars för en ablation. dom skulle alltså gå in via ljumsken med 4 st katetrar upp i hjärtat och försöka reta igång min extrabana för att senare kunna bränna bort den! jag blev glad att det fanns något att åtgärda men ändå så rädd! gå in i hjärtat????
fem dagar innan ingreppet skulle min medicin avslutas. jag gjorde som det stod och slutade. Dagen innan jag skulle abladeras står jag i duschen och skulle tvätta mig med operationstvål inför morgondagen. DÅ rusar mitt hjärta upp och slår lika snabbt som i december. ambulans kommer och som jag trodde. hjärtat slog i 250 och slog över till flimmer!! IGEN 😕
Jag mådde såååå dåligt i ambulansen och såg inget slut på det hela. hade dödsångest att dö ifrån mina barn! blev inlagd på kss, låg i flimmer i 12 timmar denna gången och nu kunde dom inte hjälpa mig att sänka frekvensen på flimret för då skulle dom inte kunna göra operationen. men kl 05 den 1 mars slår mitt flimmer så fort att jag håller på att tuppa av. då bestämmer läkaren att ge mig metoprolol intravenöst. frekvensen sjunker men fortfarande flimmer. blir inställd på en ytterliggare elkonvertering för man får inte ha flimmer vid operationen. klockan 12 på dagen somnar jag till en stund och vaknar av ett ryck!! mitt hjärta slog rätt i SINUS!! VILKEN LÄTTNAD!! jag blir nedkörd till operationen kl 3 är så rädd och tankarna bara snurrade!
ABLATIONEN:
jag blir lagd på operationsbordet dom täcker mig med sterila dukar och jag får MASSOR av elektroder kopplade på bröstet magen ryggen och låret. ROMEO som är läkaren kommer och pratar lite och känner sig redo att börja. han lägger lokalbedövning i höger ljumske. det gjorde så fruktansvärt ont så jag nästan kände att jag lämnar operationssalen..men kom på rätt snabbt att detta måste göras får såhär kan jag inte leva med ett hjärta som lever sitt egna liv. läkaren sätter i 4 plastkanyler i ljumsken som sedan katetrarna ska in och föras upp till hjärtat via venen. när katetrarna förs upp till hjärtat kändes så obehagligt och precis när katetrarna förs in i hjärtat på olika ställen slår hjärtat volter..så äckligt. läkaren mäter och tittar på massa saker som jag inte har koll på. jag avböjer lugnande!!
FÖR att hitta extrabanan måste dom försöka reta hjärtat och framkalla min rusning. det gör dom via katetrarna samt ett dropp som triggar igång hjärtat. där ligger jag och känner att hjärtat är på väg upp till 300 som skärmen visar. Romeo säger att han hittat banan och den ligger precis vid av-nodan. han börjar bränna med en kateter och det känns som man får skollhett vatten i bröstkorgen..jäklar vad jobbigt det var. dom gick bränna flera gånger och rusa upp hjärtat gånger flera för och se att banan verkligen var borta och att dom lyckats med operationen. samtidigt som man ligger där med massor av sladar, sitter en stor röntgen apparat 10 cm från huvudet och bröstkorgen som ska visa vad katetrarna ligger i hjärtat. man får inte röra sig och knappt prata för då rör sig katetrarna i hjärtat och då finns de risk att läkaren bränner fel och det vill vi ju undvika. efter nästan 3 timmar säger Romeo att det är klart och att banan är borta!! jag börjar stor gråta av ren lycka att det är över. det var det mest vidriga och jobbigaste jag någonsin varit med om. fick efteråt ligga ner i 3 timmar med tryckförband så ingen blödning startat i ljumsken.  under ingreppet pendlade mitt hjärta mellan 300 och 45..de slog oregelbundet, de kändes som en rundgång i hela hjärtat i 3 timmar men det var normalt för det var ju läkaren som triggade och retade hjärtat.
efter två dygn på sjukhus och allt såg bra ut fick jag komma hem utan MEDICIN 😀
jag är så lycklig att äntligen blivit av med min arytmi. jag hade något som kallas för AVNRT! skriver i ett annat inlägg va de är. jag är så glad att detta gick att bota och att det förhoppningsvis inte blir fler problem.  det finns 3 % risk att man får göra om hela processen men det tänker jag inte på nu. det har nu gått några dagar och jag mår hur bra som helst. känner ingenting från hjärtat bara lite ömt i ljumsken. får inte bära eller anstränga mig på ett tag men va gör de när min ARYTMI ÄR BORTA!!!

jag är så tacksam för allt stöd jag fått framförallt av min FAMILJ och vänner. utan dom hade jag inte klarat detta! det har varit en lång resa som förhoppningsvis är över nu!! nu ska jag försöka njuta av livet och ta vara på varje minut för man vet aldrig när något händer det ska ni veta!!!

Likes

Comments

usch nu börjar mammaveckan lida mot sitt slut och de är lika ledsamt varje gång! ja tror jag aldrig kommer vänja mig tror ja, därför är de väldigt viktigt att ha en bra kontakt med barnens pappa/mamma så man ändå kan prata, få bilder mm..då blir de inte lika jobbigt :)

annars är allt lugnt och fint..rätt soft i skolan, går endast måndag nästa vecka sen ledig en vecka innan allt drar igång måndagen den 18 :) då blir de en veckas föreläsningar sen 6 veckors praktik på sjukhuset :) de blir på hjärt/lung avdelningen som ja tidigare varit väldigt intresserad av och ännu mer nu när mitt hjärta levt sitt egna liv för ett tag sen!

de börjat kännas att min utbildning börjar lida mot sitt slut och de känns väldigt overkligt måste ja säga :) men såååå kul och förväntansfullt :)

nu blir de att mysa ner sig under en filt i soffan och kolla på familjen är värre:)

Likes

Comments

dagen har mestadels spenderats hemma med mina killar 💜
till lunch blev de pannkakor beställda av barnen. sen trotsade vi kylan och tog en promenad till hemköp och handlade lite som behövdes. älskar verkligen att ha så nära till allt :)
nu ikväll har vi hälsat på Mila, tog en promenad och lekte lite :) albin var så redig och höll i kopplet:)
nu nattas barnen och ja ser fram emot en lugn kväll i soffan under en filt för jisses va frusen ja är i hela kroppen

Likes

Comments

heldag i skolan men mycket intressant när vi pratade om förlossningar, graviditet mm och de är områden som ja vill jobba med så de var extra roligt :)

hämtade barnen och åkte hem..slog in dom sista julklapparna till barnen. de blev en hel del 😉

nattat ungarna nu men en liten kille kan inte släppa blicken från mig i soffan...han är för söt :) nu har barnen jullov från dagis till 7 januari..de blir skönt för dom.
i skolan har vi endast lite små pill med b-uppsatsen kvar sen är vi färdiga med termin 4 :)

häromdagen fick ja förlängt hela 2016 på avd 2 (kirurg) där ja var i sommar. de känns jättekul :) fick även goda besked om framtiden som sjuksköterska sen så vi får se vart ja hamnar när min examen är här :)

en vecka har nu gått sen ja hade mitt förmaksflimmer och de känns lättare och lättare för varje dag som går..men ja är långt ifrån helt lugn efter detta..men de får ta sin tid men lugnet lägger sig mer och mer..ja har fantastiska personer i min närhet som verkligen bryr sig och de är ja så tacksam för 💖

Likes

Comments

ja..dessa två dygn har min kropp fått stå ut med en hel del och blivit fullmatad med olika läkemedel. i måndags fick jag ett förmaksflimmer. de bara kom när ja skulle lägga mig..ja var på väg till sjukhuset flera gånger men vände och åkte hem för ja trodde de bara var en vanlig hjärtklappning ja brukar få ibland..fick vända väldigt snabbt då ja kände att pulsen inte ens gick att räkna...de gick inte och känna slagen..då går de fort..när ja kom in på akuten hade ja normal sinusrytm men rätt hög puls 130 cirka. läkaren ville först skicka hem mig för hon trodde att de var hjärtklappning pga panikångest..men ja känner min kropp och visste att detta är något annat! direkt läkaren lämnar rummet är ja precis påväg att tappa kontrollen och svimma av..konstigt? nej..skärmen visar 283 slag per minut..mitt hjärta stog bara och vibrera..de kom i attacker så i mellan åt gick pulsen ner till 150 och sen upp igen till runt 300..
jag är glad att dom hann fånga de på ekg. just då på natten konstaterades inte flimmer men uppe på avdelningen sen när ja blev uppkopplad visade de sig att hjärtat slagit över till flimmer..den känslan var helt fruktansvärd. jag hade sån dödsångest för när hjärtat hela tiden slog oregelbundet i 170 i snitt blev de rätt påfrestande tillslut. dom läkemedlen ja fick sänkte rytmen ner till 120-130 men fortfarande flimmer...direkt ja skulle sätta mig upp gick flimret upp till 180. doktorn hoppades att min hjärta på egen hand skulle slå om till rätt rytm men inget hände under natten. fick göra ett ultraljud på hjärta och där konstaterades att mitt hjärta är friskt men de slår fel! mitt kalium var långt så fick en påse dropp med de..så efter att ha legat i flimmer i 14 timmar..läkaren förklarade som att min kropp är helt slut och hjärtat behöver hjälp att slå om till normalrytm med hjälp av en elkonvertering!! ja blev så klart livrädd, men hade ingen annan önskan än att få normal rytm. mådde så dåligt.
väl nere på Iva hade ja med mig mamma och Josefin så tacksam att jag hade dom vid min sida när ja Sövdes. har aldrig blivit sövd så de var läskigt. medan jag sov fick mitt hjärta en elstöt och ja vaknar efter 10 min cirka och mitt hjärta slog normalt. de behövdes endast 1 elstöt vilken läkaren var mycket stolt över.
fick ligga kvar på avdelningen tills idag för och se så hjärtat höll sig i sinusrytm..jag är efter 10 timmars sömn fortfarande helt slut..trött och tagen. nu ska ja äta metoprolol en gång om dagen för att förhindra att ja får flimmer igen. ja ska försöka att inte tänka på de men kan inte låta bli "tänk om" de slår om igen.... Vad som är skönt är att förmaksflimmer inte är farligt men väldigt obehagligt.

nu ligger hjärtat väldigt stabilt på en puls på 65 cirka. de är semester för mitt hjärta mot vad de är van vid :)

SÅ summan av detta är: ta inte livet för givet. vad som helst kan hända när som helst. livet är för kort för att inte veta vad man vill, gör de som känns rätt NU!

jag är så tacksam för allt stöd och alla som hört av sig till mig. nu vet man vilken familj
vilka vänner man har 💖

ja ska nu försöka att lugna ner mig lite och inte stressa upp så som jag gjort tidigare. Jag ska kämpa dit ja verkligen vill 💚💚💚

Likes

Comments

I natt när klockan var 4 vaknade ja av att de lyste i vardagsrummet och hör ett svagt ljud av något..
går upp för och se vad de är..då sitter Elliot och tittar på Youtube på plattan!!! herregud klocka 4 på natten hahaha..stänger av plattan och släcker och tar med han in till mitt rum..de tar 1 timme innan han fattar att de fortfarande är natt och då somna han om..

idag märks de på alla 3 att de är tredje dagen utan dagis!! dom är överaktiva och öser järnet :) försöker skriva på uppsats så gott de går..gillar inte när stängningsdagar infaller helt fel när man behöver dagis som mest..men de blir att jobba ännu hårdare imorgon och på onsdag innan utkast nummer två ska skickas in..

Likes

Comments

klassisk söndagsgrej är väl att tvätta och de har vi gjort idag :) även sängkläder:) fick väldigt bra hjälp under timmarna vi tvättade 💖💖

åkte till affären en snabbis och handlade det som behövdes..även där skötte sig barnen jättebra så vi köpte med glass och chokladsås hem som vi ska äta snart :)

varken Liam eller elliot har sovit någon middag idag så vi får se hur länge dom orkar idag..än så länge härjar dom och leker på rummet :)
Liam brukar inte sova middag endast om vi åker långt i bilen kan han somna men annars är de bara elliot som sover ca 40 min på dagen :)

mamman i hushållet kanske får en lugn kväll framför tv:n om kottarna somnar i tid :) dagis är stängt imorgon så vi ska inte upp tidigt men bra att lägga sig i tid ändå :)

Likes

Comments