En sån dag där orken inte räcker.
En sån dag där man knappt kan hålla ögonen öppna men ändå inte kan sova.
Logiken av att vara så trött att man inte kan röra sig men huvudet är piggt.
Man förstår inte vad man ska göra. Man kan få svaret, gå upp gör något. Men vad dem inte förstår är att de är en kamp att ens komma upp ur sängen.
"Va positiv, en positiv inställning gör de lättare"
Nej de gör de inte eftersom mitt huvud inte kan slå om till positivt.

Jag har bipolär vilket gör att jag kan byta mellan olika humör men positivt finns inte i mitt register. 

Jag är trött för jag inte kan sova men pigg. Logiken finns inte.
Jag är lycklig. Jag är lyckligt gift. Mina känslor om det är och går inte att ändra. Känslor och orken är på olika nivåer.
Önskar att orken ska successivt komma tillbaka snart eftersom jag snart ska börja arbetsträna. Vill inget annat än att komma tillbaka till verkligheten. Saknar mitt liv där mår är bra. Saknar mitt jobb, saknar de sociala. Man kan inget annat än att önska.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En liten plats på landet. Där bekymmer försvinner och man kan njuta av naturen o lugnet. De är precis vad jag gjort nu i två där.
I måndags åkte jag ut till min faster o hennes familj o tog de lugnt och bara njöt. Vädret kanske inte var de bästa men om man omges av bra sällskap duger de mesta.
Att bara prata om allt och ingenting ger mig bara ett lugn.
På tisdagsmorgonen tog jag en kopp kaffe och satte mig på utetrappen och njöt av lugnet. Resterande av dagen ta de lugnt fixa runt omkring deras land.
Avsluta dagen med ett snabbt kvällsdopp.
Att man kan ha en plats på jorden där allt är lugnt. Där ångesten lägger sig och man behöver oroa sig för någonting. Min ångest mina var väldigt låg. De betyder inte att min hemma miljö gör att min ångest blir värre men man har bara en plats i världen där allt bara är. Man bara existerar. Man bara finns och allting känns bra för en gångs skull.

Likes

Comments

Absolut en av dem roligaste dagarna på länge igår!
Först står min bästa vän Elli i dörren halv 10 på morgonen  och säger att vi ska åka iväg till Linköping. Hade läkarsamtal vid 11 i  men de visste hon om. Efter det möts vi upp av först Lena sen Evelin .
Sen får jag ögonbindel på mig och åker bil en bra bit. När väl ögonbindeln åker av var de mysig picnic som vänta med jordgubbar och skumpa mm. 🍾
Efter de åkte vi iväg igen, när vi var framme vid våran destination fatta jag äntligen vart vi var. Vi var i Norrköping vid Ecape Room! De var så otroligt kul! Vi klara de tyvärr inte men om vi fått 5 min till hade vi klarat de 😁
Sen bar de av mot Linköping igen.
Väl i Linköping igen gjorde vi ett snabbt klädombyte sen köpte jag en kaffe för att fylla på energin. På stan möts vi upp av Ilina, Sara och Embla och pratar ikapp lite sen var de dags att gå och äta 😊 Utanför Tapas Baren möts vi upp av Petréa och Jenny. De är så otroligt kul att så många av mina vänner kunde vara med på min möhippa. Efter otroligt go mat så åkte vi mot Kisa igen. När vi kom hem till mig så fick jag världens överaskning. Hela vardagsrummet var uppyntat med ballonger och gilanger! 🙈
Kvällen fortsatte med många roliga lekar, tjejsnack och skratt. Kunde inte önskat mig en bättre dag! Tack så mycket alla som jag fick dela min möhippa med. Vart en helt otroligt kul dag! ❤❤

Likes

Comments

Under ett par nätter nu har jag legat vaken från och till på nätterna. Somna har väll aldrig varit ett stort problem Somna kan jag nog göra var som helst men att fortsätta sova är problemet. På nätterna kan jag vakna 4-5 gånger per natt. Jag kan ligga vaken typ mellan 2-3,30 och ligga vrida och vända på mig sen småvakna flera gånger.

Ibland när Alex jobbar eftermiddag och sitter uppe senare på kvällen och jag kanske gått och lagt mig ca 9 på kvällen för jag är trött, då kan jag vakna vid typ 2 och prata med Alex en stund för att sen gå och lägga mig för att vara vaken en timme till...

Men för mig, likaså många andra som inte mår bra, betyder jag är trött inte bara att man sovit för lite så man kan sova mer. Utan jag är även psykiskt trött. Då finns de inte all sömn i världen kan lösa utan man försöker fast man inte orkar hålla sig igång. Vissa gånger kan folk uttrycka sig att man är lat bara för man inte gör något men dem kan inte förstå eller sätter sig in i ens situation men Min energinivå är på noll just nu, jag kan låtsas att jag har energin, att jag har orken att engagera mig i saker och ting. Men egentligen vill jag gärna ligga i mitt hörn i soffan, halvt som halvt titta på TV och inte göra någonting.
Jag älskar att umgås med min familj och mina vänner. Och är glad att umgås med dem fast energi inte räcker till men jag gör de för att bli lite glad.

Gällande sömnen hoppas jag ja får lite mer av. Fått Imovane av läkaren så jag ska kunna sova, de hjälpte mig inte igår natt men de kanske hjälper inatt. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Utan bra med sömn blir mitt mående ännu sämre, jag blir lättirriterad och lätt stressad vilket som ökar min ångest. Så jag hoppas att min sömn förbättras över helgen annars får jag prata med min läkare på måndag ifall han kan gör något.

Allt löser väll sig i sinom tid.

Likes

Comments

Idag har vi varit på dop för en av mina bästa vänner Lenas dotter, lilla Emmy 😍 Jag fick äran att vara gudmor (fadder) för Emmy.


De var en jättefin dop ceremoni och Emmy skötte sig jättebra. Efterrår vart de fika med cupcakes och tårta. 😊 Emmy fick många fina dop presenter, allt var så trevligt och roligt. 😊


Jag fick även en vacker present av dem. En jättefin bild på lilla Emmy 😍


Vart så glad när dem fråga om jag ville bli fadder. Jag har känt Lena i 10 år. Hon och jag har gått igenom de mesta med varandra. De var en period vi inte var lika tajta men nu har vi hittat tillbaka till varandra. Att ha den speciella vännen som står ut i ur o skur är speciellt. Jag har få vänner som är så. De är dem som kan göra en glad när de inte finns nått att va glad för. Jag är tacksam varje dag att jag har sånna vänner. De känns skönt att ha henne och hennes pojkvän vid min sida. Finare vänner får man leta efter. 💖
Nu är Alex o jag tillsammans med Embla hemma igen så blir att ta de lugnt resten av kvällen 😊

Likes

Comments

Dem senaste veckorna har jag känt mig nere men inte riktigt kunnat uttrycka de. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig eller förklara de. Jag har alltid betett mig på ett sätt, jag har låst in känslorna och bara existerat ungefär. Mitt humör har fått lida varje gång då jag blir lättirriterad och kan bli arg lätt. Men nu måste jag försöka lära mig att handskas med känslor som jag inte vet hur man ska hantera ens och att uttrycka dem till mina nära o kära.
Hur ska man kunna förklara nått man inte förstår?
Jag vill känna allt men jag vet inte hur jag ska få fram känslorna.
Läkarna ska hjälpa mig tillsammans med psykologen så jag får behandling men det kommer ju bli efter sommaren. Fram tills dess får jag försöka på egen hand och fråga varför jag gör detta? Varför jag känner såhär? Varför skjuter jag ifrån mig känslorna? Hur ska jag bete mig?
Fram tills jag får lite svar så får jag och min familj ta till lite knep så vi kan leva och må så bra som möjligt i varandras närvaro 🎀

Likes

Comments

Har faktiskt mått helt okej. Först blodprover på måndagen för att kolla lithium värderna inte är för höga sen träffa en av mina bästa vänner o hennes sambo o bebis (snart mitt lilla gudbarn) 😍 Underbart att bara kunna slappna av och bara va o mysa med min fina vän o hennes familj. Ångest nivån är låg när man bara får existera och prata skit.
Resten av veckan var ganska lugn.
midsommar spenderades hos Alex bror och hans flickvän även Alex syster kom en sväng sen. Väldigt trevligt med kubb, grillat och spel. Nog för att killarna förlora 4 ggr mot tjejerna 😉
Skönt att inte ha en stimmig midsommar utan lugnt men rolig😊
Idag åkte Alex o jag till stan o handla lite. Lite på Kjell och Company  o Ikea samt veckohandlat mat. Köpte även en fidget spinner för att se om de hjälper min rastlöshet och ångest bland mycket folk.
Känns skönt att ha en okej vecka med måendet och ångesten. Medicinen kanske börjat hjälpa mot min ångest, kan inte mer än hoppas att de fortsätter. Längtar till jag kan fungera i vardagen igen💖

Likes

Comments

"Bipolär sjukdom innebär oftast att vara manisk eller deprimerad i olika perioder. Däremellan brukar man må bra och kan ofta leva som vanligt. Det är viktigt att få behandling om du har bipolär sjukdom, eftersom både manier och depressioner kan leda till svåra följder för dig själv och andra.
Bipolär typ 2:
Många som får återkommande depressioner har också perioder med hypomanier, alltså lindrigare maniska symtom. Symtomen kan då vara att du får ökad energi, större kreativitet, skämtsamhet och ett allmänt glatt humör som kan vara svårt att uppfatta som ett sjukdomstillstånd. Det är ändå viktigt att kartlägga de perioderna, eftersom vanlig depressionsbehandling ofta inte fungerar. I stället måste man få medicin som stabiliserar stämningsläget."
- 1177.se

För ett par dagar sen satte min läkare diagnosen bipolär typ 2 som en orsak till mina symtom och mående.  Vi har pratat om de många gånger under mina samtal med läkaren. Blivit behandlad för min depression flera gånger och precis blivit behandlad för hypomaniskt tillstånd en gång, men varit i hypomanisk tillstånd många fler gånger än jag kan räkna. Men när jag väl såg diagnosens satt på mitt sjukintyg var de väldigt blandade känslor. Känner mig lite dum att jag gått runt och mått dåligt istället för att svalt min stolthet och våga söka för de. Men känns väldigt lättad att jag äntligen har ett svar på vad som gör att jag mår såhär.

Men just nu allt känns faktiskt helt okej.
​Fine jag är deprimerad och har inga större känslor förutom ångest i nuläget men känns bra att ha en läkare som hjälper mig. Att jag inom en snar framtid bli kallad för en fördjupad undersökning och behandling hos en psykolog. Jag kommer få en sjuksköterska som ska hjälpa mig få rätt medicinering med lithium​, som ska vara  för att förebygga depressiva och maniska episoder.
Jag har ett otroligt starkt stöd från min sambo och resterande av min familj. Jag kan inte begära mer.

Jag och min läkare har också kommit överens om att jag ska försöka börja arbetsträna. Varit i kontakt med Försäkringskassan där vi ska tillsammans med min arbetsgivare ha ett möte och bestämma när och hur många timmar jag ska försöka jobba.
Allt verkar äntligen gå åt rätt håll. Jag hoppas bara att allt fortsätter gå som planerat. 👏❤ 


Likes

Comments

Känner mig otroligt trött och sliten idag, Första saken på dagen agenda var läkarbesök på psyk.
De gick väll hyfsat. Läkaren tycker mina symptom tyder på bipolära drag men kan inte vara säkra förrän men haft en fördjupad psykisk utvärdering av en psykolog. Vilket jag fortfarande väntar på att få en kallelse av. Men min läkare skulle försöka skynda på lite så jag får komma så snart som möjligt. Fick litium utskrivet för att stabilisera mitt humör/ mående.
Vi bestämde även att jag skulle pröva "gå bredvid" på mitt jobb en dag för att se om jag kan börja arbetsträna eller måste fortsätta vara sjukskriven. Håller tummarna för att jag orkar komma tillbaka till jobbet👏

När jag sedan kom hem från stan åkte jag hem till mina föräldrar för att säga hej då till min älskade katt. Efter 15 år med henne och 3-4 veckors kämpande mot smärta av ett sår på magen fick hon äntligen vila. Kommer sakna henne massor. Finare katt får man leta efter. 💔

Känslomässigt har jag varit väldigt likgiltig vet inte riktigt vad jag känner eller hur jag ska känna i detta läge. De enda jag känner är ångest men allt kommer nog ifatt mig snart. Vart mycket intryck och händelser på sistone så de löser sig till slut. Allt löser sig med tiden.

Likes

Comments

Dagen börjar med att pappa ringer och säger att "min" katt Snuttis som är hos mamma och pappa mår sämre. Hon har tumörer på brösten som hon fått för hon äter p-piller o inte blivit kastrerat. Känns väldigt sorgset allt bara men dagen måste fortsätta.
Vid kl 12 åkte vi till Hycklinge för att stämma med köksutrustning inför bröllopet och kolla efter fotoplatser tillsammans med mina föräldrar och Emil.
Allt stämmer i köket o inget behöver införskaffas iaf. Även hittat fina fotoplatser så den stressen har släpp en del. Även fixat lite med bordsplacering och lite hur förberedelserna kommer gå så de kommer gå bra tror jag.
Var hos mamma och pappa en stund och gosa lite med Snuttis och vi bestämde att inte göra något hastigt ännu men de är inte länge kvar för henne 😢
Försökte slappna av med ett glas vin tillsammans med Embla på balkongen men de hjälpte bara en stund.
Men ett bra samtal med en bästa vän hjälper verkligen.
Man är medveten om att de är livets gång men sorgligt. Har haft henne i så många år, 15 år i september. Kommer sakna mitt hjärta men nu får jag ta vara på den lilla tiden jag har kvar med henne 💖

Likes

Comments