Ibland måste jag ändra om alla planer och de är lite jobbigt. De handlar mest om att min hjärna ställer till de för mig. Kan bli så less på mig själv när jag lägger energin på fel saker och sabbar hela mitt upplägg.

Finns säkert fler som är som jag, impulsiv plus en utbränd hjärna är tufft!

I veckan har Charmis gått så jäkla bra så jag red igenom dressyrprogram och kände va fasen, vi gör en start på lördag i dressyr eftersom jag bara är med på hopptävlingen på fredag. Impulsiv som sagt... Men då försvann fokus från hopptävlingen som var planen och hela helgen blev istället förstörd för mig. Man får inte rida på gummibett i dressyren vilket blev ett bakslag för mig då Charmis inte gillar metallbett. Så förberedelserna för både hoppning och dressyr blev pannkaka! Och jag började få prestationsångest och strök mig från båda tävlingarna istället. Så korkat av mig att ändra planen och lägga fokus på fel saker!

Detta är ett av mina största problem. Inte bettet utan att jag blir impulsiv och vill mer än vad jag är redo för just den veckan. Pga utbrändheten så blir de istället platt fall i allt för att jag känner mig hopplös och dålig och ja ni fattar.

Egentligen hade jag klarat båda sakerna om jag bara haft de i planen från början men nu blev de inget istället.

Denna vecka ligger fullt fokus på Umeåtävlingen, hoppning, min gren. Inget annat.

Söndag: hoppning hemma
Måndag: dressyr
Tisdag: skogen
Onsdag: vila
Torsdag: markarbete med bommar
Fredag: tävling
Lördag: tävling
Söndag: tävling

Punkt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Eller? Man vet ju aldrig riktigt. Imorgon ska de tydligen snöa lite på eftermiddagen så jag ska passa på att rida direkt på morgonen. Charmis har fått en kort ofrivillig vila på tre dagar för hon hade ett riktigt fult broddtramp i tisdags när jag tog in henne. Surt att missa både hoppträning och dressyrträningen den här veckan. Vi behöver verkligen alla träningar nu. Men men, inget att göra åt.

Igår fick hon gå på lina i kvällssolen och när vi va klara så fick hon va lös på ridbanan en stund. Hon är så härlig, jag springer runt och vill att hon ska hänga på, hon står helt stilla och kollar på mig som att jag är dum i huvudet.

Masserade och myste lite istället för att leka följa John.

Jammis är kvar i Boden och hämtas hem på måndag. Spännande!

Likes

Comments

Började morgonen med ett besök på inseminationskliniken. Jammis är redo och ska tillbaka imorgon för att insemineras på torsdagförmiddag. Spännande! Jammis skötte sig otroligt bra, lite spänd men de är ju inte så konstigt.

Jag är helt nybörjare på de här så de är spännande att läsa allt som finns och lära sig något nytt.

Ber om ursäkt för både dålig bild och riktigt skitig häst! Våren har ju som inte riktigt tagit sig här och Jammis älskar att rulla sig i leran. Pälsen håller på att ryka och de är helt galet va skitig hon lyckas bli varje dag!

Likes

Comments

Nu måste väl äntligen våren vara här. De blåser ordentligt men solen skiner iallafall, tack och lov! Valborgsmässoafton va ju allt annat än trevlig om man ser till vädret, snö och snöblandat regn hela dagen och halva kvällen.

Jag spenderade helgen i stugan med familjen och åt gott och bara myste. Behövde verkligen de.

I fredags va jag på dressyrlektion och de gick superbra, lite hård mot mig själv men de blir bättre och bättre för varje gång. På lördagen åkte jag till Piteå och tränade för en tränare som jag inte tränat för tidigare.

Charmis va på sitt sämsta humör och jag fick kämpa på ordentligt. Var lite nervös men blev rätt så less efter att jag åkte i backen och slog i benet ordentligt. Efter de gick de faktiskt bra. Jag vet ju våra svagheter och jag vet att vi behöver mer hela tiden.
Ny månad nu vecka nya tagCharmis va då nöjd efter träningen, hon fick en snabb dusch och sen ut i solen och torka lite. Självklart så körde hon första lerrullningen för i år. 🙈😅

Likes

Comments

Morgonmys ❤️

Jag fortsätter hagmockandet trots kroppen säger ajajaj.

Likes

Comments

Vi stannade hemma på gården idag istället för att åka till ridhuset. Va så skönt väder, lite blåsigt men ändå skönt.

Tränade övergångar, jag har varit väldigt dålig på de och nu måste jag vara mer konsekvent. Hon va som en dröm att rida idag, jag kunde sitta och göra små enkla hjälper, en i taget, och hon bara gjorde rätt hela tiden.

Började med övergångar från skritt till halt, halt till skritt. Gick sen över till skritt-trav. Trav-halt. Och de kändes verkligen så lätt!

Avslutade med att göra några övergångar från galopp till trav som vi alltid har svårt för, vi stressar upp varandra lite i övergången från galoppen och då blir de väldigt rörigt. Men idag, då satt de!

Nu ska jag se lite Homeland och sen sova. Imorgon väntar jobb och sen dressyrlektion på kvällen.

Likes

Comments

Nu är de vår och de innebär en massa städning, hagmockning och annat mindre roligt när man har en hästgård. Men ändå väldigt tillfredställande när man mockat drygt 30 kärror skit och hagen börjar ser fin ut.

Dessutom gör de inget att man har så sociala och mysiga hästar som bara vill va me och pussas och mysa när man kämpar så svetten rinner. Helst av allt skulle nog Jammis vilja sätta sig i kärran för att va så nära som möjligt.

Idag blir de nog ingen ridning för jag är totalt slut i kroppen och tänkte sätta mig och jobba framför datorn resten av dagen. Imorgon åker jag till ridhuset med Charmis för att hoppa lite. Fredagen är vigd åt dressyrlektion igen, den längtar jag till.

Likes

Comments

Nu börjar jag på ny kula här med ny blogg och på ny domän. Förhoppningsvis så kommer jag skriva lite varje dag om min vardag med hästarna och lite annat smått och gott.

En bättre presentation kommer snart.

Likes

Comments