Header

3 bra och 3 dåliga, Blogglistor/utmaningar, Ekonomi

Veckans 3 bra och 3 dåligt:

Bra;

* Klara mig genom hela veckan på jobbet
* Ullared på lördagen med mamma ❤
* Svea har mått bra och haft en bra vecka

Dåligt;
* Pierre är fortfarande trött
* Upptäckte dålig inkomst för mig denna månaden
* Börjar bli kallt och grått

Hur var er vecka?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ekonomi, Högtider, Vänner/Familj

Idag spenderade jag dagen med mamma på Ullared. Köpt julklappar, massor av julklappar samt vinterkläder. Skönt att det är klart men tomt på kontot 😁. Vi åkte vid 6, va där 7:40 och ute vid 16 tror jag, var sjukt mycket folk men kunde ha varit värre.

Likes

Comments

Skola/Jobb, Allmänt

Veckan har gått bra, bättre än många innan kan man säga;

* Svea klarade sig hela veckan utan att bli sämre, dock har hon hemsk hosta men klarat sig från annat.
* Jobbveckan har rullat på och gått bra, humöret har varit på topp. Trött har jag varit pga för lite sömn men haft en riktigt bra vecka.
* Pierre har haft en bra vecka på jobbet, trött än men vi hoppas medicin hjälper snart för honom. Så jag får tillbaka min make och Svea sin pappa på 100 procent och fokus.

Idag har jag och Svea haft fredgasmys, hon ville ha popcorn så det fick hon. Dock äter hon inte så mycket, men mysigt att hon kan sitta en längre stund och mysa. Nu har vi lagt oss och jag hoppas både hon och jag somnar fort. Jag skall nämligen hämta mor min vid 6 imorgon för att åka till Ullared, och listan är lång. Utöver det händer nog inte mycket i helgen.

Vad sker för er?

Likes

Comments

Hälsa, Skola/Jobb, Irritation

Jag är så sliten just nu; sover dåligt och har huvudvärk hela tiden. Vet inte varför men fy va jobbigt det börjar bli. Känt mig sjuk hela veckan, men klarat mig. Får se hur detta tar sig, men tror mer på stress. Men förhoppningsvis blir det bättre ju närmare jul/nyår och det nya året vi kommer. Varför? Jo det kommer ske positiva förändringar på jobbet för mig. Nä nu ska jag ta och lyssna på en ljudbok och slappna av.

Likes

Comments

Irritation, Tankar och funderingar

* Varför folk känner behov av att spionera och söka upp folk de inte ens känner för att sedan "skvallra" och sprida idéer som man bara hittar på?

* Varför ska man söka upp andra man inte känner på något sätt alls?

* Vad får man liksom ut från det?

* Vad vinner man genom att göra livet svårt för en annan människa?

* Varför kan vi människor inte bara låta alla andra vara ifred och bara fokusera på ens eget liv?

Mer frågor än svar, men fy vad jag blir trött på alla dessa nyfikna, snokande egoistiska idioter. Jag kan inte förstå varför man måste lägga sig i andras liv... Nä nu har jag gnällt klart.

Likes

Comments

Veckans 3 bra och 3 dåligt

Bra;
* Fått tid till läkaren
* Jag höll mig frisk
* Jag kände att intervjuerna gick bra

Dåligt;
* Svea blev dålig
* Bilen såldes inte för så mycket jag hoppades på
* Pierre kämpar med trötthet och jobbet

Hur var eran vecka?

Likes

Comments

Vabbar för Svea idag och igår; hosta, förkyld och allmänt hängig. Men nu börjar hon bli sämre och jag som sagt att jag ska komma imorgon då jag trodde hon var bättre. Jaja vi får väl se hur det går.

Jag är super stressad på jobbet, mycket pga situationen med kollegor men också situationen med barnen, antal osv. Vilket gör att jag är otrolig att jag inte kommer klara 100% på just den avdelningen. Men jag ska ha möte med chefen och berätta hur jag mår och så, så får vi se vad som sker. Väntar även på besked från intervjuerna jag var på, men inget hört än.

Sedan har Pierre det tufft på jobbet, han blir runt flyttad och vet inte vart han skall vara. Sedan säger alla att de är nöjda med honom men hör ändå inget om fasttjänst. Hoppas för hans skull att han får det snart, så vår ekonomi blir stadig och inte så orolig som den blir av att inte veta. Och jag skulle kunna börja plugga :).

Nu för att säga något kul iaf, vi var på bio med Svea idag. Bamse och häxans dotter - Svea älskade det, satt stilla och bara kolla. Åt popcorn och myste, dock blev hon ledsen när den var slut. Hon ville se den igen 😍.

Nä nu skall jag krypa ner bredvid Svea i soffan och mysa.

Likes

Comments

Idag var jag och min mamma på valens barnmarknad och handlade kläder till Svea, blev även lite leksaker som ska ges i julklapp. Fanns dock inte alls lika mycket kläder i hennes storlek som det brukar men lite blev det, ska nog gå en sväng i morgon också eftersom de har 50% på det då. Inte allt men mycket, kanske hittar något som jag missat. Får se om Pierre följer med eller inte, skulle ju tror inte men tycker de vore kul och bra om han gjorde det.

Just nu försöker han få henne att sova, inte lätt då hon både är arg för att hon är övertrött och för att hon inte får välling. Jaja får se hur det går annars får vi väl byta snart.

Likes

Comments

Denna vecka har jag haft noll idéer på vad jag skall blogga om, vart helt tomt i huvudet. Känns som om jag tappat lusten lite men samtidigt händer det ju saker hela tiden jag kan skriva om.

Det som har skett under veckan är följande: 2 jobb intervjuer - en i Göteborg och en på föräldrakooperativ Lilla Holm. Båda intressanta, så får se vad som sker. Vad mer, jo min läkare vill att jag tar 1 månad till på 75% då hon oroar sig att jag stressar fram heltid av fel anledningar. Så får väl se vad som sker om 1 vecka, ska träffa henne 13 okt.

Likes

Comments

Idag var jag på intervju för en förskollärartjänst i Göteborg, det var intressant och annorlunda mot hur organisationen ser ut där jag jobbar nu. Måste ta mig en stor funderar över lön, körsträckan osv. Chefen vill erbjuda mig en tjänst där och det är ju spännande.

Likes

Comments

Veckans 3 bra och 3 dåligt

Bra;
* Bilen blev såld
* Jag höll mig frisk
* Jag var ledig torsdag och fredag

Dåligt;
* Vi hade fått fel datum på kvinnokliniken
* Bilen blev inte såld för det jag hoppades
* Svea blev dålig på torsdagen

Hur var eran vecka?

Likes

Comments

Denna helgen spenderades hemma; torsdag och fredag hade jag och Svea mys. Då vi var lediga båda dagarna. Lördagen var vi och storhandla sedan sov Svea hos mormor och morfar, då hon ville detta. Svea blev dålig under torsdagen och höll i sig lite in på fredag sedan var allt bra igen. Gjorde inte alls mycket denna helgen, har varit ganska trött och tänkt mycket på hur jag och vad jag skall säga till min chef om hur jag känner på avdelningen och vad jag har för tankar inför kommande tid. Ska förhoppningsvis ha möte på fredag med henne, så får vi se. Vet ju att en kollega har varit och gnällt på att jag varit borta för vab och sjukdom så ja, vi får se.

Likes

Comments

Alltså denna veckan, en rent av sagt skit vecka från start till slut eller ja tills idag i alla fall. Veckan började med att jag inte alls får ihop maten, inte varit hungrig, inte känt för något och börja känt blä inför allt. Riktigt jobbigt då min invägning hos Gina förra fredagen faktiskt var bra; -1,5 kg och -21,5 cm på kroppen. Riktigt bra för att bara ha slutat med cola typ, eller ja bröd och pasta med. Så började denna vecka kaos, inget upp på vågen i alla fall men har ätit på tok för lite hela veckan lång. Blir inte bra detta i slutet, måste få ordning på maten nu. Handla om allt i morgon som behövs för min matsedel dessa 3 kommande veckor.

Igår den 28 september skulle vi vara hos kvinnokliniken i Göteborg. Men när vi kom dit så fick vi veta att vi skulle varit där 27 september. Inte en chans att jag skrivit fel, direkt efter samtalet med dem så skriv jag till mamma, till Pierre och meddela på jobbet att jag behövde vara ledig. Hade lappen med tiden och datum framför mig hela tiden. Och dubbelkolla med henne i telefon om datum och tid innan vi la på. Och hon sa 28 september klockan 8:45. Men i systemet stod det den 27 september klockan 8:45. Blev så irriterande och besviken att jag höll på gråta. Har gått i fyra veckor och väntat på den dagen, fick vänta i fyra veckor eftersom de har så få tider. Så vad hände nu? Jo vi fick en ny tid, den 24 oktober - om fyra veckor. Gick därifrån arg, sur, ledsen, besviken men mest av allt kände jag mig hopp lös. Vi behöver hjälp för att få barn, och tiden bara går. Var väldigt ledsen när jag kom hem så la mig en stund och somna på en sekund och sov alldeles för länge. Och när jag vakna var jag mest arg. Är bättre nu men är fortfarande besviken för detta. Jaja inget att göra åt, bara att vänta. Jag åkte upp för att hämta Svea vid 15:30 ungefär och då sov hon. När hon sedan vakna märkte vi att hon var små varm, och så på kvällen kom febern: 39.9 som hållt i sig och i morse vara den på 39.8. Hon fick Alvedon och somna, så nu sover hon. Hoppas febern försvinner fort, ska ju handla imorgon.

Det går bra för Pierre på jobbet, det är ju alltid något. Så nu hoppas vi de ger han fast snart. Min bil på KVD är såld, så nu väntar jag på pengarna, vad det nu blir efter att de dragit sin del och så. Dock undrar jag om inropningsavgiften läggs på priset på bilen 🤔. Någon som vet? Vad mer har hänt, Jo jag har bokat in två jobb intervjuer i nästa vecka. Ska bli spännande och kul.

Nu ska jag ta och äta något min mage kurrar.

Likes

Comments

allt faller på plats.

Pierre började jobba, vi kunde betala av skulder, fick ekonomi att göra lite saker och inte behöva snåla på exakt varje krona hela tiden. Vi började se ljuset i tunneln, jag började jobba och har tyckt att det gått bra. Men, ja nu kommer detta härliga MEN som är så kul.

* Jag har fått "problem" med en kollega på jobbet som tycker hon har rätten att säga vad hon vill till mig. Prata nedlåtande och får mig att känna mig värdelös på mitt jobb. Och säga: jag vet inte vad du har som är jobbigt i ditt liv, men du kan inte vara borta från jobbet. Men hallå, jag har en dotter som har varit sjuk, vad ska jag göra liksom.

* Pierre har fått problem på jobbet, då han blir runt flyttad och hans chef bara förlängde hans anställning med 4 månader samt att skiftledaren säger: Klarar du inte detta har jag inte plats för dig. Problemet i det? Jo att alla, ALLA kollegor är nöjda med han och tycker han klarar alla uppgifter bra. Så vad skiftledaren fått att han inte kan ifrån är konstigt.

Förlorar han jobbet så är det kört, vi kan inte leva på min inkomst enbart. Och jag vill dessutom byta jobb eller ja allrahelst plugga. Men det kan jag ju verkligen inte om han inte har jobb. Blir så trött på att saker inte bara kan gå bra utan en massa problem och irritationer hela tiden.


Nä, nu får jag nog sluta innan jag blir irriterad, hmm mer kanske är rätt ord!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag sparar alltid, ALLTID lapparna när jag lämna in packet som skall skickas tillbaka. Denna gång hittar jag inte lappen, den ända gången jag verkligen behöver den. Blir så trött på mig själv, men ännu tröttare på Postnord och Zara.com. Skicka min retur för ca 1 vecka sen men den har inte kommit fram eller inte blivit registrerad - och min faktura skall betalas idag. Tur Klarna är lätta att ha med och göra, så de pausa fakturan tills det är löst. Men hur i hela världen kan ett paket bara försvinna? Blir så trött och irriterad att jag, ja jag vet inte vad. Och den ända gången jag inte hittar lappen så behövs den, hur stor är den chansen? Hitta alla lappar från 1 augusti men inte den.

Jaja, får hoppas det löser sig på ett eller annat sätt. Vill ju inte behöva betala för varor jag inte ens har kvar.

Likes

Comments

Idag spendera vi tid på Stellas lekland i Uddevalla. Svea har gjort av med massor av energi, har även jag och Pierre gjort.

Väldigt fint och stort var det, högt i tak så man kunde klättra väldigt högt. Inte så positivt för mig men ändå 🤗.

Så är ni i Uddevalla och vill sysselsätta barnen, åk dit.

Likes

Comments

Det känns som om allt går åt fel håll just nu, med viktnedgång, hälsan - då tänker jag mest på min utmattningssyndrom/stress samt menstruation och allt som hör där till.

2017-06-22 hade jag min första ägglossning detta år och även den ända detta året hittills. Har haft mens/blödningar 5 gånger på dessa 9 månader - inga bra odds för att bli gravid. Så nu hoppas jag på hjälp nästa vecka.

Min energinivå blir lägre och lägre för varje gång jag är på jobbet och min stress nivå går upp. Vi har en ohållbar situation på avdelningen som ingen gör något åt. Mina kollegor är snart också sjukskrivna. Och vad har de då tänkt göra? Finns inga som vill jobba i denna kommunen och det finns inga vikarier att få heller. Med flera barn med speciella behov så räcker vi inte till för alla barnen och vi hinner inte göra något av det pedagogiska vi skall göra.

Min viktnedgång har jag ingen aning, har försökt att hålla mig från vågen - svårt men har försökt. Sedan vet jag ju inte vad PT's våg ligger på i jämförelse med min egna. Något har väl kanske hänt då byxor sitter bättre än innan men ändå osäker. Skrämmande att kolla detta....

Likes

Comments

Börjar nu bli nervös inför två saker: papperna för kontrollen på bilen inför försäljningen samt vårt besök på kvinnokliniken i nästan vecka. Vet dock ej vilket som gör mig mest nervös.

Nervös för hur försäljningen av bilen kommer gå och vad jag får för den. Och vad de kommer säga om den samt vad företaget kommer ta i provision.

Nervös för vad de kommer säga på kvinnokliniken, hur mina äggledare ser ut, vad de kan hjälpa oss med och hur stor chansen att bli gravid är.

Hur jag än gör kan jag inte sluta vara nervös, och frågorna är fler än svaren just nu.

Likes

Comments

Idag är det min äta vad jag vill dag, men helt ärligt är faktiskt inte så sugen på en massa onyttigheter. Det jag längtat efter är fortfarande Coca cola, och det får jag har jag längtat efter kan jag lova.

Var och lämna in bilen för försäljning, så nu får vi se vad den blir värd och såld för. Dröjer iaf till nästa helg innan den läggs ut, då den skall tvättas och fixas. Men hoppas på bra pris och snabbt, skulle vara skönt att bli av med en del av skulderna.

Vi var och firande min far idag som fyllde 59 år den 13 september. Blev smörgåstårta, kakor och kaffe. Sååå gott med smörgåstårta, tur att jag fick lov att äta det idag då. När vi sedan kom hem åt Svea lite, kolla lite plattan och nu ligger hon i sängen. Pierre sover nog också kanske, jag ska ta en varm go dusch.

Vad har nog gjort denna lördag?

Likes

Comments

Har inte alls mått bra idag, huvudvärk, öm hals och väldigt trött. Svea hade en dålig nattsömn också, så hennes humör har gått lite upp och ner.

Efter en lång vila och massor av mys hemma, behövde vi handla lite inför maten idag och helgen. Så vi gav oss iväg och lämna Pierre på jobbet också, då hans skjuts var ledig helt plötsligt. Efter vi lämna han åkte vi till Kållered och gick in på lager 157. De hade erbjudande på vinterjackor, och även mer rabatt om man var eller blev medlem så det var ju bra. Efter det gick vi in på Coop och handla, så mycket billigare än hemma på Ica måste jag säga.

Och vilken lycka när jag skulle ha in vagnen, maten och annat i bagageutrymmet 👆. Och allt fick plats i bilen utan problem, underbart.

Blev dock mindre kul hem när det började regna/hagla. Såg typ inget och vägarna var fulla av vatten 👇.

När vi kom hem så åt vi mat och lite efterrätt, och nu sitter vi i soffan och kollar minions 👇.

Min sessa ❤

Likes

Comments