. . .  m y  o r a n g e  j a c k e t 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

C A N D L E S

Noe så deilig . . . Denne helgen har solen vært fremme hver dag, og det har vært en perfekt temperatur ute! Strikkegenseren er blitt satt på, og jeg må si jeg nyter det. I går tok jeg og Camilla oss en gåtur i det fine været. Vi begge syns høsten er den beste årstiden, så vi gikk derfor egentlig bare å koste oss ute i naturen. Bladene har blitt gule,oransje og brune, og vannet var helt vindstille. Camilla har faktisk begynt å strikke litt i det små hun også, så vi begge hadde strikkeplaner på agendaen etter turen ute. Jeg sa det til henne, man skulle nesten tro vi var pensjonister begge to sånn som vi nyter det her! Gamle sjeler .

F U Z Z Y  S O C K S

Håper dere alle har hatt en like fin helg.

Likes

Comments

I N V E S T  I N  Y O U R  H A I R  -  I T  I S  Y O U R  C R O W N 

Til tross for at jeg er frisør, er jeg en av de som ikke liker følelsen av å ha noe i håret. Jeg liker håret mitt blankt, friskt glatt og rent! Selvfølgelig, skal jeg ha heftige krøller som skal vare er også jeg nødt for å ty til hårsprayen, men om jeg kan la være - så gjør jeg det. Her har dere mine favoritt produkter som står øverst på listen hos meg, og som har gjort det i lang, lang tid.

For å bevare fargen min blond, blander jeg bruken av lilla shampoo fra L`OREAL og Blonde Life sin shampoo fra Joico. Lilla shampoo fungerer som de fleste vet, den tar vekk uønsket gul-skjær, og hurtig bruk vil skape en lysegrå blondfarge. Blond life shampooen derimot, inneholder ikke lilla pigmenter, men er en lett variant av renseshampoo som renser ut smuss og belegg som setter seg i håret daglig - NOE som lager den gule ufreshe fargen. Så selv om den ikke inneholder noe lilla, bevarer den blondfargen kald, frisk og glansfull- samtidig som den pleier!. Derfor, denne komboen er PERFEKT til de som vil være ordentlig blonde.

L`OREAL sin Color 10 in 1 er faktisk så fantastisk som de sier! Skepsisen har nå blitt lagt til side, og denne blir daglig bruk av meg både hjemme og i salong. Den er varmebeskyttende, fargebevarende, mykgjørende, flokløsende osv osv. Det jeg liker best ved den er varmebeskyttelsen,- dette er derfor mitt føn-produkt. Håret er beskyttet, det blir blankt, spissene samler seg, håret bruser seg ikke, og den lukter deilig !!

Kur er noe alle bør ha, og jeg bruker ofte min som en balsam i perioder. Rett og slett fordi det er enklere å huske ! Ene uken bruker jeg balsam, og den andre uken bytter jeg plassen med en hårkur. Mye enklere! Denne kuren fra L`OREAL - Inforcer er ikke så lenge siden kom på markedet, og dette er min krukke nr 2. Den er laget for de som sliter med hår som knekker, fliser seg, og trenger god næring for at det skal vokse. Håret blir kjempe mykt og deilig ! Og perfekt for de som vil la håret gro, samtidig få "salong følelsen" som de så pent kaller det. Masse pleie og næring!

Sist, men ikke minst! TØRRSHAMPOO. Jeg var en av de som sa, "tørrshampoo fungerer ikke, håret blir værre".. Hm, my bad. L`OREAL sin morning after dust - fantastisk ! Denne har reddet meg flere ganger håret har føltes helt forferdelig, og en hårvask ikke har passet inn i timeplanen. Ikke nok med det, så gjør den også håret mye enklere å håndtere om det skulle føles flatt/klistret til hodet. For meg som er blondine bruker jeg litt ekstra produkt pga pudderet blir hvitt ved bruk av en ekstra desj -så for deg som er brunette, spray under og innimellom håret, og skulle det bli litt hvitt/grått noen steder, rist fingrene igjennom, og du er good to go!


Likes

Comments

Tenk at vi allerede har tred inn i Oktober.. Det er på tide å si ordentlig ha det til sommeren, og gjøre seg klar for kaldere dager. Måneden begynte med regn, og jeg syns egentlig det var litt deilig. Det føles alltid litt ekstra godt å sitte inne når man ser det elendige være ute plaske ned.. - da kan man heller ha god samvittighet og tenne noen ekstra stearinlys. - Denne måneden har jeg gjort det samme som i September, nemlig lagd meg en liste ! Det er deilig å sette seg noen punkter på div ting man vil gjøre i løpet av en måned, samtidig som man får en bedre oversikt og kontroll! Meg midt i blinken ! Prøv selv.

-Pinterest

W E L C O M E  O C T O B E R

1. Bli frisk - Jeg startet måneden litt dårlig med å gå inn i den ganske så forkjølet. Men på en annen side er det vel bedre å bli det nå - kanskje slipper jeg unna senere ! Jeg skal i allefall gjøre det jeg kan for å frisk raskest mulig.

2. Jeg har satt jobben i et litt annet fokus de siste månedene, og det har jeg planer om å fortsette med! Nye mål, og nye utfordringer står på agendaen. Jeg gleder meg til en ny tid hvor fargene endres, og ønskene til kundene begynner å vikles inn i nye fargetoner og spill påvirket av årstiden de også.

3. Nå som høsten har meldt ankomst trenger både hud og hår litt ekstra pleie. Og jeg skal ennå en gang dra i gang forsøket på en god hudpleie rutine. Rens står på handlelappen, og jeg får vel ta meg noen bortskjemte dager med selvpleie fra topp til tå ! Jeg har faktisk fått en kroppsleire fra kusinen min som jeg ikke har fått testet ennå. Spennende.

4. I år skal jeg være med å fikse hår til bryllupsmessen på Losby Gods som er 15. Oktober, og jeg gleder meg veldig ! Dette er noe Hairport står for, og det er en super fin mulighet til å få en god dose med inspirasjon videre! Her vil jeg nok få testet stressnivået heftig har jeg på følelsen.. Bra!

5. Fyr i peisen og strikketøyet i fanget . . . September gikk unna i en fei, og strikketøyet har nesten støvet ned, hehe.. Nå skal den påbegynte genseren frem, samtidig som noen nye julegave-prosjekter skal settes i sving!

6. Om det så er å gå til jobb, eller bare ta en gåtur ute i frisk luft, så skal jeg bli flinkere til det! Ikke nok med at det er deilig, men det er også godt for både kropp og sjel ! Vinn - vinn.

7. I oktober har jeg lyst på mange gode og avslappende venninnekvelder! - Etter mange helger med stress og store planer er jeg klar for "hjemme kos" med stearinlys, latter, film og god mat. Slike kvelder føles jo ennå bedre på denne tiden av året !

Likes

Comments

For ca fem år siden klarte jeg å overbevise kusinen min om å farge håret sitt rødt. På denne tiden var hun platina-blond, og ga seg derfor ut på en meget stor forandring. Som sagt, dette er nå nesten fem år siden, og nå - for 2-3 ukers tid begynte vi behandlingen tilbake. Dette er en stor behandling, og hun har vært bevisst hele tiden på at rødt ikke er det letteste å få ut av håret, særlig, når man har vært redhead i så mange år. Vi ble derfor enig, eller jeg sa - vi kan få det lyst innen 1år. Vi skal ikke overbehandle håret sånn at kvaliteten står på spill, og dette var hun helt enig i. (jeg tar alltid litt i på sånne ting, sånn at man heller kan bli overrasket enn skuffet pga forventninger)

Vi kjørte igang med lettrens, dyprens, ennå en rens, farge, bleking, korrigering osv. Alt etter boken, og i tillegg testet ut kvaliteten underveis hele tiden. Det "morsomme" med sånne farger er at det setter hodet så i fokus på all teori du noen gang har lært innen farge. Normalt sett ville fargen ha endt opp som blass orange/gul etter rensen, og det er en "god" farge å gjøre noe med videre. Men etter rensen på, Ine - hun var neon orange! Det lyste av henne, og jeg tenkte for meg selv, "Hva blander jeg nå??"..

Det skal sies at jeg kanskje kan virke som en av de "slemme" frisørene til tider.. Før jeg begynte denne behandlingen fikk, Ine beskjed om å bruke renseshampo i 2 uker for å dra ut så mye som mulig av fargen. Dette er nok noe som føles litt "dritt" i akkurat en uke, men som er til stor takknemlighet ovenfor hårkvaliteten, og er en god bonus på sikt mot målet.

Her kan dere se forandringen etter dag 1. Vi fikk fjernet en god del, fått henne en god del lysere, men det sitter ennå en del varme pigmenter igjen. Istede for å farge henne mørkere (som er en mulighet for å få vekk det som er kobber), tok jeg heller avgjørelsen av å lage fargespill i håret hennes, kjøle ned så mye som mulig uten å gjøre henne særlig mørkere.

To uker senere

Ine fikk beskjed om å bruke lille shampo, lilla korrigering og pleie produkter på håret sitt i to uker før vi fortsatte behandlingen. To uker senere kom hun tilbake og jeg satte igang med å legge foliestriper tett i tett i hele håret hennes, for så å korrigere den kaldere. Her har dere resultatet.

. . .

Så ja, det er mulig - men det er viktig å ha is i magen, høre på rådene til frisøren din, og ta vare på håret ditt underveis ! Alfa omega.

Likes

Comments

Hei og hopp ! For en drøy uke siden fikk jeg denne fantastiske hverdagsplanleggeren i postkassen min, og jeg har behandlet den som gull helt siden. Den er faktisk helt genial ! Jeg er veldig glad i bøker som gir meg oversikt, og jeg skriver ofte ned den minste lille ting - noe fordi jeg har lært meg at om man er glemsk, så må man faktisk jobbe utifra det. Og, det gir meg en mye bedre følelse over å ha kontroll.

Denne boken inneholder alt ifra datoer som en normal almanakk har, til to do list, ukens mål, månedens mål, matplan, budsjett, quotes mm..
I love it !

Likes

Comments

Tenk så mye mer det frister med sunt og godt med en gang man har delt det opp, og dandert det på et fat. Automatisk strekker man seg frem, og man unngår den stadige gangen mot kjøleskapet for å se om det ligger noe godt du kanskje ikke la merke til de fire andre gangene du kikket!

. . . 

Likes

Comments