everyday, thoughts

torsdag. tar alvedon och scrollar buzzfeed på geografilektionen. fyra timmarshåltimma på panini. kramar julia inne på moderna och äter dumplings på söder.

hur snygg är inte ellen ?!?!

fredag. jag har studiedag så passade på att jobba aka göra veganska semlor och äta risnudlar. drar till hirschen och WKND med ellen och möter upp ett gäng. dansade till klockan tre. med knappa tre och en halv timmas sömn jobbade jag i timmar. fick en mildare ångestattack men min arbetsgivare var där och tog hand om mig. julia satt även mitt emot mack-stationen och gav mig uppmuntrande blickar för att lugna ner mig. nu ligger jag i sängen, insmörjd i victoria secret bodylotion och handkräm. knogarna har spruckit en aning och det är lugnande samtidigt som det gör ont när det börjar blöda. jobbar på en ångest/bakis spellista

Likes

Comments

everyday

fjortonde februari levererade utomhuskaffe, parkhäng, konst och sol.

Likes

Comments

jag gillar listor och jag gillar att blogga om listor. kul att titta tillbaka på om ett år eller två och se vad min största fokus låg när jag var en töntig 18åring

veckans låt

hela min valentinesgay spellista inför alla<3dag

veckans läsning

violence av Slavoj Žižek

veckans roliga

på tisdag ska jag och vendela på Åmells efter franskan, på torsdag ska jag och julia ses och kanske gå på moderna! och på fredag har jag studiedag så jag ska jobba!

veckans mindre roliga

MÅSTE börja på min kultur och idéhistoria uppsats samt argumenterande tal i engelska. min tes är "Why you should aspire to be the girl from hotline bling"

veckans prio #1

- låna böcker

- gå till banken

veckans får inte glömmas bort

öppnar på fredag och på lördag! har risk 1 på söndag !

veckans önskan

vill jättegärna öla med någon men har inte riktigt tid / borde prioritera plugg och teori. suck. så mycket måsten...

Likes

Comments

everyday

efter en vecka med alkohol och kedjerökning, två examinationer och för långa körlektioner är jag egentligen inte redo för att gå ut men samtidigt är jag väldigt taggad på att sitta på barer med ellen och nicole och prata om sånt som inte går att förklara under lunchrasterna. mitt smink är ganska jättesnyggt, jag har fixat till luggen och jag är väldigt sugen på öl. vad gör vi? nu kör vi!!!

Likes

Comments

i fredags såg jag green day med michelle. det
va t u n g t.
i lördags jobbade jag i vad som kändes 30 timmar. sen hamnade jag på hellströms med mina kusiner + två av deras vänner och sedan hamnade vi på WKND där för övrigt killarna va fööör sliskiga och inte förstår att om en puttar bort, säger nej eller bara inte ser intresserad ut betyder nej. oh well. dansade jättemycket ! yes !
kom hem, däckade och nu kollar jag på boys. hadee

Likes

Comments

everyday, photography

Jag är min egen person nu. Ingen förutom jag äger mig. Mina föräldrar tvingas släppa tyglarna och jag får göra allt jag vill. Jag heter Veronica och jag är 18 barre... Min 18-årshelg har spenderats på bästa sätt skulle jag vilja påstå. *bloggarröst* NU TAR VI OSS EN TITT PÅ VAD JAG HAR GJORT SENAST.

FREDAG: powerwalkade till busshållplatsen för att komma hem till mig snabbt som satan. vendela och jag ville ha highlighter på kinderna och thaimat i magen. sagt och gjort var vi glittriga och satt på en resturang nånstans i sumpan och åt SUVERÄN mat. hemma hos ellen nalkades det hennes födelsedagsfirande en vecka sent så det blev skålar, drinkar och fylledans. fint.

FREDAG/LÖRDAG: klockan 00:00 spillde jag rosécava över hela mig men klunkade tills jag såg suddigt. jag var full och glad. kramades, dansade, hånglade och kände mig töntigt bra ett tag.

LÖRDAG MORGON: jag vaknar förstörd. kommer ihåg att jag fått ett paket som jag öppnar efter morgonkaffet. thea från lund skickade ett kuvert fullt med pyttipanna. TITTA BARA

LÖRDAG KVÄLL: jag skakade av mig bakisheten (som för övrigt satt fast tills jag klunkade min första öl), åt på kokyo (SOM JAG BOKADE BORT PÅ. FATTA. JAG RINGDE OCH BOKADE BORT I MITT NAMN) jag blev fett mätt men mina byxor va fladdriga så magen fick andas (hade inte på mig brallorna på bilden, butte till andra ok viktigt)

en present + nariga händer. HUR FINT ARMBAND?

LÖRDAG KVÄLL-KVÄLL: treat slog upp dörrarna och jag rusade in. blev inte leggad på min första öl men sen fick dom fråga om ID och jag visade stolt upp mitt och tackade för grattiset jag fick.

drack öl i mängder, fick en kyss av en främling (checkar av det på bucketlisten), sjöng i lekparken vid obsan och tittade på när folk dansade inne på falafelkungen klockan 4. jag är glad att jag är 18 för jag visste inte att jag skulle klarat de.

Likes

Comments

everyday, thoughts

jag trodde på något sätt att ett nytt år skulle ge mig någon form av positiv energi att rulla på resten av tvåtusensjutton men 18 dagar in och jag känner hur alla känslorna jag hade i december fortfarande är här, kanske lite värre. syftar mest på mitt huvud som säger taskiga saker och gör illa mig inifrån.

just nu tänker jag mycket på mina relationer till de runt omkring mig och min egen relation till mig själv. jag har länge försökt att träna på att älska mina skavanker och det finns stunder då jag faktiskt uppskattar mina bristningar, finnar, ärr och celluliter, men oftast äcklas jag av mig själv.
under det senaste året har min vardag förändrats en hel del och mina rutiner är suddiga jämfört med hur de var i högstadiet. förändringen i vardagen har visat tydliga tecken på förändring på min utsida såväl som insida. jag märker hur plagg jag hade när jag gick i första ring inte sitter som lika fint längre men även hur mina värderingar har ändrats och hur jag ibland kan avsky mitt eget sällskap kan jag också tycka om hur mina tankar utvecklas. det som gör mest ont är när jag jämför mig själv med hur jag var då och hur jag är nu. jag såg bättre ut då; min hy, min kropp och min allmänna image var bättre. jag kände mig mer älskvärd på något sätt (fast i stunden kände jag mig exakt som jag gör nu: motsatsen till älskvärd). kläder kramade om min midja bättre och jag trivdes i svarta kjolar. när jag tittar på bilder så log jag mer. jag slängde mer med håret och försökte visa mina ben som var trötta efter alla kilometer dom sprungit. nu sitter kläder inte lika bra på min midja eller mina lår. kanske för att jag inte varit ute och sprungit på länge eller för att jag gav upp på mig själv i somras. stora tjocktröjor, fladdriga byxor eller slitna tights känns bättre att ha på sig nu, mest för att täcka över det som bara jag får se. när jag tittar på bilder som är tagna nu inser jag att jag anammat mitt genetiska resting bitch-face. jag har inga problem med att dölja mina kinder med mitt hår och jag har absolut inga problem med att dölja min figur med gamla fotbollströjor och oversized t-shirts från stadsmissionen.

jag försöker väl påminna mig själv om att det är bättre såhär. det är bättre att leva med konstant självförakt än att ens föräldrar ska vara oroliga över mina val och hur länge jag faktiskt kommer hänga kvar utan att gå sönder. ju mer som hålls under ytan desto bättre för alla parter, antar jag.

Likes

Comments

everyday, lists

här är alla filmer jag vill se år 2017. (vissa har jag sett och andra inte.) titta på dom du mä'!

heathers

adventureland

moonrise kingdom

pretty in pink

fried green tomatoes

hick

kill your darlings

submarine

starred up

me and earl and the dying girl

totoro

lolita

lilla aretti

how's moving castle

pride

fight club

how to survive a plague

palo alto

love me right

the incredible adventure of two girls in love

ninas heavenly delights

but i’m a cheerleader

itty bitty titty comittee

circumstance

the blue lagoon

the runaways

big fish

stand by me

amélie

g.b.f.

the speed of life

almost famous

la vie en rose

dazed and confused

kill bill

rent


Likes

Comments

everyday

sista dagarna på lovet hängde jag mest ute. gick på långpromenad själv och satt vid brunnsviken och andades. isen var tjock och jag hade nog kunnat ta några steg utan att ramla i.

skolan började i tisdags och det har inte varit en hemsk vecka. jag har bestämt mig för att spara pengar den här terminen och har därför hamnat på panini med vendela för fem kronors te och sen vet jag att en och annan pressbyrånkaffe kommer att slinka ner när jag möter upp thea eller när någon annan vill köpa kaffe på lunchen.

jag har lyckats se tre filmer i helgen! lol, superbad och adventureland. har tänkt att titta på fight club ikväll för att i am on a roll. kollar vanligtvis inte alls på filmer men någonting har hänt med mig och nu vill jag bara ligga i soffan och plöja mig igenom varenda kult film på netflix.


Likes

Comments