View tracker

everyday

jag gick in på kpwebben för att känna min nostalgisk och hittade denna video. 10 åringar har suttit och spelat in en låt om att säga nej, stopp och bort till vuxna som ska vara för touchy och hålla på vilket jag TYCKER ÄR SÅ BRA. alltså jag kommer ihåg när jag va liten och när ens äldre kusin eller något skulle hålla på och vara äcklig på ett sätt som inte ses som konstigt utifrån, men från en tioårings perspektiv så känns det fel. dessa tredjeklassare lyckades få ord på mina känslor jag kände för flera år sen. najs

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

everyday, thoughts


* I onsdags vaknade jag med mamma som sprang in till mig.

"Vet du vem som vann?"

Jag var trött med svarade att såklart Clinton hade vunnit! Fick ju sen höra att Trump vann. Efter det gick det bara neråt.

ONSDAG. Det va snökaos. Bussarna gick inte så jag fick ringa in till skolan och sjukanmäla mig. Tuben var på min sida och tog min in till fridhemsplan där jag skulle övningsköra ! i snökaoset ! HELP ! jag överlevde och hade energi kvar så jag tog mig till gymmet och svettades lite. najs. 

TORSDAG. vaknade innan klockan 6. fortfarande snökaos. bussarna gick inte så jag fick promenera som en pingvin till pendeltåget som tog mig till karlberg där jag fick powerwalka till st. eriksplan som tog mig till skolan. JOBBIIIIT' ! dagen var lång och seg. att snacka demografi underlättade inte men snart så låg jag på en säng iklädd i tjocka, mysiga handdukar med en annsiktsskrubb och ånga i ansiktet. jag var nämligen på ansiktsbehandling, wooohoo. 

FREDAG. stor-grät för första gången på länge. tittade på en video där en av mina favoriter pratade om trump och hennes lillebror som är trans. tårarna rann och jag ville slänga min mascara i väggen. tog mig till skolan med vattenfasta ögonfransar. sprang bort min ilska och rädsla på löpbandet och la mig sen i soffan för att sova länge. 

* tittade igenom bloggisen och såg att jag hade flera utkast. läste igenom en del och råkade komma förbi dethär inlägget.

det har gått tjugo dagar sedan Donald Trump blev utsedd till amerikas president, alltså har jag gått tjugo dagar med konstant oro för alla som bor i usa eller känner någon i usa. har också känt mig orolig om hurvidare jag, som hbtq-person + kvinna i sverige kommer påverkas. de som kommer att bli mest utsatta är ju såklart de i usa men samtidigt så är amerika ett av de mäktigaste landen i världen med FÖR MYCKET inflytande på alla... aja, får väl krypa tillbaks in i garderoben eller nåt.

Likes

Comments

View tracker

thoughts
jag tror att jag är såå uppe i att må dåligt och planera fixa tänka ut sätt att vara så destruktiv som möjligt att jag glömmer att leta efter roten i mina problem och idiotiska tankar. jag tror att jag väljer den jobbiga och hårda vägen för mig själv istället för att ta en dag i taget och andas ut lite. nicole påminde mig om att stanna upp och andas när det skaver men jag är så dålig på att stanna upp i mitt psyke. jag tar inte en dag i taget nej jag tar hela veckor och ibland månader i taget, planerar mina dagar till punkt och pricka men bryter ner mig när det inte går som det ska. planerar vad jag ska göra hur jag ska göra det planerar vad jag ska äta hur jag ska göra det planerar vad jag ska träna hur jag ska göra det. lever inte i nuet, carpar inte diem och gör motsatsen till att yolo:a.

ångest kryper inom mig för jag vet inte vad jag ska göra imorgon. jag längtar tills jag får stänga in mig på mitt rum och klistra post-it lappar i min kalender för att planera min vecka men tänk om jag inte skulle planera min vecka och bara ta dagen som den kom nej det kan går får inte hända för då kanske något går snett. snedare än det har i veckan? allt går ändå åt skogen i slutet på veckan så varför inte bara ta en sekund i taget? nej, för hur ska jag då veta vad när hur saker ska gå till?

tjadå bloggen ses när vi ses

Likes

Comments

everyday

2 kul saker som hänt:
1) jag har bestämt mig för att försöka ta tag i min hälsa
2) jag och vendela gaddade oss igår under studiedagen

kolla så fint

mina 2 (+ en cirkel på vänster ankel) pryder du min kropp. detta är ett steg i rätt riktning, att tycka om min kropp. yay

vendela skaffade en triangel på foten, en blixt på handleden och "..." på fingrarna. love it!!

jag är inte redo att ta mig genom denna onsdag (vecka)(månad) men ah vafan nu kör vi !!!!

Likes

Comments

lists

Vad skrämmer dig?

Ibland så: inget. Ibland så: allt. Beror på dag och humör. Idag tror jag att inget skrämmer mig. Förutom om typ mina vänner/familj skulle råka ut för något negativt. Om det skulle hända mig skulle det inte göra så mycket lixom.

Vad peppar dig?

Inbokade saker mitt i veckan, träningspass där allt går bra och en slår sitt PB och bra musik som får en att känna sig som en riktig power ranger.

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?

Jag vill spendera mina dagar med att göra något kreativt. Jag behöver inte jobba med det men jag ska absolut orka ha en fritid där min kreativitet från flöda. För tillfället är allt så grått och tungt att jag inte orkar men det ska ändras inom snarast framtid.

Vad får dig att gråta?

Jag gråter inte så lätt så jag behövde tänka efter en stund... Sist jag grät var för att jag tittade alldeles för länge i spegeln och ba hatade allt. Annars var det nog när jag blev påmind om Orlando skjutningen.

Vad är det sista du tänker på när du somnar?

Jag har börjat göra upp scenarios i mitt huvud innan jag går och lägger mig, så typ om någon kul fest jag är bjuden på, en kul resa, en bra dag på jobbet osv. Eller så läser jag precis innan så att ögonlocken hinner falla tungt och tankarna bryts av boken.

Vad måste du ha hemma i matväg?

Havregryn, bananer och citroner.

Vad läser du just nu?

The Secret History av Donna Tartt. SÅ bra

Vad är skönt?

Att vara klar med alla inlämningar under veckan, att snart ha höstlov, att skriva, att träna sig alldeles svettig och att somna sekunden huvuded snuddar vid kudden.

Vad gör du när du är arg?

Skriver av mig, rantar till mina vänner, håller det inom mig eller slår lite på mig själv, beror på vad/vem jag är arg på.

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?

"Hej grabs" "Guys!" "YO!" skriver jag mycket till mina vänner. "Hi" eller "Hey!" blir det till Hannah som ger mig pass att ta på jobbet. Annars har jag inte en direkt hälsningsfras, utan jag inleder oftast smset med vad jag vill få fram: "Huräre?" "är allt bra?" oså

Vad är du avundsjuk på?

Okej nu ska jag låta 100% "tyck synd om mig" men ÄSH. Jag blir avundsjuk på folk som är 100% genuint lyckliga. Folk som skrattar konstant och som kan få andra att skratta med dom. Jag är liksom avundsjuk på folk som kan leva utan en gnutta ångest, deppighet eller annat spår av ohälsa. Folk som bara är så genuina och lyckliga. Fuck er (skoja jag är jätteAVIS please teach me your ways)

Vad brukar folk kalla dig?

"V" är väl standard. Nicole brukar kalla mig för "Vronkan", vilket jag gillar.

Vad är det viktigaste som finns?

Att ta hand om sig själv. Att regelbundet ta pauser, krama om sig själv och skaka av sig allt skit.

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?

Bekväma och snygga kläder, on pointé smink som sitter hela kvällen, en stabil middag och fördrinkar (ev. shots, beroende på vad planen för kvällen är. Annars: sangria eller mojitos)

Vad är det gulligaste som finns?

Att bli kliad i håret, ha någon som bryr sig om en och ens dag och när Pixie hoppar upp i min säng på kvällen.

Vad såg du senast på en scen?

Hm, var det Silvana Imam? Det kanske det va!

Vad vill du rekommendera?

Att ta en paus lite då och då. Stanna upp och känn efter riktigt noga. Hur fungerar allt i kroppen? Hur fungerar allt i psyket? Är det något som känns lite off så ta tag i det! Gå till mamma, en doktor, en psykolog eller en gynekolog. Allt fixar sig.

En kul lista snodd från Frida som snott från Flora

  • Filed under: lists

Likes

Comments

everyday, photography

nikoletta har flyttat tillbaka till sverige från grekland efter jag vet inte hur många år. vi lyckades träffas två gånger på en vecka, alltså har jag fått prata grekiska med min barndomsvän, druckit kokoslatte och fotograferats i höstregn och gula löv TVÅ HELA GÅNGER ! I fredags gick vi alltså runt råsta-och lötsjön i kylan och fotades, skrattades och kramades. efteråt åkte jag till thea och preppade middag för The Cultural Sixpack och jag har inte haft så ont i kinderna på länge.

Likes

Comments