25.02.2009-22.08.2014

Det har snart gått 8år siden den store, men lille, røde hoppa satte sine hover på norsk jord for første gang. 5,5år senere forlot denne hoppa norsk jord igjen. Den vinterdagen i 2009 fant jeg min bestevenn. Min store støtte, mitt lys i hverdagen.

Interna 2, ponnien som i 2003 så dagens lys i Tyskland. Hun ble sendt videre til Danmark. Et par bilder tikket inn på min tantes mobil. Jeg var på utkikk etter ny ponni. Jeg og mamma forelsket oss. Vi reiste aldri til Danmark for å se henne. Hun var til salgs hos en jeg red på kurs for en og annen gang. Med setningen "Hun passer perfekt til Veronica", var det bestemt. Ponnien skulle til Norge. Jeg telte dager, timer og minutter. Min nye stjerne.

Det som møtte oss så ikke ut som en spesiell sportshest. Vi klatret oss oppover. Vi startet lavt. Begge trengte tid. Vi trengte å bli trygge. Vi trengte å forstå hverandre. I 2012 skjedde det som aldri skulle skje. 22.08 ble hun alvorlig syk. Polyneuropati ble konstantert. En sykdom som da hadde 50% dødelighet og ingen medisin. Ponnien som hatet å stå i ro, måtte plutselig stå stille. Ponnien som hadde kondisjon og etter hvert blitt en veldig god konkurransepartner klarte ikke å gå mer enn 10minutter. Som vi kjempet. Tre uker senere ble hun satt i gang igjen. Vi var ikke uten for fare, men hadde kommet langt. Etter dette gikk det slag i slag. Ridningen min ble mer målrettet.

Plutselig var vi på satsningsgruppen i feltritt. Plutselig hadde vi seiere på NM-nivå. Plutselig red vi NM og fikk en 4.plass. Samme sesong vant vi en stor cup. Vi kunne med andre år kalles oss Norges beste ponniekvipasje sesongen 2013. Min stjerne, min bestevenn. Vi hadde bygget oss opp sammen. Lært så mye sammen. Året etter skilte vi veier. 5,5år ble lagt bak oss. Et eventyr jeg ikke ville vært foruten. Den lille ponnien med den store personligheten. Etter 5,5år gikk reisen ut av landet og over til Sverige. Jeg har besøkt henne to ganger, og som jeg savner henne.

Endelig fikk jeg surret meg til å henge opp en del av sløyfene vi sanket. Så deilig det er å se på alle de minnene på veggen. Verdens aller beste <3

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Det har gått et og ethalvt år siden jeg satt på Ahus og fikk ME-diagnosen. Det har gått 1,5år sidenjeg måtte lære meg å leve på en ny måte. Det har ikke vært en lett vei. Jeg harlært mye underveis, jeg har ofret mye, men jeg har også forandret meg.

Å få en så livshemmendesykdom som 16åring var på ingen måte lett. Det var kun et svar på mineproblemer. Det kom aldri en behandlingsplan. Det kom aldri en medisin. Detfinnes ingen medisin. Det finnes ingen konkret behandlingsplan. Veien mot å blifrisk er lang, og den føles bare lenger og lenger.

16åringen som satt hoslegen var utslitt. Hun hadde fått beskjed om at hun bare var lat. Hun skulketog hadde kraftig angst. Hun fikk beskjed om at hun aldri ville klare å fullføreskolen. Dette fra mennesker som burde motivert henne til å holde ut. Samme åretvalgte hun å flytte. Vekk fra mamma og pappas trygge rede. Ut på egne bein. Denutslitte jenta tok et stort steg.

Det er snart et år sidenjeg valgte å flytte til storbyen. Jeg byttet skole. Jeg flyttet til et sted derjeg ikke kjente noen. Jeg begynte på privatskole. For litt over et år siden tokjeg et valg som endret meg for alltid. Et valg jeg ikke angrer på i det heletatt.

Det har snart gått et årsiden jeg flyttet. Det her året har jeg lært så enormt mye. Jeg har lært endamer om hvordan det faktisk er å ha ME. Jeg har lært hvor mange utfordringer somfinnes, men også hvor mye styrke man får.

Jeg hadde bodd alene i to uker. Deretter brukte jeg en helg, faktisk torsdag til søndag, som fotograf på et stort, internasjonalt stevne. Dette ble mitt første. Jeg presset meg altfor hardt, og brukte 2mnder på å komme meg tilbake til skolen igjen. I påskeferien reise jeg, helt alene, til Gøteborg. Her jobbet jeg under World Cup finalen. Her i et roligere tempo, for jeg hadde endelig lært. Dog ble det for mye stress, og jeg fikk en skulderbetennelse.

Utfordringene med ME er mange. Jeg sliter på kollektiv trafikk. Jeg orker ikke mye bråk. Jeg sliter med å takle stress og har vansker for å roe ned kroppen igjen. Konsentrasjonen og generelt logisk tekning er også vanskeligere. I tillegg klarer jeg ikke lenger å skille ut lyder og inntrykk. Sitter jeg på trikken hører jeg alt. Musikk, mennesker som snaker, bråk fra trikken etc. I tillegg til at jeg generelt føler meg ganske dårlig.

Men jeg har lært ekstremt mye. Jeg har blitt flinkere til å ta vare på meg selv. Jeg presser ikke kroppen for langt. Jeg hører på signalene til kroppen. Konsentrasjonen er ikke bedre, men jeg har blitt flinkere til å la hodet ta 2minutter for å samle seg, før jeg fortsetter. Disse 2minuttene er viktig. Jeg har blitt sterkere og tryggere på meg selv. Si nei er ikke lenger et problem. Kroppen og helsen min er viktig. Det er en styrke å ha ME. Jeg vokser med sykdommen. Jeg lærer meg å takle mange tunge perioder.

ME er ingen svakhet. Det er en styrke.

Likes

Comments

Er det noe jeg aldri vil skrive, så er det at kroppen min har trengt total hvile. Dessverre er dette sannheten. Etter sykehusturen og prøvene der har kroppet klappet sammen. Jeg har hatt så og si konstant migrene siden mandag. I tillegg har alt vært virkelig krevende og ført til hodepine og kvalme. Selv den lille bilturen fra Oslo til mamma og pappa på en time ble for mye. Jeg og mamma endte opp med pitstop på legevakten for å få litt smertestillende og legetilsyn. Jeg er ingen fan av sprøyter og var så heldig at jeg fikk satt smertestillende med sprøyte. I skulderen. Ingen stor favoritt. Heldigvis var dette litt sterkere smertestillende som tok knekken på en del av hodepinen. Da jeg ankom legevakten ble jeg bare sendt rett inn på et rom. Jeg var hvit, nesten grå i ansiktet, klam og med så store smerter at å snakke var vanskelig. Både legen og sykepleierne var flotte mennesker, som tok godt vare på meg. De fortjener sin ros, for det var virkelig et godt møte med et helsenorge jeg ellers sjeldent skjer. Bare på søndag opplevde jeg å bli feilsendt, for deretter og måtte være på sykehuset en time hjemmefra. Jeg bor 5minutter fra Ullevål. Det var skikkelig kjipt. Helt alene på sykehuset.

Kroppen min trenger hvile. Kroppen min trenger å hente seg inn igjen. Jeg er noe bedre i dag, og klarte faktisk å være ute 5minutter med valpen min. Er ellers mamma og pappa som tar seg av hundene. Dette er rett og slett fordi noe så lett som å sitte på en stol og spise er helt forferdelig. Jeg klarer ti minutter, så må jeg legge meg ned og hvile. Trolig er dette en blanding av stresset med spinalpunksjon og utredning. I tillegg til at jeg fastet nesten 19 (!!) timer. I løpet av de 19timene fikk jeg 1,5l drypp. Men for meg, som er avhengig av å få i meg næring og spise, var dette ingen god opplevelse. Jeg var et totalt vrak, og gråt vell 6timer i strekk. Jeg gråt faktisk fram til jeg fikk litt å spise. Jeg klarte ikke å slutte og gråte. Det var helt forferdelig. Dagene som fulgte var enda verre. Jeg hadde forventet litt smerte i ryggen, men ikke på den måten. Jeg klarte ikke å snu meg dagen etter. Og dagen etter det var alt vondt. Nakken spenner seg, og jeg er fullstendig låst. Heldigvis har jeg verdens beste mamma som masserer meg litt løs. Dette hjelper enormt. I tillegg til at jeg er under mamma og pappas pleie. Den er uvurderlig, og virkelig noe jeg trenger nå. Jeg blir minnet på at jeg må spise, noe jeg virkelig må nå. Jeg er direkte elendig til å spise nå som jeg er så dårlig. Det er absolutt ikke bra.

Heldigvis ser jeg en liten bedring. Og den lille bedringen er bra nok for meg. Trolig trenger kroppen min et par uker til. Et par uker til der den er i fokus. Det skal den få. Jeg har sovet mye den siste uken. Rett og slett fordi kroppen blir utmattet av de ekstreme smertene jeg opplever bare jeg reiser meg. I dag har jeg faktisk klart å gå til kjøkkenet, lage en brødskive og spise den uten å dø av smerter. Det er så stor framgang. Fra å må ha maten servert og spise i liggende stilling. Det kryper seg framover.

Det er kjipt å henge etter på skolen. Det er kjipt å avlyse avtaler fordi jeg er for dårlig. Å sende meldingen "Hei. Jeg er dessverre fortsatt like dårlig, så jeg må avlyse". Det gjør så vondt. For en uke siden var jeg i full fart. Jeg var nesten frisk. Nå sitter jeg her. Kroppen takler ingenting. Jeg trenger smertestillende for å klare meg. En positiv ting dog er at jeg drikker mye vann. Vann har en enorm effekt nå. Det minsker hodepinen en smule. Men jeg har en lang vei foran meg. Jeg regner ikke med å bli frisk i løpet av neste uke. Kroppen er for mørbanket til at det skjer. Bare jeg klarer meg litt bedre alene til uken, er jeg strålende fornøyd. Jeg må ta hensyn til kroppen. Jeg vet så godt hva som skjer hvis jeg ikke gjør det. Jeg har endelig lært. Jeg har lært meg å høre på hva kroppen trenger. Det er en så stor seier. Jeg har avlyst avtaler jeg virkelig ville gjennomføre. Både fordi smertene blir for store, men også fordi jeg trenger det.

Jeg er så stolt av meg selv. Jeg har lært. Mange kan si at jeg ikke har noe annet valg nå, men det har jeg. Jeg har vært på skolen med dunkende hodepine. Jeg har holdt på å svime av på skolen. Jeg har vært så svimmel at å se pc-skjermen har vært vanskelig. Jeg har vært borte fra skolen hele uken. Og jeg reiser ikke tilbake før kroppen har fungert et par dager. Dette er bare et lite hinder på veien. Et lite hinder som krever tid. Et hinder som krever hvile. Masse hvile.

​Snart er lykkelige, friske Veronica tilbake. Hun som står opp hver dag og fighter. Allerede etter en uke savner jeg henne. Jeg savner den selvstendige Veronica. Jeg trodde aldri jeg skulle bli det mennesket jeg er i dag. Det selvsikre mennesket som klarer seg selv. Jeg støtter meg fortsatt mye på mamma og pappa, men det er fordi jeg liker å ha de nærme. Jeg liker å diskutere saker med de. Slik vil det alltid være. De er en av mine viktigste støtter gjennom alt. Om det så er en telefon for å fortelle at jeg fikk en bra karakter på en oppgave, eller om det er for å lufte alle problemene jeg hadde den dagen. De er der. De passer på meg. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for alt de gjør <3

Likes

Comments

​Snikbilder fra nordisk mesterskap fikk lov til å pryde bloggen. Når jeg er frisk kommer mine favorittbilder fra dagen. Gled dere. 

Dessverre fortsetter uflaksen min. Jeg fikk reise hjem i går, heldigvis. For min del var ikke lidelsene over. I dag våknet jeg med syke smerter i ryggen. Dette har jeg vært igjennom før, men smertene jeg har nå er ikke sammenlignbare. Hvert eneste steg gjør vondt. Det er ikke bare et punkt, det er hele korsryggen og nedover rumpa og lårene. Jeg måtte jo bli stukket to ganger under spinalpunksjonen, så trolig er dette årsaken til min ganske kraftige reaksjon. I tillegg har jeg fått postpunksjon hodepine. Dette vil si at jeg har en fungerende stilling - liggende. Skal jeg flytte meg rundt i leiligheten må jeg krabbe. Dere kan tro typen lo godt da jeg kom krabbende inn på kjøkkenet. Enhver stilling der hodet blir det høyeste punktet på kroppen gir meg en helt vanvittig hodepine. Forhåpentligvis forsvinner snart alle smertene, så jeg kan få unnagjort litt bilder og fikset masse som skal fikses. Men alt til sin tid. Nå må jeg høre på kroppen og ta det rolig.

Likes

Comments

Legger med et gammelt bilde av lille bebbisen! Se så skjønn han var! Blir helt nyforelsket, jeg.

Akkurat nå ligger jeg godt plassert i en seng på Ahus. Aker legevakt sendte meg nemlig hit, istedenfor Ullevål. Det vil si at reiseveien min gikk fra 5 min til nesten 1,5t en vei, haha.

Jeg kom inn med mistanke om hjerneblødning, men heldigvis var nattens CT fin. Jeg måtte pines gjennom en spinalpunksjon (?), som må være noe av det verste jeg har vært igjennom. Ikke bare var det uten bedøvelse, han måtte stikke to ganger. Og for de som ikke vet hva det er, så er det en tykk nål som går inn mellom ryggvirvlene og tar spinalvæske. Fryktelig, fryktelig smertefullt.

Nå har jeg klart å få i meg mitt første måltid siden i går kveld rundt 19. Dette brukte jeg godt over en time på, haha. Fikk så hodepine av spinalpunksjonen, så trengte en del pauser underveis. Min kjære samboer kommer innom etter jobb og gir meg litt oppmerksomhet. Kjenner jeg er sliten og har fryktelig vondt. Men så lenge alle prøver er ok, er jeg fornøyd!

Likes

Comments

Sminkeløs og ekte, haha. I dag kommer dagen for det meste å gå til masse skolearbeid. Jeg har et par kaptiler jeg må igjennom. Det er kjedelig, men må bare gjøres. Lille Calvin ga meg en liten pause i skolearbeidet og krevde litt kos. En pause jeg virkelig trengte!

Likes

Comments

Vekkeklokka ringte kvart på 6 i dag tidlig. Det var, for å si det mildt, helt forferdelig. Halv ni var jeg på Sørum, etter å ha reist siden kl 7. Det ble en lang dag, med noen forsinkelser. Jeg var ikke innenfor leilighetens vegger igjen før halv 6 i ettermiddag.

Resten av kvelden skal bare tilbringes i min kjæres armer. Bilder er redigert og lagt ut, så jeg har kun meg selv å tenke på. Så utrolig deilig! I morgen kommer en liten smakebit på alle bildene jeg tok i dag.

Likes

Comments

Kjole fra BikBok

​I morgen må jeg opp kvart på 6. Jeg skal reise til Sørum for å fotografere under Nordisk Mesterskap i feltritt. Det kommer til å bli fryktelig tøft å stå opp, men dette er bare noe jeg må gjøre, haha. 

Likes

Comments

Hei! 

Jeg tenkte jeg kunne kjøre igang med en aldri så liten spørsmålsrunde. Føler det er litt på tide. Om jeg svarer på video eller bare skriver finner jeg ut etter hvor mange spørsmål som kommer. Så, spør i vei! 

Likes

Comments

Alt fra WeHeart It

Jeg er veldig glad i å bruke timesvis på WeHeartIt. Bare se på alle de flotte bildene som finnes der! Begynner å bli klar for høstvær og mørke kvelder.

Likes

Comments