God tirsdag, kjære lesere!

Jeg startet dagen dårlig. Veldig dårlig, faktisk. Calvin vekte meg 5 og forklarte veldig tydelig at han måtte tisse. Jeg sjanglet ut i gangen og holdt på å falle ned trappa. Jeg har svake minner av at Calvin fikk tisset før jeg la meg igjen. Jeg var rett og slett nærmere drømmeland enn våken tilstand. Fikk sove et par timer til, men det var ekstremt tungt å stå opp i dag også. Har rett og slett gjort litt for mye de siste dagene. Nå blir det et par dager der jeg tar meg fri fra trening og bare fokuserer på meg selv.

Dagens salat har blitt min go to. Den har så mange gode smaker, og kroppen min har reagert veldig positivt på den. Jeg får energi, men blir ikke oppblåst. Jeg er i en periode der jeg prøver å styre unna mest mulig gluten og laktose. Jeg tåler dog ikke laktose, så det er veldig enkelt. Kommer til å prøve dette en måned. Fortsetter den positive reaksjonen kan det hende jeg rett og slett bare holder meg til denne dietten. Jeg vil egentlig ikke kalle det en diett, men jeg prøver å spise mest mulig rent.

Nå skal jeg kose meg med kaffekoppen min og bare slappe av til legetimen. Håper dere får en veldig fin tirsdag!

Likes

Comments

God mandag! Håper alle har hatt en koselig mandag så langt. Jeg startet dagen dårlig. Følte meg rett og slett bare utslitt i dag, etter en natt med lite søvn. Jeg kviknet til litt mer utover dagen og fikk levert en nynorskoppgave. Jeg er ingen fan av nynorskoppgaver, men det var deilig å få den levert.

Jeg skal bare slappe av resten av kvelden og lade opp til en ny dag. I morgen har jeg legetime, og har i tillegg en del jeg skal rydde og fikse i leiligheten.

Likes

Comments

Alle bildene er funnet på weheartit.

  • 26 lesere

Likes

Comments

Endelig har jeg fått vlogget litt. Dette er noe helt nytt for meg, og dessverre har jeg kun iPhone å filme med, noe som synes på kvaliteten. Det var utrolig morsomt å vlogge litt, og dette kommer jeg absolutt til å fortsette med. Skal prøve å filme hele neste uke, så det blir en litt mer interresant vlog! Kom gjerne med tips etc.

Likes

Comments

Det er evigheter siden Mika tok bilder av meg sist. I dag var det strålende vær i Oslo, så vi ruslet ned i parken for å ta litt bilder. Dette gjorde vi selvfølgelig midt i rushtiden for turgåere, så det ble en smule kleint, spesielt med tanke på at det er en del måneder siden noen tok bilder av meg, haha.

I dag har jeg hatt en skikkelig effektiv dag. Jeg var på Sats allerede kl.9. Jeg fikk trent litt, deretter tatt litt klesvask og gjort skolearbeid. Så utrolig deilig å få gjort en del. Nå er jeg ganske sliten, men det er så verdt det! Resten av kvelden skal jeg bare redigere bilder og kose meg.

Likes

Comments

Under gårsdagens tur var det en del som fôret fugler, og jeg måtte selvfølgelig ta noen bilder, som den fotonerden jeg er....

Likes

Comments

2016 er over. Over 15 000 bilder ligger på min eksterne harddisk, det vil si at jeg har tatt over 30 000 bilder. Jeg reiste til Gøteborg Horse Show og World Cup finalen, jeg var på en 2-3ukers tur med bestevenninnen min. Der var vi innom både Sverige og Tyskland. Calvin har vokst og blitt en stor gutt. Jeg reiste til EM i Danmark, i tillegg til at jeg dekket en del stevner hjemme i Norge. I tillegg dro jeg og morfar på reinsafari mens jeg var i Tromsø. Etter en times leting dukket en liten flokk opp langs veien, og så sykt morsomt det var! Det fører til mange bilder, og her vil jeg dele mine favoritter gjennom året.

Likes

Comments

Ser du meg? Hun som kjemper seg igjennom skoleåret. Hun møter kanskje opp på skolen 25% av året. Hun har gått på 4 skoler. For første gang har hun funnet et sted hun trives. Et sted hun vokser. Et sted som ville gått gjennom ild for å hjelpe henne å fullføre. Ser dere henne?

Det begynner å nærme seg to uker siden sjokkbeskjeden kom. Beskjeden som knuste meg og skapte et så enormt utvendig press. Jeg mistet kontrollen på noe jeg skulle hatt kontroll på. "Regelen for friskoler er endret. Du kan ikke lenger ta ut utvidet rett på en friskole." Jeg stirret i sjokk på skjermen. Dette skulle ikke skje, ikke i år. Til høsten vil ikke vi betale for skolegangen min. Ikke fordi vi ikke vil. Fordi vi ikke kan. Jeg blir dratt ut av en skole jeg føler tilhørighet til. En skole jeg er stolt av å gå på. Skolen som i 2år har fått meg igjennom vg2 og halve vg3.

Til høsten må vi ha funnet en offentlig skole til meg. Innen 1.februar må jeg ha erklæringer og begrunnelser fra lege og psykolog som forteller hvorfor det kun er en skole i Oslo som er aktuell. Sonans er ute av regningen, nå må jeg satse på at legen og psykologen klarer å skrive overtalende nok. Jeg strøk i alle fag til jul. Dette skjer hvert år. Det er ikke noe nytt. I fjor fikk jeg en sterk 5er, med faglig kunnskap på 6er nivå på muntlig eksamen. Samme året hadde jeg vært inn og ut av sykehus. Jeg hadde vært fryktelig dårlig. Jeg kastet opp av utmattelse. Jeg kan, men jeg trenger en skole som hjelper meg.

Kjære utdanningsdirektoratet. Hør på meg. Det er fritt skolevalg i Norge. Det frie skolevalget gjelder ikke for oss som trenger et ekstra år for å fullføre vgs. Akkurat som så mange ting ikke gjelder for meg som er ME-syk, fordi jeg bare er ME-syk. Da jeg kom på Sonans følte jeg meg hjemme. Jeg har opplevd så mye mobbing på offentlige skoler. Lærere, rektorer og rådgivere har prøvd å dytte meg ned og få meg til å gi opp. I snart tre år har jeg jobbet hjemme. VI fant skolen som synes dette var ok. Tilrettelegging var ikke noe problem. Lærerne mine forstår.

Det du nå gjør er å sende meg inn i et nytt miljø. Jeg må starte på bunnen. Jeg, familien min og psykologen min er redde for hva dette kan gjøre med meg. Vi vet ikke hvor mye stress og usikkerhet jeg tåler. Jeg er på et vippepunkt i sykdommen min. Jeg kan bli drastisk verre hvert øyeblikk nå.

Jeg har vært så sint. Jeg har grått og skreket. Situasjonen føles håpløs. Oppfølgingstjenesten ringer og ringer for meg, prøver å treffe de riktige menneskene. Foreløpig får vi de samme beskjedene over alt. "Sonans er ikke en mulighet. Du må over på offentlig. Kanskje ikke Nydalen går, men du vil finne en annen skole". Nei, jeg vil ikke finne en annen skole. Sonans eller Nydalen, det er de to skolene som fungerer. Sonans kjenner jeg og jeg stortrives. Nydalen har nye lokaler og er 7-8min fra meg. Bussen går direkte.

Se hva du gjør med meg. Jeg vet ikke om du har tenkt lenge nok på denne saken. Alle de jeg har snakket med rister på hodet og skjønner ingenting. Plager det deg at jeg går på privatskole?

Jeg vet ikke hvor jeg vil med dette. Jeg vil at du skal se meg. Høre på meg. Jeg er under et massivt press og stress. Denne endringen du kom med nå, en måned før søknader skal inn, den suger energien fra meg. Jeg føler jeg har tapt kampen lenge før den starten. Husker du da du nektet meg å starte på offentlig skole i Oslo? Nå nekter du meg å gå på privatskole. Skolen vi har betalt over 20 000 for at jeg skal gå på. Jeg vet ikke om jeg har skoleplass til neste år. Bare se meg. Hjelp meg.

Likes

Comments

Det har vært et par lange måneder. Tidligere i januar fikk jeg beskjed om at reglene for privatskoler var endret og at jeg ikke vil få gå siste del av vg3 på Sonans til høsten. Jeg er nå midt i en stressende søknadsperiode for å prøve og komme inn på en skole. Jeg må fikse masse papir og skrive diverse. Jeg kjenner det begynner å bli nok uflaks. I tillegg skadet jeg ryggen i november.

Men over til noe positivt. Jeg leverte faktisk en vurdering i norsk i dag! Denne ble gjort hjemme, men så deilig. Jeg begynner å komme litt back on track, det trenger jeg virkelig.

Jeg har lenge vurdert å vlogge litt, og planen er å vlogge allerede i morgen. Dette for å ha noe å se tilbake til, og se hvor lang vei jeg har gått.

Likes

Comments

Noen ganger slår kreativiteten til og kamera blir tatt fram. Disse bildene er et resultat av en kveld jeg bare måtte ta bilder av solnedgangen, som farget himmelen så fin.

Likes

Comments