View tracker
Vardag

Den omtalade serien skam, trodde aldrig att jag skulle engagera mig att titta på den då det inte alls är min stil av serie men jag provade och den är helt okej.
Har sett säsong 1 och halva 2, inte så att jag följer den intensivt utan något avsnitt här och där.

När jag hade ringt om medicin så hoppa jag ner i soffan under täcket och kollade nåt avsnitt av skam, så nu väntar jag på svar av dr..
Desperat efter att få detta att fungera nu!!

Ser du på skam?

Likes

Comments

I huvudet på Veronica

Dom senaste dagarna har jag dippat rejält i mitt mående, från att ena dagen vara fruktansvärt stabil till att bli rent av ett "vrak".
Egentligen har jag nog känt det på mig i några veckor då funderingarna på att be om att få höja mina medicin slagit mig både en och tre gånger men jag har tänkt att " äsch det går ju så bra så jag väntar ".
Tji fick jag och dom senaste 3 dygnen har vart rent av hemska, så fort jag inte sovit har förbjudna tankar och ångesten kastat sig över mig och jag kan inte styra ångesten än...
Är evigt tacksam över att ha M hos mig när marken under mig försvinner.
Igår tog jag mig som sagt till skolan och hur jag lyckades med det är en gåta men jag gör väl som alltid, försvarar och trycker undan det jobbiga med "skratt". Men det var allt jag gjorde igår med för sedan låg jag på soffan ihop krypet som ett barn och bara hoppades på att få sova.

Skulle ringa om medicin igår men dom har bara telefon tid mellan 13.00- 15.00 vilket enligt mig är fruktansvärt, vill man resten av dygnet få hjälp utan att behöva åka till psykakuten får man snällt vänta. Eller ja ringa en hjälplinje men jag känner att det samtalsstöd och stöd jag kan få av dom är ingenting emot vad jag får av nära och kära, M i detta fallet. Så nu sitter jag som på nålar och hoppas klockan ska slå 13.00 så jag kan få besked och klartecken om att få ta mer och sedan gå och lägga mig.

Vet att det inte hjälper att sova bort det, men till mitt försvar har jag skickat in en skoluppgift och tagit en mini promenad när jag hämtade posten.
Mer vaken tid just nu vill jag inte ha!

VI hörs kanske senare.Likes

Comments

Vardag

Onsdag och jag sitter i skolan på "lunch".
Har haft grupparbete hela förmiddagen med redovisning och snart är det dags för en muntlig kompetering på tentan sedan förra kursen, hade missat lite på två stycken frågor.
Efter det ska vi ha genom gång på ett nytt tema sen tänker jag allt åka hem och mysa med mina två hjärtan.

Just nu är det en hemsk period i livet,, mående är inte alls på topp, brukar sällan få ångest i skola mm men känner nu hur hela kroppen skakar och hur trycket över bröstet blir värre och värre.

Usch igår på morgonen fångade Doris en mus som kom från skorstenen och ner i öppna spisen!!!
HATAR när sådana djur tar sig in och framförallt när det inte vart ett ända sånt djur inne på 15 år. Så nu tror jah att det finns möss i hela kåken, vart jag än går, vilket skåp jah än öppnar. Haha, mus invasion.

Var iallafall bara en som hade kommit in för annars hade Doris vart galen hela dagen och natten men jag ringde ett skadedjurs företag som ska komma och sätta ut fällor/gift nästa vecka.

Haha dom måste ja tyckt att jag var världens tönt när jag ringde för jag ställde så dumma frågor , men är man livrädd så är man!!

Likes

Comments

Vardag

Dagarna går så fort, livet kommer emellan så bloggandet har fått ligga sist på prio listan.
Livet just nu är helt okej i mående, i skolan började vi en ny kurs i måndags ( vårdpedagogik & handledning) och jag har hunnit med två arbetspass på hemtjänsten.

Idag när M slutade åkte vi till stan och handlade tills i helgen, han fyller år i morgon så det kommer lite besök på tacos osv.
Svärföräldrarna gick nyss hem då dom kom på besök för att fira han och jag hade gjort räkmackor , mums.
Resten av kvällen ska vi spela lite spel hade vi tänkt, kanske se en film och bara mysa.
En fredags kväll helt i min smak!

Likes

Comments

Vardag

Nyårs afton var en av dom bättre någonsin.
Började med städning, fika hos svärföräldrarna, pynta, förbereda mat och att sedan fixa sig själv.

Vid 19.00 kom Evelina och hennes Mattias hit, åt massa god mat ( älgkött , fetaost sås, chili bea, hasselbackspotatis, sallad, vitlöksbröd).
Spelade beerpong som jag och Evis vann och fortsatte våran tur med att vinna när vi spelade TP med, tack för god insats 💪🏻

Efter allt spelande åt vi efterrätt ( färska frukter, vanilj glass och choklad sås ).
När vi jade ätit klart var klockan nästan 00.00 så då tog vi och gick ut på gården och drack "skumpa" och kollade på raketer, va skönt att dom inte smällde så mycket då dom dagen före hade prov skjutit och Doris vart livrädd.

Kvällen fortsatte och vi hade det super trevligt, Mathias och jag gick och la oss strax efter 04.00.

Nyårs dagen vaknade vi redan vid 08.00 men låg kvar i sängen till 13.00 och kollade på massa gamla byggnader och dokumentärer.
Resten av dagen var bara slappe dag vilket var välbehövligt.

Några nyårslöften lovade jag inte, året får helt enkelt visa vad det har att erbjuda.

Likes

Comments

View tracker
Vardag

Godmorgon, är uppe före tuppen trots att jag inte behöver. Vaknade när M gick upp.
Ligger just nu på soffan och älskade Doris håller mig sällskap och tittar på The impossible som handlar om flodvågskatastrofen i Thailand, hemskt vad framförallt vatten kan göra..


Idag ska jag till min psykolog men innan det ska jag panta så jag slipper alla jäkla tom burkar och flaskor, handla tills imorgon och städa klart det sista här hemma.

Vad ska du göra idag?

Likes

Comments

Musik

Igår var det 1 år sedan rock legenden Lemmy Kilmister gick bort, fruktansvärt tragiskt enligt mig..
Jag har alltså en liten hemlig romans till just bandet motörhead.
Hedrar denna unika man med några go' bitar.


Likes

Comments

Vardag

Torsdag redan, jösses så snabbt veckorna går, snart nyårs med.
Idag har jag dammat, plockat undan och tvättat lite, håller dock fortfarande på med tvätten då jag tvättar alla filtar som Doris har i sin sovplats som vi gjort av filtar på öppna spisen ( NEJ VI ANVÄNDER INTE ÖPPNA SPISEN!!!!)
I morgon ska jag dammsuga och tvätta golven i hela huset.. skönt när det är gjort men fy vad jag inte tycker om att släpa dammsugare, mopp och grejer i trappan.

Vid 14.00 hämtade jag M på jobbet, träffade Evis utanför och vi satt och pratade om nyårs och massa annat medans vi väntade på våra gubbar.
Åkte in till stan för att besöka polisstation angående fyrhjulingen,, blir bara argare och argare för var dag som går över att det finns så klåfingriga människor.

Annars hade dagen vart lugn, pratade nyss med mor i 52 min , haha har aldrig hänt förr men tiden bara försvann.
Snart dax för middag och vi ska äta mini julbord,, fick inte nog av julmat.. dock åt vi bara lite julmat på julafton annars har jag inte sett röken av julmat så det ska bli super gott.

Idag har jag fått feedback på sista uppgiften för denna kurs och det var bara bra, har gått så bra i dom 3 senaste kurserna och jag är så tacksam för det då det inte alltid känts bra. Nu är det alltså "bara" tentan i denna kurs kvar samt 2 hela kursen sen är jag KLAR!!!

Planerar nyårs för fullt med, vill köpa nå billigt pynt som går i guld och svart så i morgon när jag ska till stan ska jag allt in på dollar och rusta och ta mig en titt.

Vad ska du göra på nyår?

Nu ska jag väcka M och laga mat tror jag, ha en trevlig kväll.


Likes

Comments

I huvudet på Veronica

På senaste tiden har jag mer och mer fantiserat mig bort till en tid då jag mådde relativt bra, till en tid jag önskar att jag uppskattade och tog tillvara mer på för jag vet att det hade kunnat vara mitt liv idag.
Idag när jag var i skolan uppenbara sig dessa tankar än en gång när jag fick min studieplan och såg mina gymnasie betyg, på tre sekunder var tankarna på annat igen.

"På gymnasiet läste jag Fordon-Transport med drömmen om att köra lastbil resten av livet, detta var verkligen någonting jag ville göra, jag hade hela mitt liv planerat. Tyvärr tog jag inte tillvara på dessa 3 år och resultatet av utbildningen blev ärligt talat en flopp enligt mig då jag precis på håret klarade alla körkort, brydde mig mer om vad andra skulle tycka och tänka och tog inte hjälp när det var någonting jag tyckte var svårt.

Sen tror jag inte att man som 15-19 åring är mogen nog för att ta ett livsbeslut om vad man ska jobba med som vuxen och dessutom lära sig ett yrke.
För idag är 100 ggr mer med i skolan för att jag har mer livserfarenhet och ett annat tanke sätt.
Jag struntar väl i idag om mina klasskamrater tycker att jag är trög när jag frågar någonting, jag vågar diskutera bland klasskamrater på ett mer vuxet sätt och jag tar tillvara på tiden med.

Jag fick aldrig någon yrkeschaufförs karriär för efter studenten fortsatte jag jobba på Spendrups vilket jag älskade men sumpade denna chansen till att få jobba med någonting jag älskade men en sjukskrivning på ca. 7 v.
Från att ALDRIG haft en sjukdag och ställt upp i tid och otid så fick jag ge upp även den chansen..
Jag förstår självklart varför man inte återanställer någon som är sjukskriven i 7 v, men det gnager i mig då jag längtar tillbaka till detta.
Vissa kallar mig knäpp för det men tycker jag om någonting har jag så svårt att släppa det i tanken.

Jag ångrar trots att jag vet att man inte ska, så gör jag det.
Jag ångrar att jag inte bara tog tillvara på tiden mer och ansträngde mig för då vet jag att jag idag hade fått jobba med något jag älskar.
Klart att jag kunde ha följt mina drömmar efter att jag vart hemma men livet blev liksom helt annorlunda emot vad det någonsin vart och kommer att bli igen,

Dock vill jag tillägga att jag älskar mitt jobb som jag har idag!
Det skulle jag inte vilja byta bort i första taget då jag trivs med mina kollegor och att få arbeta med att göra vårdtagares dag.


Men tanken på den där drömmen jag en gång hade kommer alltid finnas kvar...


Likes

Comments

Vardag

God jul 🎄
Julafton började med att vi vaknade vrålhungriga men ville inte äta då vi ville kunna äta julmat senare så vi åkte till gulf och tog en korv i baguett.
Doris fick öppna sina julklappar och hon va så duktig och öppna själv 😍
Gjorde oss i ordning och gick hem till M's föräldrar och åt lite med hans bror och respektive, hem till min mamma och åt igen med min familj och öppnade sen julklappar.
Fick så fina julklappar.

Kom hem på kvällen och kollade på film innan vi tvär slockna vid 21 😱

Idag vakna vi vid 10.00, måste vart sjukt trötta då vi sov så länge!!
Städat och plockat undan och nu kollar vi på tomten är far till alla barn.
Resten av dagen ska bli lugn som bara den!

Likes

Comments