Vardag, I huvudet på Veronica

Dagen har bara sprungit förbi och det är dags att ta kväller i det lilla röda huset.

I morse när jag kom ut till bilen var det bara att börja skrapa, sen höstens charm...
Redovisningarna i skolan kändes bra så nu är det bara att färska upp minnet tills fredag då det väntas slutprov!!
Efter skolan lastade jag in däcken i bilen, kastade mig i duschen innan jag var tvungen att lägga mig en stund.
Huvudet är inte alls med riktigt och ångesten har legat tryckt i flera dagar.

Däck bytet gick kanon snabbt, alltid lika nöjd med servicen på Autoexperten i Grängesberg!!

Men det räckte för idag med aktiviteter, är helt färdig så blir bara en kväll i soffan, kanske laga nån middag eller så bara.

Trots att jag levt med ångest i så många många år så kan jag fortfarande tycka att det år obegripligt varför det plötsligt kan ta slut på alla krafter...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Tisdag, känns som torsdag, måndag och söndag på samma gång!!!
Idag har det inte blivit många knop gjorda eller jo för att vara oss har de då hänt massa.
Fyllde bilen med skräp och åkte till tippen när M slutade jobba, hem och tvätta lite, plugga -skickade in sista inlåsnings uppgiften för denna kurs och på fredag är det slut tenta och på tisdag börjar en ny kurs.
Tog med mig mor till Ica, hem och laga mat och nu skulle jag behöva diska å ta hand om tvätten men tja orken är på semester så får allt se hur det blir med den saken.
M sover en sväng för det är hockey inatt Boston bruins - Minnesota Wild, så resten av kvällen får spenderas själv.

I morgon är det skola sedan på kvälls kvisten ska jag ta med mig fru Clio (bilen) och balansera samt byta till vinterdäck.

Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments

Vardag

Du vet sådana dagar när ingen mat lockar, då brukar jag ta vad jag har och experimentera.

Till ägg röran
- 2 stora ägg
- lite vatten
- 2 tsk gräddfil
- ca 3/4 dl riven ost

"Fyllning"
- 3 stora svampar
- några körsbärs tomater
-aromat
- salt
- svartpeppar
- 2 vitlöks klyftor

Toppade med lite solros frön 👌🏻

Likes

Comments

Vardag

​Just nu vill jag bara göra något annat, som inte tillhör vardagen.
Bara vara en sväng.

Skolan tar kål på mig trots att det "bara" är 5 månader kvar ganska exakt, men vägen dit kommer bli så låång.
Vecka 48-51 är det praktik igen. och mitt i detta ska jag göra prövning i medicin 1 kursen vilket innebär att jag tydligen ska läsa en egentligen 7 v kurs på endast 4 dagar... inte bara tentan alltså som var det enda moment jag inte klara utan heeeela kurs h******t!!!
Även ett gymnasium arbete ska påbörjas här nånstans...
Börjar undra vad jag gett mig in på.

Imorgon är det fredag och jag ska faktiskt jobba en liten sväng, inte jobbat på minst 1 ½ månad då jag spar mina 15 kvarvarande dagar mycket varsamt samt att skolan tagit upp all min tid.
Ska erkänna att jag är lite nervös inför det, hel knasigt då jag inte kan begripa varför då jag jobbat med detta i 2 år men antar att det är för att jag haft så långt avbrott dels samt att avdelningen jag ska vara på har jag inte jobbat på sedan våras, knappt då.
​Annars vandrar livet på som vanligt med vardagssysslor, plugg, skiftgångar som gör mig knäpp, dalar och toppar, ja så där som de är i fröken Veronicas vardag.
Doris mår prima hon med, att jag skulle kunna älska en katt så mycket trodde jag aldrig,

Blir så rörd när jag inser att jag har människor i min närhet som tycker om mig, människor som inte har en "påtvingad" relation med mig, (släkt eller så) konstig känsla för mig men innerst inne uppskattar jag det så fruktansvärt mycket att ord inte kan beskriva.
Varje telefonsamtal, sms, tagg mm gör mig så himla rörd att jag skulle vilja springa och krama er på en gång.

Ha en trevlig kväll 🍂Likes

Comments

I huvudet på Veronica

För ett tag sedan kom det upp som förslag på instagram om något som hette "aldrig ensam" , jag forskade vidare i vad det var och insåg att det var ett slags projekt där man skrev om psykisk ohälsa bland unga vuxna.
Jag fastnade på en gång och fortsatte följa det samt läsa om det.
För ca en månad sedan kände jag att nej, jag behöver en bok att läsa, en bok där jag kan känna igen mig och framför allt att inte känna mig ensam, så jag beställde en bok därifrån som handlar om projekt startaren Charlie Erikssons historia.
Boken har jag dock inte läst klart då orken inte funnits men kan säga att jag sträckläste halva boken första gången och vart mäktigt imponerad.
Ett armband fick följa med i varukorgen med och det pärlade jag ihop på en gång.
Det bästa med boken var att den va inte så tjock, texten i lagom storlek vilket iaf för mig är guld värt då måendet kan göra att hjärnan inte alltid hänger med. Lika med armbandet jag beställde, fick man själv pärla ihop och det var både en utmaning att inte tappa tålamodet samtidigt som det infann sig ett otroligt lugn att kunna få pärla.

Citatet längst ner på start sidan satt sig rak i hjärtat på mig.

" I väntan på hjälp vill vi att du ska veta att du är aldrig ensam! "

En länk till hemsida Aldrig ensam

(Klicka på bilden nedan så kommer du till boken med)Likes

Comments

Vardag

Ännu en helg har passerat och jag känner mig inte ett dugg utvilad..
Måndag betyder städa hela huset.
Oftast blir det att man bara dammsuger nedanvåningen var och varannan dag och ovanvåningen bara 1ggn i veckan då vi bara sover där uppe..

Läser kursen vård och omsorg vid demenssjukdom just nu och jag älskar den!
Tycker det är super intressant att lära och läsa om demens då det är det jag vill fortsätta jobba med så långe möjligheten finns.
Måndag betyder också en sväng till skolan och idag kommer det en föreläsare som är demensutvecklare och berättar lite för oss.

Daga att klä på sig och hämta upp c och e innan vi far till skolan.
Ha en trevlig dag!

Likes

Comments

I huvudet på Veronica

​Det finns en tid i mitt liv som jag ofta tänker på och som jag delvis längtar tillbaka till, 2013-2014.
Jag minns dessa åren med glädje, full fart, skratt, äventyr men samtidigt en ångest som jag trots allt kunde hantera och som jag gjorde allt för att trycka bort. Å tja jag lyckades ju faktiskt rätt bra.
Jag kan inte påstå att jag var deprimerad under denna tid men ångesten fanns där, jag hade så mycket ork på "den tiden"

Jag tränade minst 4 dagar i veckan på gym, jag var varje dag ute och promenerade, jag va i min "livs form" inte super vältränad men jag va så fruktansvärt nöjd med mig själv.
Jag kunde umgås med folk dygnet runt, åka bil, festa och göra massa roliga saker utan att det bekom mig att det fanns andra människor där eller att jag vart helt slut efter 2 h och kände obehag och panik.
Jag älskade att ha människor som vänner i min närhet, jag älskade att gå till skolan där hade jag min lilla klass, min lilla familj som jag tyckte så mycket om.​
Jag kunde gå till jobbet efter skolan och inte bry mig ett dugg vad folk tyckte, gjorde jag något fel så lärde jag mig utav det och sedan var det bra med det.
Jag kunde sova 3 h och ändå va utvilad.
​Jag skrattade ofta, jag va glad och jag va INTE deprimerad för fem öre.

Jag undrar ofta hur det hade vart om jag bara hade kunnat kämpat på liiite till..
​Hade jag vart lika glad idag?
​Hade jag fortsatt träna och älskat min kropp och mig själv och inte gått upp alldeles för mycket i vikt?
​Hade jag fortfarande umgåtts med folk utan att vara rent av livrädd?
​ Hade jag haft ork att ta tag i saker utan att bli helt slut av att bara tänka tanken på att åka iväg?

Antar att jag inte kan göra något åt det nu, och ärligt så hade jag inte kunnat kämpa lite till då jag redan gick på obefintlig energi och livskraft. Men jag vill gärna tro det... 

Jag förstår när jag radar upp livet i ett block med min psykolog att saker jag gjorde då, sömnen jag inte fick är en bidragande orsak till att det gick käpp rätt åt helvete, jag förstår att depressionen jag gick igenom som 12-16 åring kom tillbaka och att den även kan göra det senare i livet.
Samt andra orsaker som inte tas upp här.​
Jag är fullt medveten om alla delar i hela kakan men jag kan bara inte acceptera vissa delar, kan inte hantera vissa och andra vill jag bara glömma, gömma och kasta bort.

Jag är en tänkare både på gott och ont, jag är en sprallig och glad människa egentligen, och varken jag eller du får aldrig glömma att jag är Veronica och inte någon annan.
Likes

Comments

I huvudet på Veronica, Vardag

Först och främst så ja jag skämma över hur jag är, hur jah blivit, hur jag mår och hur jag ibland beter mig.

Jag skäms över att vara osynligt sjuk när jag egentligen inte ser mig som sjuk utan som mer som om at jag behöver ett extrem uppdatering  av hjärnkontoret.

Även fastän jag inte behöver eller ska skämmas, lika lite som om jag brutit benet, fått magsjuka mm.

"- Vadå är du sjuk?  - Men nu va det längesedan du blev deprimerad har det inte gått över än? - Du vill ju aldrig träffas, ge dig och följ med nu! -Du ser ju glad ut och klarar av både plugg och jobb, inte är du deprimerad inte!"

Jag blir ledsen när jag får höra och när andra i lika situation får höra påstående som ovanstående. Jag förstår att det inte är lätt för någon som aldrig har haft en depression eller liknande, jag förstår att du som undrar blir fundersam att jag kan vara glad och jobba när jag säger att jag går sönder på insidan.

Jag erkänner att jag många gånger svurit över människor som inte förstår min hemska frustration när jag säger att jag inte orkar ses idag eller orkar planera en träff om 1 v, samtidigt förstår jag at tankarna om mig blir att jag är tråkig och att du till slut kommer sluta höra av dig till mig.

Jag ska försök förklara en liten del av hur det faktiskt kan vara.

Känslan av att inte orka nå mer finns där i princip hela tiden, känslan av att inte duga är vardags mat. Att ta sig ur sängen är i princip omöjlig  men tanken på att ingen  ( känns det som ) åndå försår eller kan acceptera att jag inte orkar  med att ta tag i dagen  får mig att ta mig upp för att jag ska slippa känna att jag sviker någon eller är sämre än någon annan. När jag vissa dagar är så pass dålig att jag inte kommer upp ligger jag bara i sängen och sover mellan ångest attackerna som tar över hela min kropp i tanken på att nu sviker jag någon. 

När ingen ser ( mer än Mathias) bryter jag totalt ihop, ibland 2-3 ggr/ vecka men oftast flera flera gånger om dagen, när då ingen ser kan ångesten ta över mig så pass att jag egentligen inte vet vad jag ska göra för att hejda den. När ingen ser kan jag bryta ihop men så fort någon annan ser biter jag ihop och upplevs ibland som sur, otrevlig eller vrång men egentligen är det inte så, jag försöker bara inte visa hur jävla nära ett sammanbrott eller tårarna jag är.

Jag vet att jag sårar och förstör jag vänskaps relationer men jag kan inte hjälpa att jag inte orkar. Jag försöker iallafall att tvinga mig själv att göra mer än en sak om dagen.

Har jag jobbat, vart i skolan , haft ett läkarbesök, storhandlat eller dylikt så till 89%  så kommer jag inte att orka träffa någon eller göra något mer vettigt, därför väljer jag noga hur jag ska prioritera mina dagar så gott de går. Tex. Skolan och jobbet måste jag sköta  så det kommer först, läkarbesök och samtals terapeut är snäppet viktigare, att ha ett fungerade hem med rena kläder mm. gör att jag får slippa den ångesten över att ha det stökigt. Att träffa vänner är också viktigt så klart men har jag då vart i skolan så är det obeskrivligt svårt ibland att vara social.

Vissa dagar kommer jag upp ur sängen studsande som en gummiboll, jag röjer, städar, umgås och har mig i flera timmar. Helt plötsligt tar all kraft och ork slut och jag måste avbryta allt jag gör för stunden för att hitta andan och den där ron alla talar om.

Även fastän jag kan vara helt slut en dag så tro inte att jag ligger på soffan och äter praliner och sover i godan ro, nej nej. Sover jag så har jag ångest i sömnen och vaknar av det, lyckas jag ligga ner en hel dag utan art ex. Diska, plocka, åka en sväng, gå ut osv. Så skulle jag bli överlycklig.

Det som är jobbigt är  att jag konstant är trött i huvudet, inte kroppen utan hjärnan är så slut. 


Jag skriver inte för att få någon att tycka synd om mig eller dylikt, jag förklara för att jag känner ett behov av det.


Och jag är inte min ohälsa, jag är fortfarande Veronica.

( fast just nu är Veronica på oprogramering)Likes

Comments

I huvudet på Veronica

På utsidan kanske allt ser bra ut men inut i mig pågår världens svåraste krig.
Jag är speedad, ledsen, förkrossad, glad, stressad och har sån jäkla ångest på samma gång.
Alla känslostadier svänger, ibland med dagar som mellan rum. ibland med bara sekunder.
Helt oförberett svänger det, inga tecken, inga signaler om att ni är det på gång.
Frustrationen över att inte kunna styra trots massa KBT, mindfulness,avslappnings skivor osv.. känslan av att inte kunna hjälpa sig själv gör så fruktansvärt ont.
Ångesten på det är dock förutsägbart, oavsett sinnesstämning.

Nätter och kvällar är värst, ensamhet lika så, att vara "beroende" av att ibland behöva försöka planera mitt liv utefter mående eller vem som kan vara behjälplig är lika hemskt det.
Ångesten hugger i mig, som 10000 tals slag i magen, stick i hjärtat.
Det psykiska måendet har satt spår på mitt fysiska mående, käkarna är så spända att på morgonen går det knappt att gapa, nacken och axlarna är så hårda av all spändhet att jag ibland tappar balansen och faller ihop, magen säger ifrån och ger mig uppstötningar all vaken tid.
Detta är bara lite utav hur en kropp kan reagera på ett kasst mående.

Känsla av att emellan åt inte klara sig utan hjälp är hemsk, men samtidigt är jag evigt tacksam för att min sjukvård har blivit otroligt mycket bättre på bara någon månad och för att jag har vissa goa människor som bokstavligt talat räddat mig gång på gång, kväll som natt som dag.

Likes

Comments

Vardag

Ägg röra med smak av bacon och aromat

3 st ägg
3 msk vatten
140g bacon
Ca 1 dl paprika
Några cocktail tomater
Kryddor efter behag


- stek bacon och paprika
- vispa ihop ägg och vatten
- häll smeten över bacon och paprika
- krydda ( jag hade aromat och svartpeppar)
- blanda ihop allt till en röra

Likes

Comments