Key lime paj

10 pers

Botten
250 g Digestivekex
150 g smör, smält
ev. en nypa salt

Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
1 msk finrivet limeskal
1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter)

Eventuellt marängtopping

3 äggvitor
3 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.
Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.
Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ihop äggulorna lätt i en skål.
Finriv ca 1 msk limeskal.
Pressa ur 1 dl limejuice.
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
Bred ut fyllningen på smulbottnen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min.
Låt den svalna.

Om du vill dekorera med maräng eftersom man ändå får lite äggvitor över så gör du så här.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum.
Fortsätt vispa och häll i lite socker i taget.
När du har hällt i allt socker så har du en fluffig maräng.
Spritsa eller bred ut över pajen och bränn av med brännare
Servera gärna med lite grädde.

Likes

Comments

Den perfekta nyårsafton för mig är att vi åker pulka och grilla korv i himlabacken, som är den störta pulkabacken i samhället.
Vi har haft denna traditionen sen jag va liten.
Dom familjerna vi umgås med på kvällen har varit med och åkt pulka.
Jag och min kompis Jennie som har firat nyår sen vi var små och fortfarande firar nyår tillsammans har försökt att hålla traditionen vid liv men vädret går ju inte riktigt att styra över. Förr var det nästan alltid snö på nyår.
Men nu är det mer sällan!! 😔😔

Videon är inspelad 2005. Sista året som alla familjer var med. Och efter det året var det inte snö på länge!!

Vi fick vänta ända till 2011 på snön!!

Förra året var ett perfekt nyår!! Strålande sol och mycket snö!! ☃️ Så då blev det grillning och pulka!!!
Jag, Anton, Jennie, Dario och alla mina syskonbarn! ❤

Hoppas att Elton också kommer få uppleva snö på nyår!

Likes

Comments

Första gången som Ludwig vågade sova över!! ❤

Första gången vi såg Elton i magen. Hans hjärta var stort som ett vallmofrö!! 💙

Vi var på Lena Philipsson i Stockholm. Hade fått det i julklapp Anton. Det var sååå bra att jag till och med fällde en tår!! 👏🏻👏🏻

Vi tog en spontan tripp till Stadsparken och grillade lite korv och lekte i lekparken.

Tilde, Fanny och Melwin sprang gladiatorernas hinderbana. Synd att det inte fanns såna lopp när jag var liten.

Ludwigs första gång att hänga med på geocaching.
Man kan hitta mycket spännande saker i skogen!!

Min systerdotter Fannys grattishälsning.

Min födelsedag! Tilde hade städat lägenheten när vi var på jobbet och plockat syrener och köpt rosor och choklad!! ❤

Min och Fannys tårta till vårt kalas. Vi firar alltid samtidigt eftersom det bara är några dagar emellan.

Detta var en helt underbar dag!! Åkte in till stan för at köpa glass eftersom det var så fint väder.
Sen gick vi runt på stan och barnen badade "fötterna" i Vättern. Slutade med att Melwin badade i kalsongerna.
Sen gick vi till en lekpark och lekte av oss. Sen gick vi till piren och åt plankstek.
En helt underbar dag med såååå mycket skratt!!!

"Råkade" säga att jag var sugen på bullar. Och vad väntar på mig när jag kommer hem?!?
Syskonbarnen kom och mötte mig på väg hem från jobbet och när jag kommer in luktar det nybakta bullar.
Dom hade dukat upp fint i trädgården och ställt fram fikat. Både nybakta bullar och chokladbollar.

Kan man ha snällare syskonbarn???

Huskvarna.

Här var jag i vecka 20.

Första semesterdagen tillbringades i Köpenhamn med Jennie och Dario.

Tradition att gå och se Stefan och Krister på vallarnas i Falkenberg!

Borås djurpark med dom allra bästa! ❤

Falkenberg med Fanny och Melwin.
Jag och Fanny var på utomhusbio. Super mysigt.
Vi låg hela dagarna på skrea och solade och badade.
Kändes som man var utomlands! Nästan 30 grader varmt.
Vi fick dock åka hem några dagar tidigare eftersom värmen tog kål på mig. Kunde nästan in gå sista dagen vi var där. Svullnade upp så mycket i fötter och ben. 😔

Rastlös som jag är. Dagen efter vi kom hem från Falkenberg åkte vi till Gränna och åt den godaste pizzan och spelade minigolf. Kunde knappt gå av värmen. Men det är ju inte kul att bara ligga hemma på semestern!!

Åkte tillbaka till Gränna igen för att tillbringa en dag på äppelvikens äventyrsland.
Avslutade dagen med ett kvällsdopp i Vättern.

Har varit pigg hela min graviditet så jag styrketränade tills han kom ut!! Men sista månaden styrketränade jag med vikter hemma! Är såå glad att jag var så pigg.

En liten tripp i dom småländska skogarna.
Man kan hitta mycket när man är ute på geocaching.
Längtar till Elton blir större och kan leta roliga gömmor.
Tycker att man mår så bra av att vara ute i skogen!😃

Sista kortet på mig som gravid och allra första kortet på Elton. 2016 är helt klart det bästa året! Att få bli mamma är det häftigaste som finns. Att få ligga och mysa med en bebis på dagarna är helt underbart ❤

Likes

Comments

Hela juldagen hade jag och Elton pyamas hela dagen.
Vi kollade på film hela dagen och myste.
Annadagen var vi hos Antons mormor och då fick Elton träffa lite släktingar.
Sen har vi haft Antons familj på besök också. Men annars har vi mest haft filmmys hela julledigheten.
Myyyycket godis har det blivit. Vet inte hur jag ska gå bort detta sötsug. Lätt när man går tillbaka till jobbet efter ledigheten men inte lätt nu när jag är hemma på dagarna. Kommer bli tufft.

Mina söta syskonbarn var här en kväll när Anton var på hockey. Alltid lika kul när dom hälsar på.
Men Elton var inte riktigt nöjd hela tiden så det blev lite skrikigt ett tag. Dom var lite oroliga att dom skulle få tinnitus. Haha. 😂😂

Liten börjar bli stooor. Har redan växt ur storlek 56 på kläder. Vill inte redan lägga undan dom. Han har ju knappt hunnit använda dom ju.
Men men. Nu måste dom rensas bort!! Dom är ju alldeles för små. 😂

Idag var vi hos BVC. Allt gick jätte bra, han hänger med med blicken och har fått bättre ordning på magen.
Han väger nu över 5 kg och är 58 cm lång.
Han växer så det knakar.

Sen på vägen hem gick vi förbi min kompis Rebecka.
Har inte träffat henne sen Elton kom. Så det var ju väldigt länge sen med tanke på att vi träffades varje dag på jobbet innan.
Han gjorde väldigt bra intryck. Kissade ner henne direkt. 😂😂. Måste byta ut blöjorna. Bara läcker igenom!! 😡

Nu ska vi förbereda lite inför nyårsafton imon. Kan inte fatta vart detta året tog vägen!!

Likes

Comments

Apelsinmoussetårta

10 personer

Kladdkaka:
125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker. Rör i smöret.
Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop till en smet.
Häll i en springform, ca 24 cm.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 min.
Ställ i kylen och låt svalna helt.


Apelsinmousse

6 gelatinblad
4 äggulor
1 1/2 dl socker
1 apelsin, rivet skal + saft (+ 1 apelsin till garnering)
1 1/2 dl mjölk
2 äggvitor
250 g kesella
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda äggulor, socker, apelsinskal + saft och mjölk i en kastrull. Låt sjuda upp under omrörning tills det tjocknar.
Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen.
Låt svalna, rör om då och då.
Rör ner kesellan i krämen.
Vispa grädden och blanda ner.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll moussen över kladdkakan och ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera med apelsinskivor.

Likes

Comments

Pepparkakscheesecake

10-12 pers

Pepparkakscheesecake

10-12 personer

Botten:
ca 230 g pepparkakor
75 g smör, smält

Fyllning:
4 galatinblad
3 äggulor + 1 äggvita
1 3/4 dl strösocker
200 g philadelphiaost
1 tsk pepparkakskrydda
2 tsk kakao
1/2 apelsin, rivet skal och saft
3 dl vispgrädde

Glasyr:
100 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde

Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa pepparkakorna och blanda med smöret.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt.

Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggulor, socker och philadelphiaost ljust och fluffigt.
Dela upp smeten i två skålar.
Tillsätt pepparkakskrydda och kakao i ena.
I den andra skålen tillsätter du apelsinskal och saften från en halv apelsin.
Vispa upp äggvitan.
Lyft upp gelatinbladen och smält i en kastrull eller i mikron.
Rör snabbt i gelatinet i dom smaksatta blandningarna. Hälften i varje.
Vispa grädden.
Rör ner grädden och äggvitan. Hälften i varje skål.
Rör runt tills smeten blir jämn.
Häll i pepparkakssmeten över pepparkaksbotten.
Häll därefter försiktigt över apelsinsmeten.
Låt stå i frysen i minst 2 timmar.

Glasyr:
Detta gör du innan servering.
Hacka chokladen. Koka upp grädden.
Häll i chokladen och rör runt tills chokladen har smält.
Låt svalna något innan du häller på glasyren på cheesecaken.

Likes

Comments

Min stiliga prins! ❤️

Första bilden på oss alla tre. 😃

Elton låg tryggt hos Wilma när tomten kom.

Tog inte så jätte mycket bilder men jag filmade en hel del. Mina föräldrar filmade mycket på mig när jag växte upp och det har betytt väldigt mycket för mig.
Kunna se tillbaka på betydelsefulla ögonblick.
Så det vill jag såklart ge Elton.
Kort är ju roligt men rörliga bilder från barndomen slår alla bilder!

Likes

Comments

Jag och mitt yngsta syskonbarn Ludwig.

Igår var vi hos min syster och spelade Bingolotto.
Jag vann en nyårslott och Anton vann 50 kr. Alltid något! 😃

Elton fick lite sällskap av Melwin på golvet. Mysigt ❤️

Likes

Comments

Idag är det dagen innan julafton. Vart har tiden tagit vägen?? Ikväll ska vi ha uppesittarkväll hos min syster och hennes familj. Tradition sedan flera år tillbaka!
Eltons första uppesittarkväll ❤️

Förra året var tre av mina syskonbarn här innan vi skulle hem till dom. Vi dansade loss till julmusik och hade kul som vi alltid har!
Finns nog ingen som får mig att skratta så mycket som dom får. Vi har alltid så kul! ❤️

Likes

Comments

Mariannebrownies

150 g mörk choklad
150 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
150 g krossade Mariannegodis

Smält chokladen och smör i en kastrull och låt svalna en aning.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt chokladblandningen i äggblandningen.
Blanda ner mjöl, vaniljsocker och Marianne.
Häll smeten i en form på ca 25 x 30 cm klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt stelna i kylskåp och skär sedan i bitar.

Likes

Comments