Header
View tracker

Vi vaknade ganska sent imorse i vårt första boende på Kuta. Trots det så var vi rätt snabba med att ta oss ut och bort till stranden för att få lite sol och bada i havet innan vår avfärd mot Ubud.

På vägen dit hamnade vi på ett supermysigt ställe som hette Nalu Bowls och åt en underbar frukost bestående av mango, banan, ananas o kokos toppad med banan, kokos och granola. Väldigt svalkande under dessa varma dagar.
Tyvärr hann vi inte undersöka restaurangen The Shelter som låg rätt ovanför eftersom det var stängt just idag...

Efter en skön stund på stranden så drog vi tillbaka "hem" för att hämta våra backpacks och tog en Uber till vårt nuvarande boende i Ubud.
Ubud är mycket lugnare än Kuta och på vägen hit fick vi se en hel del risfält och fin natur.
Rummet vi har nu är kalas, och personalen var så välkomnande och hjälpsamma.
Stället heter Taman Indah Homestay och ligger lite i skumundan genom en kort labyrint av trånga gator.
Genom Taman Indah Homestay fick vi också tydligen rabatt på en restaurang som hette Taman Curry, så självklart hamnade vi där och avnjut en riktigt fin middag. Drack en öl o ett glas indonesiskt vin, åt huvudrätt och efterrätt för ca 65SEK/pers. Det är ju synd o klaga ;)

Imorn är planen att faktiskt hitta på något då vi hittills bara tagit allt väldigt piano. De har nån Monkey Forest här i närheten och på kvällen skulle det va nån elddans show. Spännande!

Tills dess, ha det gött!

-V&V


Woke up late this morning at our first homestay in Kuta, but we were fast enough to pack our things and head to the beach to get some sun and swim in the ocean before our take off to Ubud.

Ended up having a supernice breakfast at a place called Nalu Bowls containing mango, bananas, pineapple tons of coconuts topped with granola, coconut flakes and banan. Very cooling during a hot day like this.
Unfortunately the other restaurant The Shelter (located right on top of Nalu Bowls) was closed today so we couldn't discover that one.

After a nice time at the beach we went back "home" to get our backpacks and took an Uber to our current homestay in Ubud.
Ubud is much more quiet, and while driving here we saw lots of rice fields and nature.
The room we have here is great and the staff here are so welcoming and helpful.
The place is called
Taman Indah Homestay and is located through a short maze of narrow streets. Via Taman Indah Homestay we got a nice discount at a restaurant called Taman Curry so of course we ended up having a lovely dinner there, paying around 65SEK/pers for two drinks, dinner and dessert ;) can't complain!

Tomorrow there's actually gonna be some activities on our so far lazy schedule. Monkey forest and a fire dance show in the evening.

Until next time, peace!

-V&V

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

The airport in Hong Kong with amazing mountains


Efter 37 timmars resa så är vi äntligen här, i Bali.
Att flyga in till Denpasar var ett äventyr i sig självt med ett fett åskväder till skådespel rätt utanför fönstret. Smått skrämmande men samtidigt väldigt vackert! Förutom det så har hela resan gått väldigt lätt och smidigt. Vi var dock tvungna att vänta i Jakarta i sex timmar tills vi fick hoppa på flyget till Bali. Slutade med att vi drack för mycket kaffe, spelade kort och skrattade tills tårarna rann.

På vägen hit fick vi också en glimt av Hong Kong.
Ingen av oss har varit i Kina förr och det som jag (Vicki) förundrades mest över var alla berg som omgav den stora staden. Kanske värt ett besök nästa gång?

I alla fall, tillbaka till Bali.
Just nu bor vi på ett mysigt ställe på Kuta som vi hittade via AirBnB (Home Sweet Home-Seminyak). Vår värd, Irma, är en väldigt hjälpsam kvinna med ett stort leende och många härliga historier. Vi uppdaterar mer om vår upplevelse här senare.
Eftersom vi i stort sett sov oss genom hela resan hit så var varken jag eller Vero särskilt sugna på att gå och lägga oss, så det slutade med att vi hamnade på en bar/club här i närheten och tog några öl medan vi snackade, chilla och firade det faktum att vi äntligen, efter nästan nio månaders planering, är här.

Vi postar lite fler bilder och sånt senare eftersom det är supermörkt just nu.
Men vetskapen om att vi inte behöver gå upp någon särskild tid imorn och att det som väntar är en härlig frukost på stranden är nog en av de bästa känslorna jag känt på länge!

Til next time, peace!

-V&V


After 37 hours of traveling we are finally here, in Bali.
Flying in to Denpasar was an adventure itself with a massive thunderstorm that took place outside the window, creating a beautful but yet intimidating scene. Despite that, the whole journey has been very smoothe and easy. We had to wait in Jakarta for six hours until we got on the plane to Bali because the idea from the start was to travel from Jakarta through Java all the way down here. Ended up drinking too much coffee while playing cards and laugh like maniacs.

On our way here we also got a glimpse of Hong Kong. None of us has ever been to China and what amazed me (Vicki) a lot were all the mountains surrounding the huge city. Maybe worth a visit next time?

Anyhow, back to Bali. We are currently staying at a cosy place in Kuta that we found on AirBnB (Home Sweet Home-Seminyak) . Our host, Irma, is a very helpful woman with a huge smile and lots of funny stories. We'll give another update about our experience here later.
Since we basically slept throughout the whole trip Vero and I weren't superexcited about going to bed so we ended up having a few beers at a bar/club nearby, chillin, chatting and having a great time, celebrating that we're finally here, after almost 9 months of planning.

We'll upload some pictures a little later since it's pitch black at the moment.
But knowing that we don't have to wake up ata certain time tomorrow, and what awaits us is a lovely breakfast by the beach is probably one of the best feelings I've had in a long time!

Until next time, peace!

-V&VLikes

Comments

View tracker

Och så börjar resan!
Efter en mer eller mindre sömnlös natt (Vero har dock sovit som ett barn) sitter vi nu på tåget mot Oslo. Det är väl nån skräckblandad förtjusning som rusar genom kroppen och jag tror inte vi har en aning om vad vi kommer få vara med om den kommande tiden. På ett sätt är det väldigt skönt att få en heldag i Oslo o bara känna att vi faktiskt är påväg. Och såklart träffa fler nära o kära en stund!

Tänk att vi i Februari fick en snilleidé om att vi absolut skulle ut o resa tillsammans och utifrån det har det bara växt fram något alldeles fantastiskt nervkittlande och spännande.
Vad kan man egentligen förvänta sig av en sån här resa? Det är ju trots allt debut för oss båda i backpacking-världen. Jag antar att det kommer visa sig under tidens gång.

-Vicki

Likes

Comments

Tjo!
Vicki här.
Nu är det verkligen inte länge kvar...
På måndag åker vi till Oslo för att spendera lite tid med nära och kära en sista gång innan det på tisdag morgon bär av mot Indonesien.
Jag känner mig inte överdrivet pirrig, och det jag nästan är mest nervös för är min packning.
Känns som att jag packat i flera veckor och jag kan fortfarande inte bestämma om jag tycker att jag fått med mig för mycket grejer eller för lite. Jag antar att det får visa sig :)

Okey, bara en liten update såhär en lördagkväll.

Hoppas ni som läser detta har det hur härligt som helst!

Peace

-Vicki


Likes

Comments

Vicki:
Kan inte riktigt förstå att det är så få dagar kvar tills vi åker! Var enda gång jag snackar med Vero i telefon (som jag gör just nu) o vi börjar prata om resan så får jag fjärilar i hela magen, känner mig nykär och såååå förväntansfull!
Tror verkligen inte vi förstår vad vi har framför oss!

Åh, bästa Vero, detta kommer bli helt magiskt!


-V

Likes

Comments

Det börjar ta sig nu mina vänner. Planeringen är i full gång, det går nästan lite för smidigt. Sitter nästan och väntar på ett bakslag från något håll. Nästan alla flygbiljetter är klara, bara den sista hembiljetten tillbaka till kalla Sverige återstår. Så just nu djupdyker jag dag på dag ner i vilka rutter genom alla länder vi ska försöka ta. Absolut inte helspikade rutter, självklart. Men så man har lite hum om ungefär vart man kommer befinna sig, och när. Sticker man till ett annat ställe ena dagen gör det självklart nada. Helt ärligt är nog planeringen av rutten mer till för de nära och kära här hemma.

Btw så har jag och Vicki gjort en offentlig och helt awesome spelningslista på Spotify så ni kan lyssna på lika bra musik som oss när vi är ute och reser, bra va? Bra! Klicka på den lilla gröna knappen där uppe, och det kommer tillkomma låtar hela tiden nu innan vi drar och förmodligen även när vi är på språng. Så de till att checka den och följ den väldigt gärna när ni ändå är igång.

Tills nästa gång. / Vero

Likes

Comments

Som vår presentationstext lyder:

Hejhopp hallå!
Det är vi som är Vero&Vicki. Två glada, unga värmlandstöser som vuxit upp tillsammans i de norra delarna av detta gröntäckta län.
Den 29e November påbörjar vi vad vi anser kommer bli vår livs resa. Nog för att vi spenderat en hel del tid tillsammans genom våra år, men att under två månader få resa tillsammans genom Asien kommer bli ett äventyr utan dess like. Och till detta tillhör ju självklart en blogg!
Och varför ha två när man kan ha en gemensam? Här postar vi inlägg både som Vero, Vicki och Vero&Vicki. Fett? Feeett!

Följ med på en digital uppdatering av vårt äventyr. (och Veros pokémon-jakt.... men det är en annan story)

Och om du som läser har erfarenheter och tips om saker som vi inte har så är du mer än välkommen att dela detta med oss här. Vi kan inte göra annat än att ta in, testa, upptäcka och lära mer.

Peace out, vi ses!

Likes

Comments