Header

Hej igen!

Vi vill skriva om ämnen jobb! Emilia och jag har nyss skaffat ett varsitt jobb och vi är såå excited!!. Självklart så har vi lite åsikter och synpunkter eftersom vi är heeelt nya i arbetslivet. Jag har just nu precis fått ett jobb som servitris på pizza hut. Först var jag helt chockad för jag var helt insatt på att jag inte skulle få jobbet eftersom jag helt gjorde bort mig TOTALT på min provjobbdag. Jag har gråtit ut på twitter för jag tappade två glas och även lyckades dränka ner en bäbis i pepsi. Fråga mig inte hur men ja det hände. Några dagar senare skrev chefen till mig och de vill ha kvar mig?? Fick inte i det i mitt huvud förrns dagen efter att jag hade fått ett JOBB och att jag kommer få LÖN?!?!. Så är super HAPPY.

Anledningen till att jag skaffade jobb var såklart för pengar och jag ville ha ett sommarjobb. Nu kommer detta låta väldigt klyschigt men jag ville ha ett arbete för jag vill utveckla som person. Har blivit för bekväm med att bara sitta på soffan och kolla på netflix hela dagarna.  Jag vill gå ut ur min comfort zon och det tror jag verkligen att jag kommer göra med detta arbete.

Kommer ni har sommarjobb? vill ni ha sommarjobb och varför/varför inte? Har ni ett extra jobb?

Den bilden hade jag i mitt cv. Kolla vad glad jag ser ut vem vill inte anställa mig liksom ;)))


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här med bloggandet har inte gått så bra som ni kanske har märkt. Emilia och jag var jätte taggade i början men motivationen försvann lika fort. Vi kanske vi får upp motivationen och börjar blogga igen who knows ;). Vi kommer inte ta bort bloggen, det är kul att ha kvar! Jag vill mest ha kvar bloggen som en kul grej och inte en stressfaktor för att man måste uppdatera jämt. Om jag har nånting som jag vill skriva av mig så kommer jag självklart göra det på bloggen. Så får vi se vad som blir av sen, puss så länge/ Julia

Likes

Comments

Hej bloggen!

Ledsen för den dåliga uppdateringen! Emilia och jag har funderat lite på vad vi ska göra med bloggen och hur vi ska ha det samt vad vi ska skriva om så att inläggen inte blir så olika. Så det finns en sammanhållning. Vi kom fram till att vi inte tänker skriva om våra vardagar så mycket, för det gör alla redan. Är det så intressant att läsa om? Vi tänkte ha två eller tre teman varje vecka te.x killar, rasism, sexism. Och så skriver vi lite våra tankar och känslor kring de ämnena. Låter det bra?

Vi tänker ju ändå ha lite annat också och bilder på outfits så det inte bara blir text på text.

Puss/Juia & Emilia

Likes

Comments

Min fina vän! 

Likes

Comments

Vi lyckades få upp vår första video!! Did our best men vi ska i framtiden göra lite mer "professionellt" och längre videoklipp. Vi skapade ett videofyme konto för att lägga ut lite vloggar och när vi vill prata om något osv. Videofyme är ett jätte bra app för nybörjare som oss.  Det skulle vara super kul om ni skulle vilja gå in och följa. Vi heter bara verkligheten. Ge oss gärna tips och kommentera gärna för vad ni vill se i framtiden. Puss/ Julia

Likes

Comments

Skönhetsideal!

I dagens samhälle accepterar du dina brister eller så lever du ett ”jobbigt” liv utan självförtroende, och med en längtan att bli och känna dig accepterad. Men grejen är att man inte kan tillfredsställa alla eftersom du och alla andra har olika aspekt på vad som är vackert. Du själv måste välja hur du ska se ut och vad du tycker är snyggt till just din personlighet och kropp.

Samhällets skönhetsideal idag är inte hälsosamt eller naturligt. Sise zero har varit den ultimata kroppstyps-Idealet i flera år, men på senaste tiden har det blivit mer på modet att vara formig och vara kurvig.

Ett kroppsideal som består av att inte äta tillräckligt och ständigt sträva efter utseende som inte är naturligt eller hälsosamt får oss människor att i vissa fall bli väldigt sjuka. Ångest, depression, ätstörning är något som drabbar oss i jakten på att vara och se ut som idealet. Så ska det inte vara, vi ska inte bli tvungna attbli sjuka psykiskt eller fysiskt bara för att samhället ber oss att se ut på ett visst sätt.

Jag tycker  att det inte ska vara rätt att lära unga tjejer en felaktig kroppsuppfattning och ett sjukt ideal som leder till att flickor runt om i världen insjuknar i ätstörning.

Vi borde slåss för att se ut på vilket sätt som vi vill utan att KRITISERAS! Vi borde leva upp till att vara friska istället för ohälsosamma.

Varför ska vi hela tiden sträva efter att se ut som någon annan, du är vacker precis som du är! Att det bara finns en som du gör dig själv unik, alla dina imperfections är vad som gör just dig perfekt på ditt egna unika sätt.

Självkänsla och synen på en själv är något jag och Julia diskuterar och pratar om mycket. Både jag och hon har fått höra att vi är ”tjocka”och fått kommentarer om vårt yttre viket ledde till att vi båda blev otroligt sjuka men det kommer jag skriva om i ett annat inlägg.

Det jag ville komma fram till är att du duger precis som duär, förändra inget på dig själv om det inte är bara du som själv vill det.Blunda för att ideal det inte finns och ska inte finnas, var hälsosam och bekväm med dig själv. Det inre speglar det yttre, ta tid till dig själv. Tahand om dig själv och sluta fokusera på det yttre. Men kom ihåg att du är VACKER DU ÄR BÄST!!

// Emilia

Likes

Comments