Jag hittade denna listan hos  tosse 😃


1. Vem skrattade du sist med?

    Jag skattade med min lillebror Jimmy


2. När grät du senast och varför?

     förravecka  någon vill  bryta relationer


3. När kan du vara dig själv till 100 %?

tillsammans  med  mina systrar


4. Tre saker du avskyr?

människor dom ljuger

människor som  sviker än

människor  som nedvadera andra


5. Hur var du i skolan?

jag var nyfiken tjej som ville lärar mig allt,  men under skolåren uppkom  min  diagnos  dyslexi,men kämpade  mig igen till jag blev  utbilda  Usk.


6.Vad blir du stressad av?

  icke strutur

  Förändringar!

  högt tempo

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

glad ,omtänksam, tokig


8. Hur uppfattar du dig själv?

nyfiken  ,ordningsam , envis


9. En situation som du tycker är jobbig?

människor  som far illa på olika  sätt.


10. Tre otippade saker om dig ?

        fotograf

         estet

         musik är livet


11. När känner du dig som vackrast?

       När jag var  gravid.


12. Något du funderar mycket över?

     @ vad jag vill förmedla  till unga tjejer!

     @  varför man  gömmer  sig.  bakom               

 

Likes

Comments

Hejsan
i lördags  kom min kusin med sin familj och hälsa på mig med deras  kille  kille Edwin
mycket hår och   litet knytet.   underbart att få hålla  denna lille kille.
så mysigt och glad  att  vi har så fin kontakt  med min kusin ön. Det ger mig så glädje  i livet har gjorts  sedan han föddes.älskar hans familj.

Idag  så ska dotter på kusin kalas själv  fy vad hon börja stor.  
Idag kom  hem från farfar  och det var två tjejer som var så glad att se mamma. Så här kommer dotter se ut på kalaset, det har hon bestämt  redan. hin vet bad hon vill (det har inte fått från sin  mamma.😂😂😂😂)

önska  er en bra söndag.!

Likes

Comments

I fredags så pluggade jag  och fixa med jobb  saker.  Sedan fixa jag   mat med ris och svamp  så gott.
Sedan kom Sandra och  då satt jag med mitt cv!
Sedan kom en nära vän till mig Caroline  förbi helt spontant så härligt,blev så glad och tacksam att vi hittat var  när våra barn var små.
tacksam  vet att det behöver inte vara perfekt  utan enkelt.  Det gör vår relstion så speciell. en vän som att kommer finnas där för evigt.

Vi  käkade på stationen  ja och min lillebror  Jimmy
sedan drog vi till Night club! fick ett gott samtal,är tacksam  för Night  club.

på lördag kommer min   närmaste kusin med sin fina familj som är 3 styckrn. deras kille Edwin kom 31 /1 2017
stolt.
så det blir  babys mys!👪

Vad  fyller du helgen med??

Likes

Comments

Idag så har  har jag fått gjort  mitt  alfons projekt   så nu ska  bet bli kul att få respons av barnen.
har egen läs grupp  så mysigt  man får utveckla  läsningen deras nivå  spännande.
  Jag har plugga  körkort och nu har jag den den i mobilen med.  nu ska jag lägga in en högre  växel så man får det. Jag längtar till den dagen jag har det på papper. har allt Bil  fast men inget körkort så kan vi inte ha det. Jag ska vissa   vissa i  min omgivning  att jag klara det med
Den dagen när den är mitt   ska jag ta min bil och hämta  barnen och göra något roligt med dom.  hahaha ha  detta är min  morot  för körkortet.

Dags att sova så jag   är utvilad i morgon  det behöver  jag.
Har en dagen med mening fulla uppgifter imorgon.
sov gott

Hur har din dag varit?
vad hade du velat läsa om på min blogg?

Likes

Comments

Hejsan  idag så Har jag haft en  så  slapp dag mår inte toppen. Jag har  mått   konstig  i kroppen .
 Så vad Ska man göra  , det kommer  ju när man varva  ner.
Kommer ha egen tid 2 dagar så då blir det  att blogga  och plugg  körkort.  Jag  ska bara  vara hemma.  Behöver  vara  osocial dessa dagar.
Ska fixa  med jobb sak med 📀🎶

Likes

Comments

Idag hämta  vi vår stora tjejHon har haft roligt men kusinerna. det var full rulle.
när vi var på väg hem   somnade hon och det förstår jag.
skönt att hon är  hemma nu.

I morgon dra dom iväg till farfar och  är där några  dagar.  
är   stolt mamma  för nu när stora tjejen var hos mormor så hade hon ingen  blöja och ingen snuttis. bara på  natten  och när man ska iväg.
Jag var i Ängelholm  och handlade  jeans till oss flickor.

Likes

Comments

Hej allihoppa!

 Jag är själv adopterad från Portugal,  Lissabon och är nu vuxen och jag vill gärna berätta för er som är intresserade av att adoptera eller som redan har adopterat om mina egna livserfarenheter.

Adoptioner kan tyckas vara något trevligt och bra för barnen men man ignorerar då en rad problem som adoptioner medför och de psykologiska problem de adopterade oundvikligen kommer gå igenom under deras liv.

När jag var yngre tänkte jag på det varje dag, VARFÖR lever jag? Varför existerar jag? Jag hade ju övergivits av min egna familj, blivit bortkastad av min egna mamma och pappa, man känner att det var ett form av misstag att man ens föddes.

Man går runt med sina adoptivföräldrar, innerst inne vet man att de inte är ens riktiga föräldrar, jag kommer än idag fortfarande ihåg när jag var liten och undrade över varför jag såg annorlunda ut från mina föräldrar när alla andra barn såg ut som deras föräldrar. Jag frågade då min adoptiv pappa: Varför ser jag inte ut som dig? Varför ser jag inte ut som de andra barnen? Det var då de försökte berätta allting, att jag egentligen inte var deras egna barn utan att jag föddes i ett land långt borta och att mina föräldrar inte kunde behålla mig så de gav bort mig till dem men att de älskade mig som att jag var deras egna barn. Jag uppskattar mina adoptiv föräldrars ärlighet men den dagen kommer jag alltid ihåg för då öppnades det för första gången för mig att jag alltid kommer vara främmande och annorlunda från de andra ''normala'' barnen.
 Som adopterad lever man i en enda stor identitskris ända sedan dagen man föds. Man frågar sig ständigt; Var håller jag hemma? Varför existerar jag? Var är mina riktiga föräldrar? Varför övergav de mig?

Det kan vara svårt för de som inte har detta bagage med sig att förstå hur man känner sig som adopterad men det är verkligen ingen fin känsla. det största problemet är ändå att man alltid djupt inom sig vet att det var ett misstag att man ens föddes, man kastades bort som skräp av sina riktiga föräldrar. Och vet man detta kan man aldrig bli lycklig på riktigt tror jag. Det kommer alltid finnas kvar inom en.

Det har ju visat sig i undersökningar att adopterade rätt ofta och är olyckliga och det bygger mycket på dessa existensiella frågor som kommer komma upp för alla adopterade.

Det är flera olika problem som når den adopterade under sin uppväxt, man har bagaget att man var oönskad och bortslängd av sina riktiga föräldrar i sig tillsammans med att man vet att man inte passar in någonstans. Man passar inte in där man bor då man aldrig kan bli en riktig svensk på grund av utseendet och man kommer inte passa in i sitt hemland på grund av att man inte är uppvuxen där med de normer som finns där och språket och så vidare.

Jag erkänner själv; Jag är inte lycklig och har egentligen aldrig varit.Man går ständigt  med en rädsla att bli övergiven  igen.
jag har haft kontakt med massvis med andra adopterade från Afrika och Asien som delar dessa känslor med mig och som haft samma psykologiska problem.

 Jag  och mina systrar  kom till  Sverige  84 i mars (jag)april ,systrarna april.
Detta  är min livlina  i mitt  liv,skulle dom försvinna då för jag  inne från  och ut!
Tacksam  för mina systrar och mina barn det är mitt liv ❤👣💜

Min bästa VÄN❤

Det är så svårt att få ord att förklara en känsla.

Inga ord kan få en att känna den känslan du förklarar,men dom kan få en att förstå.

Då jag känner att livet är meningslöst& inte orkar mer,då jag bara vill stanna upp& aldrig fortsätta mer,då tårarna bränner innanför ögonlocken,då klumpen i halsen& kniven i magen känns som mest, kan ingen känna det jag känner.. för ingen är som jag, alla känner olika,alla är olika känsliga. Man kan bara förstå hur det känns.

Så säg aldrig till någon,"jag vet hur det känns". Känns bara meningslöst att höra.

Du kanske vet hur det kan kännas,men inte "hur det verkligen känns".

Tyvärr är jag en sån,som aldrig förklarar en känsla.

Jag har så svårt att sätta ord på hur jag känner.

Men jag ska försöka förklara för er.

Dom dagar jag mår dåligt,märks det ofta.

helst inom familjen,är väldigt  viktigt att det ska se bra ut utåt.
är det sanningar
Men dom dagar det inte märks,har jag oftast en "täckmantel" som jag kallar det..Jag är väldigt busig,sprallig&helt enkelt överdrivet flummig.. Nu kanske det låter som att varje gång jag är så,så är jag deprimerad,men så är det inte.. Kan även vara busig osv då jag mår bra..

Menmen,nu började jag skriva om annat.Det jag skulle skriva om var hur jag känner dom dagarna,& det jag oftast tänker..

Då jag är ledsen& deprimerad känner jag ofta mig värdelös&misslyckad..annorlunda&oälskad.

Även ibland overklig,som om jag inte fanns,som om ingen såg eller hörde mig.

Känner oftast att jag inte orkar mer,att det skulle vara så lätt att inte behöva finnas längre,att inte behöva kämpa dag in&dag ut för att orka hålla huvudet högt.

Ibland då jag känner detta blir jag så osäker, helst när jag åker bil..Tror att jag ska tappa kontrollen& slänga mig ur bilen i hög fart.. så har fått tvångstankar,jag låser alltid bildörren!..Om jag känner mig väldigtväldigt osäker håller jag i den jag sitter brevid. Men som tur är har jag en spärr,vilket stoppar mig att inte skada mig eller ta livet av mig.Men man vet aldrig hur länge den stoppar mig,hur länge den orkar hålla i mot..Det jobbigaste jag vet är att vara osäker på mig själv,för jag vill verkligen inte misslyckas,jag vill verkligen inte sluta kämpa.

Jag vill leva med min familj&mina vänner,jag vill växa upp& se vad livet har att erbjuda,det är så mycket vi ungdommar inte hunnit se än,det är så mycket vi inte vet. Jag vill växa upp,lära mig& verkligen leva livet.

Så jag går här,efter livets väg,hand i hand med livet.Kommer aldrig släppa taget,inte förns livet inte har något mer att visa&lära ut, inte förns livet har slut på erbjudanden..

Hand i hand,livet ut.

Livet är din bästa vän.

Likes

Comments

Jag har varit utan min dotter i några  timmar  hjälp så svårt när som inte är hemma. Men  nyttigt och  då  vet jag  att hon är stor.
Denna vecka händer mycket för  mina barn.
  sova över hos mormor och  sedan sova hos farfar hjälp
Jag ska. vara hemma  och   läsa  körkort.
Detta hänt idag.

Likes

Comments

Kärleken mellan en bror och en syster är väldigt speciell. Man delar inte bara en fin syskonrelation, de har också en mycket nära vänskap!
 Men när det kommer  till kärlek mellan  man och kvinna så   fick jag kalla fötter  för att   många ville mig illa för jag inte  följde  efter dom  tänkte  som dom.
Mina tankar  då!!!
 Jag är rädd för kärleken
Håll om mig
Visa mig att det inte finns något att vara rädd för
Att allt det hemska jag ser bara är fantasi
Jag behöver dig
Håll om mig
Viska till mig
Lugna mitt hjärta
Mitt vettskrämda hjärta
Som drömmer om att slå så hårt
Men är så rädd
Håll om mig
Håll mig nära
Jag är så rädd
Så rädd för kärleken

 Det mest naturliga i världen för en människa är att älska en annan människa. Detta har sitt ursprung i den starkast instinkten av alla - kan evaradet av människosläktet.
För mig  kärleken till en annan människa dock alltid varit åtföljd av mycket rädsla och smärta.
Trots det kunde jag inte förneka mina naturliga känslor och har tyckt om  några fina pojkar sedan jag var ung
 Det tog lång tid att lära mig att uttrycka mina egna känslor och att leva på ett naturligt sätt utan att vara rädd och att även känna tillförsikt att vara älskad själv.
Nu har jag varit förälskad i min  make   i nästan 5år och jag inser att om man inte älskar sig själv, så kan man inte älska en annan människa.
 Detta  var det bästa som kunde hända mig i den tiden som var då. Idag  har jag familj sedan  2012-02-04
Då jag hade mina systrar vid mina sida, då viste jag att min biologisk  mamma tittade ner  på oss och var stolt över att vi håller ihop i alla livet delar.

 En smärta som spränger i bröstet. En molande värk i magen. Att bli sviken gör ont och tar sig inte bara psykiska, utan ofta även fysiska uttryck.
 De flesta av oss har i någon grad blivit utsatta för svek – i kärlek, av en nära vän, en kollega eller en familjemedlem. Sveket kan ibland sätta djupa spår – framför allt när vi inte får någon förståelse från personen som svikit. Då är det inte ovanligt att vi till slut lägger skulden på oss själva. Kanske var jag för hård? Satte jag för höga krav? Jag kanske får skylla mig själv. Det var nog mitt eget fel. Ibland kanske vi till och med förlåter i ett försök att gå vidare trots att den som svek inte själv bett om ursäkt. Att få rätt ord på en känsla tror jag kan vara läkande. Har man blivit utsatt för svek kan man få lindring när man förstår vad känslan beror på❤

 Mina  band till personer som betyder mycket för mig  , blir jag sviken   av någon som står mig nära så  går  jag och det tar  tid innan jag  vågar  lita på någon. 
 Detta har tagit mig år att prata och berätta   men  jag  börjar  bli trygg  med  vissa  i min omgivning.  Har så stor krets på nära  vänner dom jag  behöver.
 Har idag svårt att  taxin folk på lovet för runt hörnan  så   kommer sveket , är observant  på allt som händer  omkring mig.
Du märker på mig när jag litar på dej.

 Så vill man  lära känna mig så ska man gör   det på ett sätt som är vi tillsamman.

Likes

Comments

hejsan idag at jag gjort min första takk film till sång. jag har varit hemma och tagit det lugnt, nu väntar en vecka med mycket skoj. Nu börja med övernattning sedan farfar i slutet av veckan. så klart så har jag lyssnat på judbok idag det är en frid fullt tid., då har man egen tid!

Likes

Comments