Det är en Bluebot, de är en Bluebot!" ropar några av barnen glädjande, "den kan man programmera!!" "får jag prova? Jag vet hur man gör!"Barnens nyfikenhet och intresse väcks snabbt för den lilla blåa insektsliknande saken och de är ivriga att få komma igång att testa den. Flera av barnen känner igen Blueboten och vet vad det är för något. Tillsammans hjälps vi åt att förklara för alla kompisar vad det är för något som legat och pipt i vårt skåp. Ett av barnen som direkt visste vad det var jag tog ur skåpet beskriver för sina kompisar vad en Bluebot är såhär;

"blue är blå och bot är för att den är en robot, alltså bot! blåbot!"

Vi pratar om robotar och maskiner och barnen vet att roboten är en slags maskin eller mackapär. Vid tidigare tillfällen har vi pratat om att det är vi människor som styr maskiner och robotar genom att programmera dom med olika instruktioner. Innan Bluebot kom till oss har vi haft en igelkott som vi använt som robot, på vår spelplan har barnen analogt fått fundera kring instruktioner att ge igelkotten så att han kan ta sig från A till B.

Barnen reflekterar över årets saga "Promenad", i boken finns en karaktär som heter "Jenny" kanske är bluebotsen hennes? Hon gillar ju djur. Sedan funderar de vidare och kommer på att "Elmer" som har en mackapär hemma kanske är den som byggt Blueboten. Ett barn berättar att hen tycker att maskineriet i Blueboten liknar en speldosas maskineri. Vi har en speldosa som vi använder dagligen på förskolan, en analog maskin, som hon jämför med.

Vi har börjat me att lära känna Bluebot genom korta enkla programmeringar. Vi har pratat om riktning, läge, antal grader som hen snurrar om man ger kommandot höger/vänster. Vi smakar på begreppen kommando, sekvens o programmering. En enkel spelplan med olika färgade geometriska former har använts för att förflytta sig och klossar och kaplastavar används för att bygga olika banor.När vi börjar programmera Blueboten ser vi att den inte alltid gör så som man trodde när man gav den instruktionerna. En sak som barnen snabbt lär sig är att man hela tiden får testköra sin programmering och sedan ser de vikten av att ställa tillbaka den på utgångsposition annars går den åt helt fel håll när man ska testköra. Något barn upptäcker att hen kan trycka in flera kommandon innan hen testkör. Andra väljer att pröva sig fram genom att ge ett kommando, testköra, lägga till kommando och testköra igen.


Varje barn får chans att själva pröva och lyckan är total när Bluebot gör så som man sagt till den att göra. Vi lär oss genom att testa. Alla är med, samarbetar och funderar, hjälper och stöttar varandra.

En liten film här nedan visar hur barnen genom lek, samarbete, diskussion och flera testkörningar samprogrammerar sina Bluebots. De inser i slutet av filmen att Bluebotsen ser ut att dansa. Tycker det är intressant hur fort de här små robotarna blir en del av deras lek och fantasi. Leken med Bluebots började med att bygga en bana, fortsatte med ett uppdrag att ta Bluebotsen till en kupa för bluebots där de kan äta blåbär och för att robotarna ska komma dit behöver de programmera Bluebotsen.Nästa steg vi ska ta är en samarbetsövning - Bluebot-discodans, en aktivitet där vi samprogrammerar Bluebotsen. Det ska vara disccostämning i rummet så Bluebotsen lyser upp och musik som förhöjer upplevelsen.

QR-koder i undervisningen
Efter att lite motvilligt ha insett att geocaching aldrig kommer att bli min grej eftersom jag inte gillar att sticka in mina händer i mörka vrår (för många råttor i Malmö för att jag ska våga), slogs jag i sommarregnet av QR-kodernas dolda budskap och min hjärna började jobba för högtryck med att komma på intressanta sätt att använda dessa på i klassrummet! Det här är en snabbinsats på bloggen ska jag tillägga. Jag har absolut inte provat allt detta själv, men lägger in lite länkar på slutet som verkar bra om man vill läsa vidare fast det är sommarlov.

Vad är en QR-kod?

Du har säkert sett dem. Små kvadrater med svart-vita rutmönster som dyker upp här och var i staden - ofta i samband med reklam. QR-koden innehåller helt enkelt dold information, ungefär som en streckkod. I samband med reklam kan det till exempel vara ytterligare, eller utförligare information om varan eller erbjudandet. Dessa små informationsrutor kan man dock skapa själv och ladda med egen information!

Vad behöver man?

Du kan skapa koden med flera gratisprogram på nätet. Sedan kan du till exempel skriva ut dem på klistermärken eller vanligt papper, beroende på vad du ska ha den till. För att tolka QR-koder behöver du en smartphone (om vi ska tänka oss att vi ska vara mobila) med en kamera och en QR-app. Om du stöter på en kod, öppnar du din QR-app och med den tar du sedan en bild av koden som sedan tolkas åt dig.

Vad kan du använda dem till?

Böckerna i skolbiblioteket kan förses med QR-koder som ger en recension av boken, vilket kan vara behändigt för potentiella låntagare. Recensionerna skrivs naturligtvis av dina elever, som vips har fått en reell situation och mottagare att förhålla sig till.

Du vill kanske lära eleverna något om deras stads miljösatsningar för natur- eller samhällskunskapen? Spela in video eller ljud där du berättar och sätt upp QR-koder på väl valda ställen i närområdet. Eleverna kan sedan ta bilder för att visa att de varit där och svara på frågor som de skickar in till dig via SMS.

Sätt upp QR-koder där eleven måste använda omgivningen för att lösa en (matematisk?) gåta.

Låt elevera skriva en berättelse som tar med läsarna på en faktisk resa i staden. Berättelsen kan bestå av flera olika koder som "utspelar" sig på olika platser. De kan naturligtvis också få läsa utdrag ur en roman eller dikter som utspelar sig i den miljö där koden är placerad, vilket kan förhöja upplevelsen. Tänk att upptäcka Bellman på plats i Stockholm (för de som nu bor där!) I koden kan man till och med inkludera bilder som visar hur det såg ut när det begav sig.

Allt detta och mycket mer kan naturligtvis genomföras på engelska och andra moderna språk!

Nyttan?

Att få lämna klassrummet är aldrig fel, och något jag tänkt mycket på är den begränsade idrott och hälsa eleverna kommer att få med det nya gymnasiesystemet. Forskning har många gånger säkerställt det positiva sambandet mellan motion och god koncentrations- minnes och inlärningsförmåga. Det blir alla lärares ansvar att försöka främja goda motionsvanor och QR-koder kan sannerligen vara ett sätt att få ut ungdomarna på promenad!

Att se och höra saker på andra ställen än i klassrummet (som sällan är en fröjd för sinnena vad gäller inredning, färg och form) gör också att eleverna kan få en rikare upplevelse, vilket stärker engagemang och intresse.

Vem har smartphone?

Alla elever har inte smartphones, men tillräckligt många har faktiskt det är i alla fall min upplevelse. Elever kan skickas ut i par eller grupp där minst en elev har smartphone och apparna för att läsa QR finns i gratisversioner, men dessa får de naturligtvis ladda ner först.

När det gäller att skapa QR-koder behöver inte eleverna ha smartphone utan detta kan göras vid datorerna.

Adventskalender med QR-koder
På planeten har vi äntligen fått börja öppna våran fina kalender som vi har pysslat ihop tillsammans. Vi har QR-koder bakom varje pumla i våran fina gran. Vscannar av QR_koden dag för dag och får olika uppdrag för dagen. Barnen tycker det är väldigt roligt och längtar direkt till nästa dag då en ny lucka ska öppnas och ännu en kod scannas av och vi får uppdraget.

1a december var uppdraget att tända första ljuset och läsa julsagor. Detta gjorde vi på morgonsamlingen och passade även på att göra det undertiden barnen åt mellanmål, så himla mysigt! 2a december scannade vi QR-koden som visade att vi skulle pyssla. Vi gjorde väldigt fina inbjudningskort till öppethus/Pysseldagen som vi har den 15e december. Inbjudningskorten med info om dagen som barnen gjort kommer under nästa vecka då korten fått torka under helgen! Barnen längtar redan till måndag då vi får scanna en ny pumla.

Men först önskar vi er alla en riktigt bra och mysig helg från oss pedagoger!

Jag har länge gått på mål nu när jag läst själavårdkursen kurs grundkurs ett svar så lycklig men nu kom beskedet nu har jag kommit in på grundkurs två själavård.För han använda med det så kommer jag få rätt plats och få använda själva den för rätt sätt och det är det jag vill göra för att kunna hjälpa andra människor i min omgivning

Ikväll så har jag prata med Jenny och Daniel

Och nu ska jag sova zzzzzzz

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Johanna Larsson ut direkt i Australien

Det blev respass direkt för Johanna Larsson i årets första grand slam-turnering.
Thailändsk kvalspelare vann mot svenskan i första omgången av Australian open.

Ikväll kommer jag åt en SVT avsnitt av Johanna Larsson jag tycker det är väldigt roligt hon är en stor förebild för mig inom tennis som man är som person att hon våga stå upp för det som är lite svårt men vågar vad gör ändå.

https://www.svtplay.se/video/15126356/regnbagshjaltar/regnbagshjaltar-johanna-larsson-tennis

Så härligt att få vakna upp till en ö låter mig inte vara ute så mycket snö ute

Nu Har jobb varit på jobb. Ja beställt 3 par skor.
Bra men dyrt
❤️❤️

Likes

Comments

Likes

Comments

Godmorgon
då har man vakna till en ny dag idag är det måndag och vi kan börja med att gå upp ur sängen och sedan käka lite frulle sedan åka till jobbet för att göra något bra för någon annan idag.
Idag ska vi har möte på jobbet, ibland så uppskattar jag faktiskt ha möte för då får man ju faktiskt fram det man vill säga men jag vet inte om jag fick det idag så jag tar det själv med hon som håller i verksamheten jag tror det bäst och lust. Efter detta mötet så fick jag en idé hur det skulle bli bättre så gör klippte den och sedan så skickar väg ett mejl så nu hoppas jag att jag kan genomföra detta för det var väldigt bra får se om det fungerar.
När man ska ha möte på lunchen givetvis är det god mat i matsalen det är lite orättvist att de serverar god mat på lunch idag eller ja jag käkade lunch senare men fick inte den goda lunchen.

Jag kollade lite på filmerna som de erbjuder på filmklubben som finns här i Örkelljunga.
jag kom fram till att det finns typ se en film som jag vill se och det är den annat lite filmer som är för barnen älskar gå på bio jag tycker det är så mysigt och deras upplevelser.
Att höra ett barn ljudeffekter är så magiskt när man sitter och hör barnens ljudeffekter.

Hejsan idag kom mitt paket på which på posten. Det var min minsta, jag någonsin haft jag får plats i min hand och jag kan ändå ta 32 GB minneskort i den och ta kort det ska bli väldigt kul och testa den och se hur den fungerar jag väldigt nyfiken

Ikväll så kom min lilla tur så frågade mamma får jag sova över storasyster jag titta på henne som att jag inte förstod vad hon menade och vilket håll följa efter mig och fråga en gång till mamma får jag sova så sista alltså och jag sa ja visst det går men fattar inte riktigt vad jag menad hon gick in och hämtade kudde och täcke.

idag kom mitt paket på Wish på posten. Det var min minsta, jag någonsin haft jag får plats i min hand och jag kan ändå ta 32 GB minneskort i den och ta kort det ska bli väldigt kul och testa den och se hur den fungerar jag väldigt nyfiken. Det är så mycket p man kunna handla som var roligt men samtidigt är bra förra året så klappa många som är köpta på Wish och det gick hur bra som helst får i november är jag färdig med dig julklappar så det är fler på gör ju också samla hop innan det är detsamma

Sov gott

Likes

Comments

Mina kaniner

KLARAS min kanin
Lejonhuvad kanin är en liten kanin som tillhör dvärg kaninrasen. Den Lejonhuvade kaninen härstammar från England där den togs upp i standarden den 1 mars 2002. Löwen som den Lejonhuvade kaninen tidigare kallades för kom till Finland i slutet av 1990-talet och blev godkänd i Nordisk standard 1 oktober 2003. En lejonhuvad kanin väger mellan 1,30-1,70 kg och rasen är godkänd i samtliga färger och godkända teckningar.Lejonhuvad kanin ser ut att ha en man runt huvudet, päls längden ska vara 5-8 cm. Hos vuxna lejonhuvade kaniner ska kinderna, pannan, nacken och bröstet ha långt hår, resterande delar på kroppen har normallångt hår.
Färg: Lejonhuvad kanin är godkänd i samtliga färger och teckningar.

Päls - Dubbelmanad: Har man i varierande storlek, samt "kjol" längs med låren och runt rumpan, korthåriga på ryggen. Kjolen fälls av i olika grader efter varje fällning, en del behåller den hela livet.
Päls - Enkelmanad: Har endast man som de oftast fäller av efter hand. Kräver lite pälsvård.
Vikt: 1,3-1,9 kg
Bur: Då det är en liten kanin under 3 kg måste kortaste sidan vara minst 50 cm lång, längsta sidan minst 100 cm lång och i tak ska det vara minst 50 cm.
Päls längden på lejonmanen ska vara 5-8 cm. De långa håren växer långsammare än övrig päls, & det är först vid 8 veckors ålder som de långa håren blivit längre än pälsen på resten av kro

Detta är en långhårig lejonhuvuden kanin

Rex dvärgvädur

Precis som satinen ökar även rexpälsade dvärgvädurer snabbt i populäritet! Ska inte förväxlas med rexkaninen som är en större kanin med uppstående öron, men pälstypen har avlats fram i många generationer från denna ras. Rexpälsen är något vågig och den har lockiga morrhår. Pälsen känns otroligt len nästan som sammet, den är kort, matt och mycket tät. Det beror på att täckhåren (överhåren) är lika korta som de ulliga underhåren. Många allergiker upplever sig tåla denna pälsen bättre än annan päls. De har en mindre och något smalare kroppsform mot en normalpälsad unge. Rex och satinrex fäller mindre än andra, men de kan få en kraftig fällning när de byter bebispälsen, men det är som med teddyn väldigt individuellt hur mycket de tappar. Vissa tappar andra märker man det inte alls påppen. Lejonhuvade kaniner är kända för att ha ett lugnt temperament.
Satinrex dvärgvädur

En underbar päls som är mycket vacker! Som hörs på namnet är denna pälstyp både rex och satin och alltså en riktig lyxvariant! Den liknar en rexpäls, är kort och tät men har en glans som en satin. Läs under rex och satinpäls. Precis som med rexpäls upplever många allergiker sig tåla denna pälstypen bättre än normal päls. Satinrexar utvecklas långsamt, och en 10 veckors unge motsvarar en 8 veckors unge i annan pälstyp. De har en mindre och något smalare kroppsform mot en normalpälsad unge. Satinrex och rex fäller mindre än andra, men de kan få en kraftig fällning när de byter bebispälsen. Vissa kan då bli lite kala, men det är som med teddyn väldigt individuellt hur mycket de tappar. Vissa tappar mycket andra märker man det inte på.

Denna killen på 3 år tig vi över för att rätta hanns liv . Han blev snabbt. Familjemedlem. Men vi fått jobba. Mycket för att det vara en rädd kanin men nu efter. 5 månader så är han trygg

Teddy+Teddy = Teddy, det blir aldrig pekingpäls.
Teddy+Lejon (löwen) = Ger sällan teddy, utan det blir pekingpäls
Teddy+Peking = Ger teddy eller pekingpäls
Pekingpäls är när en del av "fluffet" fälls inom 2 års ålder och inte växer ut till fullo på ryggen. Denna päls är av sämre kvalité. Pekingpäls är något man försöker få bort inom teddyaveln.

Hur pälsanlagen ärvs:
Satinrex + Satin = 100% Satin RB
Satinrex + Rex = 100% Rex SB
Satinrex + Normalpälsad RB = 50% Rex SB, 50% Normalpälsad RB SB
Satinrex + Rex SB = 50% Satinrex, 50% Rex SB
Satinrex + Satin RB = 50% Satinrex, 50% Satin RB
Satin + Rex = 100% Normalpälsad RB SB
Satin RB + Rex SB = 25% Satinrex, 25% Satin RB, 25% Rex SB, 25%, Normalpälsad RB SB
Satin RB + Satin RB = 25% Satinrex, 50% Satin RB, 25% Satin
Satin + Rex SB = 50% Satin RB, 50% Normalpälsade RB SB
Rex + Satin RB= 50% Rex SB, 50% Normalpälsade RB SB

Förklaringar:
RB = Rexbärare. Anlaget finns men ligger dolt och kan (50% chans) ärvas vidare
SB = Satinbärare. Anlaget finns men ligger dolt och kan (50% chans) ärvas vidare
VÖ = Vitörad. Om kaninen har vita öronanlag syns det. Anlaget är dominant och kan inte ligga dolt
Brokad = Vit botten med färgade fläckar, om kaninen har anlaget syns det. Anlaget är dominant och kan inte ligga dolt.

Under några veckor att följa tennisspelare och jag ska börja med Johanna Larsson ja vi får lära känna Johanna Larsson genom den som finns och följa hennes tennis utveckling.
Vi kommer att gå tillbaka lite hennes historia alltså tennishistorien och sedan följer henne nu under 2018. Jo det är så att jag och Johanna Larsson kommer få samma tidning skullär ju jättekul att kunna följa henne hon är duktig spelare.

Johanna Larsson, född 17 augusti 1988 i Boden,
är en svensk högerhänt professionell tennisspelare.
Hon blev proffs 2006 och uppnådde sin hittills bästa rankning som 45:a i världen den 19 september 2016.Sedan Larssons proffsliv startade 2006 har hon vunnit en titel på WTA-touren. Hon har mestadels spelat på ITF-touren. Larsson debuterade på WTA-touren i Nordea Nordic Light Open 2008, där hon fick ett wild card och avancerade till andra omgången. Andra gången hon medverkade i en huvudturnering var i Copa Sony Ericsson Colsanitas i Bogotá, Colombia, 2009. Det var första gången hon lyckades ta sig in i en WTA-turnering på egen hand, genom kval, och utan wild card.[1] Hon förlorade dock direkt mot en andraseedad spanjorska. Larsson fick ett wild card till Swedish Open Women i Båstad 2009 där hon föll i första omgången. Efter framgångsrikt spel på ITF-touren under hösten 2009 och våren 2010 fick Larsson debutera i Grand Slam i Franska öppna i Paris 2010 där hon avancerade till andra omgången. Efter en ny förlust i första omgången i Båstad gick hon till sin första WTA-kvartsfinal i ECM Prague Open i Prag sommaren 2010. Efterföljande vecka gick Larsson till final i WTA-turneringen i Portoroz. Under hösten 2010 spelade hon bland annat i US Open, där hon förlorade i första omgången.

2015 tog Johanna sin första WTA-titel när hon vann Swedish Open i Båstad.

Larsson började spela internationella tennis på ITF junior krets, där hon nått en karriär-hög junior ranking av världen antalet 79 i september 2006. under Fed Cup 2005 hon började sin strävan efter erkännande av att besegra Anna Kremer. Larsson fortsatte med att besegra Brenda Schultz-McCarthy och Joanna sakowicz. hon fick en Joker för en WTA händelse i Stockholm, slå Kristina barrois i tre uppsättningar innan förlora till svenska antal 1 Sofia Arvidsson i en nära match. mot slutet av 2006, Larsson lidit en skadad hamstring, men kom tillbaka i början av 2007, spela främst i USA. hon vann $ 10,000 Falkenberg titel två gånger i år i följd. Larsson tillbaka till matas Cup igen under 2007, förlora till masa zec peškirič och slå vojislava lukić och Naomi cavaday, både rankat i den, 300, vilket ger Sverige 9: e plats. 2008 2008 Johanna Larssons genombrott år, vinnande två $ 25,000 ITF händelser i Stockholm och i Sutton. hon också hennes Grand slam debut på franska öppna där hon gjorde andra kvalificerade runt. Larsson fortsatte med att göra det andra kvalificerade runt i Wimbledon och US Open slutliga kvalificerade runt. i september, Larsson också fångade $ 75,000 Shrewsbury dubbel händelsen. Larsson avslutade säsong spela svenska team tennis för Helsingborg vid sidan av Sofia Arvidsson. 2009 Larsson började året i Australian Open, där hon förlorade i första kvalificerade runt. hon var ingår i 2009 års svenska matas Cup team, tillsammans med Sofia Arvidsson, Sandra Roma och Ellen allgurin. Larsson inspelade en 3-1 singlar vinna-förlust record (inklusive en vinna över topp 70 spelare Monica niculescu), och en 2-1 dubbel vinna-förlust förhållandet. efter Fed Cup, Larsson reste till Sydamerika att spela kvalificerade i två WTA händelser. i Bogotá Larsson hade tre vinner i kvalificerade tar henne i Main dra, där hon förlorade mot Carla Suárez Navarro. i sin nästa turnering i Acapulco, Larsson var tvungna att gå i pension med ett knäskada medan avslutande Top utsäde Agnes szávay en uppsättning av. en serie av $ 25,000 ITF lera turneringar såg Larsson nå två finalen, en semi och en kvartsfinalen. Larsson tog singlar och dubbel titlar på $ 50,000 händelse i barnstaple, hennes bästa singlar resultera i hennes karriär hittills. Johanna tog en annan singlar titel på $ 25,000 händelse i Glasgow, följande veckan Johanna gjort den slutliga i Istanbul innan förlora till maret Ani. 2010 2010 skulle vara Johanna första 100 bästa säsong hon började året spela två $ 25,000 händelser i USA, i första turnering i plantage, Larsson gjort den slutliga slå ut Top utsäde maret Ani väg. Larsson slogs i finalen av ajla tomljanović. i den andra evenemang i Lutz, Larsson gjorde kvartsfinaler där hon besegrades av Mariana Duque. Larsson stannade obesegrad i singlar och dubbel hela fyra ties hon spelade i matas Cup, Sverige vann främjande till världen grupp II playoffs. oseedad på $ 50,000 + h turnering i biberach, Larsson var vinnaren. Larsson fångade hennes 10: e ITF singlar titel i Clearwater. Larsson gjort henne Grand slam Main dra debut på 2010 franska öppna, i den första omgången hon besegrade anastasija sevastova innan förlora till akgul amanmuradova i den andra. följande Roland Garros Larsson spelade $ 100.000 + h turnering i Marseille. hon nått den slutliga men förlorade mot klara zakopalová. hon vann dubbel titel med Yvonne meusburger. hon sedan blev den första omgången av kvalificerade på 2010 Wimbledon mästerskap. Larsson sedan blev den första omgången av 2010 svensk öppen för Renata voráčová. vid 2010 års ECM Prag öppna, hon nått sin första WTA tur kvartsfinal när tillbakadragandet av Top utsäde Lucie šafářová i den andra omgången, men föll till barbora záhlavová-strýcová i kvartsfinaler. Larsson sedan fortsatte sin form på 2010 banka Koper Slovenien öppna, som hon besegrade 8: e-inokulerats landskvinna Sofia Arvidsson i den första omgången och Maria Elena camerin i den andra. sedan i kvartsfinaler hon orsakade en större upprörd, besegra 3: e utsäde Anastasia pavlyuchenkova och ksenia pervak att nå sin första WTA Tour slutliga. men hon förlorade mot Anna chakvetadze i rakt uppsättningar. efter denna turnering hon nått en karriär-hög ranking av världsettan 66. Larsson tävlade i 2010 års i̇stanbul Cup och besegrade 8th utsäde Patty Schnyder i den första omgången. i Quebec City, hon vann sin första WTA dubbel titel med Sofia Arvidsson. 2011 redigera 2011 var ett annat Top-100 säsongen för Johanna. hon började året med 3 i följd förluster i Auckland, Hobart och på den australiska öppna. ett steg ner till ITF nivå såg Larsson förlora i 2: a omgången i en $ 25.000 händelse i Stockholm innan en förbättring i form såg henne gör det till semifinal av 2011 års abierto mexicano telcel. Johanna hade en seger över li NA i den andra omgången i Miami, innan förlora Alexandra dulgheru. i leder upp till franska öppna, hon gjorde en semifinalen utseende i Estoril förlora till Kristina barrois. hon besegrade tidigare franska öppna champion ana Ivanovic i tre uppsättningar på 2011 franska öppna, men förlorade i den andra omgången till Ekaterina makarova. på 2011 svensk öppna, Larsson slå alla kudryavtseva i den första omgången. hon sedan besegrade Vera dushevina och Lourdes Domínguez Lino, vinnande både matcher i tre uppsättningar. i semifinal hon lätt slå Sofia Arvidsson att avancera till hennes andra WTA Tour slutliga, där hon förlorade mot 8th utsäde polona hercog i rakt uppsättningar. hon upprepade sin Wimbledon resultat, förlora i den första omgången av US Open. 2012 en upprepa 2011, Johanna förlorade i den första omgången av hennes öppning 3 händelser. Johanna skrivit 3-6 vinna-förlust spela in mellan (och inklusive) turneringarna av Memphis och Estoril. hennes första kvartsfinal av året inträffade i Strasbourg där hon förlorade mot Francesca schiavone. en andra kvartsfinal spelades in 2 turneringar senare, denna gång i bad Gastein. efter en besvikelse Wimbledon första omgången avsluta Johanna tog en jokertecken till en ITF $ 100.000 händelsen. hon besegrade 4, 6: e & 3: e frön på väg att ta titeln. Larsson sedan nått semifinal av Sony svenska öppna i Båstad, förlora till Mathilde Johansson. [1] i köra upp till US Open, i Cincinnati Johanna uppvisade vinna över Marion Bartoli (rankat 11 vid tidpunkten) innan förlora till li NA. i den slutliga Grand slam av året hon möter dominika cibulková, trots att den första set på en tie-bryta hon fortsatte med att gå ner i 3 uppsättningar. hon slutade året spela mestadels kvalificerade i WTA händelse i Asien. 2013 Larsson bröt sin cykel att förlora i alla tre öppna händelser av säsongen med quarter- slutliga utseende i Auckland, slå Julia Gorges i den andra omgången. Larsson förlorade i öppningen Grand slam av säsongen till Jelena janković. Larsson förlorade i två på varandra följande första rundor i Memphis och Acapulco. en tredje omgången utseende i Indian Wells spelades in efter Larsson tog ut 24 rankade Anastasia pavlyuchenkova i den andra omgången. Johanna kämpade i leder upp till franska öppna men gjorde kvartalet-finalen i Strasbourg ännu en gång. hon förlorade mot sorana cîrstea i den andra omgången av den franska öppna. efter den franska öppna, Larsson kämpade återigen, hon fortsatte med att avsluta Wimbledon i den första omgången. en stor förbättring i form såg Larsson slå Mathilde Johansson i Båstad, för att nå sin andra slutliga där. Larsson gjorde det till den sista av kvinnors singlar på 2013 svensk öppna där hon förlorade mot 1: a utsäde Serena Williams i rakt uppsättningar, 6-4 6-1. i leder upp till US Open, hon Larsson förlorade i kvalificerade i tre oss hardcourt händelser. hon förlorade i den andra omgången av US Open för det andra året i rad. i WTA händelse i Ningbo Johanna gjorde semifinalen, förlora till Bojana jovanovski. hon slutade året med en förlust till land-kvinna Sofia Arvidsson på ITF händelse i Poitiers. Poitiers. 2014 redigera Johanna Larsson på 2014 öppna GDF Suez de Cagnes-sur-mer Alpes-Maritimes. Johanna började året med en 2: a omgången klar i Auckland, förlora till 2: a utsäde ana Ivanovic. trots en konkurrenskraftig öppning set Johanna förlorade i den första omgången av australiska öppen för Victoria Azarenka. hon hade hennes bästa någonsin inomhus resultera i en WTA händelse när hon kvalificerad och gjorde de andra omgången i Paris. två första omgången förluster inträffade i Rio och florianpolis. Larssons minskning av ranking innebar hon spelade kvalificerade i både Indian Wells & Miami, hon inte uppfyller kraven i antingen händelsen. hon gjorde en fjärdedel-slutliga utseende på ITF händelse i Osprey. hon tog sin 16: e ITF dubbel titel med Kiki bertens på ITF händelse i Cagnes-sur-mer. Larsson, 2015 Larsson vann sin första WTA singlar titel på 2015 svensk öppna.

Jag som också spelar tennis jag vet vad det är som kan driven men det är jag ställa mig frågan vad är det som triwa än kämpa hårdare kämpar till nästa nivå till nästa till nivå

Vad tror ni driver Johanna till att nå så långt som gör?

Ska bli så kul att följa hennes utveckling

Kollat film när vi åt middag.

Likes

Comments

suttit med själavårdsutbningen idag.

gjorde om stora tjejens rum. så kul.
hon blev så nöjd

tack för en underbara dag

Likes

Comments

hejsan
idag så  var det en  bra dag.
jag har haft en kort  dag fick gå när min elev  gått hem.
så jag kom hem  och  åt mat i lugn och ror.  på vägen hem så fotograferade jag lite.  älska att se  när det börja växa  när det  går mot ljusare tider.

kollat på bonds

Likes

Comments

Hej alla fina där ute Idag är det torsdag och det är en lite regnigt  och jag  känner mig lite mer för kroppen. men idag så ska jag till jobbet och jobbar ni inte så länge då så idag känner jag att jag har kraften till att ta tag i saker som jag behöver göra hemma ikväll.

att vara hämta sina älsklings troll är helt underbart de visar runt lite innan vi åkte hem så sen när vi kom hem från vitt supertrött så Då söker vi lite kvällsmat på sedan så hoppade i säng allihopa vi var jättetrött i kväll. men det är skönt när man känner att det är fredag morgon om man kan koppla av så har jag en plan att jag ska möblera dotterns rum.

Likes

Comments

dan idag tagit sig an oss och nya utmaningar väntar. Nu ska jag till jobbet Om vi ska ha Lite matte och massa annat Och då ska vi ha lite förbereda sig inför vad som väntar på dom in den och sen ska du ha något litet samtal med chef.

Dröm
Ja kommer  till ett land av mängder av ballonger.  Allt  är ballonger.  Ballonger är så färg glada. Hur man kommer in i dörren så alla glada. Får man vara så vacker att jag trodde att jag varit bananen allt var lätt att vara glad var lite besviken så vaknar. Jag känner att jag känna igen folk .
jag hör folket ropar mitt namn men jag kan inte urskilja den det som ropa.
tankarna kring detta men har följt med mig under dagen Jag vet inte vad det betyder men jag vet om jag drömde en annan igen så vet jag att det är lugnt betydelse i livet eller på vägen jag har att gå på.

ibland så funderar jag på varför Folkpartiet andra folk men inkluderar inte alla utan man bara gör det lätt för sig och säger att Nej jag vet inte vad vi ska göra det här är jobbigt det krävs så lite av dig som människa var faktiskt en en stund eller kända personer istället för dörr liter

Likes

Comments

Hej alla läsare här ute Det har blivit tisdag den 9 januari 2018.
idag när jag vaknade så tittar jag ut och tänkte Vad är det som gör att jag orkar jobba idag? Var är det gör vi ge till min omgivning just idag eller till min kollega?

när jag vaknade så är ganska seg så är det ju när man är lite förkyld och det är inte vill ge sig men ändå tänkte jag går inte jag till jobbet så kan inte jag ge de som är tänkt att jag ska ge till någon idag.
det är nyttigt tänka att faktiskt ställa sig ibland Varför gör jag Det gör inte medveten om vad de gör. när jag väl sitter i bilen och är på väg till jobbet nu är jag Så taggad och vet precis vad jag vill göra Jag vill finnas där för barnen så dom kan lära sig på olika sätt på deras sätt Det är det viktigaste för mig. jag kan vara pappa har riktigt dålig dag jag kan vara arg på hela världen men detta ska inte speglas av sig på balen när jag kommer till jobb.
Hon är väl se till mina fötter för jobbet jag har jag fortfarande min plan för det jag går in och förbereder de behöver och sedan går jag och lyssnar och hör mina kollegor har för planering för dagen. Det är något visst att få vara i en Team du är viktig utan en pusselbit så blir det inte ett team.

idag eller dagen är bra att jobba så har jag funderat mycket över varför jag just här Varför är inte jag en Annanstans får du jobba eller arbetsplats Jag tror det är så att alla har sin plats där de ska vara men det gäller att hitta sin plats. det är så viktigt att hitta sin plats där man ska vara.

efter Jag slutade idag så jag åkte hem till en vän här i Örkelljunga för att leverera en sak som hon har behövt länge. det är så roligt när man kan hjälpa till omgivning och små saker som inte tar så mycket tid och även om det tar tid så är man så tacksam att vara kul på till en lilla som jag kan göra.

Glöm inte bort att du är värdefull att du är skapad Precis som det ska vara

Likes

Comments