tjolahoppsan!

Välkomna tillbaka! Idag hade jag tänkt bara liksom fortsätta lite smått med att berätta om mig själv. Lite tankar å sisådär.

Som ni nu vet så dansar jag balett nästan varje dag i veckan, det är alltså något som jag vill satsa på och jobba med i framtiden. Jag och mina kompisar jobbar och kämpar för detta varje förbaskade dag... Det jobbigt, slitsamt och tungt, men också det roligaste som finns. Det ju det som håller oss igång liksom. Vissa gånger kan det dock gå snett. Man kan göra illa sig och skada sig... I mitt fall så har jag kanske inte haft den stadigaste eller mest turliga resan mot toppen. På 2 år har jag drabbats av olika skador, främst i fötterna. Det började med att jag hade en hälseneskada i drygt ett år, och nu så har jag opererat mig i min högra fot. Jag fyllde igen ett hål i skelettet (?!?!!) och rensade bort ett extraben och lite annat "skräp". Grejen är att detta inte bara varit jobbigt för min kropp, utan för det mesta faktist för min psykiska hälsa. Jag har i perioder mått väldigt dåligt pågrund av just detta. Det är så jävla tungt att titta på sina vänner när de dansar och man själv inte kan. Det är tungt att inte kunna göra det man älskar och vill göra allra mest. Då jag drabbats mycket av detta så blir jag ju även stark. Psykiskt och fysiskt.

Just denna sommar och början på denna termin har varit extra jobbig. Jag har varit med om mycket jobbigt, allt på samma gång. och nu om några månader är det dags för oss att söka till gymnasium. Balettgymnasium. Stressen som vi redan alla känner inför vanliga skolan, är 100x så stor med dansen. Lägg till en skada som du måste ta dig ifrån på det också. Ganska stressigt & pressigt. Men jag försöker kämpa på och vara glad och sprallig ändå! Ibland så går det dock bara inte. Men det försöker jag bara att acceptera. Försöker alltid att prioritera hur jag faktiskt mår i psyket, före det jag måste göra som att träna och plugga. För om jag inte mår bra innerst inne så är det ganska omöjligt att jag ska ställa mig och låtsas som om allting är bra och träna och plugga, då kommer jag ändå inte få ut någonting av det. Känslor kommer bara lägga sig som flera lager på en och tillsut så blir det för mycket.

Så man ska uppmärksamma hur man egentligen mår, ta tag i det och sen ska man leva vidare. Och vara glad! Även om det är svårt.

puss,

may the liljeforce be with you! <333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppsan hallå!!
2:a inlägget yes!!
Jag hade tänkt att bara typ introducera mig själv och vad och vem tusan jag är. :) 🤷🏽‍♀️
In case ni redan vet det ;), läs ändå. Kan alltid dyka upp något nytt & intressant i mitt liv liksom!

Ok så jag heter ju Vera.
Eva Vera Liljefors.
Ja, asså så står det i mitt pass men asså mitt tilltalsnamn är Vera, och inte Eva, hehe
Jag dansar 6 gånger i veckan på balett spetsutbildningen Alhanko Academy of Ballet. Gå i en dansskola alltså. Dans och skola i samma schema! Smart! För oss som älskar balett och att plåga oss själva alltså. 🙃
10 snabba fakta om mig nudå
1. Jag ÄLSKAR mode.
2. Jag är sämst på att spara pengar. (Slösar de alla på spontaköp på Zara)
3. Jag älskar pasta med tomatsås med oliver. (Min pappas!)
4. Jag är väldigt ärlig...
5. Jag har en fruktansvärt bra humor, men som kan tyckas vara lite taskig av vissa
6. Jag är kroppsskadornas mamma (to be continued)
7. Jag har en yoga-mamma (Altromondoyoga) , en pizza-pappa (FatFrank's), en vig lillasyster kallad Alice och en sparrisliknande lillasyster kallad Laura.
8. Jag har bott i Italien i 6 år, kan italienska ;)
9. Är mycket kär i Cole Sprouse
10. Jag suger på att laga mat.
11. Jag bryter ofta mot regler, typ som här & nu

Nu har ni bannemej lärt er något nytt kompisar!

puss,
may the liljeforce be with you!! 💜

Lite bilder på mig och min bebis Jackie💜💙

Likes

Comments

Jo men tjeeeeenaaa!!!! <333 Det är jag som är Vera Liljefors. Detta är mitt första blogginlägg någonsin, weeeyy!! Det ska bli så roligt att skriva om inte bara mitt vardagsliv, men också om viktiga saker. Såsom hur man mår, jobbiga perioder, hur man ibland får kämpa ihjäl sig & såklart om glädje, vänner, dans, humor och mode.

Hoppas ni kommer tycka att det är kul, intressant och lärorikt att läsa min inlägg.

puss på er,

may the liljeforce be with you <3

Likes

Comments