Header

ordb***

Solen lyser och lukten av plast sticker i näsan. Jag är i bilen på Fårö påväg till en sandstrand där vi ska spendera dagen. Imorse åt jag bananpannkakor och valde för omväxlingsskull att hälla i lite kokosflingor vilket blev mycket gott då det inte blev så mosigt.

Inatt när jag led av öroninflammation började jag titta på serien OC och jag är nu fast!! Vill bara hem och försätta titta... Det är farligt att fastna för en serie där alla säsonger och avsnitt redan släppts. När det är skola brukar jag undvika serier helt för annars får jag absolut inget gjort.

Nu börjar farmor klaga på mobilen så bäst att avsluta :)
Kram

Likes

Comments

ordb***

Godmorgon, igår hade jag en supermysig kväll tillsammans med min familj och kompisar. Vi satt ute i sommarnatten och åt middag och pratade om allt möjligt. Det huvudsakliga samtalsämnet var dock småbarn och alla de olika sjukdomar som drabbar de små. Främst berättar de lite mer erfarna föräldrarna medan de nyare lyssnar med en skräckblandad förtjusning. Runt bordet kunde jag se hur deras blickar blev smått panikslagna av de redan mycket kunniga föräldrarnas historier. I och med att jag har tre yngre bröder och att många av våra familjekompisar också har fått småbarn är detta ofta ett topic runt middagsbordet.

Vid det här laget kan jag därför väldigt mycket om alla möjliga barn. Jag kan deras olika stadier, sömnproblem, sjukdomskriser, matproblem och bajsproblem. Jag vet också de positiva grejerna som de roliga skratten och talerfarenheterna eller motsatsen; att barnet är sen med tal varpå föräldrarna blir oroade över alla möjliga saker. Jag har som ni kanske märker tröttnat på dessa konversationer... Samtidigt kan jag inte klaga då jag vid dessa tillfällen är helt blank i hjärnan och har inga som helst förslag på nya intressanta ämnen. Jag tycker heller inte det är särskilt schyst att avbryta barnsnacket då det är ett stadie i föräldralivet. Nästa gång ska jag i alla fall, på ett snyggt sätt, föreslå att diskussionerna ska tas vid sextiden då alla ungdomar och icke-föräldrar sover.

Måste också inflika att min familj och våra kompisar inte alltid pratar om barn utan att de är också väldigt roliga och intressanta människor, men ibland får jag bara TUPPJUCK :)

Likes

Comments

Idag körde vi som sagt bil upp till norra Gotland och på vägen stannade vi för att äta lunch. Jag var först lite skeptisk till stället då det inte var den charmigaste inredningen. Vi satte oss i iallafall utomhus runt det svarta plastbordet som omringades av fyra plaststolar. Pappa tog besluten och beställde in mat vilket som alltid slutar i ett överflöd. Som ni ser på bilderna var det mexikansk mat och det smakade fan exakt som det jag ätit i Mexico eller Los Angeles. Det var så SJUKT gott och otippat att det bredvid små friggebodar och en ladugård låg en mexikansk restaurang. Om ni någon gång åker till Gotland så rekommenderar jag verkligen denna resturang. Ska kolla upp vart den ligger för just nu kommer jag inte ihåg men det är nog inte så svårt att kolla upp då det inte direkt kryllar av dem.

Likes

Comments

Vardaglig pose på stranden och de tre stegen till paradiset...

----------

My everyday beach pose and three steps to paradise.

Likes

Comments

my journey

Med melodin från Sommar i P1 sitter jag nu längst bak i bilen bredvid en väldigt kaosartad packning. Vi är på väg upp till Norra Gotland där vi ska tillbringa de närmsta fem dygnen. Efter det åker vi tillbaka till sudret där vi har hus.

Jag har varit på Gotland nu i ca tio dagar och även om det alltid är lika härligt så börjar jag sakna hem till Stockholm. Efter den där veckan då jag var hemma har sommar-Stockholm blivit en allt mer lockande plats. Jag kommer i alla fall få några dagar hemma innan skolan startar.

Här är lite bilder från mina dagar på ön. Jag har spenderat nästan varje minut med Ida. Vi har hängt på stranden, käkat mat, kvällsbadat, haft beslutsångest vid
glassdisken och sprungit när orken funnits där.

Kram

Likes

Comments

ordb***, my journey

Sitter nu på tåget på väg till Stockholm, därifrån ska jag ta tåget till Arlanda för att flyga till Berlin. Blir en kort visit i huvudstaden för imorgon åker jag och min kompis till Grekland. Vi åker från Berlin eftersom det är där hon bor. Är verkligen superexalterad!!! Annars så har det inte hänt särskilt mycket. Sitter och smådansar till Outkasts låt Hey Ya!. Ser antagligen ut som en total dåre men det är ju så djävulskt svårt att hålla kroppen i styr när beaten dunkar i öronen...

Råkade boka fel tågbiljett, istället för Norrköping till Stockholm köpte jag Stockholm - Norrköping... Det är så typiskt mig, kan aldrig åka på en resa helt felfritt. Förra året råkade jag checka in min Mac som låg i ett öppet fack längst fram på väskan. Den ramlade ur nere på banden där ALLA Arlandas väskor samlas. Som tur var lyckades jag få tag på den men de minuterna av panik var vidriga. Det är ju bara något materiellt men jag var helt ensam och hade ingen backup, plus att de där datorerna inte är gratis. Jag tipsar därför alla att kolla väska innan ni checkar in den.

Likes

Comments

ordb***

Klockan är tolv och jag har precis ätit upp min frukost. Idag tänkte jag dra ut på en springrunda och bada. Vädret är inte på topp vilket är tråkigt men man kan ju inte få allt i här i världen.

Har börjat läsa Truman Capotes bok, In Cold Blood och den är verkligen så väl skriven. Miljöerna han målar upp är så fina och istället för att beskriva platser med en lång radda ord sammanfattar han det med ett. Det kan vara väldigt svårt att lyckas dra ihop en text man skrivit och bara få med det viktigaste. Min kompis brukar alltid säga att i slutet när texten är klar så ska nästan halva bort. Om man gillar att skriva tipsar jag om att verkligen läsa om texten flera gånger.

Mina pannkakor blev lite brända men det drabbade inte smaken så det fick gå ändå. Länkar till receptet här om ni vill göra till lunch. Det är sjukt gott och innehåller bara ägg och banan.

----------------

It's twelve o' clock and I've just finished breakfast. Today I've planned to go for a run and swim in the ocean. The weather isn't the best but you can't have everything.

I've started reading Truman Capotes book, In Cold Blood, and I really like it. I love his way of describing the environment. I haven't read that much but so far it's one of my top fives.

My pancakes didn't end up looking the best but they were really tasty. If you would like to make them for breakfast or lunch, klick here.

Likes

Comments

Instagram @vera_ljunggren